Γατοκόλαση

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.117
1.391
καταλαβα:(

εμενα ο μεγαλυτερος μου φοβος ειναι οταν χωνει τη μουρη της κατω απο τα αμαξια μην εχει γατα που της επιτεθει στο προσωπο...
συχναζουν κατω απο τα αυτοκινητα και ειδικα κατω απο τις ζεστες μηχανες τους το χειμωνα...
έχεις δίκιο και σε αυτό... κι εγώ τον τραβάω οποτε χώνει μουσούδα από κάτω...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Aυτό που έπαθες deas το είχα πάθει χρόνια πριν με τον σκύλο μου τον Φρίξο, εκεί που περπατούσαμε αμέριμνοι η γάτα διέσχισε ολόκληρο οικόπεδο βγήκε στον δρόμο που ήμασταν και άρχισε το κυνηγητό στον Φρίξο, έβλεπες εμένα και τον Φρίξο να τρέχουμε σαν τρελοί μπροστά και την γάτα να μας κυνηγάει από πίσω...Καλά ευτυχώς που δεν υπήρχε τότε τέτοια εξέλιξη στην τεχνολογία και δεν μας είδα σε κανένα u-tube αργότερα, πολύ γελοίο θέαμα εγώ και ο σκύλος μου..:p
Πολλες φορές ξεκινούν οι ίδιες την επίθεση όταν έχουν γατάκια..

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Η Ρούνη μέχρι στιγμής έχει κόψει τέσσερις γάτες, ούσα ελεύθερη σε χωράφι...Στη μία περίπτωση ήμουν παρούσα και ειλικρινά είχε μεταμορφωθεί σε άλλο σκύλο (χώρια την ταραχή τη δική μου). Δεν άκουγε τίποτα...Ούτε "άστο" ούτε "έλα" ούτε τίποτα. Και να μην αφήνει τη γάτα με την καμία. Εκείνη τη φορά τις άρπαξε..., (υποτίθεται) γιατί δεν άκουγε την εντολή. Έκτοτε, όποτε την αφήνω ελεύθερη, κάνω πρώτα προεπισκόπιση του χώρου, κλωτσάω τους θάμνους μην κρύβεται καμιά γάτα μέσα και τρέχω πάλι κλπ κλπ.

Σήμερα το πρωί, κι ενώ την είχα στο λουρί, έχωσε τη μουσούδα σε μια πρασιά, και με ...μεθοδική, ύπουλη κίνηση, άρπαξε μια γάτα απ'το λαιμό. Δεν την είχα δει είναι η αλήθεια. Από το "κχχχχ" της γάτας το κατάλαβα. Την τραβάω κι ενώ έχει ακόμα τη γάτα στο στόμα, τη σβερκώνω και της φωνάζω "άστο". Την άφησε αμέσως και ευτυχώς το γατί τη γλίτωσε. (ακόμα πάνω στο δέντρο πρέπει να είναι).
Δεν θυμάμαι αν της είπα "μπράβο" που υπάκουσε την εντολή, αλλά μια χοντροψιλή την έφαγε.

Ερώτηση: Στην περίπτωση αυτή, που ναι μεν έχει αρπάξει γάτα, αλλά στο "άστο" την αφήνει, εγώ μετά τι κάνω? Της λέω "μπράβο Ρούνη" που άκουσε? Ή την αρχίζω στα ...ξυλίκια που άρπαξε τη γάτα (αφού της πω "μπράβο")?

Ξέρω ότι άπαξ και άρπαξε και σκότωσε μία φορά, "γλυκάθηκε"..., αλλά μου τη δίνει...

(αν έχει ήδη αναφερθεί στο thread, σόρι, αλλά αφενός το είχα διαβάσει πριν καιρό και δε θυμάμαι, αφετέρου δεν προλαβαίνω τώρα να διαβάσω και τις 15 σελίδες....)

Εν τω μεταξύ, μετά..., από την υπερέντασή της..., ούτε τις ανάγκες της δεν είχε μυαλό να κάνει...Στην τσίτα ήταν συνέχεια....Μια ώρα+ βόλτα και τίποτα...Αν τα κάνει στην αυλή...αααχ!!!

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Ενδιαφέρουσα ερώτηση.
Οπως το βλέπω εγώ (από την ελάχιστη εμειρία που διαθέτω), εάν το «μπράβο» το πείς άμεσα με την εκτελεση του «άστο», δεν νομζω οτι ο σκύλος θα το συσχετίσει με την επίθεση κατα της γάτας.
Εάν καθυστερήσεις είναι πιθανόν να βγαλει λάθος συμπέρασμα.
Θα ήθελα να ακούσω τις γνώμες εμπείρων!

Και ο Κάστωρ αν και δεν έχει βλάψει μέχρι τώρα γάτα, νοιώθω ότι το έχει σαν φαντασίωση!
Επειδή δε, έχει καταλάβει ότι δεν θα τον αφήσω (όταν είναι με τον οδηγό) έχει αρχίσει να δείχνει αδιαφορία, την παρακολουθεί μόνο με το ένα μάτι προσπαθώντας να μην τον καταλάβω, ενώ μολις φτασει σε απόσταση βολής εκτοξεύεται σαν βέλος...όμως έχουν γνώση οι φύλακες...

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Εννοείται ότι όταν αντιλαμβάνομαι γάτα, δεν παίζει να κάνει καμία απότομη κίνηση (ή για να ακριβολογώ, πολύ σπάνια), την έχω στο "πάμε" και θεωρητικά δε δίνει σημασία, ακόμα κι αν περάσουμε από πολύ κοντά (βλέπω όμως πώς ανασηκώνονται τ'αυτιά της..., σαν να λέει..."πάλι τη γλιτώσατε...!!!"). Απλώς, καμιά φορά, πάνε τ'άτιμα και κρύβονται και δεν μπορείς να τα πάρεις είδηση αμέσως...

epial, συμφωνώ μαζί σου, απλώς εκείνη την ώρα την έχω τόσα νεύρα...φφφφφ....

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Δεν φτάνει που είχα τρομάξει με όσα γράφατε, πάω στο εξοχικό και εχω τη μικρή που εχει λιώσει να τρέχει στο γκαζον. Κάποια στιγμή φεύγοντας προς το αμάξι, βλέπω μια γάτα, η μικρή δεν την είδε. Η γάτα μας κοιτάει και εμεις πάμε από την αλλη πλευρα. Καθόταν κάτω από το τρέιλερ ενος σκάφους. Ώσπου να ανοιξω πορτμπαγκαζ να αφήσω την τσάντα, η γατα είχε το θράσος να εμφανιστεί μπροστά στο κουτάβι το οποίο με τράβαγε να της ορμήσει... Άρον άρον τη φόρτωσα στο αμάξι και εφυγα.
Αλλά τσαντίστηκα με τη γάτα....
Θα περασω όλο το καλοκαίρι να παρακολουθώ τι κάνει η γάτα...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97