Γιατί πρέπει να φορά πάντα περιλαίμιο;

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Η δημοσίευση μεταφέρθηκε από άλλο θέμα.

admin

................................................................................................

Και βεβαίως δεν νοείται ακόμα και στο σπίτι ένας σκύλος να κυκλοφορεί χωρίς περιλαίμιο!
Να ρωτησω γιατι?:confused: Γιατι μαλλον κανω λαθος που εχω τον δικο μου χωρις περιλαιμιο μεσα στο σπιτι.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Εγω τους έχω και τους δύο χωρίς περιλάιμιο μέσα στο σπίτι...όταν παμε βόλτα τους βγάζω με τα Showleads...γιατί αυτά έχουμε συνηθίσει τόσα χρόνια...
Μόνο όταν τους αφήνω ελέυθερους σε Συγγρού και Βασιλικά κτήματα τους φοράω την αλυσίδα με τα στοιχέια τους...

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Επισης και στο προηγουμενο μου σκυλο τον ειχα μεσα στο σπιτι χωρις περιλαιμιο.Και δεν ειχα κανενα προβλημα ανυπακοης και συμβιωσης.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Εγώ το περιλαίμιο το έβγαζα μόνο στην θάλασσα και για όσο πιο λίγο μπορώ!
Ήθελα να είμαι σίγουρος ότι σε οποιοδήποτε στυχές συμβάν θα υπήρχαν τα στοιχεία μου πάνω της ώστε να έχω μια ελπίδα να την βρω....πέρα από το μικροτσιπ!
Από κει και πέρα για μένα είναι πάντα ένα "εργαλείο" από το οποίο μπορείς να ελέγξεις τον σκύλο σχεδόν σε κάθε κατάσταση!

Last edited:

killah

Well-Known Member
6 Σεπτεμβρίου 2009
149
22
Αθήνα-Κυψέλη
Αν ειχα τη χοντρη χωρις περιλαιμιο μεσα στο σπιτι τα κουραμπιεδακια θα ηταν παρελθον τωρα...Ποσες φορες την εχω αρπαξει απο το περιλαιμιο πανω που παει να κανει τη βουτα :D

Για φαντασου να μη το φοραγε...οι τριχες απο το σβερκο θα μου εμεναν στο χερι!

Πρακτικοι λογοι λοιπον, να μπορει να "πιαστει" απο καπου.

Meli

Active Member
1 Οκτωβρίου 2009
37
0
Ναυπλιο
Και η δικια μου φόραγε συνέχεια το περιλαίμιο στο σπίτι, μέχρι την ημέρα που πιάστηκε στα κάγκελα της βεράντας και έφαγα απίστευτη τρομάρα μέχρι να την ελευθερώσω!!!!
Βέβαια δεν έχω κανένα πρόβλημα υπακοής και μέσα στο σπίτι είναι η απολυτη "κυρία", αλλα εάν είχα, θα συνέχιζα να της το φοράω και θα φρόντιζα να κλείσω όλες τις πιθανές "παγίδες" τραυματισμού!

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Κι όταν χρειαστεί να τον αρπάξεις τι κάνεις?
Σβερκώνεις?

...και το μανικιούρ?
Μιλαμε για κουταβια ή εκπαιδευμενα ενηλικα σκυλια? γιατι αν ο σκυλος ειναι ενηλικος και τον εχεις εκπαιδευσει δεν χρειαζετε να τον σβερκωνεις ή να τον τραβας απο το περιλαιμιο μεσα στο σπιτι. Μιλαω απο την δικη μου εμπειρια με τον προηγουμενο μου σκυλο.
Τωρα για το κουταβι που ακομα δεν ξερει τι πρεπει και τι οχι, και ουτε καταλαβαινει τις εντολες που λεμε, το σβερκωνω κανονικα απο το λαιμο σαν γατι!

foibos said:
Από κει και πέρα για μένα είναι πάντα ένα "εργαλείο" από το οποίο μπορείς να ελέγξεις τον σκύλο σχεδόν σε κάθε κατάσταση!
Τι καταστασεις εννοεις? Μιλαω για μεσα στο σπιτι. Τι κατασταση θα ειναι αυτη που δεν θα μπορεις να ελεγξεις αν δεν φοραει περιλαιμιο???
Και δεν εννοω τα κουραμπιεδακια, που ναι μεν ειναι κατι που δεν θα ηθελα να δω το δικο μου να καταβροχθιζει αλλα δεν θα του φαραγα περιλαιμιο για αυτο:D:D:D

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Και εμεις ειμαστε παντα χωρις περιλαιμιο,καμια φορα οταν παμε στο κεντρο,η στον γιατρο φοραμε.
Αλλα το Φιλα εχει πολυ δερμα στο σβερκο:D
Παντως ειναι καλυτερα με περιλαιμιο,αλλα σε εμας εδω φανταστητε 10 σκυλια να παιζουν και να δαγκωνονται.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Τι καταστασεις εννοεις? Μιλαω για μεσα στο σπιτι. Τι κατασταση θα ειναι αυτη που δεν θα μπορεις να ελεγξεις αν δεν φοραει περιλαιμιο???
Δεν έχω να σου δώσω συγκεκριμένο παράδειγμα, αλλά θέλω να υπάρχει κάτι από το οποίο να αρπάξω εύκολα τον σκύλο αν χρειαστεί, ότι χρειαστεί, όποτε χρειαστεί!

Σαν δικλείδα ασφαλείας!;)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Παραδειγματα:
Επιθετικοτητα σε επισκεπτες, πηδημα πανω σε καποιον από χαρά, κατεβασμα από τον καναπέ ή το κρεβατι, βγαινεις από την πορτα και ορμαει να βγει και αυτος, ορμαει στο φαγητο σας κλπ.
Πραγματα που μπορει να αντιμετωπιζονται κάλλιστα με ένα ΜΗ και είναι θεμα εκπαιδευσης, αλλά ποτέ δεν ξερεις πώς θα αντιδρασει.

Εγω χρειαστηκε πριν απο αρκετο καιρο να την σβερκωσω για να μην ορμηξει σε επισκεπτη. Δεν ειχε περιλαιμιο για να μην χαλανε οι τριχες. Λες και θα κατεβουμε σε εκθεση!

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Και εγω τους ειχα χωρις περιλαιμιο:p αλλα απο την μερα που βρηκα την εξωπορτα ανοιχτη και τον Φωντα αφαντο τους το φοραω παντα και με την ταυτοτητα πανω. . . . .γιατι ο διαολος εχει τελικα πολλα ποδαρια!

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Λιγο πολυ απο οτι καταλαβα το φορατε το περιλαιμιο για προληπτικους λογους και οχι για θεματα συμπεριφορας και ιεραρχιας. Δεν διαφωνω αλλα ουτε και συμφωνω 100%. Ειμαι καπου στην μεση.:)

alexkouts

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2009
416
0
Βόλος
και οι δικες μου στο σπιτι χωρις περιλαιμιο ειναι αλλα βεβαια λογω μεγεθους στην περιπτωση που θα κανουν χαζομαρα μπορω να τις παρω αγκαλια αμεσως.

Last edited:

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
"Ακόμα κι εγώ, στο αυτοκίνητό μου, δεν απενεργοποιώ ποτέ το ηλεκτρονικό συστημα ελέγχου πρόσφυσης"

Βάλτερ Ρερλ

Δις Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ράλυ και οδηγός δοκιμών της Porsche​

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Εξω παντα περιλαιμιο γιατι ετσι νιωθω πιο σιγουρη, αν και δεν την κοπανησε ποτε, καμια φορα δεν ξερεις. Του το βγαζω μονο οταν παμε στο ποταμι.

Μεσα στο σπιτι με περιλαιμιο γιατι το αγαπαει :rolleyes:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97