Αφίσα....

rozeum

Well-Known Member
11 Αυγούστου 2010
601
3
Δυστυχώς αυτοί οι άνθρωποι προκειμένου να προωθήσουν τα δικά τους φιλοζωικά "συμφέροντα", που δεν έχουμε λόγω να μην πιστεύουμε ότι είναι όντως φιλοζωικά, χρησιμοποιούν αθέμιτα μέσα.
ι.
θες να μας πεις ακριβως τι εννοεις?

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
θες να μας πεις ακριβως τι εννοεις?
νομίζω ότι είχα κάνει ξεκάθαρο τι εννοούσα.
γενίκευσαν και παραπληροφόρησαν.
Ναι μεν νοιάζονται, ναι μεν αγαπάνε τα ζώα, ναι μεν προσπαθούν να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των αδέσποτων.
Δεν αμφιβάλλω. Το σωστό πιστεύω ότι είναι να απομακρύνουμε κάποιον από την λάθος λύση αλλά όχι να ισοπεδώσουμε τα πάντα, ουσιαστικά παρουσιάζοντας σαν μόνη λύση την υιοθεσία αδέσποτων.

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Επανερχομαι στο θεμα της αφισας.

To project αυτο ειχε καποιες δυσκολιες για μενα για εναν απλο λογο: Δεν υπήρχε πελάτης. Γιατι οταν υπάρχει πελάτης υπάρχει ενα brief, μια ερευνα αγοράς, ενα target group και πολλά αλλα που βοηθαν και "κατευθυνουν" τον σχεδιαστη εστι ωστε να μη βγει εκτος θεματος.

Τωρα, εδω, δεν γνωριζα -πχ- σε ποιες ηλικιές απευθυνομαστε οταν προτεινουμε "μην αγοραζεις κουταβια απο pet shops" . Eτσι επρεπε να προσδιορισω εγω ενα target group. Θεωρησα λοιπον οτι θα πρεπει να απευθυνομαστε σε νεους ανθρωπους. Αυτοι ειναι το μελλον. Προσδιορισα λοιπον μια ηλικια (15-55). Η ηλικια βγηκε απο εναν προχειρο υπολογισμο με κατωτερο οριο την εφηβεια ενος παιδιου (που αρχιζει να θελει και να πιστευει οτι μπορει ν' αποκτησει ενα σκυλακι) και με ανωτερο οριο την ηλικία καποιου γονιου που μπορει να εχει ενα παιδι στην ηλικια του κατωτερου οριου. Και φυσικά και ολα τα ενδιαμεσα ηλικιακα σταδια.

Αφου προσδιορισα τις ηλικιες αρχισα να σκεφτομαι ποια θα ηταν η κεντρικη ιδεα που θα μπορουσε να συγκινουσε ολο αυτο το μακρυ ηλικιακο πεδιο απο 15 ετων έως 55ετων. Ετσι κατεληξα στο προφανες: Στο διαδυκτιο και συγκεκριμενα στην Google.

Σχεδιαζοντας ουσιαστικα μια αναπαρασταση της αναζητησης, βαζοντας απο πριν τις λεξεις κλειδια που θελω να τονισω, βαζω το θεατη θελει, δε θελει, στο παιχνιδι. Δηλαδη τον κανω να σχηματισει στο μυαλο του την εικονα της στιγμης της αναζητησης προτρέποντάς τον να ψαξει.

Φυσικα οι καταλληλες εικονες* απο κατω ενισχυουν ολα τα παραπάνω προκαλοντας ευαισθησια στον θεατη και προετοιμαζοντας τον για το τι θα δει αν πληκτρολογισει καποιες απο τις λεξεις κλειδια.

*Τα γκρι κουτακια που δεν εχουν εικονες προοριζονται γι' αυτο το λογο.

Ελπιζω να πετυχαινει το σκοπο της. Τα σχολια δικά σας.

Puppy mills post&#1.jpg

Attachments

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Μου επιτρέπεις να στο "παίξω" πελάτης? :D :p

Πολύ ωραία ιδέα και concept !!!! και πρωτότυπη!
Θα ήταν ιδανικό αν η αφίσα είχε να κάνει μόνο στο γιατί να ΜΗΝ αγοράζουμε από εκεί.
Δεν καλύπτει όλες τις πτυχές που είχαμε βάλει ως βάση. Την εναλλακτική ενημέρωση στο που πρέπει τελικά κάποιος να απευθυνθεί.
Εκτός αν κάνεις αυτό που είπες, μια σειρά από αφίσες που η μία διαδέχεται την άλλη, κινούμενες στο ίδιο concept!
1 δηλαδή που κάποιος πληκτρολογεί "αδέσποτα" κτλ και ακόμα 1 που κάποιος γράφει "σωστή εκτροφή" or something !
πιάνεις το σκεπτικό μου; :)

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Προσωπικά το βρίσκω πανέξυπνο, πρωτότυπο και to the point.

Βέβαια δεν λεει τίποτα για τους ΒΥΒ....και δε δίνει εναλλακτικές....
αλλά τι στο καλό, όποιος κάνει τέτοια αναζήτηση στο Google θα βρεθεί στο φόρουμ μας, θέλει δε θέλει.

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Προσωπικά το βρίσκω πανέξυπνο, πρωτότυπο και to the point.

Βέβαια δεν λεει τίποτα για τους ΒΥΒ....και δε δίνει εναλλακτικές....
αλλά τι στο καλό, όποιος κάνει τέτοια αναζήτηση στο Google θα βρεθεί στο φόρουμ μας, θέλει δε θέλει.
Lara θεωρείς οτι αν πω στην θεία μου που μπορεί να θέλει σκυλί για τα παιδιά της "ΒΥΒ" θα ξέρει τι είναι; Αν κάτι δεν ξέρεις τι είναι δεν μπορείς να το "αναζητήσεις" :)

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Lara θεωρείς οτι αν πω στην θεία μου που μπορεί να θέλει σκυλί για τα παιδιά της "ΒΥΒ" θα ξέρει τι είναι; Αν κάτι δεν ξέρεις τι είναι δεν μπορείς να το "αναζητήσεις" :)
Θες να μου πεις τώρα ειλικρινά, με τόσα παρατημένα κ εξαθλιωμένα αδέσποτα γύρω μας τα περισσότερα, όλοι θεωρούν ότι τα σκυλάκια σε όλο τον κόσμο γεννιούνται σε ιδανικές συνθήκες;
Ούτε τα δάση καταστρέφονται, ούτε πόλεμοι γίνονται, ούτε εξαφανίζεται η χλωρίδα κ η πανίδα με πολύ γρήγορους ρυθμούς...
Καμία καχυκοψία δηλ...;

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Θες να μου πεις τώρα ειλικρινά, με τόσα παρατημένα κ εξαθλιωμένα αδέσποτα γύρω μας τα περισσότερα, όλοι θεωρούν ότι τα σκυλάκια σε όλο τον κόσμο γεννιούνται σε ιδανικές συνθήκες;
Ούτε τα δάση καταστρέφονται, ούτε πόλεμοι γίνονται, ούτε εξαφανίζεται η χλωρίδα κ η πανίδα με πολύ γρήγορους ρυθμούς...
Καμία καχυκοψία δηλ...;
Δηλαδή όσοι βλέπουν αδέσποτα πρέπει να γεννιούνται λέξεις ξαφνικά στο μυαλό τους όπως BYB - Puppy MIll?
Εγώ μέχρι και πριν 2 μήνες σκεφτόμουν ότι υπάρχουν ανεύθυνοι ιδιοκτήτες. Πετάνε τα σκυλιά τους επειδή τα βαρέθηκαν και αυτά πολλαπλασιάζονται επειδή είναι αδέσποτα και ζευγαρώνουν ανεξέλεγκτα. Αυτό μάλλον με κάνει ηλίθια και συνάμα με κάνει να ζω σε έναν κόσμο ονειρικά πλασμένο που ούτε τα δάση καταστρέφονται, ούτε πόλεμοι γίνονται, ούτε εξαφανίζεται η χλωρίδα κ η πανίδα με πολύ γρήγορους ρυθμούς...

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Συγχαρητήρια Lovey εξαιρετική ιδέα! Πιστεύω ότι αν αυτή η αφίσα κυκλοφορούσε πολύς κόσμος θα έμπαινε στον κόπο να κάνει μια αναζήτηση, γιατί εξάπτει την περιέργεια!

Πιο δύσκολο να προκαλέσεις την περιέργεια κάποιου, παρά να συγκινήσεις στιγμιαία, και ίσως πιο αποτελεσματικό.
Επιτρέπεται να χρησιμοποιήσει κανείς το λογότυπο της google όμως? Δεν έχω ιδέα.

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Συγνωμη να πω κατι...
και δεν μιλαω ποτε σαν πετσοπ.. οτι αφισα και να βγαλετε τελικα με μεγαλη χαρα και ικανοποιηση θα τηνκολησω στην βιτρινα, ειναι γνωστη η θεση μου...

Η ζημια ΔΕΝ ειναι μονο απο κει... oi BYB ?? που πηγαν? τα εκτοφεια κακης συμφορας? αν ανοιξετε μια εφημεριδα και παρετε μερικα τηλεφωνα (γιατι το χω κανει) ειναι ΠΑΡΑ πολλοι που ασχολουνται ΜΟΝΟ με ζευγαρωματα και πουληματα.. δινουν σκυλια, ατσιπαριστα ανεμβολιαστα κτλ κτλ.. και οταν τους ρωτας τι ειστε? petshop? λενε οοοοχι βεβαια εκτροφειο!!!

Εξυπνη η αφισα και παρακινει αρκετα ;) ομως οκ, απλως ο αλλος δεν θα παρει απο πετ σοπ αλλα θα παρει μια Χρυση Ευκαιρια..

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.862
5.113
patra
grdane.blogspot.com
ωραια η ιδεα ..
σωστες οι ηλικιες...

ο στοχος ποιος ειναι?

το γκουγκλ ασ γινει γουγκλ δεν μπορει να χρησιμοποιηθει...
ειδικα οταν κινδυνευεις απο μια σειρα επιχειρηματιων για δυσφημιση...

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Γενικά μπορούν να γίνουν πολλές αφίσες, που να περνούν σημαντικά μνμ φιλοζωίας κ σωστής απόκτησης σκύλου...
Για να πεις όλα όσα πρέπει, δυστυχώς το κείμενο χωρίς να το θες θα γίνει πολύ μεγάλο κ δύσκολο για κάποιον να κάτσει να το διαβάσει όλο.

Οπότε μικρά μνμ, περιεκτικά κ περισσότερες ίσως αφίσες για μένα είναι το κλειδί...

Ωραία σκέψη αυτή με το google, αλλά αν τίθεται θέμα πνευματικών δικαιωμάτων, μπορούμε να το γράψουμε αλλιώς, π.χ. σκέτο: αναζήτηση για: "...."

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Καταρχην, σας ευχαριστω για τα καλα σας λογια.

Αρκετες φορες στη δουλεια μου, οταν δειχνω ενα προσχεδιο πεταγεται ο καθε ασχετος και λεει το μακρυ του και το κοντο του. Για να πω την αληθεια ημουν σιγουρος οτι κατι τετοιο θα γινονταν κι εδω. Ομως ολα τα σχολια που κανατε ηταν σωστα και ακριβη.

Στο θεμα μας ομως τωρα:
Οντως δεν λεει κατι για τους BYB παρα μονο για τα pet shop. Ισως αυτο να ειναι λιγο αδικο για εκεινα τα petshop που δεν εμπορευονται κουταβια. Εδω πονταρω στο μυαλο του καθενος. Ξερετε υπάρχουν 2 σχολες design: Eκεινες που υποστηριζουν οτι το μηνυμα πρεπει να το καταλαβαινει και η 80χρονη γιαγια κι εκεινη που δειχνει τα πράγματα λιγο πιο έμμεσα σεβουμενη ετσι την ικανοτητα του θεατη να σκεφτει λιγο παραπανω. Ειμαι υπερ της δευτερης.
Αρα ως αφορα τους BYB θα μπορουσαμε ισως να προσθεσουμε αλλη μια γραμμη απο κατω που να λεει "ενημερωσου για την σωστη εκτροφη" ή κατι τετοιο. Δυστυχως ειναι μονο μια αφισα. Δε μπορει να τα χωρεσει ολα. Πρεπει απλως να περασει ενα μυνημα, να ενημερωσει επιγραμματικά και αν μπορει να παρακινησει. Νομιζω τα καταφερνει.

Ως αφορά τωρα για τη χρησιμοποιηση του λογοτυπου της Google. Θεωρητικώς αν το παρουμε, δεν μπορει να χρησιμοποιηθει. Ομως, επειδη το σημα δεν το παραμορφώνω, δεν του αλλαζω χρωμα και γενικως ακολουθω τα guide lines του και επειδη προκειται για μη κερδοσκοπικο (και καλο) σκοπο να στε σιγουροι οτι δεν προκειται να υπάρξει προβλημα. Aκομα ομως και να μου γινει μηνυση απο τη Google θα ηταν τρομερη δημοσιοτητα για μενα. :)

Να σημειωσω εδω οτι σεβομαι τα πνευματικα δικαιωματα και γι' αυτο το λογο οι φωτογραφιες απο κατω ειναι απο τράπεζα φωτογραφιων ελευθερες χρησης και δικαιωματων (εκτος απο μια, που θα φυγει αν τελικα προχωρησει).

Δε ξερω. Εσεις αποφασιζετε. Εγω ειμαι καινουριος εδω. :)

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.862
5.113
patra
grdane.blogspot.com
ο στοχος ή το κεντρικο μυνημα ειναι
αν θελεις σκυλο υιοθετησε απο φλοζωικη ή αγορασε απο σωστο εκτροφεα...
η ακαταλληλοτητα των παπυ μιλς και των πετσοπ πρεπει να ειναι το εμμεσο μυνημα που βγαινει απο την αφισα...

στην συγκεκριμενη αφισα συμβαινει το αντιθετο...

δεν ξεκινας αμεσο πολεμο με τα πετσοπ... ειδικα οταν ο νομος ειναι με το μερος τους κι ολα τα υπολοιπα εναντιον σου.... ( αναφορα στο σ/ν)
το Google δεν θυμαμαι καλα αν μπορεις να το χρησιμοποιησεις αλλοιως γινεται Coogle και τελειωνει η υποθεση...

δεν επιτιθεσαι λοιπον στα πετ σοπ ωστε να ξεσηκωθουν εναντιον σου...
(οποιος και να χρησιμοποιησει την αφισα... πιθανα να εχει και δωρεες απο πετσοπ σε τροφες για τα ζωα του)
αλλα πρεπει να τα θαβεις με το γαντι...