Βrit ή Pro Plan?

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Μεταξυ αυτων που γραφεις ,Pro Plan.

Λογω της ερευνας και των χρονων που ειναι η εταιρια στον χωρο.

Εdit:
ψαχνοντας παω παιδια αν εχετε να προτεινετε καποια ευχαριστως
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ : Nα εχεις παντα ξηρα και να μην τρεχεις σαν τρελος να παραγγειλεις σακι ή να στα μασανε με ελλειψεις και τετοια.
Αφου λες πως οι επιλογες σου ειναι λιγες λογω τοποθεσιας ,βρες μια καλη-μετρια,δοκιμασε την στο σκυλι και μεινε σε αυτη. Μπορεις να μαγειρευεις ανα διαστηματα αν θες να δινεις κατι παραπανω(κρεας,λαχανικα) σε συνδιασμο με την ξηρα.

Last edited:

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
καταλληλες για δαλματιας
Μην μου πεις οτι ψαχνεις κανενα ''breed nutrition'' να κουφαθω...!Ειδικες ξηρες για φυλες και βαρατε βιολια.
Αν το σκυλακι σου δεν εχει γαστρεντερικα προβληματα,αλλεργιες μπορει μια χαρα να φαει την οποιαδηποτε ξηρα για σκυλια της ηλικιας του.

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Ωραια.
Δες ποιες ειναι οι επιλογες σου και διαλεξε την καλυτερη.
;)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Την πρώτη προφανώς δεν την ξέρω, την Pro Plan όμως μου τη σύστησε η κτηνίατρος του Μουφ και θεωρείται πάρα πολύ καλή τροφή. Επίσης όταν λέω μου τη σύστησε, εννοώ ότι μου την ανέφερε ως μια από τις καλές τροφές μέσα σε μια ομάδα τροφών που μου ανέφερε και είχε και καλά επιχειρήματα να στηρίξει τη γνώμη της. Προσωπικά μου αρέσει η Pro Plan διότι έχει μέσα κομμάτια κοτόπουλου που είναι αναγνωρίσιμα (shredded chicken) μαζί με τις συνηθισμένες κροκέττες. Επίσης την τρώει το Μουφ με δώδεκα μασέλες και ο οργανισμός του φαίνεται να την πάει. Έχει επίσης χάσει και το βάρος που έπρεπε να χάσει, στο ρυθμό που έπρεπε διότι του δίνω λίγο λιγότερη και τον περπατάω αρκετά.:)

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Sara,η προπλαν της Αμερικης δεν εχει σχεση με αυτη που ερχεται εδω.Οταν μπηκα στο σαιτ της προπλαν τοτε που εψαχνα γι αυτη,τα συγκεκριμενα σακια δεν ειναι τα ιδια με εδω.Ποια κομματια κοτοπουλου;Δεν παιζει αυτο!

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Και ποια είναι η τόσο μεγάλη διαφορά;

Αμερική

Chicken, brewers rice, whole grain wheat, poultry by-product meal (natural source of glucosamine), corn gluten meal, animal fat preserved with mixed-tocopherols (form of Vitamin E), whole grain corn, soy flour, corn bran, soybean meal, fish meal (natural source of glucosamine), animal digest, glycerin, salt, dried egg product, calcium carbonate, calcium phosphate, potassium chloride, Vitamin E supplement, choline chloride, zinc sulfate, ferrous sulfate, sulfur, L-ascorbyl-2-polyphosphate (source of Vitamin C), zinc proteinate, manganese sulfate, niacin, manganese proteinate, Vitamin A supplement, calcium pantothenate, thiamine mononitrate, copper sulfate, riboflavin supplement, Vitamin B-12 supplement, copper proteinate, pyridoxine hydrochloride, garlic oil, folic acid, Vitamin D-3 supplement, calcium iodate, biotin, menadione sodium bisulfite complex (source of Vitamin K activity), sodium selenite. R-4455
Ευρώπη

Chicken (20%), rice (15%), maize, dehydrated poultry protein, maize gluten, wheat, animal fat (protected with mixed tocopherols), digest, beet pulp, fish oil, dried egg, yeast, calcium phosphate, potassium chloride, sodium chloride, calcium carbonate, minerals. Antioxidant: Tocopherol rich extracts of natural origin.
EC Additive: Tocopherol rich extracts of natural origin.

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Mικρες διαφορες στα συστατικα μωρε,οχι τιποτα τρομερο.
Λιγο απο δω,λιγο απο κει ,φαινεται η διαφορα.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Δε μιλάω για τα συστατικά. Μιλάω για την εμφάνιση της τροφής. Την έχεις δει? Αν όχι, τότε τουλάχιστον η αμερικάνικη που δίνω στο Μουφ περιέχει κομμάτια αποξηραμένου κοτόπουλου μαζί με τις κροκέτες. Αν την έχεις δει την ευρωπαϊκή και δεν έχει αυτά, τότε πάω πάσο. Αν πάντως τα συστατικά είναι ίδια, τότε παίρνεις τα ίδια πράγματα.

Δυστυχώς πρέπει να φύγω τώρα αμέσως για ένα γεύμα εργασίας με πολιτικούς και έτσι. Αλλιώς θα έβγαζα μια φωτογραφία τις κροκέτες του Μουφ να δείτε τι περιέχει η Pro Plan του. Μπορώ βεβαίως να το κάνω όταν γυρίσω.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Επαιρνα proplan.Δεν εχει τιποτα περα απο κροκετες.Μα τι στελνουν σε εμας;Ουτε με την ευρωπαικη ειναι ιδια.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Ορίστε η φωτογραφία που έβγαλα μόλις της τροφής του Μουφ που είναι η Purina Pro Plan Chicken & Rice for Adult Dog. Όπως βλέπετε υπάρχουν κροκέτες που περιέχουν τα συστατικά που είναι (ρύζια, βιταμίνες, κλπ.), ενώ έχει επιπλέον κανονικό κοτόπουλο αποξηραμένο αλλά αναγνωρίζεται ως κομματάκια κοτόπουλου:

Το σακί της τροφής είναι αυτό και κυκλοφορεί σε τρία ή τέσσερα μεγέθη από 3 μέχρι 15 κιλά:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Όχι, είναι μέρος της τροφής. Το λέει και απέξω το σακί, δηλαδή "real shredded chicken" που είναι φυσικά και ο λόγος που του παίρνω την εν λόγω τροφή. Μοιάζει και είναι ψαχνό στήθος και αρέσει πάρα πολύ στο Μουφ. Υποθέτω στην περίπτωσή σας το κοτόπουλο είναι αλεσμένο μέσα στις κροκέτες.