Η Ρούνη μέχρι στιγμής έχει κόψει τέσσερις γάτες, ούσα ελεύθερη σε χωράφι...Στη μία περίπτωση ήμουν παρούσα και ειλικρινά είχε μεταμορφωθεί σε άλλο σκύλο (χώρια την ταραχή τη δική μου). Δεν άκουγε τίποτα...Ούτε "άστο" ούτε "έλα" ούτε τίποτα. Και να μην αφήνει τη γάτα με την καμία. Εκείνη τη φορά τις άρπαξε..., (υποτίθεται) γιατί δεν άκουγε την εντολή. Έκτοτε, όποτε την αφήνω ελεύθερη, κάνω πρώτα προεπισκόπιση του χώρου, κλωτσάω τους θάμνους μην κρύβεται καμιά γάτα μέσα και τρέχω πάλι κλπ κλπ.
Σήμερα το πρωί, κι ενώ την είχα στο λουρί, έχωσε τη μουσούδα σε μια πρασιά, και με ...μεθοδική, ύπουλη κίνηση, άρπαξε μια γάτα απ'το λαιμό. Δεν την είχα δει είναι η αλήθεια. Από το "κχχχχ" της γάτας το κατάλαβα. Την τραβάω κι ενώ έχει ακόμα τη γάτα στο στόμα, τη σβερκώνω και της φωνάζω "άστο". Την άφησε αμέσως και ευτυχώς το γατί τη γλίτωσε. (ακόμα πάνω στο δέντρο πρέπει να είναι).
Δεν θυμάμαι αν της είπα "μπράβο" που υπάκουσε την εντολή, αλλά μια χοντροψιλή την έφαγε.
Ερώτηση: Στην περίπτωση αυτή, που ναι μεν έχει αρπάξει γάτα, αλλά στο "άστο" την αφήνει, εγώ μετά τι κάνω? Της λέω "μπράβο Ρούνη" που άκουσε? Ή την αρχίζω στα ...ξυλίκια που άρπαξε τη γάτα (αφού της πω "μπράβο")?
Ξέρω ότι άπαξ και άρπαξε και σκότωσε μία φορά, "γλυκάθηκε"..., αλλά μου τη δίνει...
(αν έχει ήδη αναφερθεί στο thread, σόρι, αλλά αφενός το είχα διαβάσει πριν καιρό και δε θυμάμαι, αφετέρου δεν προλαβαίνω τώρα να διαβάσω και τις 15 σελίδες....)
Εν τω μεταξύ, μετά..., από την υπερέντασή της..., ούτε τις ανάγκες της δεν είχε μυαλό να κάνει...Στην τσίτα ήταν συνέχεια....Μια ώρα+ βόλτα και τίποτα...Αν τα κάνει στην αυλή...αααχ!!!