Βull terrier προβλήματα που δεν είχα

giotis

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2011
153
0
Athens
:confused:
καλησπερα σε ολο το φορουμ...

ξαναεχω προβλημα με το σκυλο μου και δεν μπορω να καταλαβω τι εχω κανει λαθος και κανει πραγματα που με δυσαρεστουν συνεχως.
Πιστευα οτι οσο θα μεγαλωνει (12,5μηνων πλεων) θα καταλαβαινει τι θελω οπως και εγω τι θελει και θα ειμασταν ολοι καλα...
του εχω δωσει παραπανω απο οσα του αξιζουν οπως 2 βολτες την ημερα και το απογευμα σε αλανα 1 ωρα παιχνιδι,εκπαιδευση απο μενα κτλ,
ενα καναπε ολο δικο του,ποιοτηκες τροφες και καμια φορα μαγειρευτο,πολλα παιχνιδακια και κοκκαλα για να μην βαριεται οταν μενει μονο του
και πολλα αλλα.

Το αποτελεσμα...

1. την τελευταια βδομαδα να κατουραει μες στο σπιτι οταν λειπω κ αφου 2 ωρες πριν εχει βγει βολτα..
στην αρχη δεν ειπα τπτ,λεω μπορει να του ρθε και να μην κρατηθηκε.τη δευτερη του γυρισα την πλατη οταν ηρθε κοντα μου και το αγνοουσα,
την τριτη το μαλωσα,την τεταρτη τιμωρια στο μπαλκονι κτλ [που δεν εχει και κανενα νοημα γτ δεν καταλαβαινει τπτ μ αυτο].
καθισα και του μιλησα σαν να μιλαγα σε ανθρωπο μπας και καταλαβει αλλα τπτ...συνεχιζει να κατουραει καποια
φορα που λειπω και χθες οταν μπηκα να κανω μπανιο βγηκα κ ειχα κατουρα.
ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ 1 ΦΟΡΑ ΤΗ ΜΕΡΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ.
[δοκιμασα να το δενω στον καναπε και δεν κατουραει ετσι,αλλα δεν μ αρεσε αυτη η λυση και δεν το ξαναεκανα και δεν θελω ουτε crate,θελω να εχω ελευθερο σπιτι χωρις να κατουραει οπως παλια]

2. δεν μ χε φαει ΠΟΤΕ τπτ και τον τελευταιο μηνα 2 μαξιλαρια και μια καλη μου μπλουζα.

3. οταν ειναι ελευθερο σε ενα τεραστιο κτημα κοντα στο σπιτι μου με χορτα αν βρει κοπρανα σκυλου παει και τριβει την πλατη του
και γινεται κυριολεκτικα σκατα.δλδ τι αλλο θα δω...

μια συμβουλη για το 1 και το 3 κυριως για το 1 γιατι δεν ξερω που θα με οδηγισει αυτη η κατασταση.

Last edited:

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Καλησπέρα giotis.
Εκπαιδευτής δεν είμαι, ούτε θεωρώ ότι έχω κάποια εμπειρία για να δίνω συμβουλές αλλά...

1. "καθισα και του μιλησα σαν να μιλαγα σε ανθρωπο μπας και καταλαβει αλλα τπτ...συνεχιζει να κατουραει "
Δεν ξέρω πως και τι εκπαίδευση του κάνεις αλλά απο αυτή την φράση μόνο καταλαβαίνω ότι δεν δίνεις σημασία στα βασικά.

2. Αυτό μπορεί να γίνεται για πολλούς λόγους. Απο έλλειψη σωματικής/πνευματικής άσκησης, έλλειψη ορίων και κανόνων έως ιεραρχική ασέβεια.

3. Αυτό είναι φυσικό. Δύο φορές έτυχε να προλάβα την δικιά μου σε πτώματα (περιστέρη και γάτα). Για να το κόψεις αυτό πρέπει να έχεις κάποια βάση στην επικοινωνία σας (έστω βασική υπακοή). Ένα "ΜΗ" αρκεί για να το προλάβεις. Με τον καιρό θα καταλάβει ότι αυτό που επιχειρεί να κάνει δεν επιτρέπεται απο σένα. Τώρα αν λυτό έχεις προβλήματα υπακοής τότε καλύτερα να μη τον αφήνεις ελεύθερο μέχρι να καταλάβει ότι η "ελευθερία" κερδίζεται...

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
cgri1976, είναι φυσιολογικό όταν αρχίζουν να μπαίνουν στην εφηβία να "δοκιμάζουν".
Αν δουν ότι περνάνε τα δικά τους για ποιό λόγο να σταματίσουν? :D

giotis

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2011
153
0
Athens
Καλησπέρα giotis.
Εκπαιδευτής δεν είμαι, ούτε θεωρώ ότι έχω κάποια εμπειρία για να δίνω συμβουλές αλλά...

1. "καθισα και του μιλησα σαν να μιλαγα σε ανθρωπο μπας και καταλαβει αλλα τπτ...συνεχιζει να κατουραει "
Δεν ξέρω πως και τι εκπαίδευση του κάνεις αλλά απο αυτή την φράση μόνο καταλαβαίνω ότι δεν δίνεις σημασία στα βασικά.

2. Αυτό μπορεί να γίνεται για πολλούς λόγους. Απο έλλειψη σωματικής/πνευματικής άσκησης, έλλειψη ορίων και κανόνων έως ιεραρχική ασέβεια.

3. Αυτό είναι φυσικό. Δύο φορές έτυχε να προλάβα την δικιά μου σε πτώματα (περιστέρη και γάτα). Για να το κόψεις αυτό πρέπει να έχεις κάποια βάση στην επικοινωνία σας (έστω βασική υπακοή). Ένα "ΜΗ" αρκεί για να το προλάβεις. Με τον καιρό θα καταλάβει ότι αυτό που επιχειρεί να κάνει δεν επιτρέπεται απο σένα. Τώρα αν λυτό έχεις προβλήματα υπακοής τότε καλύτερα να μη τον αφήνεις ελεύθερο μέχρι να καταλάβει ότι η "ελευθερία" κερδίζεται...
φιλε μου ,εγω ειμαι τρελος και μιλαω στο σκυλο μου...
τωρα απο κει και περα μιλαω για ενα προβλημα που εμφανιστηκε τωρα ενω παλια δεν υπηρχε, εχοντας κανει τα βασικα 8 μηνες πριν...
το θεμα ειναι οτι δεν βλεπω το σκυλο μου οταν λειπω ωστε να τον πιασω επ αυτοφώρω.
αν εχεις να μου πεις κατι σ αυτο ευχαρίστως ν σ ακουσω..

2. σωματικη και πνευματικη ασκηση υπαρχει πολυ. ορια υπαρχουν και κανονες που του τηρούσε τωρα τελευται παρεκκλινει...

3.θα το δοκιμασω.

giotis

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2011
153
0
Athens
μηπως παιρνει κανα φαρμακο για κατι που εχει; και γι αυτο η αλλαγη της συμπεριφορας του;
ενα λουρακι για τσιμπουρια μονο του εβαλα την τελευταια βδομαδα, λετε να φταιει αυτο?
:p

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Ο σκύλος ελέχθηκε για παθολογικά αίτια?

Ξεκίνα από αυτό και μετά πήγαινε στα τα της εκπαίδευσης!

giotis

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2011
153
0
Athens
Ο σκύλος ελέχθηκε για παθολογικά αίτια?

Ξεκίνα από αυτό και μετά πήγαινε στα τα της εκπαίδευσης!
δεν πιστευω να ναι τιποτα παθολογικο.γτ δεν εχει αλλαξει κατι στην καθημερινη του συμπεριφορα...τρωει κανονικα,τρεχει,χαιρεται και το μυαλλο του ειναι ξυραφι. εξαιτασεις εκανε τον αυγουστο και ηταν ενταξει τοτε!

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.572
5.995
Πειραιάς
καλησπερα κι απο μενα,

για τα ουρα και μενα αρχικα η σκεψη μου πηγε σε ακρατεια , αλλα φανταζομαι οτι αν ηταν κατι παθολογικο θα συνεβαινε και καποια στιγμη που θα ησουν παρων.φανταζομαι οτι για να μην αναφερεις αλλαγες στη συμπεριφορα του δε θα εχει αλλαξει.
αλλαγες στη διατροφη του εχεις παρατηρησει ; στην ποσοτητα νερου που πινει ;
μια αλλη σκεψη ειναι οτι το κανει απο ανια ή για να τραβηξει την προσοχη σου.αυτο πιστευω οτι ειναι και η αιτια για το δευτερο συμπτωμα που γραφεις με τις καταστροφες.
για το τριτο δεν εχω καποια απαντηση για την αιτια,λυπαμαι.δεν το εχω ξανακουσει.ισως αν εψαχνες στο ιντερνετ...

μην απογοητευεσαι.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.132
4.824
Καλως ηρθες σε μια δυσκολη εφηβεια... :D
Εχει ερθει προσφατα σε επαφη με σκυλα σε οιστρο και να μη το καταλαβες μηπως?

mariaa

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2010
861
1
πανω σε δενδρο
ενηλικιωθηκε,και προσπαθει να ιεραρχησει ,γιαυτο και κατουραει γυρω γυρω , και θα απαντουσα σαν την amaliaz αλλα με προλαβε ,μηπως υπαρχει καποια σκυλα εκει γυρω που εχει οιστρο?

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Παιδιά το σκυλί είναι θηλυκό.

Βρε Γιώτη τα παρουσιάζεις τα πράγματα λες και είναι η πρώτη φορά που συναντάς προβλήματα με τη σκυλίτσα (δεν λέω ότι το κάνεις επίτηδες). Όμως δεν μπορεί ο καθένας να θυμάται την περίπτωσή σου και τι έχει προηγηθεί. Λογικό είναι να παίρνεις απαντήσεις όπως "ψάξτο ιατρικά" ή "μήπως μύρισε σκύλα σε οίστρο".

Μαζί τα λέγαμε (είχα πάρει το πάρκο της, αν θυμάσαι), αλλά κι εδώ τα έλεγες ότι είχες πρόβλημα με την εκπαίδευση τουαλέτας της σκύλας ως κουτάβι, χωρίς θετικά αποτελέσματα μέχρι που έγινε πόσο? 5-6 μηνών?
Μετά τι έγινε? Το έλυσες? Για πόσο διάστημα. Και κυρίως ΠΩΣ?

Λες δεν θέλεις crate. Συγγνώμη αν κάνω λάθος, αλλά και crate δεν είχες δοκιμάσει? Τι έγινε? Τι στράβωσε? Δεν θα το λύσεις με το να της μιλάς σαν να είναι άνθρωπος ούτε με το να τη μαλώνεις χωρίς να την έχεις πιάσει στα πράσα.

Το είχατε λύσει λοιπόν το ζήτημα? Κι αν ναι για πόσο καιρό και με ποια μέθοδο? Γιατί απορρίπτεις το crate?

Θυμάμαι πάντως που σύστηνε η Ζιβάγκο σε extreme περιπτώσεις να δένει ο ιδιοκτήτης το σκύλο πάνω του και να κυκλοφορεί παντού μ' αυτόν μέσα στο σπίτι, ώστε να ελέγχει την κατάσταση. Κάντο για λίγες μέρες αν μπορείς, γιορτές έρχονται. Πριν απ' αυτό καθάρισε παντού με ξύδι!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.835
20.180
Οταν λες ότι του έχεις δώσει παραπάνω απ'όσα του αξίζουν, τι εννοείς;
Τι μονάδα μέτρησης χρησιμοποιείς;

Το σκυλί σου καταρχάς, πολύ πρόσφατα είχε θέματα υγείας; Τα έψαξες τελικά; Δεν μας είπες ποτέ τι έγινε με το πρόβλημά της;
Επίσης, από τον Φεβρουάριο που έχεις μπει, αντιμετωπίζεις συνεχώς συμπεριφορικά προβλήματα. Ακόμη και περίπου τα ίδια, με αυτού του θέματος. Τόσους μήνες, πως τα έχεις χειριστεί; Κανονικά, θα έπρεπε να τα έχεις λύσει.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.132
4.824
A καλα... θηλυκο ειναι ?:cool::rolleyes:
Δε θυμομουν τιποτα απο προηγουμενα θεματα...

cgri1976

Well-Known Member
να πω και εγω κατι αλλο; πολυ κλασικο αλλα παντα πιανει...αν η αποκτηση ειναι απο εκτροφεα, μπορεις να επικοινωνησεις μαζι του και να του περιγραψεις ακριβως τι γινεται....ειχα και εγω καποιο προβλημα προ ημερων με το κουταβι μου και τελικα μιλησα με τον εκτροφεα και βρεθηκε λυση..γι αυτο στο λεω. ελπιζω να βρεθει γρηγορα λυση. και μην αγχωνεσαι..σαν κι εμενα....
εντελως φιλικα
χρηστος.
ps να χαιρεσαι το σκυλι σου. ειναι μια απο τις πιο ωραιες, τελειες ρατσες(προσωπικη αποψη)

giotis

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2011
153
0
Athens
Παιδιά το σκυλί είναι θηλυκό.
γεια σου!

Βρε Γιώτη τα παρουσιάζεις τα πράγματα λες και είναι η πρώτη φορά που συναντάς προβλήματα με τη σκυλίτσα (δεν λέω ότι το κάνεις επίτηδες). Όμως δεν μπορεί ο καθένας να θυμάται την περίπτωσή σου και τι έχει προηγηθεί.
Λογικό είναι να παίρνεις απαντήσεις όπως "ψάξτο ιατρικά" ή "μήπως μύρισε σκύλα σε οίστρο".
Μα δεν μπορω να γραψω ολο το ιστορικο του σκυλου μου και δεν ειπα σε κανενα "τι λες ρε φιλε το σκυλι μου δεν εχει προβλημα!!"
δεχτηκα ολες τις απαντησεις και απαντησα!

Μαζί τα λέγαμε (είχα πάρει το πάρκο της, αν θυμάσαι), αλλά κι εδώ τα έλεγες ότι είχες πρόβλημα με την εκπαίδευση τουαλέτας της σκύλας ως κουτάβι, χωρίς θετικά αποτελέσματα μέχρι που έγινε πόσο? 5-6 μηνών?
Μετά τι έγινε? Το έλυσες? Για πόσο διάστημα. Και κυρίως ΠΩΣ?

Λες δεν θέλεις crate. Συγγνώμη αν κάνω λάθος, αλλά και crate δεν είχες δοκιμάσει? Τι έγινε?
ειχα δοκιμασει και απο τοτε που ειχαμε μιλησει μεχρι και πριν 1 βδομαδα δεν ειχα προβλημα κανενα με το να το αφηνω ελευθερο στο σπιτι!

Τι στράβωσε?
αυτο αμα το ηξερα θα το ειχα λυσει το προβλημα!

Δεν θα το λύσεις με το να της μιλάς σαν να είναι άνθρωπος ούτε με το να τη μαλώνεις χωρίς να την έχεις πιάσει στα πράσα.
το προβλημα ειναι οτι δεν μπορω να την πιασω γτ το κανει οταν δεν ειμαι μπροστα,οταν λειπω.μπροστα μου ποτε

Το είχατε λύσει λοιπόν το ζήτημα? Κι αν ναι για πόσο καιρό και με ποια μέθοδο? Γιατί απορρίπτεις το crate?
το crate το αποριπτω γτ δεν θελω να το βαζω σε κλουβι.θελω να εχω ενα σκυλο που οταν φευγω να ειναι ανετο στο δωματιο του και να μην κατουραει οπως κανουν ολα τα σκυλια οσων ανθρωπων γνωριζω!

Θυμάμαι πάντως που σύστηνε η Ζιβάγκο σε extreme περιπτώσεις να δένει ο ιδιοκτήτης το σκύλο πάνω του και να κυκλοφορεί παντού μ' αυτόν μέσα στο σπίτι, ώστε να ελέγχει την κατάσταση.
ξαναλεω οταν ειμαι μπροστα ειναι κυρια...

Κάντο για λίγες μέρες αν μπορείς, γιορτές έρχονται. Πριν απ' αυτό καθάρισε παντού με ξύδι!
Παντα με μυλοξυδο καθαριζω και τριχες..εχει δυο μερη που κατουραει...
...

Last edited by a moderator:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.778
7.974
Gioti θα σου πω την γνώμη μου μόνο όσον αφορά το κρέιτ. Θα έχεις έναν σκύλο που όταν φεύγεις θα είναι άνετο και δεν θα κατουράει αφού πρώτα το μάθεις να το κάνει αυτό.
Εάν μένει πολλές ώρες μόνος 8-9 το κρέιτ όντως δεν είναι λύση . Καλύτερα περιορισμός σε πάρκο . Θα μου πεις, με δουλεύεις; δεν μιλάμε για κουτάβι. Δεν σε δουλεύω καθόλου, άρχισε να τον μαθαίνεις από την αρχή σαν να έχεις κουτάβι για να κόψει τις κακές συνήθειες.
Συμφωνώ με την Αμαλία, ο σκύλος μαρκάρει για κάποιο λόγο , ίσως κάποια θηλυκιά στο μέρος που τον πας για εκτόνωση με οίστρο;
Περιορισμός όταν δεν είσαι μπροστά και επίβλεψη όταν είσαι μέχρι να σταματήσει την ενοχλητική αυτή συμπεριφορά. Είναι έφηβος τι να κάνουμε τώρα, ξέχασες εντελώς την δική σου εφηβεία; ;)

giotis

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2011
153
0
Athens
προς το παρόν κρειτ δεν εχω και δεν μπορω να βρω...

αν τη δενω στον καναπε που εκει σιγουρα δεν κατουραει ειναι καλο?
γτ εχω εκουσει οτι το δεσιμο κανει το σκυλι να αισθανεται τιμωρημένο και επιδραει αρνητικα στην ψυχολογια του...

μενει μονο του για το πολυ 4 ωρες!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.273
Μέλη
20.046
Νεότερο μέλος
GOULIAK