Γατοκόλαση

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Τα χερια μου μυριζουν λουκανικο και δεν το βγαζω οσο ξαφνικα πρεπει – χανεται η εκπληξη
Μια πρόταση:
Απομωνωνεις την Ηρα πριν τη βόλτα για να βαλεις κρυφα το λουκανικο στην τσεπη σου (αν την κρατας εξ αριστερων στη δεξια τσεπη και τουμπαλιν, αν φορας πουκαμισα, στην τσεπη του πουκαμισου)
Πλενεις παρα πολυ καλα τα χερια σου.
Μόλις αντιληφθει(ς) τη γατα βαζεις το χερι πολυ διακριτικα στην τσεπη.
Την ανταμείβης αστραπιαία.

Ναι. Η Ήρα μπορεί να είναι λαίμαργη (αυτό είναι ΑΤΟΥ εδώ) αλλά βλάκας ΔΕΝ είναι.
Κόψε ΟΛΟΥΣ τους μεζέδες για λίγο καιρό, εκτός αν είναι 2μ από μία γάτα (και ΔΕΝ την κοιτάζει).
Εφτασε τοσο κοντα στη γατα και γι'αυτο εβγαλες το λουκανικο;

Last edited by a moderator:

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Ναι, Άρη μου, βιάζεσαι πολύ. Εγώ νομίζω πως δεν έκανες καν αρκετές επαναλήψεις της άσκησης ΠΡΙΝ τον μεζέ.

Επίσης, μην δίνεις λουκάνικα. Είναι πάρα πολύ "λιγδιάρικα" και θα βρωμάνε συνεχώς τα χέρια σου (μπερδεύοντας την Ηρα).
Κάτι πιο στεγνό (όπως ξεραμένο σηκώτι στα μικροκύμματα, όπως σου είπα). ΤΕΛΕΙΩΣ ξερό.

Κάτι πίσω λίγο. Για να μάθει η Ήρα ν' αγνοει τις γάτες, θα πρέπει να προσποιήσαι πως δεν τις βλέπεις (να είσαι ΠΑΡΑ πολύ ήρεμος μέχρι να διορθώσεις ΠΑΡΑ πολύ αυστηρά και γρήγορα την στιγμή που μια γάτα τραβάει την προσοχή της). Μην πλησιάζεις ακόμη πολύ (προφανώς είναι νωρίς).

Και μην "ταίζεις" την Ήρα. Η λιχουδιές πρέπει να δίνονται υπερβολικά δύσκολα (και να είναι πολύ μικρές και να μην τις περιμένει).
Πάρα μία ανάσα και ξεκίνα από την αρχή.

Δεν θα μας κάνει καλά αυτή η "Πονήρω" σου!!!!!! Κούνα που την ΚΟΥΝΑΓΕ! Οι άνθρωποι είναι ΠΙΟ έξυπνοι από τους σκύλους το κέρατό μου (θέλω να πιστεύω δηλαδή, αλλιώς κάηκες!)!

Τα πας καλά, μην απογοητεύεσαι. Αλλά μην πηδάς βήματα (μην βιάζεσαι) επειδή μία μέρα τα πάτε υπέροχα.
Δοκίμασε να κάνεις πολλές στροφές (να την αναγκάσεις να προσέχει μόνο εσένα) όταν δει γάτα (από μεγάλη απόσταση αρχικά και σταδιακά να πλησιάζεις την γάτα αλλάζοντας κατευθύνσεις συνεχώς με ζιγκ-ζαγκ και στροφές, για να μην μπορεί να κοιτάει αλλού. Γέλα και δώσε χαδάκι (χωρίς να σταματάς να περπατάς καθόλου) ΣΥΧΝΑ, όταν σε κοιτάει και στρίβει μαζί σου! Κάνε πως παίζεις ένα παιχνίδι, ΧΑΜΟΓΕΛΑ της!
Κι αν γυρίσει μάτια προς την γάτα, διόρθωση (απότομη) και ΑΜΕΣΩΣ πάλι στο παιχνίδι των στροφών με χαμόγελο.

Last edited:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Μα και λουκανικο το ξεραινω στα μικροκυματα. Όταν δεν βιαζομαι πιανω το λουκανικο με πηρουνι και το βαζω σε ένα κουτακι, αλλά πρεπει να το βγαλω καποια στιγμη από πριν και να το βαλω στην τσέπη ώστε να το εχω προχειρο για την αμεση επιβραβευση.

Η Ηρα μπορει να καταλαβει την κινηση (αν και εμαθα να το κανω όταν κοιταζει αλλού), αλλά σιγουρα θα το μυρισει σε οποια τσεπη και να το εχω και μυριζει και το χερι μου από εκεινη τη στιγμη και μετα. Οπότε πλεον χαθηκε το παιχνιδι της εκπληξης.

Δεν της ξεφευγει τιποτα και το πιο δυσκολο για μενα είναι ότι μαζι μου μαθαινει κι αυτή το σχεδιο/σεναριο και λειτουργει αναλογως. Πρεπει να αλλαζω το σεναριο κάθε μα κάθε φορα και οι εναλλακτικες που εχω δεν είναι απειρες.

Βιαστηκα αρκετα γιατι ηθελα να λυσω το προβλημα μια κι εξω, όπως είναι η προσφιλης τακτικη μου σε άλλα θεματα. Και να, παλι πισωγυρισμα τωρα.

Χθες, παρολες τις εξυπναδες της, τα πηγαιναμε πολύ καλα ωσπου αποφασισα να σπασω το φραγμα των δυο μετρων κι εκει χαλασαν όλα. Αναγκαστηκα να προχωρήσω σε άμεση διορθωση και επαθα πλακα με τον τροπο που απεφυγε ολες τις διορθωσεις και ταυτοχρονα μπορουσε να επιτιθεται. Ορμουσε και ξαναπηδουσε αστραπιαία προς τα πισω πριν την αγγιξει η διορθωση.
Μονο με ηλ. κολαρο θα μπορουσα να διορθωσω αποτελεσματικα.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
ΞΕΧΝΑ το κολάρο.

Ερώτηση, τι είναι αυτές η αηδίες με "κουτάκια" και πιρούνια και "πράσινα άλογα"; Δεν κάνουμε άρνηση φόλας εδώ!
Εννοείται πως είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να έχεις λουκάνικα πάνω σου και εκείνη να μην το γνωρίζει (σκύλος είναι!).

Και δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ λόγος να μην ξέρει η Ήρα πως κουβαλάς φαγητό μαζί σου.
(Ίσα, ίσα, ο τρόπος που αγνοείς το γεγονός, και ΔΕΝ της το δίνεις θα της μάθει πολλά!).

Χώσε 4 κομμάτια (σε περίπτωση που σου πέσει κανένα) στην τσέπη σου και πήγαινε!
Αν είναι αρκετά ξερό και μικρό, μπορείς να έχεις το ένα στην χούφτα έτοιμο (δεξί χέρι), και να κρατάς ΚΑΙ το λουρί με το ίδιο χέρι (με την Ήρα στα αριστερά σου). Αν προσπαθεί να μπει μπροστά σου να μυρίσει καλύτερα, σήκωνε τα γόνατα ψιλά καθώς περπατάς (σαν σε παρέλαση) για να την σταματήσουν. ΑΓΝΟΗΣΕ το ότι το θέλει, αγνόησε το ότι είναι στο χέρι σου το κρέας, και συνέχισε το "μάθημα" απτόητος.

Ο μόνος λόγος που είπα να μην έχεις "λιγδιάρικο" φαγητό, είναι γιατί μυρίζει σαν να είναι κάπου που ΔΕΝ είναι πια (και σε διάφορα μέρη πάνω σου όσο περνάει η ώρα), κι η σκύλα δεν θα "κεντράρει" πουθενά (θα τρελαθεί τελείως). Επίσης δεν μπορείς να κρατάς το λουρί μαζί με κάτι λιγδιάρικο (θα λερωθεί και θα βρωμάει για εβδομάδες).

Αν δεν έχουμε ωραίο (και καθαρό!) "στυλ" δεν έχουμε τίποτα! ;-)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Καλά ΟΚ :lloroso:
Τι να κανω, ειναι τοσες οι σημαντικες λεπτομερειες και όποτε αυτοσχεδιαζω κανω πατατα :(

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Να συμπληρωσω ότι αν ανοιγα το θεμα μηνες πριν, αντι να αποφευγουμε τοσον καιρο τις γατες, θα ειχα βοηθηθεί πολύ και σε άλλα θεματα και στην ολη εκπαιδευση ΒΥ.
Με το γατο-τόπικ εμαθα πολλα πραγματα και ειδα λαθη σε ένα σωρο άλλα θεματα.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Μπράβο! Χαίρομαι πολύ! Γιατί μαθαίνεις σε ΠΟΛΥ γρήγορους ρυθμούς, κι ας μην το βλέπεις εσύ (ακόμη).
Μαθαίνεις τόσο γρήγορα που κάποιες φορές σε κάνει να βιάζεσαι και τα χαλάς.
ΥΠΟΜΟΝΗ.

Πάντως σε συγχαίρω για την προσπάθεια! Μην ξεχνάμε πως δεν έχεις και από τα πιο εύκολα σκυλάκια στον κόσμο!

Τώρα κατάλαβες γιατί επιμένω συνεχώς στο να μην "αποφεύγουμε" τα προβλήματα του σκύλου μας.... να μην τα δεχόμαστε χωρίς να προσπαθούμε να τα λύσουμε πρώτα.

Η καταναλωτηκή κοινωνία μας ρίχνει όλη την διαφήμηση/προπαγάνδα στα κουτάβια και την εκπαίδευση τουαλέτας + βασική υπακοή τους.
Γιατί εκεί είναι τα ΠΟΛΛΑ λεφτά. Λουράκια διάφορα, παιχνίδια, πιο ακριβή τροφή, βιταμίνες, εμβόλια, συχνή αποπαρασίτωση, εκπαίδευση, στείρωση, σπιτάκια, κουβερτούλες, κρεβατάκια, σαμαράκια.... κατάλαβες.

Μετά έχεις και τους άπειρους ατζαμίδες εκπαιδευτές που σου λένε στα μούτρα σου πως ο σκύλος μόνο ώς κουτάβι μαθαίνει κι άλλες χαζομάρες.

Τελικά ο κόσμος έχει πάθει πλήση εγκεφάλου. Ασυνέσθηστα δέχεται τα "ελατώματα" του σκύλου του αν είναι πάνω από 8 μηνών. Νομίζει πως τέλειωσε το θέμα. Ότι έγινε, έγινε. Κι όσο για εκείνους που προτιμούν να το παλέψουν λίγο ακόμη, υπάρχει ελάχιστη πληροφόρηση (ακόμη και για το ΑΝ γίνεται καν να αλλάξεις σκύλο που μεγάλωσε πια). Κι ελάχιστοι εκπαιδευτές που μπορούν (ή ΘΕΛΟΥΝ) να βοηθήσουν.

Η πραγματικότητα είναι πως οι σκύλοι μαθαίνουν μέχρι τα γεράματα. Μαθαίνουν συνεχώς, ακόμη κι αν δεν ΘΕΛΟΥΜΕ να μάθουν κάτι, παρακολουθούν και μαθαίνουν. Αναγνωρίζουν κανούργιες λέξεις, νέες εντολές, λύνουν κανούργια προβλήματα κι εκμεταλεύονται καταστάσεις προς όφελός τους.

Η πραγματικότητα είναι πως οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ δύσκολα αλλάζουν συνήθειες, όχι οι σκύλοι.
Φυσικά είναι πιο εύκολο όταν δεν έχει "εδραιωθεί" καιρό μία συμπεριφορά, και σίγουρα κάποια πράγματα (που έχει μάθει ο σκύλος πως του φέρνουν για χρόνια ΜΕΓΑΛΗ χαρά) δεν ξεμαθαίνονται εύκολα, αλλά οι περισσότερες συμπεριφορές είναι στα μεσαία, στα "γκρίζα" στάδια και αξίζει να προσπαθήσουμε.

Αν δεν τα καταφέρεις, δεν έχασες και τίποτα (ίσα, ίσα έμαθες πολλά για τον σκύλο σου!).
Όμως αν πετύχεις η χαρά θα είναι απερίγραπτη και τα επόμενα χρόνια συμβίωσης με τον σκύλο σου ΠΟΛΥ, πολύ πιο όμορφα απ' ότι θα ήταν αν τα παρατούσες.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Αντιμετωπιζω ένα ακομα προβλημα ή μαλλον οι γατες επηρεαζουν και άλλες καταστασεις εκτος από την βολτα.

Όπως ειπα, ξεκινησαμε δειλα ιχνηλασια και παρολο που η Ηρα δειχνει μεγαλο ενδιαφερον για το ολο θεμα, όταν εμφανιστει γατα (είναι παντου οι ατιμες) χαλανε όλα και η προσοχη της στρεφεται σε αυτην.

Και αντε, στην βολτα θα διορθωσω. Στην ιχνηλασία όμως αν κανω διορθωση για να την επαναφερω στη δουλεια, θα χαλασουν όλα και μετα θα μιλαμε για force tracking και θα χασω το παιχνιδι στο ξεκινημα του.

Με τα ευκολα ερεθισματα κατι γινεται, αλλά μετα από εμφανιση γατας είναι αδυνατο να την επαναφερω στη δουλεια, οπότε σταματαω το session της ημερας.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Είδες τελικά πόσο συμαντικό είναι το θέμα;
Γι όλους (ακόμη κι αν δεν κάνουν ιδιαίτερη εκπαίδευση) είναι συμαντικό να μην "αποσπούνται" τόσο έντονα.... να μην "γράφουν" τόσο εύκολα τον ιδιοκτήτη τους...

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Η αποσπαση προσοχης, τα προβληματα συμπεριφορας (ειδικα η επιθετικοτητα στις περιπτωσεις που θεωρειται προβλημα) και τα ενστικτα, επηρεαζουν τα παντα. Πρεπει να τα λαμβανω υποψη μου οπου και να βρισκομαι και ο,τι και να κανω μαζι της.
Όχι πως θα μπορεσω ποτέ να ειμαι ησυχος, ουτε και ηθελα ποτέ ηπιο σκυλι, αλλά καπου υπαρχει και η έννοια του μέτρου, το οποιο ερχεται με τον ελεγχο.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Είδα χτές ένα Νέας Γης 10 ετών (από τους πιο "ύπιους" σκύλους) να παρακούει την ιδιοκτήτριά της γιατί ήθελε να κυνηγήσει ένα γατάκι. Έχει σκοτώσει κι ένα στο παρελθόν.

Δεν έχει σχέση η φυλή, αυτό είναι μύθος. ΚΑΝΕΝΑΣ σκύλος δεν είναι "καλός κι υπάκουος" χωρίς να έχει δουλέψει το αφεντικό γι' αυτό.

Απλά ορισμένοι σκύλοι (όπως η Ήρα) είναι πιο "υψηλής συντήρησης" από θέμα άσκησης/εκπαίδευσης.
Πιστεύω όμως πως έχουν να δώσουν και πολλά περισσότερα από τον μέσο σκύλο, κι άρα αξίζουν και με το παραπάνω, το κάθε λεπτό που θα διαθέσεις για την προοδό τους!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ένα ένα βγαινουν κι άλλα προβληματα. Παρολο που το drive της Ηρας πεφτει γενικα δυσκολα, μετα από μια σοβαρη διορθωση λογω γατας συχνα χανει το ενδιαφερον της για το μπαλακι, το λουκανικο και την εργασια που παμε να κανουμε η κανουμε ηδη.

Αυτο συμβαινει για δυο λογους. Η γατα εχει περισσοτερο ενδιαφερον από αυτό που καναμε ηδη ή ετοιμαζομαστε να κανουμε ή/και της εχω ριξει το drive με την διορθωση και την εντολη υπακοης που ακολουθει.

Αυτο θα μπορουσε να αποτελεσει νεο ξεχωριστο θεμα αλλά ας ρωτησω εδω.

Πώς μπορω να την ξανακινητοποιησω και να επαναφερω το ενδιαφερον της?

Πώς επιτυγχανεται αυτό που λεμε “stay in drive”?

Η επιβραβευση ναι μεν βοηθαει στο να φυγει η ενταση και να επανελθει η Ηρα στα φυσιολογικα της, κατι που θα συνεβαινε ετσι κι αλλιως πολύ συντομα, δεν βοηθαει ομως παντα στο να επανελθει το ενδιαφερον.

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
με απλά λόγια δηλαδή μας λες ότι με την έντονη διόρθωση το σκυλί ξενερώνει και δεν γουστάρει ούτε παιχνίδια ούτε τίποτα, προσωπικά το βρίσκω πολύ λογικό και εγώ θα ξενέρωνα. Μετά από κάνα δεκάλεπτο δεν επανέρχεται;

Βέβαια θα μου πεις δέκα λεπτά από εδώ, δέκα λεπτά από εκεί χάνεται πολύ ώρα :-(

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Η ορεξη για καυγα επανερχεται άμεσα ή γρηγορα Η ορεξη για παιχνιδι και ειδικα εργασια που γινεται με την μυτη αργει λιγο ή περισσότερο.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Για να συνεχισω... αυτό είναι το συνηθες προβλημα που εχουν αυτοι που ασχολουνται με στιβο. Την υπακοη την εχουν ετσι κι αλλιως σε μεγαλο βαθμο ή την επιβαλλουν, χανουν όμως βαθμους όταν ο σκυλος δεν είναι «ανεβασμενος», δεν διατηρει δηλαδη το drive του. Αυτό εχει συνεπεια στο δαγκωμα, το οποιο γινεται αδυναμο ή δεν γινεται καθολου, στην επαναφορα αντικειμενων κλπ.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Και τι σε νοιάζει (το απαραίτητο Drive για μεγάλους πόντους σε στοίβο) ; Θα διαγωνιστείς ;

Το να έχει ένας σκύλος πολύ όρεξη την μία μέρα και λίγη μια άλλη, είναι απολύτως φυσιολογικό.
Δεν ΘΕΛΕΙΣ να ξέρεις τι κάνουν οι επαγγελματίες που έχουν σκύλους συνεχώς σε έντονο drive.

Και να βαρεθεί το ίδιο παιχνίδι είνια φυσιολογικό κι επιθυμιτό κατά την προσωπική μου άποψη. Νομίζω πως οι σκύλοι που επαναλαμβάνουν για χρόνια το ίδιο ΑΚΡΙΒΩΣ πράγμα με το ίδιο πάθος είναι ηλίθιοι ή έχουν "εμμονές". Ή κάποιος τους διημιούργησε εμμονές! Μου την "δίνουν" οι σκύλοι με εμμονές.

Ίσως γιατί κι εγώ βαριέμαι. Κι εγώ εκτιμώ το κομμάτι της φαντασίας.

Μου αρέσει να εφευρέτω νέα παιχνίδια και νέες εντολές και νέες ασκήσεις πιο πολύπλοκες. Οι σκύλοι μου δεν βαριούνται γιατί τους προκαλώ συνεχώς να σκεφτούν. Μάθαμε κάτι; Σπανίως θα το κάνουμε πάλι με ακριβώς το ίδιο τρόπο.

Το να βαριέται η Ήρα σημαίνει πως πρέπει να χρησημοποιήσεις λίγη φαντασία. Επίσης, κοίτα την Ήρα καλά, και ξανακοίτα τους σκύλους που θαυμάζεις. Μάλλον "εκτελούν" καλύτερα της ασκήσεις από την Ήρα και με μεγαλύτερο πάθος. Δεν ξέρεις όμως πως είναι στην καθημερινότητά τους. Οι περισσότεροι από αυτούς που θαυμάζεις ζουν σε κέννελ (ούτε τουαλέτα δεν έχουν μάθει!) και βγαίνουν μόνο για το show ή για εξάσκηση για το show. Η υπόλοιπη ζωή τους είναι ΤΟΣΟ πληκτική (επιτηδες) που εννοείται θα είναι "τσίτα" και πιο ενθουσιώδης.
Η μόνη χαρά που έχουν είναι μέσα στην περίφραξη του στοίβου.

Οι σκύλοι αυτοί δεν προσφέρουν όλη μέρα και όλα αυτά που προσφέρει η Ήρα σε σενα και την οικογένειά σου. Η ζωή της είναι μεν πολύ πιο ευχάριστη αλλά είναι και πιο κουραστική. Έχει ΠΟΛΛΑ παραπάνω να μάθει και έχει ΠΟΛΛΕΣ ευθύνες:

Μην φας το παιδί, μην φας την παντόφλα, μην πατήσεις την Ζήνα, μην γαυγίζεις άσκοπα, ΓΑΥΓΙΣΕ!, μην κουνάς πολύ στο γραφείο, μην κατουράς όπου θέλεις, μην τρώς από κάτω, μην τραβάς το λουρί, μην παρακούς στην βόλτα, μην τρως τα άλλα σκυλάκια και ΜΗΝ ΚΥΝΗΓΑΣ ΤΙΣ ΓΑΤΟΥΛΕΣ!
- ΟΥΦ!
Δύσκολη η ζωή του οικογενειακού φύλακα!

Επιβραβεύεται όμως και ΟΛΗ μέρα... με ένα χαμόγελο, μία αγκαλίτσα, ένα φιλί από την κόρη σου, ένα χάδι, λίγο μπριζόλα από χτές, γλυκόλογα και βλέμματα θαυμασμού από φίλους και ξένους....

Δεν έχει λόγο να κάνει σαν ΠΑΛΑΒΗ κάθε φορά που την παίζεις στην εκπαίδευση.
Και ΚΑΛΥΤΕΡΑ έτσι.

Αν θέλεις να την ανεβάσεις λίγο, ανέβασε την δική σου διάθεση. Κάνε λίγο τον καραγκιόζη, άλλαξε το πρόγραμμα, βάλε κάτι πιο δύσκολο και ΧΟΡΟΠΗΔΑ από χαρά και ΧΟΡΕΨΕ όταν το κάνει σωστά.
Θα της μεταδόσεις τον ενθουσιασμό σου (προσωρινά έστω) είναι ΣΙΓΟΥΡΟ.

Last edited:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Αισθανομαι πραγματικα πολύ καλυτερα τωρα.
Αλλά δεν ειχα ποτέ συνειδητοποιησει ποσες απαγορευσεις εχει η Ηρα στην καθημερινότητα της και ποσες απαιτησεις εχω από αυτην. Συνεχεια ζηταω και πιεζω. Ελπιζω μονο αυτά που της προσφερω να εχουν αναλογη αξια.

Το γατο-τόπικ ηταν το πιο δυσκολο από τα πολλα θεματα και τις απειρες ερωτησεις που εχω κανει τοσον καιρο.
Και αποδειχτηκε το πιο σημαντικο και ωφελιμο. Ισως επειδη πλέον εχουμε την στοιχειώδη ωριμοτητα και εμπειρια, κι εγω και η Ηρα, να καταλαβουμε καποια πιο βαθιά πραγματα.

Εχουμε βελτιωσει πολύ την σχέση μας με όλα τα τελευταια μαθηματα της Στελλας, που ποτέ δεν εχει δει από κοντα ουτε εμενα ουτε την σκυλα μου. Αλλά ξερει ανά πασα στιγμη ποιοι ειμαστε, πού φτασαμε, ποιο είναι το προβλημα και τι χρειαζομαστε.

Και δεν χαλασε η υπακοη όπως φοβομουνα. Αυτος ειναι και ο αιωνιος φοβος μου. Μην χαλασει η δουλεια που εχω κανει, η οποια όμως δουλεια στηριχτηκε στην πίεση.

Θα αναφερω ένα παραδειγμα που μπορει να φανει αστειο αλλά δειχνει κάτι. Μεχρι τελευταια, όταν η Ηρα εβλεπε την βουρτσα κρυβοταν πισω από τις πολυθρονες ή επρεπε να την εχω στην υπακοη για να την χτενισω. Γιατι να πρεπει και το χτενισμα να γινεται με πιεση?

Τωρα την βλεπει και ξαπλώνει ανασκελα κουνωντας και χτυπωντας την ουρά, μετα γυρναει στο ένα πλευρο, την χτενιζω, και μετα γυρναει και από το άλλο για να συνεχισω. Πώς εγινε αυτό? Ουτε εγω ξερω. Προέκυψε από αυτό το τοπικ για τις γατες.

Ο επομενος μεγαλος στοχος είναι να καταφερω να της βαζω σπρέι fronline χωρις να την κραταω από το περιλαιμιο και αυτή να προσπαθει να πηδηξει μεχρι το ταβανι.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Στη γατοφωλιά και άλλες ιστοριες

Ειμαι προβληματισμενος με πολλα πραγματα. Ας τα παρω όμως από την αρχη.

Κοντα στο σπιτι μας υπαρχει ένα μικρο παρκο, στην ακρη του οποιου βρισκεται η αυλη του ΙΚΑ. Εχει ψηλο χοντρο τοιχειο με κάγκελα από πανω και στην μια γωνια εχει πυκνους θαμνους.
Εκει μαζευονται ολες οι γατες της περιοχης, γιατι απλά καποιοι τις φροντιζουν και αφηνουν καθημερινα πολύ φαγητο πανω στο τοιχειο. Οπότε ομαδες γατιων αραζουν εκει πανω. Καταλαβαινετε…

Παντα περναμε σε αποσταση ασφαλειας, αλλά προχθες ειπα ότι δεν γινεται συνεχεια να το αποφευγω.
Εγιναν όλα τοσο ξαφνικα όταν πλησιασαμε στα 3 μετρα, που δεν προλαβα να κανω κιχ. Σηκωθηκε ο κοσμος που καθοταν στο παρκο και στα δυο γειτονικα καφε να δει ποιον σφαζουν.
Μετα το ρεζιλικι φυγαμε άρον-άρον.

Χθες το βραδι ημουν αποφασισμενος. Πηγαμε παλι εκει αλλά οσο πλησιαζαμε την προειδοποιούσα αυστηρα να μην κανει καμια ανοησια.
Πεταχτηκε ένα γατι στο δρομο, αλλά όλα πηγαν καλα. Την εβαλα να κατσει, την εκανα να μην το κοιταξει, πλησιασαμε στην φωλια, παλι τα ιδια, για αρκετη ωρα την εκανα επιτελους να μην κοιταζει (στην αρχη με τον δυσκολο τροπο – τραβηγμενο λουρι προς τα μενα και το κεφαλι της κολλημενο πανω μου), επιβραβευση όταν ηρεμησε και φυγαμε.

Μετα περασαμε από την εκκλησια οπου αραζαν άλλες δυο. Πλησιασαμε με κανονικο βηματισμο, ετοιμαστηκε να ορμηξει, σταματησε με ΜΗ, εκατσε αλλά ηταν συνεχεια ετοιμη όπως τα αλογα στον ιπποδρομο. Ξεκινουσε να σπασει το κατσε και να ορμηξει και σταματουσε με ΜΗ χωρις να χρειαστει διορθωση.

Κατσαμε εκει γυρω στα 5 λεπτα, στα 3 μετρα αποσταση, και την ειχα να εκτελει εντολες και να μην τις κοιταζει. Αλλαζαμε και θεση συνεχεια. Μεζεακι μονο όταν καποτε σταθεροποιηθηκε.
Οι γατουλες καθοταν λες και παρακολουθουσαν ταινια στο σινεμα.

Παρακατω στη βολτα συναντησαμε άλλες δυο που κινουνταν. Εκει δυσκολευτηκα αλλά τα καταφεραμε με διορθωση.
Τοσες γατες σε μια βολτα δεν συναντήσαμε ποτέ μεχρι τωρα.

Οι περιπέτειες συνεχιστηκαν. Μας την επεσαν 4 μεγαλοσωμα αδεσποτα με γαυγισματα. Υπακοη και παλι, πιο ευκολη από τις γατες, αν και την εβλεπα που ευχαριστως θα καυγαδιζε με όλα μαζι. Τα εδιωξα και η Ηρα ακολουθησε για καυγα με φουλ αυτοπεποιθηση αλλά σταματησε σχετικα ευκολα. Δεν εκρυψε όμως τη δυσαρεσκεια της που της χαλασα το γουστο. Αν ηταν λυτή δεν ξερω αν θα κρατιοταν.

Επιτελους καθησαμε σε ένα παγκακι σε αλλη πλατεια. Μιλουσα στο κινητο, την ειχα στο «κατω» και δεν την πολυπροσεχα.
Μας πλησιασε ενας νεαρος και περασε με γοργο βημα απο δίπλα μας κοιτωντας μας.
Η Ηρα χωρις να σπασει το «κατω» εβγαλε ένα μουγκρητο και συρθηκε απότομα αγριεμενη με το στομα ανοιχτο να του αρπαξει το ποδι. Το μουγκρητο προειδοποιησε κι εμενα και τον νεαρο και γλυτωσαμε το ποδι.
Του ζητησα δεκα φορες συγνωμη και ευτυχως το παιδι δεν εκανε φασαρια.

Φοβαμαι οτι κυκλοφορω με έναν δημοσιο κινδυνο. Είναι παρα πολύ προστατευτικη, αλλά εχει και πολλη βία μεση της και φοβαμαι μηπως τοσον καιρο με την προσπαθεια για ελεγχομενη προστασια/φυλαξη εχω δημιουργησει ένα τερας (κλεμενη εκφραση από φιλη συνφορουμιτισσα).

Το μονο σιγουρο είναι ότι ακομα και αν οι γατες εκλειψουν σαν ειδος, δεν προκειται ποτέ ξανα να την λυσω, ουτε κάν σε δασακια οπου υπαρχει ελαχιστη πιθανοτητα να εμφανιστει ανθρωπος ή σκυλος. Μονο σε καμια ερημια με πολύ μεγαλη ορατότητα και αφου πρωτα ελεγξω καλα ολον τον οριζοντα (για να θυμηθουμε και το αντιστοιχο θεμα του φορουμ).

Αν καποια στιγμη χρειαστει να την βγαλει βολτα η γυναικα μου, εκτος από προνγκ θα βαλω στην Ηρα και φιμωτρο.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Θα σου το πω για ΑΛΛΛΛΛΗ μία φορά.
Η Ήρα θα χαλαρώσει ΠΟΛΥ όταν πάει 3-4 ετών. ΑΝ φυσικά συνεχίσεις να ΑΠΑΙΤΕΙΣ να είναι φρόνημη.
Θα είναι ΠΟΛΥ πιο εύκολα τα πράγματα αργότερα, σου το υπόσχομαι.

Όσο για το αν έχεις "δημιουργήσει ένα τέρας", εγώ πιστεύω πως έχεις ΕΞΗΜΕΡΩΣΕΙ (ή εξημερώνεις ) ένα.
Φαντάζεσαι την Ήρα σε άλλα χέρια; Με άτομο που δεν είχε το πάθος σου για μάθηση και σκληρή δουλειά;
Εκεί θα έβλεπες τι εστί "τέρας".... πολύ δυστυχισμένο τέρας κι όλας!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97