Βασικη Υπακοη.

Ferb

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2009
417
2
ΡΙΟ
www.rottweilers.gr
θοδωρη μην ανυσυχεις σε 2-3 μαθηματα θα περπαταει μια χαρα ο σκυλακος.απλα μην αγχωνεσαι και του το μεταφερεις.χαλαρα μια ευχαριστη βολτα ειναι αν θελεις βοηθεια σε κατι επιδη ειμαι λιγο πιο μπροστα σε μαθηματα και βλεπω οτι οτροπος εκπαιδευσης τεριαζει με το δικο μου κανε μου p.m. ευχαριστως να σε βοηθησω

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
σε ευχαριστω Ανδρεα,θα το εχω υπ'οψην μου.

Ναι αυτο για το αγχος μου το ειπε και ο εκπαιδευτης.Δεν εχω αγχος,απλα το κλασσικο της πρωτης-δευτερης φορας.

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
δεν εχω ξεχασει να γραψω,απλα με τον αθλιο καιρο εχουν αναβληθει τα μαθηματα...προς το παρον κανουμε την 10 λεπτη εξασκηση στο σπιτι.

απο Δευτερα,"I'll be back!":D

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Δοθεισης της ευκαιριας να πω κι εγω ότι δεν εχω ξεμεινει από θεματα, απλά κουραστηκα τοσο πολύ αυτή την εβδομαδα στη δουλεια, που δεν εχω κουραγιο να γραφω κατεβατά.

I'll be back too!:D

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Μπράβο, το να περπατάει ωραία ο σκύλος είναι κάτι που πρέπει να το μάθω κι εγώ στο Μουφ. Διότι σήμερα μου ξέφυγε το μικρό στριμμένο και κατέληξε σε κάτι τσαλιά, απ' όπου μου βγήκε το λάδι να το βγάλω. Τελικά τα κατάφερα και τώρα του έχουν κολλήσει κάτι απαίσια τσαλο-σκατούλια που δε βγαίνουν με τίποτα, κυρίως πάνω στ' αυτιά. Θέλει χτένισμα άγριο και άντε να το πείσω να κάτσει ήσυχο να το χτενίσω! Τώρα κάνει βεβαίως το αγγελούδι και κάνει ότι κοιμάται δίπλα μου στον καναπέ.

Άρη, παρεμπιπτόντως το Μουφ είναι 25 κιλά, όχι 30. Φυσικά έτσι που τρώει με δώδεκα μασέλες θα καταλήξει εντός ολίγου να είναι 30 και μετά θα τρέχω και δε θα σώνω και θα με κράξει η κτηνίατρος.

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
εγινε και το δευτερο μαθημα βασικης υπακοης (επιτελους...κατι η βροχη,κατι που ηταν αρρωστος ο εκπαιδευτης αργησαμε).

ο Τορο τα παει πολυ καλυτερα -του εκανα καθημερινα το 10 λεπτο μαθημα που μου ειχε επισημανει ο εκπαιδευτης- τοσο στο περπατημα στο πλαι "διπλα",οσο και στην εντολη "κατσε".

δεν με παταει καθολου πια,εχουμε συγχρονιστει αρκετα.

σημερα καναμε και αυξομειωσεις στο βημα μας...κανονικο-αργο-κανονικο-γρηγορο...ο Τορο ακολουθησε ανελπιστα καλα.

διορθωσεις εγιναν,αλλα πολυ λιγοτερες απο την πρωτη του φορα,που ημασταν στην διορθωση σχεδον σε ολο το μαθημα.

μετα το 25 λεπτο βεβαια τα παιξαμε (ο Τορο δηλαδη) και το μαθημα εκει σταματησε.Οταν το κουταβι κουραστει (και ειδικα στα πρωτα μαθηματα που δεν εχει συνηθισει,κουραζεται πιο γρηγορα) δεν εχει νοημα να συνεχιστει το μαθημα...γιατι χανει την προσοχη του απο πανω σου (οπου "σου" ο εκατοστε χειριστης του σκυλου) και αρχιζει και βαριεται...

εκει ΜΟΝΟ κακο του κανεις αν συνεχισεις και επιμεινεις.

Αυριο μπαινουμε πια στην ταξη!!Επιτελους πηραμε προαγωγη!:D

θα κανουμε μαθημα με αλλα 3 σκυλια,τα οποια βεβαια ειναι ενα βημα πριν την αποφοιτηση.

Μου ειπε ο εκπαιδευτης οτι ο Τορο θα ειναι πιο ανησυχος αυριο και δεν θα εκτελει τοσο καλα οσο σημερα,γιατι θα βρισκεται σε μια καινουργια -παλι- κατασταση γι'αυτον,να τον περιβαλλουν αλλα σκυλια.

ομως εκει ειναι και το ζητουμενο μας...θελουμε να εκτελει κατω υπο οποιαδηποτε συνθηκη και επιρροη!

αυτα και θα επιστρεψουμε...:)

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
Εγινε σημερα το απογευμα το πρωτο μαθημα του Τορο μεσα σε group-ταξη πια.(το τριτο συνολικα).

ειμαι ενθουσιασμενος...απο τον τροπο μαθηματος,το συνολικο περιβαλλον με τους υπολοιπους χειριστες-ιδιοκτητες και κυριως με τον Τορο.

θα συγκρατησω ομως τον ενθουσιασμο μου και θα παρουσιασω -οπως προσπαθω να κανω καθε φορα- το μαθημα.

με το που μπηκαμε στον στιβο και αντικρυσε ο Τορο τα υπολοιπα σκυλια ηθελε να παιξει σαν τρελος και ηταν πολυ ανησυχος...αυτο ομως αλλαξε οταν μετετρεψα την αλυσιδα σε πνιχτη.εκει αλλαξε και ο Τορο.

ξεκινησε το μαθημα με το κλασσικο "παμε-διπλα" και περπατημα...τα πηγαμε πολυ καλα...στην εντολη "κατσε" επισης πολυ καλα...αυτο ομως που μου εκανε μεγαλη εντυπωση ειναι η συμπεριφορα του Τορο με αλλα 3 σκυλια στον ιδιο χωρο.Εκτος ελαχιστων διορθωσεων,ο μικρος παρεμεινε αταραχος και εκτελουσε ακομα και οταν περνουσαμε διπλα απο τα υπολοιπα σκυλια.

οι ιδιοκτητες των αλλων απορρησαν,οπως και εγω...ακομα και ο εκπαιδευτης εμεινε πολυ ευχαριστημενος (περιμενε τον Τορο να κανει σαν κατσικι,οπως τα περισσοτερα σκυλια την πρωτη τους φορα στο group),αλλα δεν το εδειξε -καλα εκανε,μην παιρνουμε και αερα!-.

ερχονταν οι αλλοι χειριστες και τον χαιδευαν -με σκοπο να τον αποσπασουν,ερεθισματα που λεγαμε- και χρειαστηκαμε ελαχιστες διορθωσεις...περνουσαν αναμεσα στον στιβο σε Χ τα σκυλια και εμεις αναμεσα τους ολα καλα...1-2 φορες πηγε πανω τους και εκει αμεσα και στιγμιαια διορθωθηκε.

ολοι χαιδεψαν τον σκυλο του αλλου πλην εμου,που ειμαστε ακομα αρχαριοι(εγω και ο Τορο).

"Τα παιρνει" πολυ γρηγορα ο μικρος μου και εκτελει σωστα...ισως να ειναι περιπτωση..τι να πω η πορεια θα το δειξει.

Βεβαια και εγω ειμαι πολυ βελτιωμενος και προσεκτικος και επικεντρωμενος στο μαθημα,κατα τα λεγομενα του εκπαιδευτη.

Υπαρχει μια μικρη ομιλια και κανα πειραγμα,αλλα σε ελαχιστο χρονικο ποσοστο.

Καποια στιγμη μπηκε και η Βιβη η κοπελα μου στον στιβο σαν εξωτερικος τελειως ασχετος παραγοντας και χαιδεψε τα σκυλια...οπως χαρακτηριστικα ειπε ο εκπαιδευτης "εισαι στο Χαλανδρι μεσα στον κοσμο και ο σκυλος στις εντολες "κατω" και "μεινε" και περναει μια γιαγια και λεει...αχουτο ελα εδω εσυ κλπ...εκει ο σκυλος πρεπει στεγνα να αγνοησει την γιαγια και να παραμεινει στις εντολες του."

καποια στιγμη εκει που περατουσαμε ενας απο τους χειριστες ερχοταν -με εντολη του εκπαιδευτη- κατα πανω μας με φορα και περπατουσε διπλα μας...ή στην εντολη "κατσε" μιλουσε και χαιδευε ελαχιστα τα σκυλια...ολα αυτα λειτουργουν ως επιρροες,στρες,απροσμενες καταστασεις και ο σκυλος δεν πρεπει να αντιδρα περαν της εντολης που του εχει δοθει.

το μαθημα κρατησε περιπου 50 λεπτα και ανυπομονω για το επομενο την Παρασκευη παλι το απογευματακι.

...θα επανελθουμε συντομα.:)

Last edited:

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
Σημερα ειχαμε παλι μαθημα...

δεν θα αναλυσω τα κλασσικα γιατι ακομα ειμαστε στο "διπλα","κατσε" και τις οποιες επιρροες ή τα οποια ερεθισματα.

θα πω κατι που μου εκανε μεγαλη εντυπωση...

ειχε μια συζητηση ο εκπαιδευτης με εναν απο τους 4 μαθητες που ειμαστε στο groupακι και του ανεφερε ενα περιστατικο...

του ειπε οτι πηγε πρωτη φορα με τον σκυλο (που ακομα εκπαιδευεται) στο ψιλικατζιδικο και πριν μπει μεσα του ειπε "κατω" και "μεινε" και τον εδεσε...

ο εκπαιδευτης του απαντησε οτι αυτο ειναι τελειως λαθος γιατι συνδιαζει ο σκυλος το "κατσε",το "κατω" ή το "μεινε" με το δεσιμο του...αν τραβηξει να φυγει θα τον "διορθωσει" το λουρι...οχι ο χειριστης οπως θα ηταν το σωστο...

επισης θα εκτελει αυτες τις εντολες σωστα,ΜΟΝΟ οταν θα ειναι δεμενος.

επισης πολλοι εκπαιδευτες στο μεινε αφηνουν το λουρι του σκυλου επανω στην ραχη του...και αυτο ειναι η ευκολη λυση και οχι η σωστη εφαρμογη...

το λουρι πρεπει να ειναι μπροστα ή διπλα στο σκυλο,να μην το νιωθει πανω του και ομως να εκτελει την εντολη ορθα.

συμβουλεψε λοιπον ο εκπαιδευτης τον συγκεκριμενο χειριστη και κατ'επεκταση ολους μας,οτι αν βρεθουμε σε αναλογη κατασταση με εναν εκπαιδευομενο -ακομα- σκυλο,καλο θα ειναι να υπαρχει και αλλο ατομο μαζι μας,ωστε εμεις να δωσουμε την εντολη "κατω" ή "κατσε" και "μεινε" και να μην τον δεσουμε αλλα να βρισκομαστε μαζι του...ο αλλος (φιλος κλπ) μπορει να παει να ψωνισει και ετσι θα μας βοηθησει...αφηστε που αν παει να ψωνισει,σιγα μην του δωσουμε μετα τα χρηματα...αρα 2 καλα σε 1...:paja1::paja1::D...το τελευταιο δεν το ειπε φυσικα ο εκπαιδευτης...:p

ενα αλλο σημειο και κλεινω με αυτο που θα ηθελα να σταθω ειναι η εντολη "μεινε"...παλι αφορμη ηταν ερωτηση χειριστη προς τον εκπαιδευτη και πανω εκει ειπε ο εκπαιδευτης..."το μεινε στην ελλαδα ειναι μια αλλη ιστορια σε σχεση με την ιδια εντολη σε αλλη χωρα..."...επειδη δεν το καταλαβα και δεν το συνεχισε θα τον ρωτησω την Δευτερα να μου λυσει την απορια μου αυτη...

:)

Last edited:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Θοδωρη, διαβαζω παντα με ιδιαιτερο ενδιαφερον αυτό το θεμα γιατι ολο και κατι καλο μαθαινω.
Επισης σχολιαζω επειδη εισαι φιλος και σου εχω θαρρος.

Δεν εχω καμια αμφιβολια για την ορθοτητα του σχολίου σχετικα με το μεινε και το δεσιμο αλλά εγω τοσον καιρο δεν καταφερα να δω διαφορά αναμεσα στο μεινε και ο σκυλος δίπλα λυτός, στο μεινε με το λουρι στο χερι και στο μεινε και δεσιμο σε σταθερο σημειο. Αν το μεινε δουλευτει και γινει ισχυρο βεβαια.

Ωστοσο, καταλαβαινω δεν καταλαβαινω, το κραταω αυτό που ειπε ο εκπαιδευτης.
Ερωτηση τωρα. Συχνα παω με την οικογενεια ή με φιλους σε ταβερνες και καφε και η Ηρα είναι φυσικα μαζι ως το άλλο μου μισο.

Την βαζω στο ξαπλα και την δενω στο μπρατσο της καρεκλας. Είναι λαθος αυτό? Θα μου πεις την εχω δίπλα και μπορω να διορθωσω με το χερι αν σηκωθει. Δεν την βλεπω ομως παντα. Να κραταω το λουρι στο χερι 2 ωρες ή και παραπανω? Μαλλον δυσκολο.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
βασικά το θέμα είναι (και ας το λύσει καλύτερα ο θοδωρής στην επόμενη επίσκεψη στον εκπαιδευτή του...)
ο χειριστής έδωσε εντολή σε σκύλο υπό εκπαίδευση.... και τον άφησε από την εποπτεία του....... πολύ εύκολα το σκυλί σπάει την εντολή και έτσι εκπαιδεύεται στο όταν δεν είναι μπροστά ο χειριστής κάνω ότι θέλω... ουπς είμαι δεμένος... δεν μπορώ να φύγω.... ξανακάτσε...

και φυσικά όταν τελειώσει και μόνο τότε.. επιτρέπεται να κάνει αυτό που έκανε ο συγκεκριμένος χειριστής και μάλιστα πάντα δεμένο....

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
ο χειριστής έδωσε εντολή σε σκύλο υπό εκπαίδευση.... και τον άφησε από την εποπτεία του....... πολύ εύκολα το σκυλί σπάει την εντολή και έτσι εκπαιδεύεται στο όταν δεν είναι μπροστά ο χειριστής κάνω ότι θέλω... ουπς είμαι δεμένος... δεν μπορώ να φύγω.... ξανακάτσε...

και φυσικά όταν τελειώσει και μόνο τότε.. επιτρέπεται να κάνει αυτό που έκανε ο συγκεκριμένος χειριστής και μάλιστα πάντα δεμένο....
ακριβως Πετρο!

@Αρη

καλα κανεις και ρωτα...γιατι ετσι μαζευω και αλλες πλην τις δικες μου αποριες και την "πληρωνει" ο εκπαιδευτης!:D:D

για την Ζηνα θα ρωτησω τον εκπαιδευτη,λογο οτι ειναι ενα τοσο μικροσωμο σκυλι...οπως ειχε πει τα μικροσωμα εκπαιδευονται με διαφορετικη διορθωση...δεν περιμενα βεβαια να το πει...ο καθενας μας καταλαβαινει οτι το διορθωμα του Τορο στον πνιχτη αν γινει στην Ζηνα θα πνιγει επι τοπου...

p.s ωχχ για την Ηρα μιλησες...δικο μου λαθος...

η Ηρα στο απολυτως σωστο "κατω" και "μεινε",θα πρεπει να μεινει εκει 2 ωρες χωρις να κουνηθει χωρις να ειναι δεμενη...

δεν γνωριζω ποσο εκπαιδευμενη βεβαια ειναι,αρα δεν μπορω να σου πω γιατι θα κανω λαθος...

Last edited:

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
η Ηρα στο απολυτως σωστο "κατω" και "μεινε",θα πρεπει να μεινει εκει 2 ωρες χωρις να κουνηθει χωρις να ειναι δεμενη...

...
οριστεεεε???????:paja1::paja1::paja1:
στο εχει πει αυτο ο εκπαιδευτης?

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
Βρε συ Γαλαζια το 2 ωρες ηταν παρομοιωση...σκυλος ειναι οχι ρομποτ...

να δειξω το ποσο σωστα και πιστα πρεπει να εκτελουνται οι εντολες ηθελα με αυτο...

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Κι όμως, υπαρχει μια μεθοδος για να μεινει η Ηρα δυο ωρες στη θεση της….

… ολικη αναισθησία!:D:D

Ωστοσο, πιστευω ότι ενας ηρεμος εκπαιδευμενος σκυλος καποιας ηλικιας μπορει να μεινει δυο ωρες (θεση place πλεον).

Σχετικα με τη Ζηνα τωρα, δεν την διορθωνω και δεν την μαλωνω ποτέ. Στην ουσια ξερει μονο το «ελα» και το «μη» (το «μη» από επιπλήξεις της γυναικας μου, ποτέ δικες μου).
Η Ζηνα ερχεται γιατι παντα θα ακολουθησουν αγκαλιες, χάδια, παιχνιδια, φαγητο.

Εχω περιεργεια να μαθω πώς μπορει να γινει απαλη, ασφαλης και αποδοτικη διορθωση σε μινι σκυλακι.

Όταν ξεμπερδεψω με την Ηρα, θελω να ασχοληθω λιγο και με την Ζηνα, αλλά αποκλειστικα με σουπερ υπερθετικο τροπο, κερασματα, παιχνιδια, κλικερ και τα συναφή.
Αμφιβάλω βεβαια ότι θα μαθει κατι. Μιλαμε για τριων ετων σουπερ καλομαθημενο τρελαμένο πινσερακι.

Ferb

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2009
417
2
ΡΙΟ
www.rottweilers.gr
αυτη ειναι και η δικια μου απορια.ποση ωρα θα μπορει ενας σκυλος που ξερει καλα τη βασικη να <<μεινει>> σε θεση κατω.νομιζω πως δεν υπαρχει χρονος στη θεση κατω θα μπορει να μεινει ακομα και 2 ωρες.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97