Big brother is watching you!!!Εναλλακτικά, βάζεις κάμερες με μικρόφωνο κ παρακολουθείς τις κινήσεις της, με το που πάει να κάνει τη ''λαδιά'', ακούει το "θεό" να της λέει "μηηη"!! (μη γελάτε, τη συγκεκριμένη μέθοδο την έχει ακολουθήσειι φίλος μου κ έπιασε!)
12,5 μηνων..αδιαθετησε τον ιουλιο.εχει καποια σχεση?Χρήστο, για την ηλικία της είναι φυσιολογικό, μετά τους 4 μήνες αρχίζει να "διαχειρίζεται" την κύστη της.
giotis πόσο είναι η μικρή; Έχει αδιαθετήσει;
Λάθος σκεπτικό..... αφενός δεν είναι ξεκάθαρο "τι του αξίζει", αφετέρου 9 απ'τα 10 που αναφέρεις, ουδεμία σχέση έχουν με το την ισορροπία του σκύλου (πχ, ο καναπές, η τροφή κτλ). Το μονο σημαντικό είανι η άσκηση. Την εκπαίδευση δε μας την ανέλυσες. Πως είναι η σχέση σας εκτός σπιτιού?![]()
καλησπερα σε ολο το φορουμ...
ξαναεχω προβλημα με το σκυλο μου και δεν μπορω να καταλαβω τι εχω κανει λαθος και κανει πραγματα που με δυσαρεστουν συνεχως.
Πιστευα οτι οσο θα μεγαλωνει (12,5μηνων πλεων) θα καταλαβαινει τι θελω οπως και εγω τι θελει και θα ειμασταν ολοι καλα...
του εχω δωσει παραπανω απο οσα του αξιζουν οπως 2 βολτες την ημερα και το απογευμα σε αλανα 1 ωρα παιχνιδι,εκπαιδευση απο μενα κτλ,
ενα καναπε ολο δικο του,ποιοτηκες τροφες και καμια φορα μαγειρευτο,πολλα παιχνιδακια και κοκκαλα για να μην βαριεται οταν μενει μονο του
και πολλα αλλα.
Και πάλι λάθος σκεπτικό (της τιμωρίας) με δεδομένο ότι δεν τον πιάνεις στα πράσα. Βρίσκω επίσης ακατανόητο γιατί να μη θες να χρησιμοποιήσεις crate (το οποίο είναι φωλιά για το σκύλο αν το μάθει σωστά). Για 4 ώρες είναι ότι πρεπει. Αν το θέμα δεν είναι άγχος αποχωρισμού, αλλά απλά... εφηβεία ή/και κακή εκπαίδευση τουαλέτας, η μόνη λύση είναι το crate, ειδικά αφού δε λείπεις πολλές ώρες.Το αποτελεσμα...
1. την τελευταια βδομαδα να κατουραει μες στο σπιτι οταν λειπω κ αφου 2 ωρες πριν εχει βγει βολτα..
στην αρχη δεν ειπα τπτ,λεω μπορει να του ρθε και να μην κρατηθηκε.τη δευτερη του γυρισα την πλατη οταν ηρθε κοντα μου και το αγνοουσα,
την τριτη το μαλωσα,την τεταρτη τιμωρια στο μπαλκονι κτλ [που δεν εχει και κανενα νοημα γτ δεν καταλαβαινει τπτ μ αυτο].
καθισα και του μιλησα σαν να μιλαγα σε ανθρωπο μπας και καταλαβει αλλα τπτ...συνεχιζει να κατουραει καποια
φορα που λειπω και χθες οταν μπηκα να κανω μπανιο βγηκα κ ειχα κατουρα.
ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ 1 ΦΟΡΑ ΤΗ ΜΕΡΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ.
[δοκιμασα να το δενω στον καναπε και δεν κατουραει ετσι,αλλα δεν μ αρεσε αυτη η λυση και δεν το ξαναεκανα και δεν θελω ουτε crate,θελω να εχω ελευθερο σπιτι χωρις να κατουραει οπως παλια]
Και πάλι, είσαι σίγουρος ότι δεν αγχώνεται όταν φεύγεις? Αυτό μπορεί να εξηγήσει και τα φαγώματα και τα κατουρήματα. Σε κάθε περίπτωση λύνεται με άπειρη υπομονή και σταδιακή εκπαίδευση, καθώς και με αύξηση της άσκησης (μπορεί εσύ να τη θεωρείς πολλή, αλλά πιθανόν να μην είναι).2. δεν μ χε φαει ΠΟΤΕ τπτ και τον τελευταιο μηνα 2 μαξιλαρια και μια καλη μου μπλουζα.
Σε νιώθω.... μου το'κανε πρόσφατα η μικρή μου πίσω από κάτι θάμνους.... και δεν είμαι καν σίγουρη ότι ήταν σκύλου.....3. οταν ειναι ελευθερο σε ενα τεραστιο κτημα κοντα στο σπιτι μου με χορτα αν βρει κοπρανα σκυλου παει και τριβει την πλατη του
και γινεται κυριολεκτικα σκατα.δλδ τι αλλο θα δω...
το τι του αξιζει ειναι με βαση τα δικα μου κριτήρια...γιστι πολυ απλα μπορουσε να τρωγε μια σαπιοτροφη απο σουπερμαρκετ,να πηγαινε 2 βολτες το τετραγωνο την ημερα...Λάθος σκεπτικό..... αφενός δεν είναι ξεκάθαρο "τι του αξίζει", αφετέρου 9 απ'τα 10 που αναφέρεις, ουδεμία σχέση έχουν με το την ισορροπία του σκύλου (πχ, ο καναπές, η τροφή κτλ). Το μονο σημαντικό είανι η άσκηση. Την εκπαίδευση δε μας την ανέλυσες. Πως είναι η σχέση σας εκτός σπιτιού?
τα φαγωματα εχουν γινει και οταν μπαινω στο δωματιο μου και κλεινω την πορτα ,οχι μονο οταν λειπω απο το σπιτι...Και πάλι, είσαι σίγουρος ότι δεν αγχώνεται όταν φεύγεις? Αυτό μπορεί να εξηγήσει και τα φαγώματα και τα κατουρήματα. Σε κάθε περίπτωση λύνεται με άπειρη υπομονή και σταδιακή εκπαίδευση, καθώς και με αύξηση της άσκησης (μπορεί εσύ να τη θεωρείς πολλή, αλλά πιθανόν να μην είναι).
Διαφωνω.δεν περιμενω να ακουσει τις λεξεις ουτε και να μου απαντησει.....ΑΛΛΑ με τονο της φωνης τις κινησεις του σωματος και ολη αυτη τη σταση σου,την καταλαβαινουν τα σκυλια.Συνδιασμους κανουν στο κεφαλι τους αναλογα με τον τονο της φωνης,λεξεις και καταστασεις..Οταν πχ κανει μια αταξια και του φωναζεις γτ το καταλαβαινει?παλι λεκτικα και στην ανθρωπινη γλωσσα δεν του μιλας?Και κάτι τελευταίο.... το οτι του μίλαγες σαν να'ναι άνθρωπος δεν είναι πρόβλημα.... το ότι περίμενες να καταλάβει όμως, είναι. Σημαίνει ότι δεν έχεις αντιληφθει με ποιούς κώδικες επικοινωνίας μπορείς να συνεννοηθείς με το σκύλο σου. Κι αυτό είναι βασικό πρόβλημα.
Οταν αποφασίζεις να αποκτήσεις σκύλο, είσαι υποχρεωμένος να του παρέχεις την καλύτερη δυνατή τροφή που αντέχουν οι τσέπες σου, στην ποσότητα που απαιτείται και να πηγαίνει τις βόλτες που απαιτούνται. Δεν του κάνεις χάρη. Είσαι υποχρεωμένος. Οι βασικές ανάγκες του σκύλου, όπως το φαγητό, το νερό, η εκτόνωση, δεν είναι διαπραγματεύσιμα και δεν παρέχονται κατά την κρίση μας.το τι του αξιζει ειναι με βαση τα δικα μου κριτήρια...γιστι πολυ απλα μπορουσε να τρωγε μια σαπιοτροφη απο σουπερμαρκετ,να πηγαινε 2 βολτες το τετραγωνο την ημερα...
μην διαστρευλωνεις τα πραγματα,δεν μίλησα για βασικες αναγκες νερο,φαγητο,εκτονωση αλλα για το κατι παραπανω αυτων!!ειπα στην αρχη τι προσφερω στο σκυλι "μου" και μ αυτα που προσφερω δεν νομιζω να ανήκω στους "απαραδεκτους" ιδιοκτητες που αναφερεις....Οταν αποφασίζεις να αποκτήσεις σκύλο, είσαι υποχρεωμένος να του παρέχεις την καλύτερη δυνατή τροφή που αντέχουν οι τσέπες σου, στην ποσότητα που απαιτείται και να πηγαίνει τις βόλτες που απαιτούνται. Δεν του κάνεις χάρη. Είσαι υποχρεωμένος. Οι βασικές ανάγκες του σκύλου, όπως το φαγητό, το νερό, η εκτόνωση, δεν είναι διαπραγματεύσιμα και δεν παρέχονται κατά την κρίση μας.
Αν πράττεις διαφορετικά, είσαι απαράδεκτος ιδιοκτήτης. Και συνήθως οι απαράδεκτοι ιδιοκτήτες, κάνουν πληθώρα λαθών, κυρίως από εγωισμό. Με αποτελέσματα βεβαίως που δεν τα περιμένουν και που δεν μπορούν να τα κατανοήσουν. Οπως εσύ. Και ο μόνος που πάντα την πληρώνει, είναι ο φουκαριάρης, ο σκύλος.
Αδικείς πολύ το σκυλί...Γιατι λοιπον εγω απο τα 300 ευρω το μηνα που παιρνω και σπουδαζω επαρχεια να δινω τα 75 σε ενα τσουβαλι προ πλαν για σκυλι το οποιο ενω ξερει κατι που με ενοχλει το κανει συνεχως?