Βρεγμένη ή στεγνή!

xris1

Active Member
6 Μαρτίου 2008
37
0
αποτι ξερω στεγνη ειναι καλυτερα γιατι ξυνει και τα δοντια του το σκυλι και δεν πιανει πετρα

psaras

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2007
841
1
63
Chania
www.chaniatown.gr
Δίνω Acana
έχει ταιριάξει στον σκύλο μου και την θεωρώ πολύ καλή τροφή
Ξέρω ότι περιέχει citric acid στο κάνει crystal clear η ίδια η εταιρία
οπότε απλά δεν την βρέχεις
8)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
συγνωμη αν ας πουμε δωσουμε ακανα αλλα δεν την βρεξουμε και ο σκυλος πιει νερο αμεσως μετα σχεδον το ιδιο δεν ειναι?

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
kango1 said:
συγνωμη αν ας πουμε δωσουμε ακανα αλλα δεν την βρεξουμε και ο σκυλος πιει νερο αμεσως μετα σχεδον το ιδιο δεν ειναι?
ασχετο ισως,αλλα επι τη ευκαιρια να πω οτι θεωρω επικινδυνο για συστροφη το να αυξανεται αποτομα ο ογκος της τροφης στο στομαχι ...προτιμω να την δινω ηδη στην τελικη της "μορφη".

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
galazio said:
kango1 said:
ασχετο ισως,αλλα επι τη ευκαιρια να πω οτι θεωρω επικινδυνο για συστροφη το να αυξανεται αποτομα ο ογκος της τροφης στο στομαχι ...προτιμω να την δινω ηδη στην τελικη της "μορφη".

Για ξανα πες το γιατι δεν το καταλαβα.. :roll:

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
εννοω πως δινω μεν τροφη που επιτρεπεται να βραχει,αλλα την δινω ηδη μουλιασμενη,ωστε να μην μουλιασει (και αυξηθει ο ογκος της) μονοκοπανια στο στομαχι ...πως αλλιως να το πω,εχω κολλησει τωρα :roll: (εναν μεταφραστη παρακαλω :lol: )

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
:wink: :wink: :wink: ... ή πρίν φάει ... ή με το νερό (αλήθεια χημικά τί είναι νερό?) του οργανισμού ...

Επίσης συμφωνώ και με την galazio και βρέχω πάντα την τροφή ...

solco

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2008
807
0
Syros Greece
www.caneguardiano.com
Δίνω Acana
Ξέρω ότι περιέχει citric acid στο κάνει crystal clear η ίδια η εταιρία
οπότε απλά δεν την βρέχεις
8)
Δεν ειναι ακριβως ετσι τα πραγματα κατα τη γνωμη μου αλλα τελος παντων. Αν αναφερθω εκτενεστερα θα θεωρηθει δυσφημιση της εταιρειας ομως

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Δεν υπαρχει θεμα τοσα εχουμε πει..
Για τροφες δεν υπαρχει προβλημα .
Τι εχεις να πεις?

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
H κτηνίατρος του Ρούμπεν μου είπε να μη του την βρέχω καθόλου την τροφή (techni-cal mini puppy). Και να του παίρνω και το νερό μισή ώρα πριν και για μία ώρα εφόσον και φάει. Βέβαια το δικό μου είναι ακόμα κουτάβι δεν ξέρω αν αυτό είναι κάτι προσωρινό ή κάτι μόνιμο που θα αλλάξει αργότερα. Φυσικά τώρα άλλοι κτηνίατροι έχουν και άλλη άποψη, ο πρώτος κτηνίατρος που είχα πάει μου είπε οτι δεν πειράζει, ότι του φαίνεται πιο εύκολο για να μασάει.

Joey

New Member
8 Μαρτίου 2009
3
0
Καλησπέρα σε όλους... ψάχνοντας για στοιχεία σχετικά με το βρέξιμο ή όχι της ξηράς βρήκα την παρακάτω ενδιαφέρουσα σελίδα

http://www.greatdanelady.com/articles/bloat_and_torsion_is_nutrition_a_factor.htm

Μεταξύ άλλων αναφέρει:
"Of course there is the theory of pelletized foods vs baked foods, and the absolutely ludicrous issue of citric acid and raised dishes, NONE of which are the cause of bloat!"

Μήπως τελικά το κιτρικό οξύ είναι ένας ακόμα αστικός μύθος που γιγαντώθηκε μέσω του Internet?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Μα κανεις δεν είπε ότι το κιτρικό οξύ είναι η αιτία της συστροφής στομάχου.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Η κτηνίατρος του Μουφ είπε ότι πρέπει να του δίνω ξηρά τροφή χωρίς να τη βρέχω, αλλά πού και πού να της προσθέτω μια κουταλιά τροφή από κονσέρβα της ΙΔΙΑΣ εταιρείας ΚΑΙ ίδιων συστατικών για να έχει την εντύπωση το Μουφ ότι τρώει κι απ' τ' ανθρώπινα.

Και όχι, δεν ξέρει τίποτα ακόμα η κτηνίατρος για τα μπιφτέκια, θα της τα πω όμως τον Απρίλιο.:D

Joey

New Member
8 Μαρτίου 2009
3
0
Όργωνα το web σήμερα να βρω τι παίζει με το κιτρικό οξύ, τελικά κατάφερα να βρώ άλλο ένα ενδιαφέρον site όπου μάλιστα μία ειδική προωθεί το βρέξιμο της ξηράς με 2 όρους

1. Να μην είναι πολύ ζεστό το νερό για να μην καταστρέφονται κάποια ευαίσθητα συστατικά της ξηράς.
2. Να μην μένει η ξηρά βρεγμένη για πολλή ώρα ώστε να μην αναπτύσονται βακτήρια.

Καμία αναφορά σε κιτρικό οξύ κλπ. Να μπερδευτώ ή οχι ακόμα?:confused::p

Παραθέτω τα λινκς

http://www.ourdogsonline.com/ubbthreads.php/topics/128972/1

http://www.ourdogsonline.com/ubbthreads.php/ubb/showflat/Number/58262/

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog