ΒΡΗΚΑ ΚΟΚΚΑΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!


omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Στην Γερμανια πουλανε κοκαλα απο προσουτο αεροστεγως συσκευασμενα,2-3 ευρω το ενα,οπως και ωμα μοσχαρισια.
Το λιπος οταν τρωει κοκκαλα το χρειαζονται για να μην παθουν δυσκοιλια,κανει και το μεδουλι και αυτο λιπος ειναι,σε μερικα ομως σκυλια φερνει ευκοιλια το λιπος,οποτε δοκιμαζεις.
 




sl8

Well-Known Member
12 Απριλίου 2009
149
4
Ηράκλειο Κρήτης
Το Μουφ θα έτρωγε ΟΛΟ το κοτόπουλο και θα σου ζήταγε κι άλλο!
Είπαμε τον πάω λάου λάου. Δεν τον ρώτησα να μου πεί αν τον έφτασε:D.
Σάρα, εσύ το μοσχάρι (είτε κόκκαλο είτε κρέας) το καταψύχεις και αν ναι για πόσο? Διάβασα εδώ οτι ενα 24ώρο είναι αρκετό.Θετώ προσωπικά την ερώτηση για να μην μου πείτε να βάλω στο ψαχτήρι "barf" :D:D. Λυπηθείτε με, εχουν βγάλει αστράκια τα μάτια μου τις τελευταίες μέρες να διαβάζω τα πόστς νήμα-νήμα:pΤώρα λοιπόν που μελέτησα την ύλη την βάζω σε τάξη αντιπαραθέτωντας την θεωρία με την πράξη!
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Εγώ ΔΕΝ χρειάζεται να ρωτήσω καν το Μουφ. Έρχεται από μόνο του και ζητάει κι άλλο γλυφόμενο!:eek::eek::eek::eek::eek: Τα κόκκαλα τα διατηρώ στην κατάψυξη και του τα δίνω ένα-ένα. Δε χρειάζεται δε απόψυξη διότι το Μουφ είπαμε: μεγάλο-μικρό παστρεύει ασχέτως κατάστασης. Τα πλένω πού και πού βέβαια διότι δεν τα τρώει με μιας. Συνήθως του δίνω ειδικά κόκκαλα καπνιστά για σκύλους και μάλιστα κλειδώσεις από βουβάλι ή ταύρο διότι γι' αυτά το Μουφ πουλάει και την ψυχή του στο διάολο!:eek::eek::eek::eek::eek::D:D:D:D:D
 




sl8

Well-Known Member
12 Απριλίου 2009
149
4
Ηράκλειο Κρήτης
Περιττό να αναφέρω οτι έφαγε κόλλημα άγριο με την κοκκκάλα. Την έδωσα χτές το απόγευμα 6 η ώρα, κατά τις 12 τα μεσάνυχτα βγήκα να δω τι κάνει και μασουλούσε ακόμη. Το πρώι 7 βγήκα έξω, έβρεχε καταρρακτωδώς πουθενά ο ρόκυ, πουθενά η κοκκάλα! Κάνω πιο κεί και ακούω γδούπους και ροκκάνισμα μέσα στο σπιτάκι. Τι να δώ? ξάπλα μέσα να μασουλάει:D

Τον έβγαλα για κατούρημα, απο τα σκουρόχρωμα ούρα του κατάλαβα οτι δεν είχε κάνει παύση ούτε για να πιεί νερό όλο το βράδυ απο το απόγευμα! Μισή ώρα έτρεχε η βρύση:eek: Αφού μέπιασε και μένα με την τόση ανακούφιση ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του!

Και τώρα που γράφω αυτή τη δουλειά κάνει...
 


Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
ειναι εθισμος -ειδικα για τις μεγαλοσωμες φυλες- το βοδινο κοκκαλο...μια απο τα ιδια και ο δικος μου...οχι τοσο μεγαλο "κολλημα",αλλα το αγαπαει πραγματικα το κοκκαλο του!
 


katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Και εμείς ωμά τα τρώμε...συγνώμη...τα ροκανίζουμε ήθελα να πω..
Το τραγικό είναι ότι τα κόκαλα εμφανίζονται πανω στον καναπέ...κάτω από το πάπλωμά μου...
Τα δε βλαμμένα...όση ώρα βλέπω τηλεόραση...αυτά κοιμούνται δίπλα μου...μόλις παώ για ύπνο..τότε θυμούνται τα κόκαλα και αρχίζουν τα γκαπ και τα γκουπ στο πάτωμα
Ε, τα πνίγεις κύριε Πρόεδρε η δεν τα πνίγεις...
 


sl8

Well-Known Member
12 Απριλίου 2009
149
4
Ηράκλειο Κρήτης
Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι. Τώρα είναι χειμώνας, πάει στην ευχή. Το καλοκαίρι με τις ζεστες και τις μύγες τι κάνουμε? Εδώ με το κρύο και μυρίζει ο χώρος και το σπίτι σαν σφαγείο. Υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης? και αν οχι για τον σκύλο, για εμάς τους ανθρώπους? Θα πρέπει κάθε φορά να τον κάνω και μπάνιο πχ?
 


merenta

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
221
1
ΔΡΑΜΑ
εγώ θέλω να ρωτήσω το εξής
γιατί μοσχαρίσιο και όχι χοιρινό ;
τι παίξει ;
ομολογώ πως δεν της είχα δώσει ποτέ κόκαλο και δεν γνώριζα καν οτι μπορεί να φάει αρκεί να είναι ωμό.

Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι. Τώρα είναι χειμώνας, πάει στην ευχή. Το καλοκαίρι με τις ζεστες και τις μύγες τι κάνουμε? Εδώ με το κρύο και μυρίζει ο χώρος και το σπίτι σαν σφαγείο. Υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης? και αν οχι για τον σκύλο, για εμάς τους ανθρώπους? Θα πρέπει κάθε φορά να τον κάνω και μπάνιο πχ?
δεν ξέρω να σου απαντήσω αλλά οι μύγες είναι μεγάλο πρόβλημα και όχι γιατί θα μαζευτούν αρκετές αλλά θα κάτσουν πάνω στο κόκαλο και σίγουρα θα αφήσουν ... ξέρεις..... σκ@τούλες
 


Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
προσωπικα,του δινω το κοκκαλο του ζεματισμενο για 4 λεπτα.

του το αφηνω οση ωρα κρινω και χρειαζεται και υστερα το μαζευω και του το ξανα-δινω την επομενη μερα...μετα απο 3 μερες του δινω καινουργιο.

...και παντα το ροκανιζει,εκτος σπιτιου...οποτε ουτε μιγες,ουτε τιποτα.

@Μerenda

γιατι ειναι πιο μεγαλα και ανθεκτικα κοκκαλα,απασχολειται περισσοτερο καιρο μαζι τους και δεν σπανε ευκολα σε μικροτερα κομματια,τα οποιο μπορει να τραυματισουν το στομαχι τους.
 


sl8

Well-Known Member
12 Απριλίου 2009
149
4
Ηράκλειο Κρήτης
εγώ θέλω να ρωτήσω το εξής
γιατί μοσχαρίσιο και όχι χοιρινό ;
τι παίξει ;
ομολογώ πως δεν της είχα δώσει ποτέ κόκαλο και δεν γνώριζα καν οτι μπορεί να φάει αρκεί να είναι ωμό.
Διάβασε εδώ με μια επισήμανση, η Loukia έκανε λάθος και ήθελε να γράψει χοιρινό και όχι μοσχαρίσιο. Αναφέρεται και παρακάτω στο ίδιο πόστ.
Εγώ δεν έχω ακόμη επαγγελματικό καταψύκτη και δεν ξέρω αν το συμβατό ψυγείο κατεβάζει τόση θερμοκρασία..
 
Last edited:


katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Το χορινό νομίζω ότι είναι πιό μαλακο και δεν υπαρχει και χοιρινό extra large μέγεθος!!!!!! Νομίζω..
Τώρα για τις μύγες...άστα...πρόβλημα...μόλις πιάσουν οι ζέστες...τα ωμά σταματάνε και τους πάω σε αυτά του pet shop...τι να κάνω...και λόγω κήπου μαζεύονται κάτι μύγες σε μέγεθος οικογενειακής συσκευασίας!!!
 


sl8

Well-Known Member
12 Απριλίου 2009
149
4
Ηράκλειο Κρήτης
προσωπικα,του δινω το κοκκαλο του ζεματισμενο για 4 λεπτα.

του το αφηνω οση ωρα κρινω και χρειαζεται και υστερα το μαζευω και του το ξανα-δινω την επομενη μερα...μετα απο 3 μερες του δινω καινουργιο.
Τεό σευχαριστώ. Το έχω ξαναδιαβάσει αυτό, αλλά φοβόμουν μήπως σκληρύνω το κόκκαλο. Αλλά τώρα που είδα πόσο χοντρό είναι νομίζω πως 4-5 λεπτάκια δεν το επιρρεάζουν. Στο επόμενο κόκκαλο λοιπόν, ακολουθώ τη συνταγή σου.
 


Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
:)

υπαρχουν κοκκαλα (εχω δωσει κανα 2-3 τετοια στον σκυλο μου),που και 10 λεπτα -που λεει ο λογος να βραζουν-,δεν μαλακωνουν με τιποτα...ειναι οσο το μεγεθος του ποδιου της αγελαδας ενα πραγμα...:D

παντως τα 3-4 λεπτα ειναι μια χαρα!
 




sl8

Well-Known Member
12 Απριλίου 2009
149
4
Ηράκλειο Κρήτης
μάλιστα..... :)
και ο κιμάς καλός είναι...
Πάλι απο πόστ του ίδιου μέλους:
- Το μοσχάρι προσέχουμε να μην έχει κύστες (Neospora Caninum). Αν πάρουμε μοσχρίσιο κιμά (που και να είχε κύστες το κρέας δε θα το μάθουμε ποτέ) τον καταψύχουμε για 24 ώρες (ή τον μαγειρεύουμε).
Το καλό με το μοσχάρι γενικότερα είναι οτι δεν χρειάζεται βαθιά και για μεγάλο διάστημα ψύξη.
 




sl8

Well-Known Member
12 Απριλίου 2009
149
4
Ηράκλειο Κρήτης
Ίσως τώρα που το ανέφερες να ζεματίζω και το κοτόπουλο πρίν του το δώσω. Να περιοριστεί και ο κίνδυνος των βακτηριδίων σαλμονέλα.