Το σαββατοκύριακο που μας πέρασε περναγαμε ωραία σε παραλία της νότιας Κρήτης όπου είχαμε κατασκηνωσει.
Κάποια στιγμή και ενώ ήμουν αραχτός στην αιώρα, έρχεται ένας από διπλανή σκηνή για να ρωτήσει κάτι. Ο Ερμής που ήταν ξαπλωμενος δίπλα μου με το που τον βλέπει ξαφνικά(εγώδεν τον εείχα δει να έρχεται) στον χώρο μας του κάνει ντου και τον δαγκώνει στο χέρι. Με τον που τον φωναξα τον άφησε και ήρθε δίπλα μου. Βέβαια το κακό είχε γίνει αφού ο άνθρωπος δαγκωθηκε στο χέρι (ευτυχώς όχι κάτι σοβαρό) και πάλι καλά που δεν ήταν κανένας περίεργος και το θέμα έληξε εκεί.
Η δική μου αντίδραση αν και εστικτωδως το 1ο που ήρθε ήταν να τον μαλωσω, δεν το έκανα. Και αργότερα που το σκεφτόμουν νομίζω έκανα καλά. Και το νομίζω αυτό γιατί ο εΕρμής προστατεύε το χώρο του και ενώ ήταν σε επίθεση με το που τον φωναξα με άκουσε και σταμάτησε αμέσως.
Έπραξα σωστά; θα έπρεπε να αντίδρασω αλλιώς;
Θα ήθελα να διαβάσω γνώμες.
Κανείς δεν μίλησε για...δέσιμο! Λες ότι ο σκύλος είναι υπάκουος! Βάλε τον δίπλα σου υπό εντολή, απλά!Την γνώμη μου περί λυτος η δεμένος την έχω γράψει σε πολλά μηνύματα σε διάφορα θέματα.
Όσο αρέσκεται στο να είναι ελεύθερος ένας σκύλος άλλο τόσο αρέσκεται στο να εκτελεί εντολές!
Αυτή η προτασούλα δεν αρμόζει σε πολλούς από εμάς εδώ μέσα. Ξέρεις πολύ καλά ότι δίνοντας τέτοιες συμβουλές δεν εννοούμε να καταπιέσεις το ζώο. Την διαφορά ξέρω ότι την καταλαβαίνεις! Χαζοί δεν είμαστε όλοι όσοι έχουμε σκυλιά φύλαξης. Ούτε ανυπάκουα είναι, ούτε όρεξη έχουμε να ακούμε διάφορα από διάφορους όπου πάμε!Σε μια παραλία 200 μέτρα με 5 σσκηνές όλες κι ολες και με τον Ερμή που με 5 μη έχει μάθει τα όρια του και μέχρι που κινείται , αν ήταν να τον έχω δεμένο όλη μέρα καλύτερα να τον άφηνα σπίτι. Άλλωστε αυτόν που δαγκώσε συναντήθηκε σε άσχετο σημείο στην παραλία και αδιαφορησε εντελώς. Στον χώρο του αντέδρασε.
Ο σκύλος έχει μάθει με 5 "μη" σε...ανούσια πράγματα συγγνώμη κιόλας, γιατί το ουσιώδες μόλις το...βίωσες!
Πλέον δοκίμασε και κρεατάκι και η αλήθεια είναι ότι πιάστηκες στον ύπνο ασχέτως αν έκανε καλά ο σκύλος ή όχι!
Η επόμενη φορά θα είναι 1° μη στο κεφάλι, 2° μη στο χέρι, 3° μη στο άλλο χέρι και μέχρι το 5° μη θα τον έχει κάνει σουρωτήρι τον άλλον.
Δεν έχω διαβάσει τίποτα από αυτά που ειπώθηκαν από τους υπόλοιπους!
Πλέον διαβάζω επιλεκτικά, την αιτία και το αποτέλεσμα!
Ο σκύλος καλά έκανε ως συμπεριφορά και αντέδρασε έτσι! Εμένα προσωπικά μου αρέσει αλλά επαναξέτασε λίγο την στάση σου στους χειρισμούς!
Τα φιλιά μου