Βόλτα χωρίς λουρί

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
Αν πέσεις σε ενημερωμένο θα σου πει ότι με τον 924 του Α.Κ έχει ευθύνη και να καταθέσεις μήνυση για σωματική ή υλική βλάβη (ανάλογα την περίπτωση)
θα μπορεις ναι επειδη δαγκωσε ο δεμενος αλλα ο λογος που δαγκωσε δεν μετραει;;;;
πως δαγκωσε δηλαδη;κατι ηρθε εκει και δαγκωσε δεν πηγε αυτος

Giwrgos:D

Active Member
19 Ιουλίου 2013
36
0
Θελεις να τα πιστευεις η τα πιστευεις πραγματικα;
Αυτος που δάγκωσε, δυστυχώς αυτος φταιει και κατα το συνολο του κόσμου, ασχετως αν προκλήθηκε!
Αυτός που δάγκωσε όπως και να το κάνουμε δάγκωσε δεν αλλάζει. Ο ιδιοκτήτης του θα τιμωρηθεί (Λέμε τώρα ) συμφωνα με τον 924 Α.Κ δεν χωράει αμφιβολία σε αυτό

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
Θελεις να τα πιστευεις η τα πιστευεις πραγματικα;
Αυτος που δάγκωσε, δυστυχώς αυτος φταιει και κατα το συνολο του κόσμου, ασχετως αν προκλήθηκε!
προφανως εσυ θες να τα πιστευεις.
ετσι ειχε γινει και με το προηγουμενο θεμα.
οταν βγηκε το δευτερο αμεσως εδωσες το λαθος στον λυτο σκυλο.

Active Member
19 Ιουλίου 2013
36
0
θα μπορεις ναι επειδη δαγκωσε ο δεμενος αλλα ο λογος που δαγκωσε δεν μετραει;;;;
πως δαγκωσε δηλαδη;κατι ηρθε εκει και δαγκωσε δεν πηγε αυτος
Δεν σε έπιασα ξαναπές...

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
Δεν σε έπιασα ξαναπές...
το οτι ο σκυλος ειναι στον οδηγο λεω δεν σημαινει οτι δεν μπορεις αν κινηθεις νομικα αν δαγκωσει και να δικαιωθεις.
εδω δεν λεμε αυτο ομως,μιλαμε για λυτο σκυλο και δεμενο.
για να δαγκωσει ο δεμενος θα πρεπει να πλησιασει τον λυτο πραμα δυσκολο αν δεν θες,ο λυτος ομως ειναι ποιο ευκολο να τον πλησιασει.
αυτο λεω.

Active Member
19 Ιουλίου 2013
36
0
Δεν σε έπιασα ξαναπές...
Να ξαναπάρω το υποθετικό σενάριο από την αρχή.
Έχουμε εμείς οι δυο σκυλιά μεσαίου προς μεγάλου μεγέθους. Δεν σε ξέρω δεν με ξέρεις.
Περπατάμε σε ένα πεζοδρόμιο με βλέπεις να προχωράω με δεμένο σκυλι.
περνάς απο δίπλα μου (στο ίδιο πεζοδρόμιο) και ο δικός μου σκύλος δαγκώνει τον δικό σου (που είναι ο λυτός)
Φταίω εγώ αποκλειστικά ασχέτως αν μύρισε ο δικός σου τον δικό μου ή ότι άλλο...

mpoumpoulaoriginal

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
429
49
Βυρωνας
Βρε Τάσο, είναι απλά τα πράγματα. Δεν μπήκα σπίτι σου να σε κλέψω και με δάγκωσε ο σκύλος. Βρευήκαμε κάπου και ο δεμένος σκύλος σου δάγκωσε τον δικό μου λυτό σκύλο επειδή απλά περασε από μπροστά του. Ε, εσύ θα πληρώσεις τη νύφη.

Μου έτυχε προσφατα όταν η μικρή ήταν 5 μηνών και μια τύπισσα με δεμένο pitbull που την πήγαινε καρότσι βρέθηκε στην πλατεία που ήμασταν. Η Λάρα περπάταγε αμέριμνη και λυτή 1 μέτρο μπροστά μου, την άρπαξε το σκυλί της άλλης και της άνοιξε δυο τρύπες στα μουσούδια και μία στο κεφάλι. Δηλαδή, αν πήγαινα δικαστικά τί θα γινόταν λες;

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
επειδη μου εχει τυχει και το εχω ψαξει την επομενη φορα πηγαινε το δικαστικα και θα μας πεις εσυ τι θα γινοταν.

Active Member
19 Ιουλίου 2013
36
0
το οτι ο σκυλος ειναι στον οδηγο λεω δεν σημαινει οτι δεν μπορεις αν κινηθεις νομικα αν δαγκωσει και να δικαιωθεις.
εδω δεν λεμε αυτο ομως,μιλαμε για λυτο σκυλο και δεμενο.
για να δαγκωσει ο δεμενος θα πρεπει να πλησιασει τον λυτο πραμα δυσκολο αν δεν θες,ο λυτος ομως ειναι ποιο ευκολο να τον πλησιασει.
αυτο λεω.
Δεν λέω μπορείς να κινηθείς νομικά πάντα σε όλες τις περιπτώσεις, δικαιούσαι την υπεράσπιση σου. Τώρα αν θα δικαιωθείς άλλο πράγμα. Ναι σου λέω ότι ο δικός μου δεν είναι σκύλος είναι <<ταύρος>>. και δεν σκέφτεσαι εκείνη την στιγμή ότι κινδυνεύει ο σκύλος σου γιατί με βλέπεις εμένα να τον εχω δεμένο και δεν βλέπεις κάποια κίνηση από τον σκύλο μου. Ε τώρα μην λέμε ότι να νε γιατί αν περάσεις από δίπλα μου στο ίδιο πεζοδρόμιο και εγώ έχω ακοινωνικοποιητο σκυλί αυτό ήταν.... Όπως είπα διαφέρει από περίπτωση σε περίπτωση

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
Εγω προσωπικα...πιστευω οτι σε μεγαλουπολεις και πυκνοκατοικημενες περιοχες...καλο ειναι να εχεις τον σκυλο με λουρι...οχι μονο για να μην εμπλακει σε καποιο πιθανο σκυλοκαβγα...αλλα για να περιορισεις αλλες καταστασεις..οπως να δει γατα και να την κυνηγησει βγαινοντας σε δρομο οπου μπορει να περναει οχημα...και να προκληθει ατυχημα...και φυσικα να παθει και ζημια το σκυλι....οτι μπορει να ακουσει ενα κροτο..κι αν ειναι κροτοφοβικο να αρχισει να τρεχει πανικοβλητο....και αν τυχον συναντησει μια αγελη αλλη με σκυλους...να εξασφαλισεις την ακεραιοτητα του η την λιγοτερη ζημια σε περιπτωση καβγα!
Τωρα αν ο σκυλος ειναι σουπερ υπακουος ακι εκτελει σαν στρατιωτης...ας βγαινει εξω βολτα οπως θεωρει ο καθενας σωστο+με ασφαλεια...αρκει..να μπορει να τον συμαζεψει σε μια απο τις παραπανω καταστασεις ησε οποιαδηποτε αλλη κατασταση που θα χρειαστει να επεμβει...λεκτικα..παντα ακι ο σκυλος οφειλει να υπακουσει...αν ο σκυλος...ειναι "περα βρεχει" τοτε θα πρεπε να εχει λουρι-οδηγο κατα την βολτα..για παν ενδεχομενο!

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
προφανως εσυ θες να τα πιστευεις.
ετσι ειχε γινει και με το προηγουμενο θεμα.
οταν βγηκε το δευτερο αμεσως εδωσες το λαθος στον λυτο σκυλο.
Στο άλλο θεμα υπερασπιζομουν το να μην κλωτσάμε λυτα σκυλια επειδή ζυγωσαν και φοβηθηκαμε (κατα τη δική μας όποια υποκειμενική κριση) μπας και μας δαγκωσει το δικό μας!
Στην δευτερη περιπτωση ο λυτος έκανε «ντου»! Δεν ήταν το ίδιο πραγμα με το αρχικο

Last edited:

Active Member
19 Ιουλίου 2013
36
0
Παιδιά μην στέκεστε στην δικαστική άποψη του θέματος αλλά μόνο την νομική. Μην παίρνετε για μέτρο σύγκρισης ξεχωριστές περιπτώσεις. Και για αν απαντήσουμε στην ερώτηση του θέματος που άνοιξε ο kiouspas, δεν απαγορεύεται η βόλτα με λυτό σκύλο (αρκεί να είναι υπό τον έλεγχο σου-δηλαδή να είναι υπάκουος και να ακούει στις εντολές- γιατί αλλιώς μπορείς να μπλέξεις εύκολα)
Επιπλέον κάθε ζημιά που προκαλεί ο σκύλος σου είσαι αποκλειστικά εσύ υπεύθυνος. Και για περιπτώσεις κυνηγετικών σκύλων κ.α ισχύον άλλα.

Active Member
19 Ιουλίου 2013
36
0
Εγω προσωπικα...πιστευω οτι σε μεγαλουπολεις και πυκνοκατοικημενες περιοχες...καλο ειναι να εχεις τον σκυλο με λουρι...οχι μονο για να μην εμπλακει σε καποιο πιθανο σκυλοκαβγα...αλλα για να περιορισεις αλλες καταστασεις..οπως να δει γατα και να την κυνηγησει βγαινοντας σε δρομο οπου μπορει να περναει οχημα...και να προκληθει ατυχημα...και φυσικα να παθει και ζημια το σκυλι....οτι μπορει να ακουσει ενα κροτο..κι αν ειναι κροτοφοβικο να αρχισει να τρεχει πανικοβλητο....και αν τυχον συναντησει μια αγελη αλλη με σκυλους...να εξασφαλισεις την ακεραιοτητα του η την λιγοτερη ζημια σε περιπτωση καβγα!
Τωρα αν ο σκυλος ειναι σουπερ υπακουος ακι εκτελει σαν στρατιωτης...ας βγαινει εξω βολτα οπως θεωρει ο καθενας σωστο+με ασφαλεια...αρκει..να μπορει να τον συμαζεψει σε μια απο τις παραπανω καταστασεις ησε οποιαδηποτε αλλη κατασταση που θα χρειαστει να επεμβει...λεκτικα..παντα ακι ο σκυλος οφειλει να υπακουσει...αν ο σκυλος...ειναι "περα βρεχει" τοτε θα πρεπε να εχει λουρι-οδηγο κατα την βολτα..για παν ενδεχομενο!
Μπράβο τα είπες όλα σωστά κατά την γνώμη μου. Κρατήστε (όποιος θέλει) αυτό το σκεπτικό και ανάλογα με τον σκύλο σας, πράττεται ανάλογα.

mpoumpoulaoriginal

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
429
49
Βυρωνας
Γιάννη καθόλου άδικο δεν έχεις σε όσα λες.

Απλά το θεμα άνοιξε με την ερώτηση αν βάσει νομου επιτρέπεται ή όχι η βολτα του σκύλου χωρίς λουρί. Αυτό συζητάμε αν και δε θα έπρεπε, γιατί ο νόμος είναι ξεκάθαρος.

Τό τί πιστεύει ο καθένας μας ότι είναι σωστό είναι άλλη ιστορία...

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
εγω ξερω οτι σε καθε θεμα το γυριζετε αναλογα πως θελετε.
την μια φταει ο λυτος σκυλος γιατι ετσι
την αλλη φταει ο δεμενος γιατι ετσι.
ξαμολυθειτε και λυστετα ολοι να δουμε τι θα γινει λοιπον και ποσο θα σας ακουν οι φανταροι σας.
εγω θα συνεχισω να βολταρω με οδηγο και φιμωτρο γιατι ειμαι μ@κ@κ@ς..

mpoumpoulaoriginal

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
429
49
Βυρωνας
Α, μισό! Για στάσου βρε Τάσο! Ποιος είπε ότι θεωρούμε οκ να έχουμε λυτά τα σκυλιά μας και να ξαμολιόμαστε στους δρόμους;;;

Περί νόμου αναφερόμασταν όχι περί ατομικών αντιλήψεων. Τό τί κάνει ο καθένας με το σκύλο του είναι άλλου παππά ευαγγέλιο...

Active Member
19 Ιουλίου 2013
36
0
εγω ξερω οτι σε καθε θεμα το γυριζετε αναλογα πως θελετε.
την μια φταει ο λυτος σκυλος γιατι ετσι
την αλλη φταει ο δεμενος γιατι ετσι.
ξαμολυθειτε και λυστετα ολοι να δουμε τι θα γινει λοιπον και ποσο θα σας ακουν οι φανταροι σας.
εγω θα συνεχισω να βολταρω με οδηγο και φιμωτρο γιατι ειμαι μ@κ@κ@ς..
Ρρ τασο μην τα παίρνεις, εσύ κάνεις ότι θεωρείς εσύ σωστό για εσένα και το σκυλί σου. Δεν είπα εγώ ότι τον έγω λυτό και κάνω τον μάγκα.
Πρώτον δεν έχω σκύλο και περιμένω πως και πώς να πάρω και λόγο του ότι θέλω husky από την φυλή μου απαγορεύεται να τον έχω λυμένο λόγο ενστίκτου. Σου λέμε απλώς πως ορίζετε η ισχύουσα νομοθεσία. Είμαι νέο μέλος (σαν εγγεγραμμένος) δεν ξέρω τι προηγούμενα μπορεί να έχεις αλλά αυτά λέει η νομοθεσία αυτά λέω και εγώ...