Βοήθεια στο ψάξιμο για Japanese Akita

yositosi

Active Member
21 Οκτωβρίου 2013
35
0
Νομίζω (ίσως και να κάνω λάθος φυσικά) ότι έχουμε μπερδέψει μερικά πράγματα με τον όλο ντόρο που λέγεται "pedigree"... Αν προσέξετε καλά στη σελίδα που όλοι έχουν για μπούσουλα αναγράφει ξεκάθαρα κάτω κάτω το εξής:

Please keep in mind that this website is not affiliated with any organisation and it is not an official registration database but a place for the community of dog lovers worldwide. Therefore no guarantees as to the correctness of the information can be given

ΔΕΝ είναι επίσημη βάση δεδομένων! Είναι μια βάση όπου ιδιοκτήτες (ή και εκτροφείς) ανεβάζουν στοιχεία απλά για λόγους αναφοράς! ΔΕΝ είναι κάτι επίσημο και ΔΕΝ είναι πλήρης λίστα! Κυκλοφορούν και καθαροαιμότατα σκυλιά με πλήρη στοιχεία στις επίσημες αρχές της χώρας τους τα οποία δεν είναι περασμένα σε αυτή τη βάση, γιατί πολύ απλά κανείς δεν ασχολήθηκε να τα περάσει!

Τώρα, επί της ουσίας όπως είχα αναφέρει από την αρχή με ενδιέφερε να αγοράσω ένα σκυλί για ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ, το οποίο να είναι υγιές και στο βαθμό που μπορώ να το ελέγξω να ξέρω από που κρατάει η σκούφια του, χωρίς όμως να χρειαστεί να δώσω 1000+++ ευρώ γιατί πολύ απλά δεν είμαι σε διατεθειμένος να δώσω αυτό το ποσό.

Από εκεί και πέρα, ο εκτροφέας έχει "υποσχεθεί" ότι θα συνοδεύει το σκυλί πλήρες pedigree, και εγώ το μόνο που θα μπορέσω να κάνω από πλευράς μου είναι να ζητήσω από τις εκδίδουσες αρχές της Σερβίας (Kinolo) να μου επιβεβαιώσουν την αυθεντικότητα του. Βέβαια για να είμαστε και πάλι ειλικρινείς πιστεύω προσωπικά (ίσως και πάλι να κάνω λάθος), ότι αν πραγματικά κάποιος θέλει να σε κοροιδέψει ακόμα και το παραπάνω δεν αρκεί εφόσον ο "εκτροφέας" μπορεί να έχει διάφορες "γνωριμίες" ;)

Γενικότερα, αν θέλετε να το πάμε και παραπέρα, εκτός και αν κάποιος είναι παρών στο ζευγάρωμα (για να τσεκάρει τον επιβήτορα), αν δεν είναι πάνω από τη σκύλα στη γέννα, και αν δεν παρακολουθεί συχνά πυκνά τα κουτάβια... τότε πως μπορεί να κρίνει αν το σκυλί που αγοράζει είναι αυτό που του έταξε ο εκάστοτε εκτροφέας???? Φυσικά μιλάμε για απίστευτα πράγματα και για αυτό το λόγο πιστεύω ότι διακρίνονται οι εκτροφείς αναμεσα σε επαγγελματίες ή μή, και για αυτό το λόγο υπαρχουν και οι διάφοροι επιτήδιοι BYB/κουταβέμποροι... Οτιδήποτε περαιτέρω θεωρώ ότι υπάγεται στην κατηγορία του "καθόμαστε να κάνουμε συζήτηση με τον καφέ στο χέρι, ίσα για να γίνεται ντόρος"...

Σημείωση: Αν κάποιος μπορεί βλεποντας ένα κουτάβι (εκτός και αν έχει σαφέστατα σημάδια απόκλισης από τα πρότυπα), να κρίνει πως θα εξελιχτεί και αν θα γίνει "show quality" τότε να έρθει να μου το πει, γιατί με όποιον "θεωρητικά σοβαρό" μίλησα, μου είπε ότι όλα αυτά είναι μπούρδες! Απλά έχοντας ως βάση "καλά σκυλιά" στο ζευγάρωμα, απλά ελπίζουν ότι στην πορεία και τα κουτάβια θα εξελιχθούν σε εξίσου καλά ή και καλύτερα σκυλιά. Αυτό απλά το αναφέρω για όσους ενδιαφέρονται για την απόκτηση σκύλου με προοπτική τους διαφόρους αγώνες και διαγωνισμούς :)

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Περσινά ξυνά σταφύλια.
Είναι γνωστό ότι κάποιος μπορεί να μην έχει περάσει τα στοιχεία στο database, ή ακόμα και να περάσει ψεύτικα στοιχεία.
Επίσης είναι γνωστό ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η έλλειψη εποπτών γέννας.
Ο μόνος τρόπος ουσιαστικά να τσεκάρεις ότι το σκυλί σου είναι από τους συγκεκριμένους γονείς είναι το τεστ DNA.
Από εκεί και πέρα, όσο πιο σταθεροποιημένη είναι μια φυλή, τόσο πιο ευκρινής είναι ο δρόμος που θα πάρει ένα κουτάβι αναπτυσσόμενο ήδη από τους δύο μήνες. Αυτό φυσικά δεν είναι σίγουρο, και η ζαριά είναι θέμα του εκτροφέα.
Καθώς όμως λες "δεν είμαι σε διατεθειμένος να δώσω αυτό το ποσό"...και... "πιστεύω ότι διακρίνονται οι εκτροφείς αναμεσα σε επαγγελματίες ή μή, και για αυτό το λόγο υπαρχουν και οι διάφοροι επιτήδιοι BYB/κουταβέμποροι"....πρέπει κι εσύ να θυμάσαι τις λαικές ρήσεις "Η φτήνια τρώει τον παρά"(προβλήματα υγείας) και...."με πορδές αυγά δεν βάφονται" (σούπερ Ακίτα θέλω-τσάμπα το θέλω)

yositosi

Active Member
21 Οκτωβρίου 2013
35
0
100% ακριβώς όπως τα λες τα πράγματα είναι!!!! Αν το πάμε σε θέμα "εκθεσειακό" κάποιος θα πρέπει να είναι αφελής αν πιστεύει ότι με 800-900-1000 ευρώ θα μπορέσει να χτυπηθεί με σκυλιά τα οποία είναι της κατηγορίας 1500++ ευρώ σε μια έκθεση (εκτός ποια και αν το σκυλί είναι τόσο ουάου στην εξελικτική του πορεία όσο μεγαλώνει, δεν ξερω!)!!!

Εγώ έτσι το εκλαμβάνω το "σουπερ ακίτα" που ανέφερες.

Πάντως γενικότερα για το θέμα της "τιμολόγησης" από χώρα σε χώρα... αντίστοιχα σκυλιά εκτιμώνται από τους εκτροφείς τους πολύ διαφορετικά όσον αφορά το τελικό ποσό! Και αυτό δεν το τσέκαρα με Βαλκάνια ως προς Ελλάδα αλλά και με κεντρικής Ευρώπης χώρες που είχαμε την ευκαιρία να ελέγξουμε!!

(τόση ώρα προσπαθώ να καταλάβω πως κατέληξε η όλη συζήτηση σε θεωρητικές αναλύσεις/υπεραναλύσεις των pedigree χαχαχαχαχα)

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Ακρως ενδιαφερουσα η συζητηση. Θεωρητικα και πρακτικα.
Ειναι βεβαιο οτι η ποιοτητα των κουταβιων έχει άμεσο αντίκτυπο στην τιμή, και είναι λογικό και αναμενόμενο. Απο την άλλη, είναι εξίσου βεβαιο ότι ως ζωντανός οργανισμός εξελίσσεται απρόβλεπτα, ως προς την υγεία αλλα και τη μορφολογία. Οσο νωρίτερα παρθεί το κουταβι μετα τη συμπληρωση της 8ης εβδομαδας τοσο δυσκολοτερο ειναι να εκτιμηθει η πορεία του.Ενας μηνας παραπανω κανει μεγαλη διαφορα, δυο μηνες τεραστια. Γνωρισα εμπειρη εκτροφεα οταν πηρα τον πρωτο μου σκυλο που μου ζητησε να περιμενω αλλους 2 μηνες (τα κουταβια ηταν 8 εβδομαδων) για να σιγουρευτει ποιο θα κρατησει (και φυσικα αποχωρησα εκνευρισμενος).
Βλεπεις προγονους αλλα αυτο δεν αρκει. Μπορεις απλα να πιθανολογήσεις μια εξελιξη με βαση την εμπειρία σου.

Ωστοσο παιζουν πολλοι παραγοντες ρόλο στον καθορισμο της τελικης τιμης (μαρκετινκ, μοδα , προβολη εκτροφειου, οικονομικη κατασταση εκτροφεα, χρονια ενασχολησης κλπ κλπ) και και δεν υπαρχει παντα ευθεια αναλογικη σχεση. Επομενως εαν εχει κανεις υπομονη και επιμονη, αποκτησει και την αναγκαια γνωση, μπορει να επιλεξει ενα εξαιρετο σκυλι σε τιμη "ευκαιρίας" για τα δεδομενα της γεννας-εποχης.

tsimakgr

Well-Known Member
30 Απριλίου 2011
572
9
Athens
Τώρα, επί της ουσίας όπως είχα αναφέρει από την αρχή με ενδιέφερε να αγοράσω ένα σκυλί για ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ, το οποίο να είναι υγιές και στο βαθμό που μπορώ να το ελέγξω να ξέρω από που κρατάει η σκούφια του, χωρίς όμως να χρειαστεί να δώσω 1000+++ ευρώ γιατί πολύ απλά δεν είμαι σε διατεθειμένος να δώσω αυτό το ποσό.
Νομίζω αυτό που είπες είναι το ποιο σημαντικό...
Πως το πετυχαίνουμε αυτό?
1) Εξετάσεις υγείας γεννητόρων. Είχε κάνει όλες τις απαραίτητες για την φυλή εξετάσεις? ή μια απλή εξέταση αίματος και βουρ στο πατσά??
2) Έλεγχος χαρακτήρα. Τους γονείς μπορείς να τους πλησιάσεις σε απόσταση 1 μέτρου? ή θα σε κόψουν στη μέση??? Άτιμο πράμα τα γονίδια. :)
3) Μπορείς όντως να βγάλεις άκρη από το Pedigree? Δλδ μπορείς να στείλεις ένα mail, ένα μήνυμα στους εκτροφείς των προγόνων σου ή δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση? Έτσι μαθαίνεις που κρατάει η σκούφια. Αν δεν μπορείς, το Pedigree δεν έχει κάποια αξία.

Τώρα για το θέμα τιμής....Είναι ένα θέμα...
Και εγώ ρίσκαρα σε κάποια από αυτά που σου αναφέρω παραπάνω, και το πλήρωσα ακριβά...
Και δεν εννοώ μόνο σε χρήμα αλλά και ψυχικά....
Τα 1000+++ που αναφέρεις μας τα φάγανε οι γιατροί... :) Και με το παραπάνω....

yositosi

Active Member
21 Οκτωβρίου 2013
35
0
... μην με παρεξηγήσεις αλλά κάπου σε έχασα! Εφόσον κινήθηκα σε αγορά εξωτερικού, το μόνο που πρακτικά μπορούσα να κάνω (γιατί πολύ σωστά αναφέρεις τα όσα αναφέρεις) ήταν να απευθυνθώ σε κάποιον από τον οποίο:

1. έχουν αγοράσει σκυλί και άλλοι Έλληνες, και δεν είχαν θέμα
2. που να έχει εκτροφείο δηλωμένο και επισημο στη χώρα που εδρεύει και να μην είναι κατά προσωπική δήλωση εκτροφέας

Εφόσον το σκυλί και πραγματικά θα είναι από τους γονείς που μου αναφέρθηκαν (αν δλδ αποκλείσουμε το ενδεχόμενο συνολικής εξαπάτησης) τότε θεωρητικά τα παραπάνω που αναφέρεις δεν θα πρέπει να τίθονται. Το τονίζω αυτό γιατί δεν μιλάμε για μια "γνωστός, γνωστού" γέννα, αλλά κουτάβι το οποίο ο ίδιος ο εκτροφέας το έχει αναλάβει και υπό την ευθύνη του το δίνει (δηλωμένο δικό του κουτάβι και ΕΠΙΣΗΜΑ - και εδώ ξανατονίζω το "εφόσον δεν μιλάμε για συνολική εξαπάτηση").

Τώρα για το θέμα υγείας που ανέφερες είναι γεγονός ότι εμένα αυτό πρωταρχικά με ενδιαφέρει και το οποίο δυστυχώς από ΟΠΟΥ και αν παρεις σκυλί δεν μπορείς να το αποκλείσεις σαν ενδεχόμενο αλλά απλά παίζεις με τα ποσοστά των πιθανοτήτων!

Για τα λοιπά θέματα που ανέφερες φυσικά (έλεγχοι)... εεε και από την χώρα του κάποιος να αγοράσει αν ειναι να "αμφισβητεί" επί του πρακτικού άπαντες ως προς τον επαγγελματισμό του, τότε αποκλειστικά και μόνο τέστ DNA γιατί δεν νομίζω κανείς που αγόρασε σκυλί να ήταν διαρκώς από δίπλα στην όλη εγκυμοσύνη εκτός ποια και αν ειναι γείτονας (σε πόλη) και καλός φίλος με τον εκτροφέα! Πιστεύω ο κοινός νους ότι λέει ότι αυτή τη στιγμή κάνουμε την τρίχα τριχιά και πρακτικά το ξεφτιλίζουμε...

Τώρα αν έπεσα θύμα εξαπάτησης, κοροιδίας και όλα τα συναφή και το σκυλί αποδειχτεί ότι είναι ένα ΒΥΒ, και ο εκτροφέας ανεύθυνος χωρίς ίχνος επαγγελματισμού που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η ΜΙΑ πώληση και αδιαφορεί αν θα χαλάσει η παράδοση του.... τότε οκ παω πάσο και θα πω στον εαυτό μου "ας πρόσεχες μ@λ@κ@" και θα τα λουστώ! Αυτό όμως σίγουρα δεν θεωρώ ότι έιναι κάτι που μπορει να αναλυθεί σήμερα και σίγουρα όχι μέσω αυτής της ενότητας... παρά μόνο μετά από κανένα χρόνο όπου θα μπορούν οι εξετάσεις του σκύλου να είναι πλήρεις (ακτινογραφίες κτλ).

Τίποτα από τα παραπάνω δεν έχει φυσικά επιθετική υφή προς κανέναν! (εξηγιέμαι για να μην παρεξηγιέμαι ελέω γραπτού λόγου), αλλά πραγματικά έχω αρχίσει να αισθάνομαι ότι το υπεραναλύουμε αυτό το σκέλος! Αν μη τι άλλο από την αρχή δεν είχε τεθεί θέμα σύγκρισης "αγορά από Ελλάδα ή από το εξωτερικό" και έχω αρχίσει να αισθάνομαι ότι κάπου κατά εκεί πηγαίνει το όλο story.

tsimakgr

Well-Known Member
30 Απριλίου 2011
572
9
Athens
Έχεις δίκιο. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε σε αυτό το Forum είναι να λέμε τις εμπειρίες μας. Καλές ή κακές. Και ίσως από κάποια λάθη που κάνουμε, στο μέλλον κάποιοι άλλοι να μάθουν..Ίσως και όχι....
Η αγορά καθαρόαιμου σκύλου δυστυχώς έχει καταντήσει επιστήμη. Και αυτό επειδή υπάρχουν πολλοί επιτήδειοι....Είναι πολλά τα λεφτά βλέπεις...
Νομίζω σωστά κινήθηκες....Σίγουρα μπορούσες και καλύτερα, σίγουρα μπορούσες και πολύ χειρότερα....
Το ρίσκο έτσι κι αλλιώς υπάρχει όσα λεφτά και να έδινες....

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Ετσι ακριβως είναι, συμφωνω απολυτα. Δεν μπορέις να αποκλείσεις την στραβη, μπορείς απλα να περιορίσεις τις πιθανότητες, τόσο περισσότερο όσο πιο πολυ ψαγμένος είσαι. Στις προυποθεσεις που εθεσες ηθελα απλα να σχολιασω τη 2η και 3η.
2) ελεγχος χαρακτηρα: αναρωτιεμαι εαν η επιθετική σταση των γονεων σημαινει "επιθετικά" γονίδια, εαν μπορω να χρησιμοποιησω την εκφραση ή μήπως αφορά τον τρόπο εκπαιδευση και το χειρισμό απο τους ιδιοκτήτες? Μηπως παιζει συνδυασμός? Θεωρω οτι ο χαρακτηρας των γεννητορων δεν συνεπαγεται υιοθετηση των ιδιων χαρακτηριστικών απο τους απογονους
3)Pedigree : δε μπορεις να βγαλεις ακρη, εαν θελουν μπορουν ευκολα να σε ξεγελάσουν. Καταρχην , και να εχεις δυνατοτητα επικοινωνίας είναι σχεδον βεβαιο οτι μεταξυ τους ειναι παραπανω απο γνωριμοι, πιθανοτατα συνεργαζονται, επομενως αλληλοκαλυπτονται. Κατα δευτερον, υπαρχουν πλαστα Pedigree.
Πραγματικα πυρηνικη φυσικη εχει καταντησει η αγορα ενος καθαροαιμου απο εκτροφείο. Μακρύς ο ανηφορος και με πολλες λακούβες..

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Αφου ηξερες τι ηθελες,καλως εκανες και το πηρες(αφου φυσικα το εψαξες το θεμα,ετσι ? ).Αν καποιος δεν θελει 100% να παρει κουταβι,μπορει να βρει 1000 λογους,εκ των οποιων πολλοι ειναι και δικαιολογημενοι.Θα συμφωνησω με τον Τσιμακ πως εχει καταντησει πλεον πολυ δυσκολο να αποκτησεις εναν σκυλο..

Μια ερωτηση να σου κανω Γιοσιτοσι,στο πληρες ονομα του κουταβιου αναφερεται το εκτροφειο (Dida Kensha)?

milou LGD

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2013
386
230
ΔΕΝ ζήτησα καν τιμή για να πάω να τον πάρω εγώ (δεν το είχα καν σαν σενάριο στο μυαλό μου να ταξιδέψω ως το Nis και άρα δεν γνωρίζω

Και στα 2 εκτροφεία που προανέφερα οι τιμές που δίνουν είναι με παράδοση. Στην περίπτωση μου λόγω μικρότερης απόστασης (βλέπε Θεσσαλονίκη) θεωρώ ότι τους είναι και πιο εύκολο. ΔΕΝ γνωρίζω όμως τι ισχύει και με τα λοιπά εκτροφεία.
τωρα το ειδα. το νις ειναι διπλα σχεδον, σκεψου την επιλογη να πας

yositosi

Active Member
21 Οκτωβρίου 2013
35
0
Το σκυλί το παραλάβαμε το Σάββατο. Το έφερε ο ίδιος ο εκτροφέας μαζί με το αδερφάκι του (και τα δύο στην ίδια πόλη κατέληξαν). Τα ονόματα στα χαρτιά είναι πλήρη με την αναφορά του εκτροφείου. Διαβατήρια, Pedigree, Microchip, όλα οκ.

Ο μικρός μια μούρλα... Μοναδικό ήταν η διάρροια που είχαμε μιας και κρύωσαν (συν την ταλαιπωρία του ταξιδιού) αφού τα είχαμε στο παρκο βραδιάτικα μεσα στο κρύο, αλλά και αυτό πλέον σήμερα έστρωσε πλήρως. Από ότι μιλησα και με το άλλο παιδί που πήρε τον αδερφό μας, τα σκυλιά καρμπόν.

Φουλ ενεργητικότητα, φουλ στο παιχνίδι, καθάρισαν με το καλημέρα και τα δύο (στην πανα χωρίς οδηγία πήγαμε και το τηρούμε, ενώ και στο μπαλκόνι που μόνος του μπαινοβγαίνει διάλεξε το πιο απομακρο σημείο για να κάνει κακάκια του). Ζημιές ακόμα δεν κάναμε... Γενικά οι αισθήσεις του δουλεύουν στο όριο! Διάλεξε μονος του μέρος στο σπιτι (το μοναδικό σημείο όπου μπορεί να κόβει κίνηση του τι γίνεται παντού χωρίς να κουνηθεί καν), μετέφερε το κρεβατάκι του... έβαλε εκεί μεσα και τα παιχνιδάκια του... και όλα μια χαρα χαχαχαχα

Γενικά χαζομάρες κάνει στα πλαίσια του παιχνιδιού... και ΠΟΛΥ δαγκωματάκι για τα δοντάκια του (να τα ξύνει, απαλά και σαν παιχνίδι). Κατά τα άλλα ο ορισμός της "περιγραφής ακίτα"... Θέλει χάδια, αλλά να μην το ξεφτιλίζουμε κιόλας, έχει ΤΡΕΛΟ πείσμα αν του κολλήσει να κάνει κάτι και δεν χαμπαριάζει από το "μη" αλλα μόνο αποσπώντας του την προσοχή ξεκολλάει (και μετά ελπιζουμε να μην το θυμάται .... γιατί κατι που στάμπαρε απο χθες σήμερα το θυμόταν και το έκανε στα 3 λεπτα που έμεινε μόνος του). Κλασικά εκεί που κάθεται και τον παιζεις, σου γυρναει πλατη όταν βαρεθεί και παει και αράζει στο κρεβατακι του (2 μετρα αποσταση και παντα να σε εχει στο οπτικό του πεδίο)... ΔΕΝ είναι ζήτουλας, και στο φαί της οικογένειας απλα κάθεται στα ποδια του τραπεζιου κουλουριασμένος χωρίς να κάνει χαζομάρες ή να ζητάει (μονο οταν πιανεις το πιατακι του αρχίζει το γλέντι), κακάκια κάνει αμέσως μετά το φαγητό (αντανακλαστικό μάλλον) και ποτέ άλλωτε - ως τώρα, φυσικά. Γαβγισματα ακόμα δεν έχουμε (μονο το νιαούρισμα όταν έριξε 2 δυνατα χασμουρητά)...

Τώρα για τον Μπόμπαν, οκ ο άνθρωπος πολύ απλός, πολύ εξυπηρετικός... η αίσθηση σαν αίσθηση που μου έβγαλε απο κοντά ήταν ότι το "πονάει" το αντικείμενο. Επ'ουδενί δεν μου έβγαλε σαν εικόνα κάποια καχυποψία ή κάτι το αρνητικό... και για να είμαι ειλικρινής το ακριβώς αντίθετο με έκανε να αισθανθώ και μου κέρδισε την εμπιστοσύνη (και από ότι κατάλαβα το ίδιο ένιωσαν και τα παιδιά που πηραν το αδερφάκι μας)

P.S. Το Νις, από εμένα είναι 4-4.5 ώρες ταξίδι περίπου (εξαρτάται και απο τα τελωνεία). Το πρόβλημα είναι ότι και θα έπρεπε να κάνω όλη τη διαδρομή... και θα έπρεπε εγώ να έχω να χειριστώ σαν πρώτη επαφή το κουτάβι σε ολόκληρο το ταξίδι... και φυσικά θα έπρεπε να είχα το εξτρα κόστος αγοράς κλουβιού μεταφοράς γιατί από ότι έχω ακουσει από άλλα παιδιά είναι απαραίτητο για να περασεις τελωνείο, ενώ εγώ σκοπεύω να τον εχω με σαμαράκι και όχι με κλουβάκι. Συν τις άλλοις, ουτως ή άλλως θα ερχόταν ο άνθρωπος γιατί ήθελε να δει και τα παιδιά που μας έκαναν την όλη εξυπηρέτηση στη συνεννόηση καθότι τα Αγγλικά του Μπόμπαν δεν είναι και το δυνατό του σημείο :)

Σήμερα έχουμε την πρώτη επίσκεψη στον κτηνίατρο :)

tsimakgr

Well-Known Member
30 Απριλίου 2011
572
9
Athens
Ωραία πράγματα..... :) Τι μου θύμησες... :p

Αν στο έφερε ο ίδιος ο Boban είσαι Ok.
Εγώ από αυτά που έγραφες φοβήθηκα πως θα στο φέρει κανένας μεσάζοντας και μετά τρέχα γύρευε....

Καλή αρχή λοιπόν....
Επίσης ένα πράγμα θα σου πω:

Φ Ω Τ Ο Γ Ρ Α Φ Ι Ε Σ...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Άμεσα!!!!

yositosi

Active Member
21 Οκτωβρίου 2013
35
0
Εννοείται ότι ούτε λεφτά θα έδινα σε "μεσάζοντα", ούτε θα δεχόμουν να παραλάβω από μεσάζοντα!!! Δεν ειναι λίγα τα μαγικά που έχω δει από διαφόρους "κάφρους" που ποστάρουν ότι πουλάνε σκυλιά από εκτροφεία ενώ στην πράξη έχουν κλεψει φωτογραφίες! Τα παιδιά που μας βοήθησαν είναι απλά τρελαμένοι με το σκυλί τους που πήραν από τον Μπόμπαν, έχουν και μια άνεση μαζί του μετά από ένα χρόνο που έχουν το σκυλί τους, και απλα μας βοήθησαν στην επικοινωνία μαζί του για να μην έχουμε παρανοήσεις/παρεξηγήσεις, κάτι πολύ εύκολο αν ο "ιδιοκτήτης to be" δεν ξέρει ακριβώς το σπορ, και επομένως βγάλει λάθος συμπεράσματα λόγω των κακών Αγγλικών του Σέρβου.

Και για να μην τα λέμε και μισά, αντίστοιχα καλή εξυπηρέτηση (άσχετα αν δεν πηρα τελικά σκυλί από εκεί λόγω συγκυριών), είχα και από το παιδί που εξυπηρετεί την επικοινωνία με Hasaki και ο οποίος εξίσου καλά και πρόθυμα μου εξήγησε παρα μα παρα πολλά πράγματα! Γενικά είναι καλό που τουλάχιστον κάποιοι ιδιοκτήτες βοηθάνε, γιατί αν μη τι άλλο έχεις κάποιον από τον τόπο σου να σου εξηγεί και σου φεύγει μέρος του΄αγχους της "απρόσωπης διαδικτυακής συναλλαγής" ;)

Φωτός θα ανεβάσω σύντομα, και σε ευχαριστώ για τις ευχές σου :)

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Συγχαρητηρια και απο μενα ! Απο οτι φαινεται, περα απο ολα τα υπολοιπα, οι μεσαζοντες και η παραδοση του σκυλου απο τον εκτροφεα στην περιοχη σου επαιξαν καταλυτικο ρόλο. Και ειναι λογικο. Πολυ μεγαλη διευκολυνση αυτη.
Ειναι σημαντικο να υπαρχουν προθυμοι ιδιοκτητες που μεσολαβουν, λυνονται πολλα προβληματα .
Καλη συμβιωση να εχετε , κρατα μας ενημερους για την εξελιξη του αν δεν σου ειναι δυσκολο. Και φωτος οφκορς !

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Να σου ζησει φιλε μου,το ιδιο ευχομαι και για το αλλο παιδι που πηρε το αδερφακι του δικου σου :D

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
θα ηθελα να ρωτησω, εαν μπορείς να το αναφερεις, εαν σου εδωσε ο εκτροφέας κάποιο αποδεικτικό της μεταβίβασης του σκύλου ή κάποια αποδειξη ή καποιο πιστοποιητικό-εγγυηση για απαλλαγη απο κληρονομικα κλπ ; Θα ηταν χρησιμο να γνωρίζουμε ποια ειναι τα έγγραφα που συνοδεύουν την πωληση σκυλου . Ευχαριστω

yositosi

Active Member
21 Οκτωβρίου 2013
35
0
Βοήθησε με να καταλάβω, τι εννοείς ακριβώς όταν λες "πιστοποιητικό μεταβίβασης" και "εγγύηση"?? Σκυλί πήρα, όχι αυτοκίνητο :p :p :p

Πέρα από την πλάκα, το σκυλί είχε μαζί του τα εξής: χαρτιά του Microchip (αυτοκόλλλητα με το barcode, όπου ο κτηνίατρος που το πηγαίνεις για πρώτη φορά τσεκάρει ότι είναι ο σωστός αριθμός και εν συνεχεία στέλνει στην Αθήνα τα δικά σου στοιχεία να περαστούν στη βάση δεδομένων καθότι αρχικά έρχεται με του εκτροφέα), διαβατήριο το οποίο είχε εκδοθεί με τα δικά μας στοιχεία (στο διαβατήριο φυσικά έχουν δηλωμένα συνήθως ψευδή στοιχεία γέννησης/εμβολιασμού γιατί για να περάσει σύνορα πρέπει το σκυλί να εχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό και να ειναι 3.5 μηνών) και φυσικά το Export Pedigree όπου φέρει τον αριθμό "δήλωσης/φακελώματος" στις αρχές της Σερβίας, με τον σχετικό αριθμό του Microchip του, κτλ κτλ κτλ, και ένα ακόμα βιβλιαράκι στα Σέρβικα (και κάτι Γαλλικά είδα στο εξώφυλλο για κάτι κριτές κτλ κτλ που δεν πολυκατάλαβα τι ήταν). Τέλος είχε και την πραγματική καρτέλα του κτηνιάτρου όπου είχε το ακριβές εμβόλιο που πραγματικά έχει κάνει (πρώτος εμβολιασμός) και την ημερομηνία του επόμενου εμβολιασμού για να ξέρουμε τι μας γίνεται (λόγω του ότι το διαβατήριο είχε και αναγραφές "ψεύτικες" για να μπορέσει να περάσει το σκυλί)

Από εκεί και πέρα, τι γραπτή εγγύηση να μου δώσει δηλαδή? Θα αλλάξει κάτι αν το σκυλί βγάλει σε κάποιον θέματα? Θα το πάει πίσω για service, ή θα ζητήσει αντικατάσταση? (αν κάποιος κινείται με αυτό ως γνώμονα, τότε καλύτερα να μην πάρει ποτέ σκύλο στα χέρια του!!!!). Το λέω αυτό γιατί νομίζω ότι παραλογιζόμαστε λιγάκι! Η λογική του να πας σε ένα εκτροφείο είναι ότι δεν πρόκειται για κάποιον που απλά είδες σαν έναν αριθμό τηλεφώνου σε μια "αγγελία" και τον οποίο δεν θα ξαναδείς! Ο εκτροφέας έχει μια "επιχείρηση" στημένη, από την οποία είτε ζει, είτε πολύ απλά την κρατάει για την προσωπική του μούρλα, ή ένας συνδυασμός και των δύο! Αυτό σημαίνει ότι υπήρχε πριν από εμάς, και θα υπάρχει και μετά από την αγορά του σκύλου μας. Συμμετέχει σε εκθέσεις και σίγουρα τον καίει πολύ περισσότερο από εμάς να μείνουμε ικανοποιημένοι, να κάνει καλό όνομα το εκτροφείο του και να αναπτυχθεί!

Στην περίπτωση τη δική μου πέρα από την προκαταβολή, όταν ήρθε εδώ ο Μπόμπαν, και προτού του δώσουμε τα λεφτά, καθήσαμε και παίξαμε με τα σκυλιά, μας απάντησε σε ότι απορία είχαμε, μας ρώτησε ξανα και ξανά και ξανά αν μας αρέσουν τα σκυλιά που πήραμε (γιατί όπως είπε άλλο οι φωτογραφίες, και άλλο το σκυλί απο κοντά). Αφότου όλοι είπαμε ότι όλα φαίνονται οκ, του δώσαμε και το υπόλοιπο και όλα οκ. Στον κτηνίατρο ο μικρός δεν χαμπάριασε μια, έκανε και το εμβολιάκι του, ζυγίστηκε και 8.5 κιλάμ τον βρήκε σε άψογη κατάσταση και ο κτηνίατρος, και δόξα το Θεό είναι υπερκινητικός, τρομακτικά παιχνιδιάρης, πολύ χαδιάρης και όταν θέλει εντελώς υπάκουος! Από την πρώτη μέρα καθάρισε, σέβεται όταν κάθονται οι άνθρωποι να φάνε (δεν ζητιανεύει), δεν έχει κάνει καμία απολύτως ζημιά ακόμα (σαν γάτα παίρνει αυτό που του κολλάει να σκαλίσει), το φαγητό του το ξεσκίζει πριν προλάβεις καλά καλά να του το αφήσεις... ξεσκίζεται στο τρέξιμο στο μπαλκόνι (έχει 120τμ βεράντα οπότε έχει ελεγχόμενο χώρο για να ξεδίνει τρέχοντας και καλπάζοντας σαν αλογάκι), οι αισθήσεις του είναι στο φουλ... οπότε όλα καλά!

Από το όλο story το ηθικό δίδαγμα που έβγαλα είναι ότι πολύ απλα κοιτάμε να ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ τις διάφορες "Αγγελίες" (κουταβέμπορους, μεσάζοντες που ψάχνουν και βρίσκουν μόνοι τους τα καλύτερα σκυλιά, γνωστούς γνωστών που χωρίς να ασχολούνται απευθείας - έχουν τα κονέ και βρίσκουν τα πάντα και στις καλύτερες τιμές, pet-ship, byb κτλ)! Βρίσκουμε κάποιον επώνυμο, σοβαρό εκτροφέα... τσεκάρουμε αν πράγματι υφίσταται το εκτροφείο του, αν υπάρχει κόσμος που να έχει πάρει σκυλιά από αυτόν, ρωτάμε και κανέναν ιδιοκτήτη να μας δώσει πληροφορίες (τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σήμερα είναι μεγάλη ευκολία, και συνήθως οι περισσότεροι ιδιοκτήτες είναι παραπάνω από πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν γιατί είναι τρελαμένοι με τη φυλή), αν έχουμε την άνεση παμε και σε καμία έκθεση να γνωρίσουμε κόσμο... και αφού φιλτράρουμε όλες τις πληροφορίες που θα λάβουμε, επιλέγουμε αυτόν που θα μας κερδίσει περισσότερο. Δεν είναι πυρηνική φυσική, δεν είναι όμως και ένα "αμάξι" που θα πάρουμε με "εγγύηση"! Ζωντανός οργανισμός είναι... μια ψυχούλα, και σίγουρα το καλύτερο σκυλί και αν πάρουμε αν εμείς δεν το προσέξουμε, αν δεν του δέιξουμε αγάπη και αν δεν στο συντηρήσουμε σωστά (σωστή διατροφή, κτηνιατρική περίθαλψη, αλλά και σωστός χώρος όπου ζει το σκυλί) τότε δεν θα μας φταίει κανένας εκτροφέας αν προκύψουν θέματα! Γενικότερα, αν κάποιος θέλει να βρει δικαιολογίες για να μην πάρει σκύλο, αλλά να έχει να λέει ότι ψάχνει, τότε θα βρει αμέτρητες για να το κάνει σήριαλ αμέτρητων χιλιάδων επεισοδίων!!! ;)

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
διαβατήριο το οποίο είχε εκδοθεί με τα δικά μας στοιχεία (στο διαβατήριο φυσικά έχουν δηλωμένα συνήθως ψευδή στοιχεία γέννησης/εμβολιασμού γιατί για να περάσει σύνορα πρέπει το σκυλί να εχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό και να ειναι 3.5 μηνών)
Είσαι λάθος, δεν χρειάζονται ψευτικα στοιχεία.
Γενικά του κουτάβι μπορεί να έρθει Ελλάδα όταν κλείσει 8 εβδομαδες ζωής.
Το δικό μου κουτάβι ήταν 11 εβδομάδων και δεν είχε εμβόλιο λύσσας. Είχα μόνο ένα έγγραφο από τον κτηνίατρο ότι η μάνα έχει έγκυρο εμβόλιο και ότι το κουτάβι δεν ήρθε σε επαφη με άγρια ζώα.
Αυτό απαιτεί ο νόμος.
Και αν του κουτάβι είναι μεγαλύτερο 3 μηνών μπορεί να έρθει Ελλάδα 21 μέρες μετά το εμβόλιο λύσσας.
Οπότε γιατί να γράφουμε ψεύτικα στοιχεία στο διαβατήριο?

yositosi

Active Member
21 Οκτωβρίου 2013
35
0
Δεν το γνωρίζω αυτό. Ίσως παίζει τίποτα εκεί ή στις ενδιάμεσες χώρες που περνάνε για να κατέβουν οδικώς? Ίσως και εγώ να έπιασα κάτι λάθος και εγώ μέσα στην έλλειψη γνώσης μου και να το μεταφέρω λάθος!!!! Το μόνο που μας είπε ο άνθρωπος ήταν "these vaccines in here only for customs" και μας έδωσε την καρτέλα που είχε μέσα τον πρώτο εμβολιασμό και ημερομηνία για τον δεύτερο και μου είπε κατά λέξη "you give this to the vet"!

Προφανώς κάποιο λόγο είχε, γιατί ο κοινός νους (αν δεν το έχω καταλάβει λάθος) θα έλεγε ότι αν ήθελε να εξαπατήσει ή να κοροιδέψει δεν θα μας έλεγε τίποτα καν, σωστά?? Γενικότερα στα όσα πήραμε από χαρτιά τα ίδια ακριβώς και από άλλο εκτροφείο πήρε παιδί όταν του κατέβασαν το σκυλί από Σερβία...

Τώρα στο θεωρητικό εντελώς κομμάτι, δεν το έχω να καθήσω να κάνω κάποια υπερανάλυση καθότι δεν έχω και την γνώση. Εμένα πρακτικά σαν ιδιοκτήτη με ενδιέφεραν 3 πραγματάκια. Να έχει ζωντάνια και νεύρο και να μην είναι πεσμένο το σκυλί. Να έχουμε καλής ποιότητας κόπρανα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Και ο κτηνίατρος που θα το δει, και που θα ξέρει από Ακίτα, θα μου πει ότι το σκυλί είναι μια χαρά. Για το πρώτο, είναι Ταλιμπάν στο παιχνίδι... αλλά με τρόπους ευτυχώς. Για το δεύτερο με εξαίρεση το πρώτο βράδυ που έφαγε στρεσάρισμα και κρύο και είχε διαρροια, μετά ολοένα και βελτιωνόταν η κατάσταση και πλεον είμαστε σούπερ. Και για το τρίτο, πηγα σε κτηνίατρο που μου σύστησε Έλληνας έκτροφέας, και που βλέπει και τα δικά του σκυλιά και όπου ο άνθρωπος αφού τον εξέτασε μου είπε ότι όλα είναι οκ. Ακόμα και για τα χαρτιά που του έδειξα δεν μου τόνισε κάτι παράξενο (όταν του έιπα και για το διαβατήριο). Θέλω να πιστεύω ότι όλο και κάποιος που ήταν παρών, και φυσικά ξέρει και κάτι παραπάνω από εμένα τον άσχετο, θα είχε δει κάτι αφύσικο/παράξενο/παράλογο αν υπήρχε.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.762
4.035
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Είσαι λάθος, δεν χρειάζονται ψευτικα στοιχεία.
Γενικά του κουτάβι μπορεί να έρθει Ελλάδα όταν κλείσει 8 εβδομαδες ζωής.
Το δικό μου κουτάβι ήταν 11 εβδομάδων και δεν είχε εμβόλιο λύσσας. Είχα μόνο ένα έγγραφο από τον κτηνίατρο ότι η μάνα έχει έγκυρο εμβόλιο και ότι το κουτάβι δεν ήρθε σε επαφη με άγρια ζώα.
Αυτό απαιτεί ο νόμος.
Και αν του κουτάβι είναι μεγαλύτερο 3 μηνών μπορεί να έρθει Ελλάδα 21 μέρες μετά το εμβόλιο λύσσας.
Οπότε γιατί να γράφουμε ψεύτικα στοιχεία στο διαβατήριο?
Από ποια χώρα ήρθε το σκυλάκι σου; Παίζει μεγάλο ρόλο.

Για Σερβία ξέρω πως κανένα κουτάβι δεν μπορεί να βγει από τη χώρα αν δεν έχει κάνει το εμβόλιο λύσσας και τεστ αντισωμάτων.