Γεια σας

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Αγαπητή Skylakos,

Είσαι σίγουρη ότι είναι στη Σουηδία?
Οπως λέει και η Sara, πιο πάνω, νομίζω κι εγώ ότι είναι στην Ιρλανδία η Μαρία Γκινάλα

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Έχει σίγουρα δεσμούς με τη Σουηδία απ' ό,τι βλέπω, αλλά ζει στην Ιρλανδία και θεωρείται πάρα πολύ καλή εκτροφέας Μεγάλων Δανών.

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.810
58
ΑΘΗΝΑ

Jim@kiS

Active Member
15 Οκτωβρίου 2010
25
0
Γνωριζω καποια αρνητικα τα οποια εχω διαβασει και εχω ακουσει!Ειναι οτι εχει αρκετο σαλιο επειδη πινει αρκετο νερο τωρα σε οτι αφορα την υγεια του ειναι οτι δυσπλασια του ισχιου, το τοιχωμα του στομαχιου τεντωνεται και σε μερικες περιπτωσεις τυλιγεται γυρω απο τον εαυτο του.Επισης εχω διαβασει οτι ισως εμφανησει καρδιακες παθησεις και ογκους!!Ενταξει ο καθε σκυλος τα εχει αυτα προβληματα υγειας εννοω οχι τα συγκεκριμενα!Μηπως γνωριζεις κατι παραπανω εσυ?

andrykor

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2010
311
0
κορινθος
ειναι πραγματικα φανταστικα σκυλια και ψυχουλες! ειμαι λατρης αυτης της φυλης αν και δεν εχω ακομα εναν! αν το παρεις απο υπευθυνο εκτροφεα θα εχεις τα λιγοτερα πιθανα προβληματα χαρακτηρα και υγειας. απο που μας γραφεις?

Jim@kiS

Active Member
15 Οκτωβρίου 2010
25
0
Ειμαι απο Ροδο και σπουδαζω Αθηνα!Πιστευω θελει αρκετο ψαξιμο και να μην βιαστω να τον αποκτησω!

andrykor

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2010
311
0
κορινθος
ακριβως! επειδη ειμαι και εγω στην ιδια κατασταση με εσενα (δηλ θα ηθελα συντομα να αποκτησω εναν) μπορω να σε συμβουλεψω πως το καλυτερο ειναι πρωτα να ενημερωθεις για οτιδηποτε αφορα αυτην την φυλη, να ψαξεις για καλο εκτροφεα και μολις νιωσεις πως πλεον εισαι ετοιμος για να τον αποκτησεις...τοτε ναι...να κανεις το μεγαλο βημα! λες οτι σπουδαζεις αθηνα...σαν φοιτητης που θα εχεις τον μολοσσο σου? θα εχεις χωρο, χρονο και χρηματα γι'αυτον?

Jim@kiS

Active Member
15 Οκτωβρίου 2010
25
0
Το σπιτι πιστευω ειναι ευρυχωρο 65 τ.μ ειναι...Χρονο εχω αρκετο τωρα το οικονομικο ειναι που σκεφτομαι για αυτο θελω να το ψαξω καλα και να τα βαλω ολα κατω!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.794
20.107
Το οικονομικό είναι μεγάλο θέμα. Να συνυπολογίσεις ότι τα έξοδα των σκύλων μας, είναι και ανάλογα των κιλών τους. Περισσότερα κιλά ---> μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού, φαρμάκων αν χρειαστεί κλπ. Και μεγαλύτερη δυσκολία μετακίνησης και κυρίως σε περίπτωση ανάγκης. Εχεις μεταφορικό μέσο; Είναι σχεδόν υποχρεωτικό, ειδικά αν στην περιοχή που μένεις, δεν υπάρχει κοντά γιατρός. Γιατί, αγκαλιά δεν θα μπορείς να τον πάρεις και να τρέξεις. Η έστω, έχεις φίλους που θα μπορούν να σε εξυπηρετήσουν μέσα στην μαύρη νύχτα, αν χρειαστεί; Τι σκοπεύεις να κάνεις σε γιορτές και διακοπές; Εχεις σκεφτεί; Θα τον πηγαινοφέρνεις Αθήνα-Ρόδο; Αν θες να φύγεις ένα σκ; Το θέμα του στρατού after το έχεις σκεφτεί; Δεν θα είναι και το πρακτικότερο σκυλάκι του κόσμου για να το κρατήσουν οι δικοί σου, όσο καιρό εσύ θα λείπεις. Και ειδικά αφού δεν θα έχει μεγαλώσει μαζί τους και θα του είναι ίσως άγνωστοι. Sorry Jim@kis, food for thought...:)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.794
20.107
Αν δεν τον βάλουν σε σκέψεις τα δικά μου, περνάμε στο σχέδιο Β, τα δικά σου...:D

Jim@kiS

Active Member
15 Οκτωβρίου 2010
25
0
Οσο για το οικονομικο ξερω οτι θα ειναι μεγαλο λογω και του μεγεθους το σκυλο για αυτο αλλωστε και δεν με βιαζει να τον βρω εδω και τωρα, απλα θελω να τα υπολογισω ολα απο το οικονομικο μεχρι και την μικρη λεπτομερια της ρατσας, τους εκτροφεις να μαθω ποιος θα ειναι ο καλυτερος γιατι αυτο πιστευω θελει καποιο χρονο και απο οτι ξερω οι σωστοι εκτροφεις πρεπει να διαθετουν καποια πραγματα!Αυτην την στιγμη σπουδαζω Α8ηνα και συγκατοικω με την κοπελα μου οποτε οσο για τον στρατο ο σκυλος δεν 8α μεινει μονος του γιατι 8α ζει με 2 αν8ρωπους!Με το θεμα του μεσο υπαρχει δεν ειναι προβλημα και φευγω μονο καλοκαιρι-χριστουγεννα-πασχα.Ηδη εστειλα email σε εκτροφεις εξωτερικου και μερικοι μου απαντησαν κιολας!Απλα θελω να μου πειτε για να ειναι σωστος ο εκτροφεας τι πρεπει να διαθετει...Ξερω καποια πραγματα οπως το pedigree αλλα δεν γνωριζω παραπανω!Αν θελετε μπορω να σας πω τι μου ειπαν αυτοι οι εκτροφεις που μου απαντησαν!

Jim@kiS

Active Member
15 Οκτωβρίου 2010
25
0
Μου απαντησαν δυο εκτροφεις,ο πρωτος μου εστειλε φωτογραφιες απο την μανα και τον πατερα και απο τα κουταβακια και μου ειπε οτι ειναι 8 μηνων και μου ετσειλε και την σελιδα να δω και το pedigree και ο δευτερος ειπε οτι περιμενουν την αλλη εβδομαδα κουταβια και ειναι 3000 ευρω (θεωρω πολλα),οτι πρεπει να παω εγω να διαλεξω το κουταβακι που θα παρω και οτι θελει να ερθει και εκεινος οταν το παω σπιτι το κουταβακι, οτι δεν δινει κουταβια πριν τις 11 εβδομαδες γιατι 8ελει να του κανει και τον 2ο εμβολιασμο..Αυτα προς το παρον απο αυτους τους 2 εκτροφεις!

andrykor

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2010
311
0
κορινθος
8 μηνων και ακομα να τα δωσει? καλα εκανε πρωτα την γεννα και μετα αρχισε να ψαχνει για να τα δωσει? ενας δανος 8 μηνων ειναι ηδη θεριο...αν και κουταβακι!!! τα 3,000 ειναι εξωπραγματικη τιμη, εκτος και εαν οι γονεις ειναι οι καλυτεροι παγκοσμιως της φυλης!