Γιατί πρέπει να φορά πάντα περιλαίμιο;

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Με τον λαθος κρικο είναι μεγαλο και μπορει να βγει από το κεφαλι.
Δεν ξερω αν είναι αποδεκτη λυση να παρει κανείς μικροτερο μεγεθος που να μην χωραει κλειστο από το κεφαλι του σκυλου, να το περασει ανοιχτο από τον λαιμο και να πιασει με το κλιπ του λουριου και τους δυο κρικους.

Παντως βγαινει και σε martingale. Άλλο εργαλειο του διαβόλου! :D

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Κι εγώ μόνο αυτό, που ονομάζεται και fur saver, μπορώ να σκεφτώ!
Αυτο φορουσα στο προηγουμενο μου σκυλο και μαλλον αυτο θα προτιμησω και για τον νεο μου σκυλο. Το προτιμαω απο τα περιλαιμια και τους αλλους πνιχτες.Ηταν πολυ βολικο και οντως δεν του χαλουσε την τριχα στο λαιμο.

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
Με αυτό όσο τραβάει το σκυλί τόσο πνίγεται. Και αντί να ξελαρυγγιάζεται από το τράβα τράβα με το λουρί, με το που νιώθει το πνίξιμο σταματάει; Οπότε είναι πιο εύκολο να το ελέγξεις;

Κάνω λάθος; :confused:

ΥΓ. κατανοώ την ιδέα και τη χρησιμοτητά του αλλά δε νομίζω να το χρησιμοποιήσω ποτέ.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Με αυτό όσο τραβάει το σκυλί τόσο πνίγεται. Και αντί να ξελαρυγγιάζεται από το τράβα τράβα με το λουρί, με το που νιώθει το πνίξιμο σταματάει; Οπότε είναι πιο εύκολο να το ελέγξεις;
Ε αυτή δεν είναι η σωστή χρίση του πνίχτη.
Εχουμε μια τάση να περιμένουμε να σιάξουν όλα από μόνα τους δίχως να κάνουμε εμείς τίποτα, αλλά δεν γίνεται. Το σκυλί δεν θα καταλάβει από μόνο του "όοοπ πνίγομαι, άρα πρέπει να πηγαίνω πιο σιγά". Εμείς πρέπει να τραβήξουμε το λουρί τη στιγμή που το σκυλί πάει να τραβήξει, μετά πάλι πρέπει να μείνει χαλαρό.
Προσωπικά δεν θα το χρισημοποιούσα αν δεν ήταν πλέον η μόνη λύση. Το σκυλί ενθουσιαζόταν τόσο, που τις λιχουδιές που του έδινα, τις έφτηνε και συνέχιζε να τραβάει.

AlexisCh

Well-Known Member
14 Νοεμβρίου 2007
190
1
Θεσσαλονίκη
Berna γιατι δεν δοκιμαζεις κατι σαν αυτό ->

Link

Το ειχαν αναφερει στην εκπομπη "παρατριχα". Εγω θα το προτιμουσα απο τον πνιχτη.

[ame="http://www.youtube.com/watch?v=hx5G5L1-yoE"]YouTube- Non-Pull Harness[/ame]
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=PtNU_Tes68U"]YouTube- Freedom No-Pull Harness.mpg[/ame]

Last edited:

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Εχώ δει σκυλιά να τραβάνε και μ'αυτό.
Τώρα είμαστε μια χαρά, τον πνίχτη του τον φοράω για κάθε ενδεχόμενο... να μην "ξεχάσει". Πάντως δεν λέω, εγώ φταίω που το σκυλί τραβούσε και που το κατάλαβα μόνο όταν έγινε 30 κιλά. :-|

Ξέρω πως πολλοί είναι οπαδοί της "θετικής εκπαίδευσης", βλέπω πως είναι η νέα μόδα και πως αν κάποιος είναι της γνώμης πως το "ξύλο βγήκε από τον παράδεισο" είναι για μέσα... αλλά... αν το παιδί σας υποθετικά πήγαινε να βάλει το δάχτυλο στη μπρίζα δε θα τους χαστουκώνατε το χέρι εκείνη τη στιγμή; :confused:

Ολα με μέτρο βέβαια...

Off topic. Το έχουμε συζητήσει 500000 φορές, δε θα συμφωνήσουμε... :D

little_pony

Well-Known Member
24 Αυγούστου 2008
179
0
Χαλκίδα
αυτο που δειχνει ο alexisch το εχει δοκιμασει κανεις?? εγω του φοραω το περιλαιμιο, αλλα δεν μαρεσει να τον τραβαω απο το λαιμο.. του πηρα σε καποια φαση ενα σαν αυτο
αλλα απο τις πρωτες φορες που του το εβαζα οταν ηθελε να σταματησει καπου κ εγω πηγαινα να τον τραβηξω, εκανε προσ τα πισω, τιναζοταν λιγο και το εβγαζε..:eek:

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Εγω που το εχω δοκιμασει στον Φωντα μια χαρα με τραβαγε και με αυτο.:p
Τελικα προτιμησα το κανονικο κολαρο που ψιλοπνιγεται οταν τραβαει πολυ και υπαρχει και ελαχιστη πιθανοτητα να καρκωθει και να σταματησει για λιγο!:D

little_pony

Well-Known Member
24 Αυγούστου 2008
179
0
Χαλκίδα
berna, του το εσφιξα..του αφηνα παντα ενα δαχτυλο περιθοριο απλα για να μην τον σφιγγει πολυ κατω εκει στα ποδια..πιο πολυ επρεπε να το μαζευω;;
κοιτα τραβουσε κ με αυτο..αλλα επειδη μπορουσε κ το εβγαζε σταματουσε απο μονοσ του αντι να συνεχιζει να τραβαει εκανε προς τα πισω κ δεν ξερω το εβγαζε..δυο φορες του βγηκε κ πηγε να προχωρησει κ ευτυχως δεν τον προλαβαινα κ δεν εφευγε να τον κυνηγησω..
με το κανονικο κολλαρο πνιγεται καπως, κ μου λενε αλλοι οτι τους μενει μετα απο χρονια ενα βηξιμο..
οταν τραβαει παντως τον τραβαω προς τα πισω και τον βαζω να καθεται λιγο κ μετα δεν τραβαει τοσο..εκτος αν θελει να τρεξει, να παιξει τοτε δεν σταματαει το τραβηγμα..

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr

Κάνω λάθος; :confused:
Με αυτό, το σκυλί τραβάει, πνίγεται, συνεχίζει να τραβάει και συνεχίζει να πνίγεται. Το πιθανότερο είναι ότι θα του δημιουργήσεις πρόβλημα. Το κακό είναι ότι πολύς κόσμος το αγοράζει γιατί νομίζει ότι θα το βάλει στο σκύλο του και αυτός θα σταματήσει να τραβάει. :(

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
Εγω της φοραω κολαρο για γατες και εκκεμει να βαλω ταυτοτητα, ροζ φουξια μοβ, θα δουμε. Το θεμα ιεναι οτι δοκιμασα να της βαλω απο το αλλο στο στηθος για να μην την εχω απο το κολαρο κ μου παει τιποτε κ πηδουσε σα να της καναν εξορκισμο, λυσσα κακια, το δαγκωνε κι ολας το τμημα που ηταν στα μπροστινα ποδαρακια κ της το εβγαλα...:(

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97