Βοηθεια! (Dogo με πρόβλημα συμπεριφοράς)

lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΚΟΛΛΑΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΣΟΥ!!!!!!!!!!!!!!! ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΑΣΧΕΤΟΣ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ ΚΟΛΛΑΡΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ!!!!!!!

Υπάρχει σίγουρα κάποιο πρόβλημα κάτω από αυτή την συμπεριφορά, θα άρχιζα με καταγραφή όπως είπαν και οι παραπάνω όλων όσων συμβαίνουν την ώρα που αρχίζει να ουρλιάζει και θα έκανα και εξετάσεις θυροειδή.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
@zil
Δυστυχώς δεν πρόκειται για κλάμα, αλλά για γνωστοποίηση παρουσίας!
Σωτήρη, αποκλείεις το ενδεχόμενο να έχει ο σκύλος κάποιο ψυχολογικό ή νευρολογικό πρόβλημα?
Ποια ειναι η εκτιμηση σου?
Απ’ ότι μας είπε ο/η Zil, ο σκύλος ουρλιάζει μέρα-νυχτα ασταμάτητα (είτε είναι παρόντες οι ιδιοκτήτες του είτε όχι) ακόμα και στη βόλτα!
Θεωρείται αυτή η συμπεριφορά «γνωστοποίηση παρουσίας»? :confused:

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
Βασικα τωρα που ειδα καλυτερα το βιντεακι βλεπω οτι το κανει και κοιταει προς τα εξω..εγω πιστευω οτι κατι ακουει , παρτο μια μεγαλη βολτα με το αμαξι και πηγαινε το για βολτα στην παραλια εαν το ξανακανει ειναι ψυχοσωματικο και οχι εξωτερικο ερεθισμα. . . το πηγες εκει που σου ειπα;

συμφωνω!!!!!!

zil

Well-Known Member
18 Φεβρουαρίου 2009
109
0
Σας ευχαριστουμε παρα πολυ ολους για το ενδιαφερον σας.Να ειστε καλα.:)

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Η Despina είπε καταπληκτική ιδέα! Τι έγινε;

@Promitheas:
Μην είσαι τόσο σίγουρος πως δεν έχει πρόβλημα υγείας ο σκύλος.
Ήξερα σκύλο με όγκο στον εγκέφαλο που έκανε ΑΚΡΙΒΩΣ έτσι.
Είναι ΠΟΛΥ σπάνια μορφή καρκίνου σε τόσο νεαρό ζώο (σπάνιο αλλά όχι αδύνατον).

Μακάρι ο σκύλος να είναι απλά κακομαθημένος.
Το ότι δεν του αρέσει να τον χαϊδεύουν, όντως είναι πολύ περίεργο για νεαρό Ντόγκο.
Κι αυτό όμως είναι σύμπτωμα για εκατοντάδες πράγματα (και ΠΟΛΛΑ προβλήματα υγείας).

@Ζιλ, απάντησε αν μπορείς στις ερωτήσεις μου και τις ερωτήσεις της Δέσποινας...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Εάν δεν είναι ιατρικό το πρόβλημα και κανείς δεν μπορεί να βρει τι έχει το σκυλί, θα σε συμβούλευα να αποταθείς στο Cesar Millan (Dog Whisperer) που δίνει συμβουλές από το ίντερνετ και που μπορεί να σου δώσει και μαθήματα. Η ιστοσελίδα του είναι: http://www.cesarmillaninc.com/

zil

Well-Known Member
18 Φεβρουαρίου 2009
109
0
Σαρα ευχαριστω για το site,μπηκαμε το ειδαμε αλλα ειναι λιγακι μπερδεμα,δεν τα παμε και πολυ καλα με τα Αγγλικα...Dr Zhivago σε ευχαριστω θα παρω τον κυριο στο τηλεφωνο που μου συστησες...

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Σωτήρη, αποκλείεις το ενδεχόμενο να έχει ο σκύλος κάποιο ψυχολογικό ή νευρολογικό πρόβλημα?
Κατερίνα, το αντίθετο είπα! Δεν αποκλείω ψυχολογικό πρόβλημα... νευρολογική περίπτωση με άμεσηεπαναφορά στα κανονικά επιπεδα (παιχνίδι) είναι μάλλον σπάνια!
Ας μας πούνε και οι κτηνίατροι!

@Promitheas:
Μην είσαι τόσο σίγουρος πως δεν έχει πρόβλημα υγείας ο σκύλος.
Ήξερα σκύλο με όγκο στον εγκέφαλο που έκανε ΑΚΡΙΒΩΣ έτσι.
Το κλειδί στην προκειμένη περίπτωση είναι η άμεση επαναφορά του σκύλου στο "κανονικό".
Έχω δει Ντόγκο (περισσότερα από ένα) με όγκο στον εγκέφαλο κι πράγματι ήταν περίπτωση Dr. Jekyll & Mr. Hyde, αλλά ή μετάβαση ήταν πολύ πιο αργή και αυτό είχε να κάνει με το γεγονός πως ο όγκος διέκοπτε λειτουργίες του εγκεφάλου!

dober

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
125
0
Το εχω δει σε γερμανικο ποιμενικο !!!δεν σταματαγε παιδια !!!
τι κολαρο δεν βοηθησε καθολου !!!!
υπαρχει ενα χαπι τελικα που τον βοηθησε .
ρωτα το κτηνιατρο σου για το selgian

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
Το εχω δει σε γερμανικο ποιμενικο !!!δεν σταματαγε παιδια !!!
τι κολαρο δεν βοηθησε καθολου !!!!
υπαρχει ενα χαπι τελικα που τον βοηθησε .
ρωτα το κτηνιατρο σου για το selgian
δλδ ειχε κατι παθολογικο η το εκαναν πρεζακι το σκυλι?

dober

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
125
0
τα περι πρεζακιου παρακαλω να λειπουν αγαπητη δεσποινα !!!!!!:)
δες τι ακριβως ειναι και τι κανει αυτο το φαρμακο και μετα σχολιασε παρακαλω .!!
δεν μιλαμε για ηρεμιστικο!!
σε καμμια περιπτωση .
οταν στον σκυλο υπαρχουν διαταραξεις σε ουσιες οπως η σεροτονινη ας πουμε εχουμε περιεργα αποτελεσματα !!!
σκυλοι με εντονο στρες αποχωρισμου δεν ειναι παντα επικτητο .....καπου εχει μεσα στην εκτροφη το προβλημα .

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
To Selgian όντως δεν είναι ηρεμιστικό. Πρόκειται για τροποποιητικό συμπεριφοράς και χρησιμοποιείται για τη θεραπεία διαταραχών συμπεριφοράς στο σκύλο όπως άγχος, δυσθυμία, κατάθλιψη, διαταραχή κοινωνικής συμπεριφοράς, φοβίες κτλ.

dober

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
125
0
Μακαρι να μπορεσαμε να τους βοηθησουμε με το προβλημα του σκυλου τους !!!

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
τα περι πρεζακιου παρακαλω να λειπουν αγαπητη δεσποινα !!!!!!:)
δες τι ακριβως ειναι και τι κανει αυτο το φαρμακο και μετα σχολιασε παρακαλω .!!
δεν μιλαμε για ηρεμιστικο!!
σε καμμια περιπτωση .
οταν στον σκυλο υπαρχουν διαταραξεις σε ουσιες οπως η σεροτονινη ας πουμε εχουμε περιεργα αποτελεσματα !!!
σκυλοι με εντονο στρες αποχωρισμου δεν ειναι παντα επικτητο .....καπου εχει μεσα στην εκτροφη το προβλημα .
καλε αστειευτηκα....:confused:!

roza

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2009
72
0
παιδια αν και δεν εχω ιδεα απο τη συγκεκριμενη ρατσα, αυτο το ουρλιαχτο εμενα μου φαινεται οτι ειναι απαντηση σε ερεθισμα. τα δικα μου το εκαναν οταν χτυπουσε το τηλεφωνο... αφου οποτε το εκαναν τους ελεγα τραγουδα .. ε πες πες το μαθαν και τωρα οταν τους πω τραγουδα αρχιζουν... νομιζω οτι ο σκυλος κατι ακουει που τον κανει να αντιδρα. επισης μου φαινεται οτι ειναι κατι σαν να παρακαλαει να βγει ή να παει να δει κατι. δεν νομιζω οτι ειναι κλαμα. νομιζω οτι πρεπει να εξετασετε και μια αλλη περιπτωση. μηπως εκει που κανει τη βολτα του ειναι τριγυρω απο το σπιτι οποτε ειναι εκτεθειμενος στο ιδιο ερεθισμα? δεν εχω ιδεα απο αρρωστειες που μπορει να προκαλουν τετοια συμπεριφορα γιαυτο στεκομαι καθαρα στο θεμα των ερεθισματων.και θελω να προτεινω και κατι.. δοκιμασε να του αποσπασεις την προσοχη με κατι αλλο την ωρα που αρχιζει.. κανε το συνεχεια μολις παει να ουρλιαξει κανε πχ ενα κροτο. μολις ηρεμησεις για 1 δευτερολεπτο πες του μπραβο και δωστου μια λιχουδια. κανε το οσο πιο συχνα μπορεις και αν δεις οτι ανταποκρινεται αυξανε σταδιακα το διαστημα που τον εχεις στην αναμονη για λιχουδια.. απο τη στιγμη που θα του αποσπασεις την προσοχη μεχρι να του δωσεις να φαει εννοω. ισως υπαρχει μια ψυχαναγκαστικη συμπεριφορα που ενω ξεκινησε απο ενα αρχικο ερεθισμα εχει γινει συνηθεια στο σκυλο σουκαι δεμπορει να τη σταματησει.. μπορει να ειναι πολυ ερασιτεχνικα αυτα που προτεινω αλλα νομιζω δε χανεις τιποτα να δοκιμασεις

zil

Well-Known Member
18 Φεβρουαρίου 2009
109
0
Τιποτα δεν εγινε.Ακομα στο ψαξιμο ειμαστε.Ναι κλαιει σχεδον συνεχεια.Μας εστειλαν σε καποιο καλυτερο κτηνιατρο και μας ειπε οτι αυτη η συμπεριφορα οφειλεται σε ψωρα.Ειναι 90% λεει σιγουρος...Ενταξει εχουμε παρατηρησει οτι ξυνεται καποιες φορες στα μουτρα.Τι να πω.Ο προηγουμενος γιατρος δηλαδη δεν ειχε παρει χαμπαρι?Του κανει θεραπεια αλλα μεχρι τωρα τιποτα...Εχτες μας ειπε να παμε να παρουμε κορτιζονη απο φαρμακειο...Εχει κατι και κλαιει,ειναι καλομαθημενος?Θα προσπαθησω να ανεβασω αλλο ενα βιντεο μηπως βοηθησει λιγο γιατι εγω νομιζω οτι δεν ειναι η ψωρα η αιτια...Αν εχει και καθολου...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97