Βασανισμός αγριογούρουνων για εκπαίδευση σκύλων

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Ο γειτονας μου.. το διπλανο σουβλατζηδικο, ειναι απο καποιο χωριο γυρω στην Αρτα και κυνηγος.. (μιλαμε για πολλους μεσημεριανους τσακωμους βαρεμαρας, καλο παιδι βεβαια :) )
αυτος δεν κυνηγαει γουρουνι.. οι φιλοι του ομως, χρησημοποιουν Γκριφον.. οχι τα κανις, Γκεκα και Γιουρα.. προτιμανε διασταυρωσεις γκεκα με γκριφον.. μιλαμε για αγοραπωλησιες πολλων χρηματων..
Η τακτικη που μου περιγραφει, κατεβαινουν με 4-5 σκυλια, στελνουν τα σκυλια να εντοπισουν το θηραμα, τα σκυλια δεν πρεπει να κανουν επιθεση στο γουρουνι. Ισως καποιο δυνατο σκυλι να επιτεθει, αλλα λεει ειναι λαθος , το πιθανοτερο ειναι να βγει κατακρεουργημενο.. Μεγαλος κινδυνος αν πεσουν σε αρσενικο αγριογουρουνο.
Αφου λοιπον κανουν την "σταμπα" ειδοποιουν τους κυνηγους οι οποιοι ειτε ξερουν τους δρομους του γουρουνιου και του κανουν καρτερι... η ριχνουν επιτοπου εκει που το εντοπισαν.
(άιντε .. το μαθαμε και αυτο.. :( )

εντιτ : και εμενα μαρεσουν τα σκυλια που εργαζονται .. σου κοβει την ανασα ειναι αληθεια!! βρισκει ο σκυλος την φυση του ..

Last edited:

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Η τακτικη που μου περιγραφει, κατεβαινουν με 4-5 σκυλια, στελνουν τα σκυλια να εντοπισουν το θηραμα, τα σκυλια δεν πρεπει να κανουν επιθεση στο γουρουνι. Ισως καποιο δυνατο σκυλι να επιτεθει, αλλα λεει ειναι λαθος , το πιθανοτερο ειναι να βγει κατακρεουργημενο.. Μεγαλος κινδυνος αν πεσουν σε αρσενικο αγριογουρουνο.
Αφου λοιπον κανουν την "σταμπα" ειδοποιουν τους κυνηγους οι οποιοι ειτε ξερουν τους δρομους του γουρουνιου και του κανουν καρτερι... η ριχνουν επιτοπου εκει που το εντοπισαν.
Μια χαρα ειναι αυτη η κυνηγετικη τακτικη που περιγραφει ο φιλος σου για κυνηγι αγριογουρουνου. ''Τυπική'' θα την χαρακτηριζα.

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
ναι .. προφανως..
δεν εχω θεμα με το κυνηγι.. εχω οταν αυτο γινεται χωρις να σεβονται την φυση ειτε σε real κατασταση ειτε σε προπονηση.... η οταν ψαροντουφεκαδες πανε την νυχτα... πρεπει να ειμαστε εντιμοι.
και σαφως προτιμω να βλεπω το κυνηγοσκυλο να κυνηγαει και να χρησημοποιει ολα τα ατου του.. απο το να το βλεπω στον καναπε να καταστρεφει καναπεδες :p

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
και σαφως προτιμω να βλεπω το κυνηγοσκυλο να κυνηγαει και να χρησημοποιει ολα τα ατου του.. απο το να το βλεπω στον καναπε να καταστρεφει καναπεδες :p
Για βιοποριστικούς λόγους ναι. Αν πρόκειται όμως να κυνηγάει για εκτόνωση και διασκέδαση του ανθρώπου, προτιμώ να μην το βλέπω, ούτε στην φύση, ούτε στον καναπέ. Ας εκλείψει ως είδος.

panosdog

Well-Known Member
22 Ιουνίου 2012
320
1
Για βιοποριστικούς λόγους ναι. Αν πρόκειται όμως να κυνηγάει για εκτόνωση και διασκέδαση του ανθρώπου, προτιμώ να μην το βλέπω, ούτε στην φύση, ούτε στον καναπέ. Ας εκλείψει ως είδος.
Mareco δεν νομιζω οτι το κανουν για διασκεδαση του ανθρωπου. Για αυτο το λογο εγιναν καποιες φυλες με ολα τα ρισκα που υπαρχουν κατα τη διαρκεια του κυνηγιου. Αλλωστε και ενας σκυλος φυλακας δεν θα παρει μικροτερο ρισκο αν χρειαστει να κανει τη δουλεια του. Πιστευω πως αν καθε φυλη χασει τα χαρακτηριστηκα της τα σκυλια δεν θα εχουν λογο υπαρξης, πραγματι θα εκλειψει ως ειδος και ας τα εχουμε.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Η αλήθεια είναι, ότι δεν έχουν πλέον πραγματικό λόγο ύπαρξης, με αυτές τις έννοιες. Του πως και του γιατί, δημιουργήθηκαν κάποτε. Οπότε sorry αλλά για μένα...ναι, ας εκλείψουν ως είδος, αν πρόκειται να "χρησιμοποιούνται" με σκοπό την εξολόθρευση άλλων ζώων για διασκέδαση [ξαναλέω] του ανθρώπου, ρισκάροντας και την δική τους ζωή. Το ίδιο φυσικά πιστεύω και για τους σκύλους-φύλακες. Δεν τους χρειαζόμαστε πραγματικά.

panosdog

Well-Known Member
22 Ιουνίου 2012
320
1
Η αλήθεια είναι, ότι δεν έχουν πλέον πραγματικό λόγο ύπαρξης, με αυτές τις έννοιες. Του πως και του γιατί, δημιουργήθηκαν κάποτε. Οπότε sorry αλλά για μένα...ναι, ας εκλείψουν ως είδος, αν πρόκειται να "χρησιμοποιούνται" με σκοπό την εξολόθρευση άλλων ζώων για διασκέδαση [ξαναλέω] του ανθρώπου, ρισκάροντας και την δική τους ζωή. Το ίδιο φυσικά πιστεύω και για τους σκύλους-φύλακες. Δεν τους χρειαζόμαστε πραγματικά.
Φυσικα και τους χρειαζομαστε.
Και αυτα τα ιδιαιτερα εργασιακα χαρακτηριστηκα της καθε φυλης ειναι που μας κανουν να τους λατρευουμε. Αν αυτα χαθουν θα μας μεινει η αναμνηση και σε μερικες δεκαετιες οι ιστοριες των παλιων με θεμα "ετσι ηταν καποτε οι σκυλοι". Ισως ομως να μην ειναι ετσι για ολους απλα εγω δεν μπορω να δω τους σκυλους ως pet.

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
+φωνω και "δεν θα αλλαζα ουτε κομμα"

Ελα, που μπηκα στο τριπακι και ανοιξα να δω και βιντεακια.. τρομαρα μου.. νταξει , ομολογω οτι η συνεργασια κυνηγου-σκυλου ειναι ωραια.. το πως του οδηγουν το θηραμα και πως σαν ομαδα συνενοουνται τα σκυλια μεταξυ τους.. ειδα διαφορες φυλες..
το κυνηγι αγριογουρουνο ειναι hardcore κατασταση.. δεν....... μπα..
μαρεσαν τα βινετακια που δειχναν μεχρι που το πιαναν.. η συνεχεια δεν αντεχετε..
..οσο για τα ντογκο.. απαπαπα πανιαγια μου! τα τερατα!

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Θέμα που έχουν "καταναλωθεί" πολλές ώρες συζητήσεων αυτό που προκύπτει από τέτοια "παραδείγματα"...

Που αρχίζει και που τελειώνει η βία;
Που αρχίζει και που τελειώνει η ευαισθησία μας;
Που αρχίζει και που τελειώνει η φιλοζωία μας;

Ειλικρινά, δεν ξέρω ή μάλλον δε μπορώ να απαντήσω μονολεκτικά για το αν είμαι "υπέρ ή κατά". Αυτό που μπορώ με σιγουριά να πω είναι πως ο κάθε ένας από εμάς έχει τα δικά του όρια ευαισθησίας, κυνοφιλίας, ζωοφιλίας, κλπ...Τραβά τις δικές του "κόκκινες γραμμές" (για να χρησιμοποιήσω και μια "πολυφορεμένη" έκφραση της εποχής).

Για κάποιους ο πυροβολισμός και ο θάνατος της μπεκάτσας είναι σπορ και χόμπι, για άλλους όχι.
Για κάποιους το Γκρέυχαουντ (ή ο Κρητικός Ιχνηλάτης ή Λαγωνικός) που "σβερκώνει" το λαγό είναι "εργασία" ίδια με αυτή των Ντόγκο Αρτζεντίνο ή άλλων boar dogs που κυνηγούν και δαγκώνουν ένα αγριογούρουνο.

Για κάποιους άλλους σπορ και εργασία είναι η μάχη σκύλου εναντίον σκύλου ή σκύλου εναντίον ταύρου ή κόκορα εναντίον κόκορα...

Όλοι έχουν "ηθικούς και ανήθικους" στους κύκλους τους, όλοι θα σου μιλήσουν για παραδόσεις, ένστικτα, προορισμό, ιστορία, γονίδια, για "σωστό και λάθος" τρόπο...

Για εμένα, η ουσία είναι πως ο κάθε ένας έχει τα αυστηρά προσωπικά του όρια...

Το τι είναι νόμιμο και τι είναι παράνομο τελικά το "ρυθμίζει" ή μια πλειοψηφία με κοινά όρια ή μια μειοψηφία που έχει "τον τρόπο" της...Έτσι γίνεται για το οτιδήποτε...Το νόμιμο όμως δεν είναι πάντα ηθικό και το ηθικό δεν είναι πάντα νόμιμο...αλλά, εν τέλει, τι είναι το ηθικό και ποιος (και πως) το κρίνει;

Δύσκολα πράματα για Σαββάτο πρωί...:D

Καλημέρα σας και πάω Super Market (αν θέλετε κάτι...να πάτε μόνοι σας...:D)!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.925
Καλημέρα σας και πάω Super Market (αν θέλετε κάτι...να πάτε μόνοι σας...:D)!
Δεν είσαι εντάξει τώρα :D

Στην φύση το ηθικό δεν υφίσταται ακριβώς. Ισχύει ο νόμος του ισχυροτέρου. Ωστόσο όταν βλέπω ντοκυμαντέρ με λιοντάρια που σκοτώνουν ελάφια π.χ. δεν κοιτάω με ευχαρίστηση το θέαμα αλλά δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα. Είναι κάτι φυσικό, αν είναι ηθικό λίγο το νοιάζει το λιοντάρι.
Αν είχα την εικόνα ενός ανθρώπου που με τον σκύλο του κυνηγάει για να φάνε και οι δύο το κρεατάκι τους, είτε αγριογούρουνα είτε οτιδήποτε δεν θα με ενοχλούσε. Μέρος της φύσης είμαστε και εμείς.
Όταν όμως ακούω για περιφραγμένους χώρους που αφήνουν αγριογούρουνα να κατασπαραχτούν από σκυλιά για εξάσκηση αυτό ενοχλεί το αίσθημα δικαιοσύνης που έχω. Άστα ελεύθερα στο δάσος να δούμε ποιός θα επιβιώσει, ο σκύλος ή το αγριογούρουνο; Και όχι με κομμένα τα δόντια του γουρουνιού...

Last edited:

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Μιας που το σηκωνει το θεμα θα σας δειξω φωτο απο το σπιτι μας το βραδυ. :)

Δεν ξερω αν τα αμολυσε καποιος αλλα αυτα ειναι αγρια. Ερχονται καθε βραδυ να φανε τα μηλα (φιρίκια συγκεκριμενα-ντοπια ποικιλια) που πεφτουν και στηνουν παρτυ ολοκληρο μαλωνουν και μεταξυ τους. :D Μολις αντιληφθουν ανθρωπο τα ποδια τους βγαζουν σπιθες. Ευτυχως κανεις στην οικογενεια δεν ειναι κυνηγος εκτος απο τα σκυλια δηλαδη. Που αυτα ουτε τα σκυλια δεν υπολογιζουν καθως ξερουν οτι δεν μπορουν να τα φτασουν, βγαζουν τα πνευμονια τους στο γαυγισμα (μεχρι να ζαλιστω και να τους κλεισω μεσα στο σπιτι) και τα γουρουνια παρολα αυτα τρωνε σαν κυριοι. :)

εντιτ: Αυτα που ακουω παντως για τους οικολογους μου φαινονται κουφα. Ποσα εκτροφεια εχουν πια και για ποσα ειδη? Που τα εχουν και πως ποτε κανεις δεν εχει γνωρισει εναν που να κανει αυτη τη δουλεια? Μα εκτροφεια φιδιων! χαχαχαχα!!!!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.925
Ωραίες φωτογραφίες :D

Θυμήθηκα και κάτι άλλο τώρα.
Στην Βόρεια Σουηδία, στην μικρή πόλη από όπου κατάγεται ο άντρας μου, λίγο πιο έξω στην εξοχή έχει αρκούδες και λύκους. Οι ντόπιοι θέλουν να της σκοτώσουν, ειδικά τις αρκούδες, οι οικολόγοι φωνάζουν, η κυβέρνηση δίνει συγκεκριμένο αριθμό που επιτρέπεται να σκοτώσει κάθε κυνηγητική ομάδα.
Οι αρκούδες, πεινάνε, και κατεβαίνουν και στα σπίτια. Έχουν σκοτώσει σκύλους πολλές φορές, και κινδυνεύουν και άνθρωποι.
Ποιός έχει δίκιο τώρα, οι ντόπιοι που τις θέλουν kaputt, οι οικολόγοι που βλέπουν μια πιο σφαιρική εικόνα και φωνάζουν για την διάσωση τους, οι αρκούδες που πεινάνε, ή τα σκυλιά που πάνε άκλαφτα; Όλα είναι θέμα οπτικής γωνίας τελικά.

giwrgos2222

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2012
219
0
απαγορευται να κυνηγανε κατω απο 18 εχουν αδεια οπλου ,κυνηγιου?
Οταν λεω οχι με αυτην την μεθοδο εννοω οχι με την μεθοδο των σκυλιων για την οποια μιλαμε.χρησιμοποιουν τα σκυλια για καταδιωξη του γουρουνιου ετσι ωστε να βγει εκει που εχουν στηθει.
(παρεπιπτοντως δεν πανε μονοι τους εχουν και μεγαλυτερα αδερφια-ξαδερφια μαζι αλλα ακομα και να μην ειχαν εε ενταξει στα χωρια κανεις οτι θες για να ειμαστε ειλικρινεις

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Να πω την αμαρτία μου... νομίζω τα σκυλιά που χρησιμοποιούν οι κυνηγοί θα τα ζήλευαν πολλά δικά μας σκυλιά.
Ναι...δεν το συζητώ...ζωή χαρισάμενη...