Για το πόσο εύκολα σπάνε, δε με νοιάζει πολύ, γιατί ο δικός μου έχει γερά σαγόνια και δεν του κάνει διαφορα μαγειρεμένο ή ωμό ... τα καταφέρνει και τα δύο! Και μάλιστα στο μισάωρο πάνω το έχει εξαφανίσει το κόκκαλο...... αν είναι μαλακό, του παίρνει δυο λεπτά....
Αυτό που με νοιάζει είναι τα αιχμηρά κομμάτια, και έκει δεν έχω δει διαφορά με το μάτι... μπορεί να κάνω και λάθος ή απλώς να έτυχε...
Έχει πεθάνει στην αγκαλιά μου στον κτηνίατρο το Αγ. Βερνάρδου μιάς φίλης.
ΛΕΣ να μην "κατάφερε" τα κόκκαλα; Λες να τον "ένοιαξε" το μαγειρεμένο ή ωμό; Λες να του πήρε παραπάνω από μισάωρο να τα "εξαφανίσει";
ΙΣΑ, ΙΣΑ όταν ο σκύλος τα μασάει γρήγορα, τα μαγειρεμένα κόκκαλα, ΤΟΤΕ είναι που κινδυνεύει η ζωή του.
Το Αγ. Βερνάρδου της φίλης μου (3ων ετών), αιμοραγούσε από τον πρωκτό και το στόμα... μου γέμισε αίματα το αυτοκίνητο. Δεν υπήρχει καμιά ελπίδα και φαινόταν πολύ πριν προλάβουμε να φτάσουμε στον κτηνίατρο (σχετικά γρήγορα ξεκινήσαμε, μόλις έδειξε "αδιαθεσία").
Πολλοί σκύλοι επαίζησαν τρώγοντας μαγειρεμένα κόκκαλα (πολλά από αυτά βέβαια πέρασαν κι άσχημες μέρες, χωρίς να δώσει κανείς σημασία).
Ομως, έχουν πεθάνει και πολλοί. Δεν θα είναι ΟΥΤΕ το ένα τέταρτο από αυτούς που τρώνε μαγειρεμένα κόκκαλα, αυτοί που πέθαναν από αυτό. Είμαι ΣΙΓΟΥΡΗ. Αλλά δεν απέχει πολύ από αυτό το ποσοστό. Αν αναλογιστείς πόσοι είναι που δεν ενδιαφέρονται για πιο λόγο πέθανε το "παλιόσκυλο" τελικά...
Εγώ δεν το ρισκάρω, αν και το έχω κάνει στο παρελθόν με μαγειρεμένα, μπούτια βοδινά ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ, όπου είχαμε ΠΑΝΤΑ εμετούς και αέρια. Δεν το ρισκάρω, γιατί δεν έχω ακούσε ποτέ ούτε ΜΙΑ περίπτωση σκύλου που πέθανε απο ωμά κόκκαλα (αν και είμαι ΣΙΓΟΥΡΗ πως και αυτό έχει συμβεί, απλώς είναι πολύ σπάνιο).
Αν έχεις αμφιβολίες, προς ΘΕΟΥ, δεν υπάρχει λόγος να δίνεις στον σκύλο ΚΑΝΕΝΑ κόκκαλο! Υπάρχει πραγματικός λόγος να το ρισκάρεις;;;;
ΔΕΝ θα του λείψει κάτι (αν τρώει καλή τροφή γενικώς).
Αν του δώσεις όμως, πρόσεξε μην είναι μαγειρεμένο γιατί αυξάνεται ο κίνδυνος.
Έπρεπε να με βλέπατε όταν δούλευα γκαρσόνα σε ταβέρνα.....
ΠΕΛΑΤΗΣ: "Μου τα βάζετε τα κοκκαλάκια σε σακκούλα για τον σκύλο;"
ΕΓΩ: "Οχι. Αν θέλετε να τον σκοτώσετε, να το κάνετε χωρίς την βοήθειά μου!"