Βασανισμός αγριογούρουνων για εκπαίδευση σκύλων

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Μη "γύρεις" προς Chobie...πίστεψε με θα το μετανιώσεις!...Σαν να έφαγε ποντίκια, μαζί με τις ποντικοπαγίδες ένα πράμα...:D
Έλειψε καθόλου τις προηγούμενες ώρες; Δεν πιστεύω να υπάρχει και ανάλογο βίντεο ??? :p

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Για να ξαναγίνουμε dogforum...

[video=youtube;qiCNgK8ppdU]http://www.youtube.com/watch?v=qiCNgK8ppdU&feature=related[/video]

[video=youtube;fuPw6dS8Dnk]http://www.youtube.com/watch?v=fuPw6dS8Dnk&feature=related[/video]

[video=youtube;4jxfP7X9h2U]http://www.youtube.com/watch?v=4jxfP7X9h2U&feature=relmfu[/video]

[video=youtube;Xs6VSrO7qXc]http://www.youtube.com/watch?v=Xs6VSrO7qXc[/video]

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
το τελευταιο ειναι εκγυμνασης?.. τεστ ικανοτητων?.. κατι τετοιο?
Ναι. Και ειναι απολυτως ελεγχομενο χωρις να στοχευει στον βασανισμο και την "τιμωρια" του αγριογουρουνου, αλλα στο να δειξει το σκυλι αν θα παει ή οχι να επιτελεσει την εργασια του. Φαινεται καθαρα πως επεμβαινουν γρηγορα και απομακρυνουν τον σκυλο απο το "δειγμα" αγριογουρουνου. Καμια σχεση βεβαια το pen test με αυτο που συζηταμε...

Sent from my Galaxy SII using Tapatalk 2

giwrgos2222

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2012
219
0
@ ptf

Όχι μόνο ο λύκος ή ο λύκος στη φύση...Όλα...οτιδήποτε δεν είναι ελεγχόμενο στο μεγαλύτερο ποσοστό του.

Ακόμα και για την "εργασία" της συντροφιάς, ο σκύλος, σαν κουτάβι περισσότερο, πρέπει να έχει συγκεκριμένα και ελεγχόμενα (όσο το δυνατόν) ερεθίσματα για να μην έχουμε ή να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερα "προβλήματα" ή λανθασμένες συμπεριφορές να αντιμετωπίσουμε αργότερα.

Γενικότερα τώρα...

Η βία;...Πόσος λόγος για την βία σε αυτό το χώρο;...Ένας χώρος με φιλόζωους και κυνόφιλους...

Ο ένας να "δείχνει" αυτόν που φορά στον σκύλο εκπαιδευτικό κολάρο ("πνίχτη") και να τον λέει βίαιο και "σκληρό"...

Αυτός να "ενίσταται" και να "δείχνει" τον "πάραδιπλα" με το e-colar (ηλεκτρικό κολάρο) και να τον λέει βίαιο και απάνθρωπο...

....εγραψες παλι....

Κάποιοι άλλοι να "δείχνουν" τους κυνηγούς και να τους λένε βίαιους και "δολοφόνους"...

Μια άλλη μερίδα να "δείχνει" την κυρία που δεν έχει βγάλει ποτέ το σκυλάκι της βόλτα και να την αποκαλεί βίαιη και σαδίστρια.

Ενώ μερικοί άλλοι να "δείχνουν" αυτούς που αφήνουν το σκύλο σε ένα "κλουβί" (crate) για κάποιες ώρες και να λένε "Να ο βίαιος!...Ορίστε το κτήνος!"...

...και αν "εκείνοι" δουν τους "άλλους" να "σηκώνουν χέρι" στο σκύλο τους θα "δείξουν" και θα πουν "Το κτήνος!...Ο βίαιος!"...

Ένα δάκτυλο...μερικές φάλαγγες ενωμένες που κινούνται επιδεικτικά πάντα προς οποιαδήποτε κατεύθυνση εκτός από αυτή του "κατόχου" τους.

Τώρα πλέον "συνδράμουν" και τα υπόλοιπα δάκτυλα, πέρα από τον δείκτη, για να δείξουν πάλι...πληκτρολογώντας, τους άλλους...τους "βίαιους"...τους "φταίχτες". Εύκολα και "αβασάνιστα"...

Δεν υπάρχει ποτέ ο ίδιος "ζήλος" στον τομέα της αυτοκριτικής...Στον δικό μας ρόλο σε αυτή την "βίαιη" κοινωνία...Σε αυτές τις "βίαιες" πράξεις που τελούνται συνεχώς και ακατάπαυστα.

Σιωπηλά και "αυτόματα" όμως βάζουμε τους εαυτούς μας, τους "τοποθετούμε", στους "καλούς", τους "αγνούς", τους "σωστούς"...Γιατί αν "αυτοί" είναι "βίαιοι", "εμείς" είμαστε "καλοί", "ευαίσθητοι", "φιλόζωοι", "ενάρετοι"...

"Το θέαμα είναι αποκρουστικό..."
"...είναι ξεκάθαρο βασανιστήριο..."

...λέει η κυρία ή ο κύριος στην σελίδα της...Το ίδιο και κάποιοι άλλοι...και μετά από λίγο σηκώνονται από την καρέκλα τους για να πάνε να μαζέψουν αυτή την ποντικοπαγίδα με την κόλλα που χθες τοποθέτησαν πίσω από τα ντουλάπια και πριν λίγες ώρες "αιχμαλώτισε" ένα ποντίκι...Θηλυκό ποντίκι...και αυτό το κατάλαβαν γιατί δίπλα στο νεκρό και κολλημένο σώμα της στην παγίδα, είχαν κολλήσει και τα νεογέννητα μικρά της (2 τον αριθμό)...που γέννησε πρόωρα από το στρες πριν πεθάνει...νεκρά κι αυτά...

Σα δε ντρέπονται οι κυνηγοί!
εγραψες παλι... ακομα και αν ειμαι 1 απο αυτους (υποθετικα μιλοντας,δεν εχω καν σκυλο) εχεις δικιο να πω την αληθεια ολοι το κανουμε

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Ωραία βίντεο DJ, ειδικά το πρώτο. Έχω που έχω μια αδυναμία στα Grey βλεποντας τέτοια βίντεο τα θαυμάζω ακόμα περισσότερο.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Δεν θα ξαναπώ τις απόψεις μου για το κυνήγι..γιατί θα χαρακτηριστώ πάλι οπλοφοβική, οικολόγος light...ή θα μπούμε πάλι στην διαδικασία του γιατί δεν με ενοχλεί η κότα που γεννιέται, ζει και πεθαίνει βλέποντας μόνο την ταίστρα της και όχι την διπλανή της. Το μόνο που θα πω είναι ότι το κυνήγι ΔΕΝ το θεωρώ σπορ...!
Το πως θα <ανέβει> ο σκύλος για να κυνηγήσει ...δεν είναι κάτι που το γνωρίζω ΑΛΛΑ μέθοδοι του τύπου που υπάρχουν στα διάφορα βίντεο που κυκλοφορούν και φαίνεται να κατακρεουργείται ένα γουρούνι προς χάριν <ανεβάσματος> του σκύλου...τις βρίσκω τουλάχιστον απαράδεκτες ..μη πω και βάρβαρες! πόσο μάλλον όταν κάποιοι τις βιντεοσκοπούν και γεμάτοι χαρά τις κοινοποιούν κιόλας! Τι να πω..δεν έχω λόγια. Προσωπικά το θεωρώ ασέβεια γενικότερη!.
Αν πρέπει να επιλέξω τρόπο θανάτωσης του γουρουνιού θα επέλεγα σαφώς έναν πυροβολισμό και τέλος και καμία επώδυνη επαφή σκύλου - γουρουνιού για το καλό και των δύο ζώων.
Φυσικά και πρέπει να ελέγχονται οι πληθυσμοί των ζώων σε όλες τις περιοχές διαφορετικά διαταράσσεται όλη η αλυσίδα. Δεν ξέρω αν αφήνουν οικολογικές οργανώσεις ή κυνηγετικοί σύλλογοι ζώα ελεύθερα αλλά νομίζω ότι αν γίνεται ο σκοπός τους είναι διαφορετικός. Οι προυποθέσεις και τα κριτήρια βάση των οποίων γίνονται αυτές οι απελευθερώσεις πιστεύω ότι θα είναι διαφορετικές.
giωrgos2222 ....αυτή περιγραφή...<..μετά από όλη την δουλειά των σκύλων, ο κυνηγός θα πιάσει τα πίσω πόδια του κάπρου..και θα τον αναποδογυρίσει...> μιλάς για αγριόχοιρο ..κάποιων κιλών...στο δάσος....αγριεμένο ?????...θα ήθελα να το δω αυτό πραγματικά!!!!!!!!!:rolleyes:
Επίσης λύσε μου την απορία του τι πάει να πει...<να κρατήσεις ζωντανό το γουρούνι και να το σκοτώσεις όταν βρεις επιτέλους κάπου να το δώσεις>????
Συμφωνώ ότι ο σκύλος εργασίας πρέπει να κάνει αυτό για το οποίο υπάρχει....απλά σημασία έχει ο τρόπος που το κάνει και ο τρόπος που εμείς του υποδεικνύουμε να το κάνει!!
Ο βαθμός της αίσθησης του τι κάτι είναι βίαιο ..φυσικά και είναι σχετικός !!!

krisai

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2008
224
3
Το αστειο της υποθεσης ειναι οτι εαν ψαξεις στην βιβλιογραφια ειδησεις κτλπ ειναι οτι πλυθαινουν οι επιθεσεις απο αγρια γουρουνια ,πριν λιγο καιρο στην γερμανια ενα προσπαθησε να σκοτωσει ενα μικρο κοριτσακι για να το φαει ,κατα την γνωμη μου αυτα γινονται γιατι τα ζωα δεν κυνηγιουνται οσο εντατικα θα επρεπε για να φοβουνται τον ανθρωπο και να μην τον βλεπουν σαν λεια ,ο πλυθησμος μεγαλωσε το κυνηγι χανει σε δημοτικοτητα λογω κοινωνικοπολιτικων συνθηκων που επικρατουν στην Ευρωπη και οι αγριοχοιροι αποθρασυνονται .Ταυτοχρονα δημιουργουν λογω υπερπλυθησμου τεραστιο προβλημα στα εδαφοβια πουλια πχ περδικα φασιανος αφου καταναλωνουν αυαγα και νεοσσους και επισης στα βρεφη ζαρκαδιων και ελαφιων τα οποια επισης τρωνε με μεγαληευχαριστηση ...Ο καλυτερος τροπος ελεγχου και αποτροπης ειναι το κυνηγι με σκυλους συλληψης οπως εχει αποδειξει η εμπειρια των ΗΠΑ οπυ εχουν δοκιμαστει τ απαντα απο κανονια και παγιδες μεχρι κυνηγι με παγανα .Εκει λοιπον εχει αποδειχτει πως εαν ενας αγριοχοιρος συλληφθει απο σκυλους συλληψης τοτε οι υπολοιποι κανουν να επισκεφθουν την περιοχη πανω απο 30 ημερες εως και 2 μηνες...

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.810
58
ΑΘΗΝΑ
Νομίζω πως (τουλάχιστον σε κάποιες πολιτείες) έχει δικαίωμα οποιοσδήποτε να σκοτώσει αγριόχοιρο που μπήκε στην ιδιοκτησία του. Το pen test επιτρέπεται στις ΗΠΑ;