Καταλαβα που το πας και δεν στο κρυβω οτι συμφωνω απολυτα μαζι σου.grimo θα σου πω μόνο το εξής...
Για εντελώς προσωπικούς λόγους [που βεβαίως τους ξέρει όλο το μόνιμο φόρουμ ], απέκτησα πέρσι τον Απρίλιο ένα κουτάβι, που ήθελα να γίνει κλώνος του μεγάλου μου σκύλου. Το αποτέλεσμα από τις πρώτες κιόλας μέρες, ήταν να έχω καταλήξει μ'έναν δαίμονα, που στο μόνο που μοιάζει στον μεγάλο, είναι το...χρώμα. Και φυσικά, με δουλεύουν άπαντες ψιλό γαζί...
Αν με ρωτάς, αν γυρνούσε ο χρόνος πίσω, αν θα έπαιρνα πάλι την ίδια απόφαση...ΝΑΙ...δεν τον άλλαζα με τίποτα, κι ας είμαστε καθημερινά σε εμπόλεμη κατάσταση.
Εγώ θα σου πω...όχι...μην το παιδεύεις τόσο πολύ. Μόλις το πάρεις στα χέρια σου, θα το λατρέψεις. Οτι και να 'ναι. Κι αν μάλιστα προέρχεται κι από κυνοκομείο όπως αυτό που πήγες, είναι τεράστιο το καλό που θα κάνεις.
Οπότε, από μένα...μην το σκέφτεσαι τόσο. Πράξε
Λοιπον μετα απο ψαξιμο.. πηγα και στο κυνοκομειο, τα πραγματα οπως τα περιμενα, συνθηκες ψιλοχαλια αλλα ειχε αρκετα ζωντανα.. οι υπαλληλοι φαινοταν οτι προσπαθουσαν για το καλυτερο δυνατο και ηταν σχετικα ευγενικοι ( αυτο δεν το περιμενα μετα τα vid που ειχα δει.. τελως παντων. )
Να μην τα πολυλογω αποφασισαμε να υιοθετησουμε ενα μικρουλι απο αρχες Μαρτιου ( θα εχω και μια εβδομαδα free να ασχοληθω 24h την μερα μαζι του για να μπουνε τα πραγματα σε μια αρχικη σειρα και μην μας κανει μπαχαλο το σπιτι. Θα δουμε τις αγγελιες και θα κανουμε μια γυρα στις φιλοζωικες τοτε.
Το μονο σιγουρο κριτηριο ειναι οτι μιλαμε για 2 - 2,5 μηνων κουταβακι σε μεσαιο μεγεθος, στα αλλα συμβιβαζομαστε αναλογα με το ποιο κουταβι θα μας κερδισει!
Στο μεσοδιαστημα θελω να προμηθευτω πραγματα που θα χρειαστει το κουταβακι οπως crate , παιχνιδια κτλπ
Επειδη εχω ψαξει και διαβασει πολλα αλλα δεν τα εχω βαλει σε μια σειρα μπορει καποιος να μου τα κανει ενα συμμαζεμα στο τι θα χρειαστω για το κουταβι ωστε να ξεκινησω να προετοιμαζομαι και αν θα ηταν ευκολο δωστε μου ενα αρχικο κοστος ολων εκτος απο την τροφη του.!(απλα ενημερωτικα να ξερουμε τι μας γινεται)
απο τροφη θα παρω ξηρα τροφη?-κροκετες? εχει απειρες στο διαδικτυο!!
Επισης θα ηθελα να μου δωσετε αν εχετε κανενα σχετικο thread (λογικα θα υπαρχει απλα δεν βρισκω) που να βοηθαει στην επιλογη κουταβιου με αποψη πως υπολογιζουμε τελικο μεγεθος , αν με διαφορα test καταλαβαινουμε την ενεργητικοτητα του, την γενικη του υγεια κτλπ σε περιπτωση που το προμηθευτουμε απο το κυνοκομειο της πολης μας και εχουμε αμεση επαφη με το ζωο την ωρα της εκλογης, πιστευω καταλαβατε τι ψαχνω!! ( Μην μεινουμε προ εκπληξεως και μας βγει κανενα στυλ μολοσσου o μικρος φατσουλης )
Κατα τα αλλα εχει αρκετες πληροφοριες το forum σας ευτυχως και δεν νομιζω να αντιμετωπισουμε προβληματα!
*Αν χρειαζεται να ανοιξω καινουριο thread ειδοποιηστε με γιατι εχει ξεφυγει η συζητηση απο το θεμα αποκτησης Beagle!!