Βρέχει Μούφια!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Δεν πολυταιριάζει το παρακάτω Μούφι στο νήμα, καθότι δεν το πέταξε κανείς και το λατρεύει παθολογικά η ιδιοκτήτριά του, οπότε σας βρέχω εγώ με φωτογραφίες καταπληκτικών Μουφίων! Αν και δεν τρελλαίνομαι τόσο για τα red merle όσο για τα μπλεμερλούδικα σαν το Μουφ μου και τα μαύρα τρικολόρε, δείτε αυτό το καταπληκτικό δείγμα κουταβιού Μουφ που ακούει στο όνομα Rowdy και που έχει ένα μάτι μπλε και ένα πράσινο:*agapoylas**agapoylas*

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Σαρα τι μουσούδι είναι αυτό το μικρό!? αρχίζω και ερωτεύομαι μούφια!!!!!! *agapoylas* (πάντως έχει μια περίεργη έκφραση στη φωτο με το μπαλάκι... κάπως έτσι είναι και το δικό σου μουφ όταν τρώει μπιφτέκι???:D)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Όχι, του δικό μου Μουφ του θολώνει το μάτι όταν βλέπει μπιφτέκι! Αυτό το βλέμμα το παίρνει όταν βλέπει το μπαλάκι του. :) Είναι όντως καταπληκτικά ωραίοι σκύλοι... :)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Είχα καιρό να σας στείλω τα τοπικά Μούφια. Το πρώτο δυστυχώς είναι μεγάλης ηλικίας και το παρατήσανε τα καθάρματα οι ιδιοκτήτες του στο δρόμο, άρρωστο με parvo και μαζί με ένα άλλο κουταβάκι Μούφι:

Αυτό μόλις υιοθετήθηκε:

vaggelo

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
1.229
1.065
στας ευρώπας
το τελευταίο εχει ουρά ή μου φαίνεται;
γιατί κόβουν τις ουρές σ'αυτά τα σκυλάκια;;;

ή είμαι τραγική και δεν έχουν ουρίτσες;
ή ειναι τραγικό αυτό που μολις είπα;

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Αφιερωμένο εξαιρετικά στο Λαυρέντη: :)

Διόρθωση: συνήθως δεν έχουνε ουρά ή γεννιούνται με μια φουντίτσα. Οι Αμερικάνοι κόβουν τις ουρές και δεν ομολογούν εύκολα ότι μεγάλο ποσοστό των Αυστραλέζων γεννιέται με ουρά. Εκτός Αμερικής την κρατάνε συνήθως διότι και οι δυο εκδοχές είναι αποδεκτές. Έχω δει σπουδαίους εκτροφείς εκτός Αμερικής με σκύλους που προέρχονται και από σπουδαία αμερικανικά αίματα (π.χ. από Las Rocosa) και έχουνε ουρά, είτε μερική, είτε ολόκληρη. Όταν έψαχνα Αυστραλέζο τον ζήτησα με ουρά και μου προέκυψε το Μουφ που έχει 15 πόντους κοντή ουρά, που φαίνεται όμως μακρυά διότι είναι θυσσανωτή λόγω πυκνού τριχώματος. Το Μουφ μάλλον προέρχεται από Άμις ΒΥΒ και κατέληξε σε καταφύγιο, εξ ου και η ουρά.

Τέλος, παρατημένους καθαρόαιμους Αυστραλέζους θα βρει κανείς κυρίως στις Μεσοδυτικές Πολιτείες όπου και ευδοκιμούν κυρίως οι κοκκινολαίμηδες παπυμιλλάδες και ΒΥΒ και όπου κουντουρντίζουν ελεύθερα οι Άμις λόγω νομοθεσίας που αρχικά ήταν για να προστατεύει τους εναπομείναντες Ινδιάνους, αλλά αυτό είναι άλλη τραγική ιστορία... :(

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Κοινώς σου αρέσουνε τα δίχρωμα. :) Δυστυχώς πολλοί βλαμένοι πετάνε ιδιαίτερα τα black bicolor διότι τα προτιμάνε να είναι, λέει, black tricolor! :(

Από Ιλλινόι: