Βρέχει Μούφια!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Αυτό ΔΕΝ μου το έχει κάνει ακόμα το Μουφ!! Ευτυχώς!!

Ανιχνευτικό σώμα πρωτοεμφανιζόμενου Μουφίου στην κουζίνα:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Φρέσκο πράμα: :)

Το καημένο το εξ αριστερών Μουφάκι είναι "θανατηφόρο λευκό" με μικροφθαλμία και ημίτυφλο.

Άλλο "θανατηφόρο λευκό" κουτάβι: :(

Τα κακόμοιρα τα κουταβάκια είναι μάλλον τα περισσευούμενα κακής ΒΥΒ γέννας όπου το 25% βγήκε "θανατηφόρο λευκό" λόγω διασταύρωσης μερλ με μερλ.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Αυστραλέζος Ποιμενικός. Τα φωνάζω Μούφια διότι το παρατσούκλι του Αττάλου, δηλαδή του Αυστραλέζου Ποιμενικού σκύλου μου, είναι Μουφ. Δεν πρόκειται ακριβώς για όνομα αλλά για ιδέα, είναι, αν θέλεις, μοναδικό τελείως είδος που το ονομάζω Μουφ (πώς λέμε σκύλος, γάτα, πτηνό?). Το όνομα το έβγαλα από το συνεχές και δυνατό ρουθούνισμα ("μουφ-μουφ-μουφ") που κάνει ο Άτταλος σε συνεχή αναζήτηση τροφής αφού έχει έμμονη ιδέα με το φαΐ. Ονόματα που χρησιμοποιώ επίσης για το Μουφ είναι "χοντρομπαλούδικο" και "ζουμπουρλούδικο". Γενικά θα έλεγα ότι είναι μοναδικός σκύλος με δυνατή προσωπικότητα και έχει φοβερή πλάκα.:D:D Αν θέλεις όμως να δεις περισσότερα για τη φυλή των Αυστραλέζων, μπορείς να διαβάσεις το σχετικό νήμα εδώ:

http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?621-Blue-Merle-Australian-Shepherd!

Lord & Maya

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2009
470
0
Μπα ευχαριστώ ειμαι σε άλλη φυλή. Αλλά αργότερα το σκέφτομαι να πάρω ένα τέτοιο εργασιακό για αγκίλτιυ

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Ναι, τα περισσότερα είναι πρώην αδέσποτα που τα μάζεψαν από το δρόμο. Τα υπόλοιπα τα έχουν παραδώσει οι ιδιοκτήτες τους για διάφορους λόγους. Στα αμερικανικά καταφύγια όπως ξέρεις πάντοτε στειρώνουν, εμβολιάζουν, θεραπεύουν όποιες ασθένειες και κάνουν γενικές εξετάσεις σε όλα τα σκυλιά, συμπεριλαμβανομένων και των αιματολογικών για διροφιλαρίωση (heartworms). Και δίνονται για υιοθεσία μετά από αίτηση, επιθεώρηση και συμβόλαιο.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Τα σκυλιά δεν χρειάζονται χαρτιά προκειμένου να λάβουν μέρος σε διαγωνισμούς agility και οι διάφοροι όμιλοι μπορούν να βγάλουν συγκεκριμένα χαρτιά για τους δικούς τους διαγωνισμούς. Π.χ. το Μουφ ήταν ήδη γραμμένο στο Australian Shepherd Club of America και το έχω γράψει και στο AKC, επομένως αν θέλω μπορώ να το στείλω σε διαγωνισμούς agility. Εκεί που δεν μπορώ να τον στείλω είναι σε εκθέσεις αφού δεν έχει πεντιγκρί, αλλά ποσώς με ενδιαφέρουν οι εκθέσεις και οι διαγωνισμοί. :)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA

Νέο κουτάβι, έξι μηνών και με ουρά:

Γέμισε ο τόπος "θανατηφόρα λευκά": :(

Μουφ σε χαρακτηριστική πόζα αναμονής μάσας, προφανώς στην κουζίνα:

Lord & Maya

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2009
470
0
Προφανως δεν το εχεις γράψει στα καθαρόαιμα. Σαφως δεν χρειάζεσαι τίποτα για να δουλεύεις με ενα σκυλί αλλά δεν ύπαρχει και λογής να το κανείς

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Ποιο, το Μουφ? Οι σύλλογοι που ανέφερα το γράψανε στα καθαρόαιμα και μάλιστα ο Αυστραλέζικος όμιλος είναι σχολαστικός και δεν γράφει άμα νομίζει ότι το σκυλί είναι ημίαιμο. Τον υιοθέτησα μάλιστα γραμμένο στους Αυστραλέζους. Δεν έχει όμως πεντιγκρί, οπότε δε γίνεται να πάει σε εκθέσεις. Όχι ότι με ενδιέφερε δηλαδή ποτέ, εγώ βασικά ήθελα ένα Μουφ και επομένως απέκτησα ένα Μουφ. :)