Βοηθήστε με να αγοράσω σκύλο

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Αγαπητέ Μάριε, το γεγονός σ'αυτό το φόρουμ και όχι μόνο, είναι [και δεν έχει καθόλου να κάνει με το παρόν νέο μέλος], ότι όσοι ζητάνε σκύλο φύλακα, δεν ξέρουν την τύφλα τους.

Δεν ξέρουν τι σημαίνει σκύλος/φύλακας και τι σημαντικές συνέπειες θα έχει στην ζωή τους, οικονομικές και κοινωνικές, η απόκτηση ενός σκύλου, με προοπτική να εκπαιδευτεί για φύλαξη. Νομίζουν ότι αρκεί μια δυναμική φυλή, απ'οπουδήποτε και με οποιοδήποτε τρόπο αποκτημένη, για να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα. Και στην πορεία, φυσικά η συνταγή τους χαλάει. Δεν υπάρχει απάντηση "γιατί..έτσι". Γιατί τότε, πολύ σωστά η ανταπάντηση είναι "βάλε συναγερμό". Χρειάζονται επιχειρήματα εκατέρωθεν και ώριμη σκέψη. Αν ήξερε ο καθένας που ονειρεύεται, τι απαιτείται για να καταλήξει με έναν σκύλο όπως τους βλέπει στις ταινίες, θα την έκανε από την ιδέα πάραυτα και με ελαφρά πηδηματάκια...

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Ακόμη και αν δε γίνεις τόσο "αυταρχικός" (δε μου αρέσει η λέξη), όσο πρέπει με το σκυλί σου, τι πιθανότητες υπάρχουν να είναι λίγο επικίνδυνος ακόμη και για εσένα τον ίδιο? Χαζή ερώτηση...αλλά θα ήθελα απάντηση...!:D
Καμμία ερώτηση δεν είναι χαζή... ενίοτε οι απαντήσεις είναι χαζές...

Με "σκυλίσιους" όρους... δεν θα το έλεγα "αυταρχικός"... θα το έλεγα περισσότερο "κυριαρχικός", για να μπαίνεις σιγά-σιγά, στην ορολογία... με μία λέξη, θα το έλεγα "αρχηγός"!

Και ο αρχηγός (στη μητέρα φύση) δεν ήταν ποτέ περισσότερο ή λιγότερο "αρχηγός"...
Αν, λοιπόν, δεν ήταν τόσο "αρχηγός"... η αγέλη θα τον ανέτρεπε και οι ακούλουθοι - υπασπιστές - κοινωνικοί αναρριχητές θα τον είχαν "φάει λάχανο"...

Προηγουμένως είπες "όση αγάπη δώσεις, τόση θα πάρεις"... θέμα που συζητιέται συχνά - πυκνά στο φόρουμ, με τις όποιες διαφωνίες υπάρχουν... προσωπικά, συμφωνώ σε γενικές γραμμές...
Στα πλαίσια αυτά, λοιπόν, αν δεν είσαι τόσο "αρχηγός", κατά πάσα πιθανότητα, ο (ισορροπημένος, εννοείται - όσο κυριαρχικός και νάναι) σκύλος σου δεν θα σε δαγκώσει ποτέ με τη θέλησή του...
Αυτό είναι τόσο σημαντικό, για τη σχέση "ιδιοκτήτης - σκύλος", που κάποτε ένας έμπειρος "σκυλάς" (με κάθε τυπική πτυχή του ορισμού) είχε πει: "η μόνη περίπτωση να κάνω ευθανασία στο σκύλο μου, είναι να με δαγκώσει χωρίς να έχει κάποιο παθολογικό πρόβλημα"...

Ομως, μπορεί, όπως λες, να γίνει "λίγο επικίνδυνος", ακόμα και για σένα... ας πούμε, κάποια στιγμή να πηδήξει πάνω σου από χαρά και να σε ρίξει κάτω και να τραυματιστείς... να έρθει με φόρα για να σου δώσει "φιλάκι" και οι νυχάρες του να σε γρατζουνίσουν έντονα... κλπ...

Και, σαφέστατα, θα είναι το "πρώτο βιολί", οπότε θα μπορεί να γίνει σίγουρα επικίνδυνος με τρίτους...

Last edited:

mariosn

Well-Known Member
17 Αυγούστου 2010
249
2
Δεν υπάρχει απάντηση "γιατί..έτσι".
Σ'αυτό φυικά και έχεις δίκιο, το έγραψα ως δήλωση αγανάκτησης στην επαναλαμβανόμενη και κατ'εμέ κουραστική τακτική να προτείνεται αμέσως ο συναγερμός μόλις κάποιος τολμήσει να πει ότι θέλει σκύλο φύλακα, ξεχνώντας ότι η φύλαξη είναι στα ένστικτα ενός σκύλου. Στην τελική δεν ρώτησε αν χρειάζεται σκύλο φύλακα ή αν θα την καλύψει ο σκύλος φύλακας ή παιδιά λέτε να πάρω ένα σκύλο φύλακα. Είπε ότι θέλει σκύλο φύλακα και ρώτησε για συγκεκριμένες ράτσες. Ας σεβόμαστε τις ερωτήσεις κάθε μέλους και μην προσπαθούμε κάθε φορά να πούμε αυτό που εμείς θέλουμε.

Οφ τοπικ: Φόρα πήρα σήμερα μου φαίνεται

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Αγαπητέ Μάριε, το γεγονός σ'αυτό το φόρουμ και όχι μόνο, είναι [και δεν έχει καθόλου να κάνει με το παρόν νέο μέλος], ότι όσοι ζητάνε σκύλο φύλακα, δεν ξέρουν την τύφλα τους...
Αν επιτρέπεται, να σχολιάσω λίγο... μήπως κάνω και τίποτα άλλο, εδώ που τα λέμε?

Οντως, δεν ξέρουν την "τύφλα τους"...
Εχεις δίκιο, από την πλευρά σου...

Οπως και μέλη από εμάς τους "παλιούς", δεν ξέρουμε την τύφλα μας και αναπαράγουμε αυτό που έλεγαν οι παλιοί (και, πολλές φορές, έμπειροι) του φόρουμ: "γιατί δεν παίρνεις συναγερμό"...
Και, με την έννοια αυτή, ο Μάριος έχει κι αυτός τα δίκια του, μιάς και έχει καταντήσει "κλισέ" αυτό...

Υπάρχει, νομίζω, μιά μέση οδός... λίγο κουραστική, αλλά μένει τόσο στο κάθε μέλος που ρωτάει, όσο και στους επισκέπτες που θα διαβάσουν... όσο και σε μας τους ίδιους, για να μαθαίνουμε περισσότερο και για να αποκτάμε (την απαραίτητη - καλύτερη) αυτογνωσία...

Η οδός αυτή είναι να εξηγούμε στο νέο μέλος πράγματα από τις εμπειρίες - γνώσεις μας... ίσως, μάλιστα, πρέπει να το κάνουμε με πιο "μελανά χρώματα"... ώστε να συνειδητοποιεί (αν μπορέσει να γίνει αυτό) τι σημαίνει "σκύλος - φύλακας"...

Γιατί, καμμιά φορά, το "πάρε συναγερμό" (που το έγραψα πρώτος μέσα σ' αυτό το θέμα!!!) ικανοποιεί τη δική μας "κεκτημένη ματαιοδοξία", αλλά δεν φέρνει το κατάλληλο αποτέλεσμα, σε σχέση με αυτό που θέλαμε πραγματικά να πούμε...

Υ.Γ. Μάλλον έγραψα πολύπλοκα, με την πολυλογία που με διακρίνει... βγαίνει κανα νόημα???

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Ας βγει τότε, να δώσει τα φώτα του, κάποιος από όοοοολους εμάς, που έχει τέτοιο σκύλο, με τα όλα του όμως.

Με όλη την σημασία, της έννοιας "σκύλος / φύλακας".

Οχι όπως την νομίζει ο καθένας μας στο κεφάλι του.

Πάω μια σκυλοβόλτα και επιστρέφοντας, θα κάτσω με χαρά, να διαβάσω τις εμπειρίες, όλων αυτών των ειδικών ιδιοκτητών :)

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...θα κάτσω με χαρά, να διαβάσω τις εμπειρίες, όλων αυτών των ειδικών ιδιοκτητών :)
Ε, καλά κι εσύ τώρα... θες και ειδικούς ιδιοκτήτες... δεν σου κάνουμε εμείς οι άσχετοι και "ανειδίκευτοι"...:D

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Σπρώχνονται οι ειδικοί ιδιοκτήτες...χαχαχαχαχα
Εντάξει... αν μείνεις καιρό στο φόρουμ, θα καταλάβεις ότι υπάρχουν, πράγματι, "ειδικοί" ιδιοκτήτες...
Που είναι και έμπειροι και ειδικοί σε φυλές σαν αυτές που συζητάμε...

Αλλά, όπως σε όλα τα πράγματα, έτσι και εδώ, ένας ειδικός έχει διανύσει πολύ δρόμο και έχει αφιερώσει πολύ χρόνο, για να "φτάσει"... έτσι, μπορεί να μην γράφει τόσο συχνά σε ένα φόρουμ, αν δεν διαθέτει χρόνο...

Οσοι από εμάς γράφουμε συχνά, βρισκόμαστε στη διάρκεια του "μαγικού ταξιδιού" με το σκύλο...
Και, γι' αυτό, θυσιάζουμε χρόνο για να γράψουμε για αυτό που μας αρέσει... το "σκύλο"...

Σε πρώτη φάση, βέβαια, σε σχέση με το αν πρέπει (ή αν δεν πρέπει) να αποκτήσεις σκύλο - φύλακα (σαν πρώτο σκυλί, εννοώ)... είμαστε "καλοί" κι εμείς, μιάς και σου λέμε τις εμπειρίες μας "φόρα παρτίδα", πολύ πρόσφατες και, αρκετές φορές, "ζωντανές" ακόμα μέσα μας...

Σιγά-σιγά, θα γράψουν και οι ειδικοί, οι πιο έμπειροι... και να είσαι σίγουροι ότι θα καταλάβεις ποιοί είναι...

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
Καλως ορισες και απο εμενα.
Εγω προσωπικα δεν ειμαι καθολου ειδικη ιδιοκτητρια σκυλου φυλακα και δεν θα υπαρξω ποτε. Αλλα κοιμαμαι πιο ησυχα τα βραδια με τη Λευκη να κοιμαται παραδιπλα. Ακομα και αν τελικα μπει ο κλεφτης και τον τρελανει στις γλειψιες, εγω ψυχολογικα και μονο αισθανομαι πιο ασφαλης...!

Καλη αναζητηση!

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Πως τα πάνε αυτά τα σκυλιά με τα μωρά? Η' διαφέρει ανάλογα με τη φυλή?
Τώρα μπαίνεις σε βαθιά νερά...
Αρκετές παρόμοιες φυλές τα πάνε πάρα πολύ καλά με τα μωρά τους...
ίσως, όχι με όλα τα μωρά... μιάς και μυρίζουν - κινούνται - φωνάζουν διαφορετικά...

Μιλάω, πάντα, για τα τυπικά δείγματα των φυλών...

Ομως, ένας μεγαλόσωμος - βαρύς σκύλος, άθελά του, μπορεί να ρίξει κάτω ένα μικρό παιδάκι... ή, ακόμα και να τραντάξει το τραπεζάκι - αλλαξιέρα και να ρίξει κάτω το μωρό...
Γι' αυτό χρειάζεται προσοχή!

niaxaki

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2012
83
0
39
Aθήνα
www.facebook.com
White Labrador Puppy Love's Girl! - YouTube

Mα τι πλάσματα είναι αυτά?

Όσο είμαι εδώ μέσα,από το πρωί δηλαδή...έχω φοβηθεί,ενθουσιαστεί και αγχωθεί παράλληλα... Φοβάμαι μήπως δεν είμαστε "αρκετοί" για το σκυλάκι...Είναι όπως όταν πας να κάνεις παιδί ή νομίζω? χαχαχαχ

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Εν γενει .. η αποφαση να παρεις σκυλο ειναι μια αποφαση ζωης οσον αφορα την ωριμοτητα της, απο οσα εχεις γραψει εχω καταλαβει το το'χεις ;)

Το να διαλεξεις φυλη, ειναι πιο δυσκολη αποφαση.. ακομα πιο δυσκολη και απο αυτοκινητο και ας μη μοιαζει τοσο.
Δεκτο (πλεον..) οτι μας κανει κλικ η εμφανιση καποιας ρατσας.. στον χαρακτηρα κολαμε ...
Αν απλα θες ενα σκυλο για παρεα, κολητο, παιδι, και οτι προκυψει κτλ κτλ.. τοτε οι φιλοζωικες οχι μονο γεματες ειναι, αλλα ξεχειλιζουν απο υπεροχα πλασματα που οση αγαπη και να δωσεις θα την παρεις πσω επι 1.000.000.000 ._

Αν ομως θες ενα σκυλο για καποια συγκεκριμενη εργασια, στην συγκεκριμενη περιπτωση φυλαξη, η εμφανιση ειναι το τελευταιο που πρεπει να κοιταξεις... συγνωμη.. αλλα... Πιστευω πως η "μελετη" που πρεπει να ριξετε με τον συντροφο σου ειναι πολυ μεγαλη... Οπως ειναι και η ευθυνη του σκυλου φυλακα...
(με την οποια, πασο, συμφωνω) αλλα το θεμα μας ειναι οτι οι σκυλοι φυλακες ειναι ζωα δυναμικα, να το πω απλα και χρhζουν ιδιαιτερης μεταχειρισης και συμπεριφορας απο μερους σας , η αγαπη "περισσευει" σε τετοιες περιπτωσεις.
Η ευερεση του σωστου κουταβιου απο τον σωστο εκτροφεα δεν ειναι καθολου ευκολη υποθεση οσο ροδινα και να στα παρουσιασουν πολλοι..
αν ρωτησεις την Αμαλια εχει να σου πει πολλα παραδειγματα αποτυχημενων επιλογων απο dogo.
Αν παλι σε ολο αυτο η αντιδραση ειναι , νταξει μωρε, ενα σκυλο θελω... παλι, ο δρομος ειναι καποια φιλοζωικη. :)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
White Labrador Puppy Love's Girl! - YouTube

Mα τι πλάσματα είναι αυτά?

Όσο είμαι εδώ μέσα,από το πρωί δηλαδή...έχω φοβηθεί,ενθουσιαστεί και αγχωθεί παράλληλα... Φοβάμαι μήπως δεν είμαστε "αρκετοί" για το σκυλάκι...Είναι όπως όταν πας να κάνεις παιδί ή νομίζω? χαχαχαχ
Μην σε παρασύρει το βίντεο είναι ψεύτικο!!
Λάμπραντορ κουτάβι δεν μένει ακίνητο τόσα δευτερόλεπτα ακίνητο με τίποτα :D

Last edited:

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Φοβάμαι μήπως δεν είμαστε "αρκετοί" για το σκυλάκι...
Μα αυτά που λες...πας για είσοδος του μήνα...
Να σου πω...
Πώς το λες?
Νιαχακι?
Νιαξάκι?
Νιαχακή?

Μόνο οι ειδικοί να απαντήσουν mareco?
Ή ειδικός...ή συναγερμός?
Θα δώσω κάμποσο δίκιο και στον Jonhk και στον mariosn...
α) έχει γίνει καραμέλα...
β) ο ρόλος του σκύλου φύλακα είναι από τους βασικότερους του ΣΚΥΛΟΥ μέχρι στιγμής..πολύ πριν τις εκπαιδεύσεις και τους ειδικούς...Άλλωστε οι φυλές με δυνατότερα αυτά τα ένστικτα, είναι συνήθως και οι δυσκολότερα εκπαιδεύσιμες και περισσότερο αυτόνομες!
Το πρόβλημα δεν είναι πάρεις ένα σκύλο-φύλακα killer...όπως είχε ο θείος μου ο Μάκης στο χωριό που μπερδεύει το κλίκερ με τις κλακέτες...
Το πρόβλημα είναι να πάρεις τέτοιο σκύλο σε αστικό περιβάλλον...που μπορεί να βρεθεί με παιδάκια στο ίδιο στενό πεζοδρόμιο..που μπορεί να έρθει ο "πεθερός" στο σπίτι...κλπ...κλπ
Εκεί το θέμα περισσότερο από όλα είναι το πόσο υπεύθυνος άνθρωπος είσαι...για να καταλάβεις τι όπλο έχεις στα χέρια σου και αν έχει νόημα να μπεις στην διαδικασία να οπλοφορείς.

Το πρόβλημα δεν είναι ο "σκύλος φύλακας"...και το "γιατί θες σκύλο φύλακα"
Το πρόβλημα είναι αν θες να σηκώσεις την ευθύνη του...