Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.
@Dimi_21 κα
@Sirkos
Τον Ερμή δεν τον μαλωσα γιατί ενώ ήταν στα κόκκινα με άκουσε και εκτέλεσε την εντολή μου άμεσα. Αν τον μαλωνα πιστεύω πως θα νόμιζε πως τον μαλωσα επειδή με άκουσε. Κάτι που με τίποτα δεν θέλω να το δει έτσι.
Όσον ααφορά την από εδώ και πέρα συμπεριφορά του λόγο του περιστατικου δεν νομίζω ότι θα αλλάξει κάτι. Είναι σκύλος τεσσάρων χρόνων με πάγιομενη συμπεριφορά, φουλ κοινωνικοποιημενος σε όλων των ειδών τις καταστάσεις. Και έχει τύχει σε παρόμοιες καταστάσεις χωρίς να χαλάσει ο χαρακτήρας του.
Δεν είναι πρώτη φορά που διορθώνει με παρόμοιο τρόπο. Πχ πριν κάνα χρόνο φίλος μου μας βλέπει στον δρόμο, σταματάει το αμάξι, κατεβαίνει (είχε να δει τον Ερμή από όταν ήταν τριών μηνων) και πέφτει από πάνω του να τον χαιδεψει με τον ίδιο τρόπο που το έκανε ο τα ήταν 3 μηνών. Ο Ερμής του γρυλιζει, εγώ του λέω πιο ήρεμα δεν είναι κουτάβι, αυτός απαντά έλα μωρέ αυτόν τον σκύλο τον ξέρω και συνεχίζει ακάθεκτος. Αποτέλεσμα ο Ερμής τον βουταει από το μπράτσο χωρίς όμως να τον δαγκώνει απλά τον γέμισε σάλια και ο φίλος μου έχασε μερικά χρονάκια από την τρομάρα του.
Αντιθέτως πριν λίγες μέρες στην βόλτα μας συναντήσαμε ένα ζευγάρι Γερμανών με 2 μικρά παιδιά περίπου 7 και 5 χρόνων που δεν μιλαγαν καν ελληνικά. Με ρώτησαν αν είναι φιλικός και αν μπορούν να τον χαιδεψουν. Αφού τους έδωσα το Οκ, πλησίασαν τον σκύλο με τόσο σωστό τρόπο που δύσκολα το βλέπεις σε Έλληνα. Αποτέλεσμα για κάνα μισάωρο έπεσε τρελό παιχνίδι.
Μπορώ να γράψω και άλλαττέτοια περιστατικά. Πολλών ειδών περιστατικά. Με σκύλους να μας γαβγιζουν στο μισό μετρο ενώ είμαστε πάνω στο σκούτερ και ο Ερμής να κοιτάζει χωρίς να αντιδρά επειδή του είπα ήρεμα που δεν το σπάει ποτέ.
Γενικά ο Ερμής σε οτιδήποτε η πρώτη του κίνηση είναι να με κοιτάξει για να του πω πως θα αντιδράσει. Δύσκολα θα πάρει πρωτοβουλία. Θα το κάνει μόνο σε περιπτώσεις όπως και αυτή που έκρινε πως δεν υπήρχε χρόνος για αυτό και σταματάει αμέσως με δική μου εντολή.
Και πάνω σε αυτό απαντώ και στον
@Kouros που λέει και ξανά λέει ότι ο κύκλος ήταν ανεξέλεγκτος στην παραλία και ενοχλούσε. Φαντάσου ότι κάποια στιγμή στην παραλία ηρθε ένα ζευγάρι με ένα λαμπραντορ. Ο Ερμής με κοιτάζει περιμένοντας το Οκ για να πάει προς τα κει. Με ένα εδώ μείνε απλά καθόταν και τους κοίταζε για όση ώρα ήταν στην παραλία χωρίς να κάνει κίνηση να πάει.
Να διευκρινίσω πως το δαγκωμα της τωρινης περίπτωσης ήταν σαν το περιστατικό με τον φίλο μου με λίγο παραπάνω δύναμη που με αποτέλεσμα να ματωσει. Δεν του κόψε κάνα κομμάτι.
Θα συμφωνουσα σε όλα αυτά που γράφετε αν ο σκύλος μου ήταν 9 μηνών κουτάβι που διαμορφώνει χαρακτήρα.