Βόλτα χωρίς λουρί

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
@kiouspas οπως ειπε και ο mpoumpoulaoriginal απο την στιγμη που δεσποζομενο ζωο...εισερχεται στην ξενη ιδιοκτησια...ειναι λαθος....αν παλι μπεις κι εσυ ωστε να το βγαλεις απο κει μεσα...και γινεις αντιληπτος...μπορει και να κατηγορηθεις για καταπατηση ιδιωτ.περιουσιας...ειναι αυτο που λεμε...πας για μαλλι και βγαινεις κουρεμενος ενα πραγμα! Θεωρητικα μεχρι την στιγμη πριν πηηξει το τοιχακι ο εκαστοτε σκυλος....εχεις δικαιωμα να τον εχεις λυτο...αφου εχεις πληρη ελεγχο...πανω του και εποπτευεις το που ειναι ο τετραποδος φιλος σου...!απο το αλμα του τοιχου και μετα....ο οποιοσδηποτε φερει ευθυνη για τον σκυλο του....και ειναι φαουλ αφου δεν απετρεψε τον σκυλο να μπει μεσα..ποσο μαλλον το να μπει και να κανει και βολτα εκει!
Το καλυτερο ειναι να βρειτε ενα αλλο μερος στην αλανα αυτη...πιο περα/μακρυα απο το τοιχακι...ωστε να στε ολοι σωστοι+ησυχοι οτι ο σκυλος σας δεν θα παει καπου αλλου περαν του χωρου που τον επιβλεπεται!!!

Annallyne

Well-Known Member
11 Μαϊου 2013
73
1
Καλά παιδιά,εντάξει τώρα.Η Ελλάδα είναι τόσο πίσω που με λουρί να τον έχει,εκπαιδευμένο,με φίμωτρο και να μην είναι επιθετικός,θα πάει το παιδάκι να το χαιδέψει,θα του κάνει ο σκύλος χαρές και ΑΝ κατάλάθος πέσει το παιδάκι επειδή το σκυλί έκανε χαρές,μετά πείτε μου τι γίνεται. Ποιος φταίει εδω; Θα πάρει κανεις το μέρος σου;
Τις προάλλες είχα πάει για καφέ με μια φίλη μου και το σκυλί της. Καθόμασταν έξω και τα σκυλιά φυσικά με τον οδηγό και στη θέση κάτω.Βλέπουμε ένα κοριτσάκι να τρέχει γύρω γύρω και να κάνει σαν τρελό,η μανα του απο πίσω να το κυνηγάει.Πάει από πάνω από το σκυλί της φίλης μου και αρχίζει και ουρλιάζει.Μιλάμε δυνατά όμως.Ευτυχως το σκυλί δεν έκανε τίποτα,δεν αντέδρασε.Αν το δάγκωνε επειδή τρόμαξε,το σκυλί θα έφταιγε επειδή δεν είχε φίμωτρο φυσικά.Και όχι η μανα του παιδιου που τριγυρνούσε ανεξέλεγκτο και δεν έκανε τίποτα να το μαζέψει. Αν ο άλλος θέλει να στην κάνει,θα βρει παραθυράκι να στην κάνει γιατί στην Ελλάδα είμαστε.Κανείς δεν πάει με τους νόμους,σκύλος δάγκωσε άνθρωπο,φταίει ο σκύλος-ευθανασία.Άσχετα με το ποιος έφταιγε.
Καλό είναι πάντως όσο και να μας ακούνε τα σκυλιά μας και όσο και να τα ελέγχουμε,να παίρνουμε πάντα τα μέτρα μας γιατί ακόμα και μια στις χιλιες να γίνει κάτι,θα χάσουμε το σκυλί μας άδικα από κανέναν σκατάνθρωπο(sorry για την έκφραση).Με λουρί τη βγάζω και κάνουν λες και έχει λέπρα ή σα να βγάζω βόλτα δεινόσαυρο.

Και είναι τόσο γλυκό το μικρό μου <3

karamolegolas

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2013
223
4
Athens
Καλά παιδιά,εντάξει τώρα.Η Ελλάδα είναι τόσο πίσω που με λουρί να τον έχει,εκπαιδευμένο,με φίμωτρο και να μην είναι επιθετικός,θα πάει το παιδάκι να το χαιδέψει,θα του κάνει ο σκύλος χαρές και ΑΝ κατάλάθος πέσει το παιδάκι επειδή το σκυλί έκανε χαρές,μετά πείτε μου τι γίνεται. Ποιος φταίει εδω; Θα πάρει κανεις το μέρος σου;
Τις προάλλες είχα πάει για καφέ με μια φίλη μου και το σκυλί της. Καθόμασταν έξω και τα σκυλιά φυσικά με τον οδηγό και στη θέση κάτω.Βλέπουμε ένα κοριτσάκι να τρέχει γύρω γύρω και να κάνει σαν τρελό,η μανα του απο πίσω να το κυνηγάει.Πάει από πάνω από το σκυλί της φίλης μου και αρχίζει και ουρλιάζει.Μιλάμε δυνατά όμως.Ευτυχως το σκυλί δεν έκανε τίποτα,δεν αντέδρασε.Αν το δάγκωνε επειδή τρόμαξε,το σκυλί θα έφταιγε επειδή δεν είχε φίμωτρο φυσικά.Και όχι η μανα του παιδιου που τριγυρνούσε ανεξέλεγκτο και δεν έκανε τίποτα να το μαζέψει. Αν ο άλλος θέλει να στην κάνει,θα βρει παραθυράκι να στην κάνει γιατί στην Ελλάδα είμαστε.Κανείς δεν πάει με τους νόμους,σκύλος δάγκωσε άνθρωπο,φταίει ο σκύλος-ευθανασία.Άσχετα με το ποιος έφταιγε.
Καλό είναι πάντως όσο και να μας ακούνε τα σκυλιά μας και όσο και να τα ελέγχουμε,να παίρνουμε πάντα τα μέτρα μας γιατί ακόμα και μια στις χιλιες να γίνει κάτι,θα χάσουμε το σκυλί μας άδικα από κανέναν σκατάνθρωπο(sorry για την έκφραση).Με λουρί τη βγάζω και κάνουν λες και έχει λέπρα ή σα να βγάζω βόλτα δεινόσαυρο.

Και είναι τόσο γλυκό το μικρό μου <3
Έχω βαρεθεί συνέχεια να διαβάζω "η Ελλάδα έτσι", "η Ελλάδα αλλιώς", "στην Ελλάδα είμαστε", "ο ελληνάρας" κλπ. Εχουμε όμως καταλάβει ότι η Ελλάδα είμαστε εμείς κι οτι αν θέλουμε να αλλάξουν κάποια πράγματα θα πρεπει να αλλάξουμε εμεις οι ίδιοι? Και να ξεκινήσουμε από τον σεβασμό στον συνανθρωπό μας.

Εννέα σελίδες συζήτηση για να βρούμε αν είναι σωστό ή λάθος το λουρί, ερμηνεύοντας το γράμμα του νόμου. Πρακτικά όμως, θα ήταν καλύτερα να σκεφτούμε ότι δεν είναι υποχρεωμένοι οι άλλοι να ανέχονται την παρουσία ενός "ανεξελεγκτου" σκύλου, για χίλιους-δυο λόγους. Κάποιοι έχουν φοβία με τους σκύλους (ναι, υπάρχουν κι αυτοι οι άνθρωποι), καποιοι μπορεί να είχαν ασχημη εμπειρία, καποιοι θέλουν να απολαύσουν την βόλτα με τον δικό τους σκύλο χωρίς να τους ανεβαίνει η ψυχή στο στόμα βλέποντας τον κάθε λυτό σκύλο να καλπάζει προς το μέρος τους και να πρέπει να αναλύσουν και να ψυχολογήσουν την κατάσταση σε δευτερόλεπτα. Επίσης έχω προσωπική εμπειρία από ευγενέστατο κύριο, ο οποίος μου ζήτησε να μην πλησιασω τον κεφάλα μου κοντά στα 2 δικά του λόγω της προχωρημένης ηλικίας και των καρδιολογικών προβλημάτων τους, που καθιστούν την οποιαδήποτε συγκίνηση ακόμα και μοιραία για την ζωή τους.

Προφανώς αναφέρομαι σε περιπτώσεις λυτών σκύλων που οι ιδιοκτήτες τους ακολουθούν χιλιόμετρα πίσω κα είναι στον κόσμο τους κι οχι την μειοψηφία των ευσυνείδητων και ισσοροπημένων ιδιοκτητών/σκύλων.
Αν όλοι λοιπόν σκεφτούμε λίγο και τον δίπλα μας κι όχι μόνο την δική μας άνεση και τα δικά μας θέλω, υπάρχει ελπίδα να αλλάξει κάτι σ΄αυτόν τον τόπο

ΥΓ1: Δείτε λίγο και τι γίνεται με τα ζωντανά και στις λεγόμενες "πολιτισμένες" χώρες (ΗΠΑ, Δανία κλπ)...Θα εκπλαγείτε...
ΥΓ2: @kiouspas. Ξεκίνησες έτσι:

παιδια με βαση την υπαρχουσα νομοθεσια η βολτα χωρις λουρι σε παρκο επιτρεπεται η απαγορευται?

για να πεις τελικά ότι:

Ακριβώς δίπλα από εκει που αφήνουμε τα σκυλιά μένει ένας τυπας που η αυλή του Ας πούμε συνορεύει με το πάρκο αλλα επειδή δε εχει περίφραξη η μαλλον εχει ενα πολύ κοντό τοίχάκή με αποτέλεσμα το σκυλί μου και κάποια από των άλλων μπαίνουν μεσα στην αυλή του κάνουν μια βόλτα εκει βλέπουν το σκυλάκι που εχει εκει δεμένο το μυρίζουν και ξανά βγαίνουν και τέλος πάντων μας λεει τα δικά του καθε φορά κι πως πρεπει να έχουμε δεμένα τα σκυλιά μας συνέχεια και διάφορα αλλα, μόνο ξύλο που δε παίξαμε σημερα και επειδή μου έλεγε να διαβάσω το νόμο για τα σκυλιά γι αυτό σωτήρα .

Μπατε σκύλοι αλέστε δλδ, κυριολεκτικά....Εσύ στη θέση αυτού του ανθρώπου, τι ακριβώς θα έκανες?? Αντί λοιπόν να σε ενδιαφέρει μόνο το γράμμα του νόμου, φρόντισε να ελέγχεις καλύτερα τον σκύλο σου ώστε να μην βρίσκεται σε χώρους όπου δεν θα έπρεπε να βρίσκεται.

Annallyne

Well-Known Member
11 Μαϊου 2013
73
1
Έχω βαρεθεί συνέχεια να διαβάζω "η Ελλάδα έτσι", "η Ελλάδα αλλιώς", "στην Ελλάδα είμαστε", "ο ελληνάρας" κλπ. Εχουμε όμως καταλάβει ότι η Ελλάδα είμαστε εμείς κι οτι αν θέλουμε να αλλάξουν κάποια πράγματα θα πρεπει να αλλάξουμε εμεις οι ίδιοι? Και να ξεκινήσουμε από τον σεβασμό στον συνανθρωπό μας.
Δε νομίζω να έδειξα κάπου ότι δε σέβομαι τον συνάνθρωπό μου.Και ναι,στην Ελλάδα είμαστε και αν περιμένεις η γιαγιά να αλλάξει τώρα μυαλά προφανώς και δεν έχεις δει γιαγια να φωνάζει επειδη κυκλοφορέις απλά με το σκύλο σου στο δρόμο ΜΕ ΛΟΥΡΙ και ο σκυλος μου περπατούσε ακριβώς διπλα μου,δεν έκανε σαν τρελός και αυτή ήταν μέσα στην αυλη της λέγοντας μου ότι θα πρεπει να ντρέπομαι που βγάζω ένα τετοιο τέρας έξω.
Ή περιμένεις να αλλάξει ο κόσμος;Έχεις παρατηρήσει καθόλου ότι τα παιδάκια πλεον δεν πλησίαζουν σκύλο;Η δική μου γενιά έβλεπε σκύλο και έτρεχε να παιξει μαζί του είτε ηταν δεσποζομενο είτε ήταν αδέσποτο.Τώρα με το που δουν σκύλο κλαίνε και τρεχουν μακρυά.Αυτό σημαίνει ότι οι γονείς λοιπόν οι οποιοι είναι σε μια ηλικία 30 ας πουμε έχουν δημιουργήσει φοβία στα παιδιά.Αυτή λοιπον η Ελλάδα περιμένεις να αλλαξει;Αυτοί που είναι 35 και μαθαίνουν στα παιδιά τους να φευγουν μακριά οταν βλέπουν σκύλο ή τα παιδιά αυτά όταν μεγαλώσουν περιμένεις να μην κάνουν το ίδιο στα παιδιά τους;Ή περιμένεις να αλλάξει ο γείτονας που δεν έχει με τι να ασχοληθεί και ασχολείται με την παρουσία του σκύλου στη γειτονιά;Εγώ αυτά αντιμετωπίζω καθημερινά,εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις.Αν εσυ ζεις σε άλλη Ελλάδα,πες μας που είναι να έρθουμε κι εμείς.

P.S. Πάρε παράδειγμα το εξής: Ενας φίλος μου ήθελε ντογκο και του έλεγα να παρει απο εκτροφείο και φυσικά να το στειρώσει.Ξέρεις τι του ειπα;Ποσα άρθρα του έστειλα να διαβάσει;Πόσες ώρες σπατάλησα γαι να του πω ποιος ειναι ο σωστος τρόπος απόκτησης κουταβιού;Ξέρεις τι κατάφερα;Τίποτα.Ξέρεις γιατί;Γιατί ένας φίλος του θα ζευγάρωνε και θα του έδινε.Σε τι ακριβώς να αλλάξω εγώ για παραδειγμα για να γίνει καλύτερη η Ελλάδα;

Last edited:

Giwrgos:D

Active Member
19 Ιουλίου 2013
36
0
Παιδιά ξεφύγαμε εντελώς νομίζω (9 σελίδες !?) Η απάντηση στην ερώτηση για το εάν μπορείς να κυκλοφορείς με λυτό σκύλο νόμιμα είναι ΝΑΙ. Δεν χρειάζεται περισσότερη ανάλυση το θέμα, μιλήσαμε για τις ποινές τις υποχρεώσεις ε μην μιλάμε και για τις γιαγιάδες τώρα...

Καλημέρα. :D

karamolegolas

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2013
223
4
Athens
Δε νομίζω να έδειξα κάπου ότι δε σέβομαι τον συνάνθρωπό μου.
Δεν είπα ποτέ κατι τέτοιο.
Και ναι,στην Ελλάδα είμαστε και αν περιμένεις η γιαγιά να αλλάξει τώρα μυαλά προφανώς και δεν έχεις δει γιαγια να φωνάζει επειδη κυκλοφορέις απλά με το σκύλο σου στο δρόμο ΜΕ ΛΟΥΡΙ και ο σκυλος μου περπατούσε ακριβώς διπλα μου,δεν έκανε σαν τρελός και αυτή ήταν μέσα στην αυλη της λέγοντας μου ότι θα πρεπει να ντρέπομαι που βγάζω ένα τετοιο τέρας έξω.
Αν περιμένεις η αλλαγή ν' αρχίσει από τους ηλικιωμένους και τα "παλιά μυαλά", καπου το χεις δει λάθος...
Ή περιμένεις να αλλάξει ο κόσμος;
Ναι, η αλήθεια είναι ότι έχω κάποιες ελπίδες.
Έχεις παρατηρήσει καθόλου ότι τα παιδάκια πλεον δεν πλησίαζουν σκύλο;
Όχι, έχω παρατηρήσει ακριβώς το αντίθετο.
Η δική μου γενιά έβλεπε σκύλο και έτρεχε να παιξει μαζί του είτε ηταν δεσποζομενο είτε ήταν αδέσποτο.Τώρα με το που δουν σκύλο κλαίνε και τρεχουν μακρυά.Αυτό σημαίνει ότι οι γονείς λοιπόν οι οποιοι είναι σε μια ηλικία 30 ας πουμε έχουν δημιουργήσει φοβία στα παιδιά.Αυτή λοιπον η Ελλάδα περιμένεις να αλλαξει;
Μα σύμφωνα με τα λεγομενά σου, οι γονείς έχουν αλλάξει προς το χειρότερο τα παιδιά τους. Γιατί λοιπόν να μην αλλάξουν και προς το καλύτερο? Αυτή η Ελλάδα περιμένω να αλλαξει.
Αν εσυ ζεις σε άλλη Ελλάδα,πες μας που είναι να έρθουμε κι εμείς.
Μάλλον έτσι θα είναι, θα σου στείλω πρόσκληση με χάρτη...

P.S. Πάρε παράδειγμα το εξής: Ενας φίλος μου ήθελε ντογκο και του έλεγα να παρει απο εκτροφείο και φυσικά να το στειρώσει.Ξέρεις τι του ειπα;Ποσα άρθρα του έστειλα να διαβάσει;Πόσες ώρες σπατάλησα γαι να του πω ποιος ειναι ο σωστος τρόπος απόκτησης κουταβιού;Ξέρεις τι κατάφερα;Τίποτα.Ξέρεις γιατί;Γιατί ένας φίλος του θα ζευγάρωνε και θα του έδινε.Σε τι ακριβώς να αλλάξω εγώ για παραδειγμα για να γίνει καλύτερη η Ελλάδα;
Προφανώς στο παραδειγμά σου, ο φίλος σου πρέπει να αλλάξει και όχι εσύ.
Αν διάβασες ολόκληρο το θέμα, ο φίλος που το άνοιξε ψάχνει να δει κατα πόσο είναι νόμιμο να έχει τον σκύλο του χωρίς λουρί, χωρίς να τον ενδιαφέρει ότι μπαίνει σε ξένη ιδιοκτησία και μάλιστα λέει ότι παραλίγο να παίξει και ξύλο για κάτι που έχει λάθος. Πάνω σ αυτή την νοοτροπία ήταν το σχόλιο μου. Θα ήθελα πραγματικά να ακούσω και σ αυτό την αποψή σου.

Annallyne

Well-Known Member
11 Μαϊου 2013
73
1
Αν διάβασες ολόκληρο το θέμα, ο φίλος που το άνοιξε ψάχνει να δει κατα πόσο είναι νόμιμο να έχει τον σκύλο του χωρίς λουρί, χωρίς να τον ενδιαφέρει ότι μπαίνει σε ξένη ιδιοκτησία και μάλιστα λέει ότι παραλίγο να παίξει και ξύλο για κάτι που έχει λάθος. Πάνω σ αυτή την νοοτροπία ήταν το σχόλιο μου. Θα ήθελα πραγματικά να ακούσω και σ αυτό την αποψή σου.
Δε βλέπω να αλλάζουν προς το καλύτερο πάντως,καθημέρινα βλέπω παραδείγματα για αυτό το λέω.Όπως και να έχει,αυτό που λες για την ελπίδα ειναι σωστό αλλά αμφιβάλλω αν πραγματικά θα συμβεί.
Τα παραδείγματα τα έφερα γιατί σε κάποιες περιπτώσεις δε φταίει ούτε ο ιδιοκτήτης ούτε ο σκύλος.Όμως κακα τα ψεμματα εμείς την πληρώνουμε ό,τι και να γίνει.Παραθυράκια υπάρχουν παντού.
Όσων αφορά τον φίλο που άνοιξε το θέμα,φυσικά και είναι λάθος το να αφήνει το σκύλο του να μπαίνει σε ξένη ιδιοκτησία.Είναι λάθος εννοείται και να τριγυρίζει χωρίς οδηγό.Αν θέλει να τον έχει ελευθερο ας περιφράξει το χώρο του έτσι ώστε το σκυλί να μην πηγαίνει όπου να 'ναι.

karamolegolas

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2013
223
4
Athens
Δε βλέπω να αλλάζουν προς το καλύτερο πάντως,καθημέρινα βλέπω παραδείγματα για αυτό το λέω.Όπως και να έχει,αυτό που λες για την ελπίδα ειναι σωστό αλλά αμφιβάλλω αν πραγματικά θα συμβεί.
Τα παραδείγματα τα έφερα γιατί σε κάποιες περιπτώσεις δε φταίει ούτε ο ιδιοκτήτης ούτε ο σκύλος.Όμως κακα τα ψεμματα εμείς την πληρώνουμε ό,τι και να γίνει.Παραθυράκια υπάρχουν παντού.
Όσων αφορά τον φίλο που άνοιξε το θέμα,φυσικά και είναι λάθος το να αφήνει το σκύλο του να μπαίνει σε ξένη ιδιοκτησία.Είναι λάθος εννοείται και να τριγυρίζει χωρίς οδηγό.Αν θέλει να τον έχει ελευθερο ας περιφράξει το χώρο του έτσι ώστε το σκυλί να μην πηγαίνει όπου να 'ναι.
Χαίρομαι που τελικά συμφωνούμε :)

Blacksatin

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
317
57
Neo Irakleio, Athens, Greece
Νομικα συνοδευω το σκυλο δεν σημαινει απαραιτητα οτι τον εχω δεμενο!
(οπως οταν συνοδευεις μια γυναικα δεν την εχεις στην ακρη ενος λουριου, αλλα εισαι κοντα της απλα!)
Καλά, αυτό γιατί δεν το λέγατε νωρίτερα να διεκδικήσω τα δικαιώματά μου; :p

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.773
4.060
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Ο περίπατος χωρίς οδηγό δεν επιτρέπεται!
Και στο πάρκο περίπατο κάνεις! Άρα απαγορεύεται χωρίς λουρί!

Αν πάμε ακριβώς με το γράμμα του νόμου ακόμα και σε περιφραγμένο χώρο(όχι ιδιωτικό περιφραγμένο) απαγορεύεται γιατί θα θεωρηθεί περίπατος χωρίς λουρί-οδηγό.

Υπάρχουν όμως και οι άγραφοι νόμοι που εφαρμόζονται από όλους μας, όπως το ότι άσχετα αν απαγορεύεται ο περίπατος χωρίς λουρί, αν βρεις καλά περιφραγμένο χώρο έχεις εξασφαλίσει την ελαχιστοποίηση των πιθανοτήτων να πάθει κάτι ο σκύλος σου.
Με τρελαίνουν οι νόμοι στο Ελλάντα.

Δηλαδή αν δεν έχεις δικό σου περιφραγμένο χώρο ο σκύλος θα είναι πάντα δεμένος; Τι βλακεία.

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Μην κρινεις από ένα ποστ, ακόμα κι αν εχει γραφτεί να φαίνεται ότι έχει κύρος!
Oι νόμοι στο «Ελλάντα» λογικοί είναι...

Διάβασε την συνέχεια της συζήτησης!

Α! Επειδή ειχα την ιδια συζητηση και διαφωνία παλαιότερα, καποιο μέλος πηρε τηλέφωνο στην αρμόδια διευθυνση του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης (των οποίων είναι δικό τους νομοθέτημα) και τον διαβεβαίωσαν ότι όσα υποστηριζα ήταν ορθά! (καπου υπαρχει γραμμένο στο φόρουμ αλλα δεν είμαι καλός στο ψάξιμο)

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Πέρα από τον νόμο καλό θα είναι τα σκυλάκια να είναι στο λουρί , γιατί πολύ εύκολα μπορεί να γαβγίσουν και να πλησιάσουν κάποιον άλλο σκύλο και να κινδυνεύσουν είτε το λυτό είτε το δεμένο .
Την Κυριακή κάνοντας βόλτα ανάμεσα σε ορισμένους ηλίθιους ιδιοκτήτες με ελεύθερα τα σκυλιά τους αναγκάστηκα να είμαι συνεχώς σε εγρήγορση .
Γιατί ειδικά η Ηλέκτρα ενώ είναι ένα κομμάτι βούτυρο , έτσι και μας γαβγίσει άλλος σκύλος μεταμορφώνεται και δύσκολα συγκρατείται .
Αν λοιπόν το ελεύθερο σκυλάκι κάνει το λάθος και πλησιάσει ποιος θα έχει την ευθύνη;

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.773
4.060
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Δυστυχώς όσο περισσότερο διαβάζω το θέμα τόσο περισσότερο απελπίζομαι.

Γιατί; Βλέπω πως πάρα πολλοί dogforumάδες δεν μπαίνουν καν στον κόπο να εκπαιδεύσουν τα σκυλιά τους! Τι θα πει κινδυνεύει ο λυτός σκύλος; Αν σε ακούει πώς κινδυνεύει; Από ποιον; Εννοείται πως ο σκύλος κινδυνεύει πχ. από αυτοκίνητα αλλά μέσα στο πάρκο και μακριά από το δρόμο γιατί να είναι δεμένος αν είναι εκπαιδευμένος;

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Δυστυχώς όσο περισσότερο διαβάζω το θέμα τόσο περισσότερο απελπίζομαι.

Γιατί; Βλέπω πως πάρα πολλοί dogforumάδες δεν μπαίνουν καν στον κόπο να εκπαιδεύσουν τα σκυλιά τους! Τι θα πει κινδυνεύει ο λυτός σκύλος; Αν σε ακούει πώς κινδυνεύει; Από ποιον; Εννοείται πως ο σκύλος κινδυνεύει πχ. από αυτοκίνητα αλλά μέσα στο πάρκο και μακριά από το δρόμο γιατί να είναι δεμένος αν είναι εκπαιδευμένος;
Να το αναλύσω βρε Berna
Είμαι την Κυριακή βόλτα με την οικογένεια μου , τα ελεύθερα σκυλιά πήγαιναν και έρχονταν .
Πολλά από αυτά απομακρυσμένα από τον ιδιοκτήτη τους .
Κάποια περνούσαν από κοντά χωρίς πρόβλημα , κάποια άλλα ήρθαν για χαιρετισμό.
Ήταν όμως και μερικά που στάθηκαν μπροστά και γάβγισαν.
Η Ηλέκτρα σπινίαρισε σήκωσε τρίχα και ουρά κατάρτι και μπήκε σε θέση προστασίας και επίθεσης .
Αν εκεί λοιπόν ο απέναντι λυτός σκύλος δεν ήταν τόσο σώφρον να φύγει και έκανε το σφάλμα να πλησιάσει, ποιος θα είχε την ευθύνη για το τι θα επακολουθούσε ;

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Πέρα από τον νόμο καλό θα είναι τα σκυλάκια να είναι στο λουρί , γιατί πολύ εύκολα μπορεί να γαβγίσουν και να πλησιάσουν κάποιον άλλο σκύλο και να κινδυνεύσουν είτε το λυτό είτε το δεμένο .
Την Κυριακή κάνοντας βόλτα ανάμεσα σε ορισμένους ηλίθιους ιδιοκτήτες με ελεύθερα τα σκυλιά τους αναγκάστηκα να είμαι συνεχώς σε εγρήγορση .
Γιατί ειδικά η Ηλέκτρα ενώ είναι ένα κομμάτι βούτυρο , έτσι και μας γαβγίσει άλλος σκύλος μεταμορφώνεται και δύσκολα συγκρατείται .
Αν λοιπόν το ελεύθερο σκυλάκι κάνει το λάθος και πλησιάσει ποιος θα έχει την ευθύνη;
Μην το συζητάς καν.... λυμένος σκυλος ειναι ως επι το πλειστον και ανεξέλεγκτος. Και δεν θα πρεπει να "παραβιάζει" την επιλογή του καθενός να ειναι με το σκυλι του στο λουρι. Γιατι οντως αν καποιο λυτο κάνει ντου στο δεμένο, τι γινεται?
Εχει συζητηθει ουκ ολίγες φορές και ποτε δεν θελουμε να βγάλουμε ακρη....

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.773
4.060
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Να το αναλύσω βρε Berna
Είμαι την Κυριακή βόλτα με την οικογένεια μου , τα ελεύθερα σκυλιά πήγαιναν και έρχονταν .
Πολλά από αυτά απομακρυσμένα από τον ιδιοκτήτη τους .
Κάποια περνούσαν από κοντά χωρίς πρόβλημα , κάποια άλλα ήρθαν για χαιρετισμό.
Ήταν όμως και μερικά που στάθηκαν μπροστά και γάβγισαν.
Η Ηλέκτρα σπινίαρισε σήκωσε τρίχα και ουρά κατάρτι και μπήκε σε θέση προστασίας και επίθεσης .
Αν εκεί λοιπόν ο απέναντι λυτός σκύλος δεν ήταν τόσο σώφρον να φύγει και έκανε το σφάλμα να πλησιάσει, ποιος θα είχε την ευθύνη για το τι θα επακολουθούσε ;
Ενας απ' τους "νόμους" των σκυλάδων είναι, βλέπεις σκύλο δεμένο, δένεις το δικό σου.

Βέβαια υπάρχουν και οι "ο δικός μου είναι καλός" και δεν σκέφτονται πως "ο δεμένος σκύλος ίσως να μην είναι και γι'αυτό είναι δεμένος". Αν κάτι τέτοιοι είναι πλειοψηφία εκεί που περπατάτε, τι να σου πω, καλό κουράγιο...