Βοηθεια, τροφη γευστικα ομοια με την Hill's Prescription Diet Canine i/d Digestive Care με Κοτόπουλο και σε πιο λογικη τιμη

TortoiseMan 2

Member
25 Ιουνίου 2020
21
8
26
Καλησπερα σας ειμαι ιδιοκτητης αρσενικου Ακιτα 4 χρονων..Μεχρι προσφατα του εδινα την Farmina blueberry αρνι με σιτηρα αλλα δυστηχως την αρνειται κατηγορηματικα τον τελευταιο καιρο. Επιθυμω να παρει μερικα κιλα αλλα αυτος τρωει ισα ισα να χορτασει ποσο μαλλον να παρει κιλα.. Εφτασα σε σημειο να του βαζω κονσερβα κοτοπουλο αλλα αυτος καταφερνει να πεταει την κροκετα για να φαει την κονσερβα και μονο ! Η μονη τροφη που του αρεσε ηταν αυτη που αναφερω στο τιτλο αλλα ειναι πανακριβη.. Επισης η μπαρφ θα μου ελυνε τα χερια αλλα ειμαι 22 χρονων μενω ακομα με τους γονεις μου και εχω κανει και ο εκτροφεας μαζι μου κουβεντα σε αυτους για τα ωφελη αλλα δεν σηκωνουν κουβεντα και απο φοβο και για τον σκυλο και για τους ιδιους επειδη ειναι ανοσοκατεσταλμενοι. Δεν ξερω τι να κανω..

Ans

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2022
1.032
826
Καλησπερα σας ειμαι ιδιοκτητης αρσενικου Ακιτα 4 χρονων..Μεχρι προσφατα του εδινα την Farmina blueberry αρνι με σιτηρα αλλα δυστηχως την αρνειται κατηγορηματικα τον τελευταιο καιρο. Επιθυμω να παρει μερικα κιλα αλλα αυτος τρωει ισα ισα να χορτασει ποσο μαλλον να παρει κιλα.. Εφτασα σε σημειο να του βαζω κονσερβα κοτοπουλο αλλα αυτος καταφερνει να πεταει την κροκετα για να φαει την κονσερβα και μονο ! Η μονη τροφη που του αρεσε ηταν αυτη που αναφερω στο τιτλο αλλα ειναι πανακριβη.. Επισης η μπαρφ θα μου ελυνε τα χερια αλλα ειμαι 22 χρονων μενω ακομα με τους γονεις μου και εχω κανει και ο εκτροφεας μαζι μου κουβεντα σε αυτους για τα ωφελη αλλα δεν σηκωνουν κουβεντα και απο φοβο και για τον σκυλο και για τους ιδιους επειδη ειναι ανοσοκατεσταλμενοι. Δεν ξερω τι να κανω..
Εμένα το σκυλί μου που δεν ετρωγε καμία κροκετα τρελαθηκε με την καρνιλοβ μοσχαρι την τρώει πολλούς μήνες με την ίδια όρεξη. Επισης στην τροφη που ανέφερες δεν είναι το θεμα η τιμή όσο το ότι είναι χάλια.

• Like
Reactions: TortoiseMan 2

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.808
20.142
Η μονη τροφη που του αρεσε ηταν αυτη που αναφερω στο τιτλο αλλα ειναι πανακριβη..
Η τροφή αυτή, είναι κλινική. Είχε κάποιο πρόβλημα και του την έδινες, κατόπιν εντολής γιατρού;
Δεν είναι για γενική χρήση, εκτός αν υπάρχει λόγος.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.766
7.300
Ναι αλλά μας τα ξανάπες κ πέρσι, κάναμε συζήτηση κ επανήλθες με το ίδιο πρόβλημα, τι άλλο θέλεις να σου πούμε; Εδώ το σκυλί καταλήγει να τρέφεται με κονσέρβα κοτόπουλο όπως τα περιγράφεις που στην τελική πολύ πιο φτηνό θα'ταν να του παιρνες κανονικό κοτόπουλο - σοβαρά τώρα.

Δεν ξέρουμε τι έχει την ίδια γεύση με την ξηρά που λες, δεν τις έχουμε δοκιμάσει, αλλά κ να τις δοκιμάζαμε πάλι δεν θα γευόμασταν/οσμιζόμασταν ούτε τα μισά από αυτά που θα γευόταν ένα σκυλί. Δλδ, δε μπορεί κανείς να σου πει με σιγουριά τι έχει την ίδια γεύση.

Να συμπληρώσω στο απόλυτα σωστό που είπε το μαρεκο για τις κλινικές ξηρές ότι όχι απλά δεν είναι για γενική χρήση, αλλά είναι έως κ καταστροφικό να τις δίνεις για γενική χρήση, καθώς σίγουρα έχουν ανισορροπία θρεπτικών συστατικών (για τον υγιή οργανισμό) ως κ καταστροφικό αποκλεισμό αναγκαίων συστατικών, τα οποία γίνονται αναγκαστικά γιατί τα επιβάλλει το πρόβλημα το οποίο προσπαθούν να αντιμετωπίσουν. Κανένας υγιής οργανισμός δεν πρέπει να τρώει μακροπρόθεσμα κλινική τροφή!

Οι digestive ειδικά είναι (more often than not) τροφές αποκλεισμού. Που αν ισχύει ότι το σκυλί σου χρειάζεται αποκλεισμό συστατικού, δεν ξέρεις καν τι πρέπει να αποκλείσεις. Μπορεί πχ να ναι η τροφή τούμπανο στο κοτόπουλο αλλά χωρίς σιτηρά ενώ πχ ένα σκυλί έχει δυσανεξία στο κοτόπουλο ή πρόβλημα στο να μεταβολίσει πολλή πρωτεΐνη. Ή αντίθετα να'ναι πίτα στα σιτηρά κ να χει δυσανεξία στα σιτηρά, ή να ναι πίτα στον υδατάνθρακα (όχι από σιτηρά αλλά από άλλη πηγή) κ να χει θέμα να μεταβολίσει τη γλυκόζη.

Tl;dr: αν έχει πρόβλημα με θρεπτικά συστατικά, το βρίσκουμε (το πρόβλημα) πρώτα*, με πειραματική κ στοχευμένη δίαιτα αποκλεισμού (ψάξε στο φόρουμ να δεις τι είναι αυτό) κ μετά διαλέγουμε κατάλληλη τροφή. Αν δεν έχει πρόβλημα με τα θρεπτικά συστατικά, κ σε κάθε άλλη περίπτωση, ΔΕΝ δίνουμε κλινικές τροφές. Για ΚΑΝΕΝΑ λόγο.

* Μερικές φορές το πρόβλημα είναι απλά η υπερεπεξεργασία της ξηράς. Άλλες φορές είναι συγκεκριμένα συστατικά.