...Εχουμε ξεκινησει να μαθαινουμε το "κατω".
στην εντολη "κατσε",το αριστερο μας χερι κατεβαινει αποτομα (απο 90 μοιρες που βρισκεται σε ανοιγμα 180 μοιρων) εως το υψος του παπουτσιου μας και διπλα στο προσωπο του σκυλου.Εκεινη την στιγμη,τραβαμε εως μεσα τον πνιχτη με το αριστερο μας χερι και μαζι με το υπολοιπο λουρι κατεβαζουμε(για να κατεβασω τον Τορο μου φευγει ο
κ@λ0ς...) το σκυλο στο εδαφος.Μετα παταμε με το αριστερο μας ποδι την αλυσιδα σε τετοιο σημειο ωστε ουτε να σηκωθει,ουτε να αλλαξει θεση.
αυτο μεχρι τωρα οσο αφορα το "κατω".
σημερα εκανε και λιγο μαθημα η κοπελα μου και για πρωτη φορα τα πηγαν καλα με τον σκυλο.Ομως φανηκε οτι η αλλαγη χειριστη τον επιρρεασε σε μεγαλο βαθμο,ωστε στην κοπελα μου να μην εκτελει σωστα ουτε το κατσε...σαν να αλλαξε mode.
ειχαμε και μια κουβεντα -φιλολογικη- για την φυλαξη γενικως...
μου εκανε εντυπωση που ειπε οτι αν ενας σκυλος εχει εκπαιδευτει π.χ για φυλαξη ενος σκαφους και την ωρα που πλησιασει ο απροσκλητος επισκεπτης αφησει περαν των 3 μετρων(εξαρταται τον χωρο που του εχει δωθει στην εκπαιδευση ως οριο)τον χωρο του και ακολουθησει και πιασει τον εισβολεα,αυτο ειναι λαθος φυλαξη.
εξαρταται παντα τι μαθαινουμε στο σκυλο μας να κανει και με πιο τροπο.Ποια τα ορια που του θετουμε σε συναρτηση με την εργασια που του εχουμε αναθεσει.
μιλησαμε για φυλαξη απο βαλιτσας μεχρι ειδικη σωματοφυλακη κλπ.
μου ειπε οτι θα παρευρεθω σε ενα τετοιο μαθημα...εχω χ..στει απο την χαρα μου,ηδη!!!
ειδα και διορθωση της εντολης "ελα".
εδεσε στο ποδι του ο εκπαιδευτης ενα λουρι 7 μετρων και την αλλη ακρη στον πνιχτη.την ιδια στιγμη στον κρικο του πνιχτη υπηρχε και το κλασσικο λουρι του χειριστη του.οταν ο χειριστης εδινε την εντολη "ελα" 1-2 φορες και ο σκυλος δεν αντιδρουσε,περνουσε -σαν να περπατα απλα- απο διπλα τους ο εκπαιδευτης και τραβουσε το 7 μετρο λουρι αποτομα και ο σκυλος διορθωνοταν χωρις να εχει αλλαξει θεση ο χειριστης του.
το αποτελεσμα ο σκυλος να μην καταλαβαινει ποτε τι γινεται,να συνδιαζει την εντολη "ελα" με την διορθωση αυτη και ο χειριστης του να μην αλλαζει καν θεση...σαν "ενα Θεικο χερι να τον τραβα αποτομα προς τον χειριστη του..."...ο σκυλος νομιζει οτι διορθωνεται απο τον χειριστη του.
Ο συγκεκριμενος σκυλος,εχει μεγαλο προβλημα στο "ελα" και με αυτην την τακτικη ειναι ηδη πολυ καλυτερος.
...to be continued.