Αυλή vs Διαμέρισμα

peris

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2013
179
0
Πάτρα
Λοιπον η έχεται διαφορετικους σκύλους απο τους συνιθησμένους και δεν αφηνουν τριχεσ,σάλια,δεν καθονται εξω και μετα μεσα στο σπίτι και πανω στα ρουχα,ειδικα τώρα που είναι η εποχή που μαδάνε,στο ρούχο να σε ακουμπήσει αφήνει τρίχες πάνω σου,οταν λοιπον είναι μέσα στο σπίτι συνέχεια ο σκύλος θα αφήσει τρίχες παντού και χωρίς να το καταλάβεις μπορεί να πάνε οπουδήποτε και μπορεί να φας τρίχα χωρίς να το καταλάβεις!!!

radionuclide

Well-Known Member
11 Αυγούστου 2010
660
11
Athens
Λοιπον η έχεται διαφορετικους σκύλους απο τους συνιθησμένους και δεν αφηνουν τριχεσ,σάλια,δεν καθονται εξω και μετα μεσα στο σπίτι και πανω στα ρουχα,ειδικα τώρα που είναι η εποχή που μαδάνε,στο ρούχο να σε ακουμπήσει αφήνει τρίχες πάνω σου,οταν λοιπον είναι μέσα στο σπίτι συνέχεια ο σκύλος θα αφήσει τρίχες παντού και χωρίς να το καταλάβεις μπορεί να πάνε οπουδήποτε και μπορεί να φας τρίχα χωρίς να το καταλάβεις!!!
peris ξέρεις τι παθαίνεις αν φας τρίχα σκύλου χωρίς να το καταλάβεις ε?

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
μια φιλη μου εφαγε μια μονο τριχα σκυλου κατα λαθος και πεθανε μετα peris!!και απο τα σαλια ενας αλλος εβγαλε κατι φλυκταινες σε ολο του το σωμα...ασε κακο πραγμα..

radionuclide

Well-Known Member
11 Αυγούστου 2010
660
11
Athens
Εαν τα βαλω μεσα κ δεν ασχολουμαι μαζι τους, απαιτουν να βγουν εξω.
Ειχα δοκιμαστικα δωσει σε ολα τα σκυλια που ειχα την επιλογη "εξω η μεσα μαζι μου"
Ολα διαλεξαν εξω ακομα κ ο σκυλος που ειχα μεγαλωσει σε διαμερισμα!
Όλα είναι θέμα σχέσης σκύλου-ανθρώπου νομίζω. ο δικός μου όπου και να βρίσκομαστε όποιες επιλογές και να έχει ή πάνω μου θα είναι ή αντε το πολύ δύο μέτρα παραδίπλα!

peris

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2013
179
0
Πάτρα
peris ξέρεις τι παθαίνεις αν φας τρίχα σκύλου χωρίς να το καταλάβεις ε?
Βασικα δεν με ενδιαφέρει τι παθαίνεις αν φας τρίχα σκύλου,απλα δεν μου αρέσει ολο αυτό ρε παιδια,τρίχες,σάλια κτλ μέσα στο σπίτι.Το ότι σας αρέσει εσας δεν σας κατηγορώ απλα εγω λέω γιατι είμαι αντίθετος στο να μένει ο σκύλος στο σπίτι.Το βλέπω λίγο διαφορετικά το θέμα.Τυχαίνει να έχω γενικά ζώα αλλα στο σπίτι μέσα δεν μπαίνει ποτέ κανένα.Εδω εμείς αν δεν κάνουμε κάθε μέρα μπάνιο μυρίζουμε ασχημα ποσο μάλλον τα σκυλιά και αναφέρομαι στα μεγάλα που είναι πιο πυκνά τα φαινόμενα αυτα!

peris

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2013
179
0
Πάτρα
μια φιλη μου εφαγε μια μονο τριχα σκυλου κατα λαθος και πεθανε μετα peris!!και απο τα σαλια ενας αλλος εβγαλε κατι φλυκταινες σε ολο του το σωμα...ασε κακο πραγμα..
Εσενα μπορεί να μην σε ενοχλεί να φας και καμιά τρίχα εμένα ομως μου φέρνει εμετο!

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Οταν το σκυλι ζει μεσα σε ενα καθαρο σπιτι,δεν ειναι βρωμικο...και βολτα να το πας καθαριζεις τα πατουσακια του και ειναι και παλι καθαρο το ζωο.Επιλογη σου ειναι να το εχεις εξω,απλως να ξερεις οτι εξω υπαρχουν πολλοι κινδυνοι για την υγεια του!

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Οσοι απο σας δεν εχουνε εικονα εξοχης, πιθανον να μην αντιλαμβανονται ακριβως τι λεει ο peris.
Οταν το σκυλι ειναι μεσα-εξω θα πατησει χωμα/λασπη θα τα μεταφερει μεσα στο σπιτι
Θα κυλιστει θα σκονιστει θα τα φερει μεσα στο σπιτι.
Θα σκαψει θα μυρισει, θα γεμισουνε τα μαγουλα κ η μυτη του χωμα, φυσικα θα τα φερει μεσα στο σπιτι....
Εαν ανεβαινει πανω σε επιπλα κρεββατια, το ιδιο γεμιζουνε κ αυτα χωματα/λασπες/σκονες....
Γενικα οπου κινειται το εσωτερικο του σπιτιου γινεται ..... κηπος.
Πολλα δε σκυλια οταν τρωνε η πινουνε νερο κανουνε τον γυρω χωρο.....βιετναμ.
(μιλαμε για μεγαλοσωμο-ενεργητικο σκυλι)
Η θα καθαριζεις/σφουγγαριζεις 3+ φορες την μερα η αλλιως θα καταληξεις να ζεις σε ενα σταβλο.
Το σκυλι μου δεν το σιχαινομαι οπως πολλοι θα νομισετε, κ αγκαλια τα παιρνω καθημερινα, κ φιλακια στα μουτρα τους δινω κ αν καμια φορα φαω κ καμια τριχα, ενταξει δεν τρεχει κ τπτ.....
Αλλα δεν γουσταρω να καθομαι στον καναπε η στο κρεββατι μου κ να εχω πανω μου περισσοτερες τριχες κ λασπες απ οσα μαλλια εχω κ απ οσο χωμα θα ειχα αν κυλιομουνα εγω στο χωραφι.
Γι αυτο η επιλογη για μενα δεν ειναι μεσα-εξω, ηταν παντα μεσα Η εξω.
Ε σ'αυτο το μεσα Η εξω ολα διαλεξαν "εξω"

peris

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2013
179
0
Πάτρα
Οσοι απο σας δεν εχουνε εικονα εξοχης, πιθανον να μην αντιλαμβανονται ακριβως τι λεει ο peris.
Οταν το σκυλι ειναι μεσα-εξω θα πατησει χωμα/λασπη θα τα μεταφερει μεσα στο σπιτι
Θα σκαψει θα μυρισει, θα γεμισουνε τα μαγουλα κ η μυτη του χωμα, φυσικα θα τα φερει μεσα στο σπιτι....
Εαν ανεβαινει πανω σε επιπλα κρεββατια, το ιδιο γεμιζουνε κ αυτα χωματα/λασπες/σκονες....
Η θα καθαριζεις/σφουγγαριζεις 3+ φορες την μερα η αλλιως θα καταληξεις να ζεις σε ενα σταβλο.
Το σκυλι μου δεν το σιχαινομαι οπως πολλοι θα νομισετε, κ αγκαλια τα παιρνω καθημερινα, κ φιλακια στα μουτρα τους δινω κ αν καμια φορα φαω κ καμια τριχα, ενταξει δεν τρεχει κ τπτ.....
Αλλα δεν γουσταρω να καθομαι στον καναπε η στο κρεββατι μου κ να εχω πανω μου περισσοτερες τριχες κ λασπες απ οσα μαλλια εχω κ απ οσο χωμα θα ειχα αν κυλιομουνα εγω στο χωραφι.
Που ήσουν ρε east τοση ώρα,απλα φίλε μου εγω και εσύ δεν πάμε το σκυλί βόλτα στο πεζοδρόμιο και μετά σκούπισμα τα παπουτσάκια και μέσα,τα υπόλοιπα τα είπες μόνος σου!

radionuclide

Well-Known Member
11 Αυγούστου 2010
660
11
Athens
Πάρε την ευθύνη πάνω σου!! ΔΕν διάλεξαν αυτά έξω. Εσύ διάλεξες γι αυτά!! Αν και μένω Αθήνα εδώ και πολλά χρόνια, είμαι χωριάτης!! Το σκυλί μου όμως και στο χωριό αφού τρέξουμε, παίξουμε, λασπωθούμε,γίνουμε μαύροι,όταν έρθει η ώρα να μπούμε στο σπίτι καθαριζόμαστε και όλα καλά. Και αν χρειαστεί να σφουγγαρίσω δεκαπέντε φορές θα το κάνω, γιατί ο σκύλος είναι μέλος της οικογένειας μου! Ούτε αυτός κάνει χωρίς εμάς, ούτε κι εμείς χωρίς αυτόν.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Εμένα πάντως όσα σκυλιά πέρασαν από την οικογένεια μου ήταν πάντα μέσα-έξω, αλλά το σπίτι χοιροστάσιο δεν το έκαναν ποτέ...
Σε σπίτι με κήπο ούτως ή άλλως σκουπίζεις κάθημερινά γιατί χώματα και λάσπες βάζεις εσύ με τις δουλειές του κήπου, τα σκυλιά ούτως ή άλλως μαθαίνουν να μην ανέβαινουν σε έπιπλα και οταν μαδάνε, συχνότερο βούρτσισμα...
Ίσως θέλει λίγο παραπάνω κόπο, αλλά επιλογές είναι όλα...

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Πάρε την ευθύνη πάνω σου!! ΔΕν διάλεξαν αυτά έξω. Εσύ διάλεξες γι αυτά!! Αν και μένω Αθήνα εδώ και πολλά χρόνια, είμαι χωριάτης!! Το σκυλί μου όμως και στο χωριό αφού τρέξουμε, παίξουμε, λασπωθούμε,γίνουμε μαύροι,όταν έρθει η ώρα να μπούμε στο σπίτι καθαριζόμαστε και όλα καλά. Και αν χρειαστεί να σφουγγαρίσω δεκαπέντε φορές θα το κάνω, γιατί ο σκύλος είναι μέλος της οικογένειας μου! Ούτε αυτός κάνει χωρίς εμάς, ούτε κι εμείς χωρίς αυτόν.
Δεν καταλαβαινεις τι σου λεω....
Αντε να στο κανω ποιο παραστατικο:
Ξυπναμε το πρωι παμε εξω τρεχουμε παιζουμε.
Την πλενω την καθαριζω την βαζω μεσα.
Αν αρχισω να κανω μια δουλεια κ δεν της δινω σημασια, καπου στην μια ωρα με βαριεται παει στην πορτα κ κλαιει.
Ανοιγω την πορτα.
Αν δεν την ξανακαλεσω δεν ζηταει να μπει μεσα.
Αν ζητησει (σπανιοτατο) ξανα-μανα την σκουπιζω/καθαριζω καθεται μεσα.
Στο μισαωρο, ειναι ηδη στην πορτα κ κλαιει.
Ξανα το ιδιο....
Στην μια ωρα το ιδιο,
παλι απο την αρχη....
Εγω κουραστηκα να το γραφω, ποσο μαλλον να το ζω.
Αν θελει να μεινει μεσα καλως ας μεινει.
Αλλα δεν θελει.
Προτιμαει να ειναι εξω κ σπανιοτατα εως ποτε θα απαιτησει να μπει.
Προτινεις τι?
Να κανω το παραπανω καθε μιση ωρα?
Να την βαλω μεσα κ να την αγνοω που κλαιει να παει εξω?
Η να την αφησω εξω που δεν διαμαρτυρεται για να ξαναμπει μεσα???
Και σου μιλαω για κουταβι που το εφερα προσφατα στο σπιτι κ ηθελα να ζει μεσα κ της το επεβαλα να μενει μεσα τουλαχιστον τα βραδια, για να κανει αυτο που θελω να κανει........
Ο μεγαλος παθαινει σχεδον πανικο σε κλειστο χωρο αν δεν τον κρατας αγκαλια....... προτινεις να του επιβαλλω να ειναι μεσα κι αυτου??

Οσο για την τελευταια προταση σου, κ η μανα μου ειναι μελος της οικογενειας μου κ δεν μπορω να φανταστω την ζωη μου χωρις αυτη.... αυτο δεν σημαινει οτι αντεχουμε να μεινουμε συνεχεια στο ιδιο σπιτι σε αναγκαστικη συνυπαρξη!!!!

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Εμένα πάντως όσα σκυλιά πέρασαν από την οικογένεια μου ήταν πάντα μέσα-έξω, αλλά το σπίτι χοιροστάσιο δεν το έκαναν ποτέ...
Εμενες μονος σου μαζι τους σε αυτο το σπιτι που αναφερεις κ το καθαριζες εσυ, οπως κ δουλευες παραλληλα κ ειχες χρονο για να ασχοληθεις με την υπολοιπη ζωη σου????
Γιατι αν παμε στο σεναριο του μεσα-εξω θελει σκουπισμα/σφουγγαρισμα 3 φορες την μερα για να ειναι οπως ειναι τωρα που μεσα ειμαι μονο εγω, που βγαζω τα παππουτσια στην πορτα κ τα βρωμικα ρουχα πανε αμεσως στο πλυσταριο.........

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Ανάλογα με τις περιόδους...μέσα σε 30 χρόνια έχουν υπάρξει όλοι οι πιθανοί συνδυασμοί....

Aunt Mary

Well-Known Member
16 Οκτωβρίου 2012
599
178
Νταξει ρε παιδια δεν ειναι ολα τα σκυλια ιδια...αλλα γουσταρουν μεσα, αλλα εξω...
αλλα γουσταρουν να παιζουν, άλλα οχι.
Εχω συναντησει σκυλι που δε γουσταρει καθολου τα παιχνιδια,θελει ολη την ωρα να καθεται...φανταζομαι θα υπαρχει σκυλι που δε γουσταρει το μεσα...μπορει να ναι σπανιο αλλα θα υπαρχει.
Ας κανει ο καθενας οτι νομιζει. Αν και δεν ειμαι φαν του μονιμα εξω (ουτε ο σκυλος μου), δεν ειναι και τοσο τραγικο πια να ειναι το σκυλι στην αυλη (αφου του παρεχονται τα απαραιτητα βεβαια)
Δεν συγκρινονται ομως αυτα που θα σου δωσει το σκυλι οταν ζει μαζι σου συνεχως. Οταν ειναι εξω...απλα χανεις....!

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Ειναι ΠΟΛΥ απλο. Οποιος δε θελει σκυλο για τις τριχες, τα σαλια , τη σκονη του κλπ, δε πρεπει να παιρνει!! Δεν ειναι υποχρεωτικο να χετε σκυλο, καταλαβετε το και σταματηστε να το βλεπετε σαν ικανοποιηση της ματαιοδοξιας και του εγωισμου σας. Κι αυτο παει σ ολους οσους κουβαλανε τις ιδιες αποψεις.

Τον Καλυτερο σου φιλο, μελος της οικογενειας σου, ΔΕ τον σιχαινεσαι, ουτε καν οταν μαζευεις τα κοπρανα και τα ουρα του.
Οσοι δεν ειστε ετοιμοι γι αυτα, και δε τα θελετε, ξαναλεω ΜΗ παιρνετε, κριμα ειναι.

Sent from my iPad using Tapatalk HD

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Ανάλογα με τις περιόδους...μέσα σε 30 χρόνια έχουν υπάρξει όλοι οι πιθανοί συνδυασμοί....
Αν την παλευες ρε φιλε με δυο σκυλια σουπερ-ενεργητικα των 40+κιλων +καθαρισμα σπιτιου + υποχρεωσεις + δουλεια +χρονος για παρτη σου...... εισαι πολυ μπροστα......!
Εγω δεν το αντεχω......

peris

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2013
179
0
Πάτρα
Ειναι ΠΟΛΥ απλο. Οποιος δε θελει σκυλο για τις τριχες, τα σαλια , τη σκονη του κλπ, δε πρεπει να παιρνει!! Δεν ειναι υποχρεωτικο να χετε σκυλο, καταλαβετε το και σταματηστε να το βλεπετε σαν ικανοποιηση της ματαιοδοξιας και του εγωισμου σας. Κι αυτο παει σ ολους οσους κουβαλανε τις ιδιες αποψεις.

Τον Καλυτερο σου φιλο, μελος της οικογενειας σου, ΔΕ τον σιχαινεσαι, ουτε καν οταν μαζευεις τα κοπρανα και τα ουρα του.
Οσοι δεν ειστε ετοιμοι γι αυτα, και δε τα θελετε, ξαναλεω ΜΗ παιρνετε, κριμα ειναι.

Sent from my iPad using Tapatalk HD
Αυτό που λές είναι άκυρο,το σκυλί είναι ζώο και δεν είναι υποχρεωτικό να θέλεις τις τρίχες του,τα σάλια του,τη σκόνη του κλπ.Μην τα κάνουμε όλα ίσα,ουτε σημαίνει οτι θα είμαι ετοιμος αν ειμαι με τις τρίχες,τα σάλια και τη σκόνη του σκύλου πάνω μου χωρίς να με ενοχλεί

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Αν την παλευες ρε φιλε με δυο σκυλια σουπερ-ενεργητικα των 40+κιλων +καθαρισμα σπιτιου + υποχρεωσεις + δουλεια +χρονος για παρτη σου...... εισαι πολυ μπροστα......!
Εγω δεν το αντεχω......
Είναι ας πούμε θέμα επιλογών...μου αρέσει να έχω πρόσβαση σ αυτόν και να έχει πρόσβαση σε μένα...και κάνω κάποιες επιπλέον θυσίες για αυτό!
Με μια διαφορά σε σχέση με το σενάριο που περιέγραψες, σούπερ ενεργητικό σκυλί στην οικογένειά μου έχει πάρα πολλά χρόνια να υπάρξει....

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Είναι ας πούμε θέμα επιλογών...μου αρέσει να έχω πρόσβαση σ αυτόν και να έχει πρόσβαση σε μένα...και κάνω κάποιες επιπλέον θυσίες για αυτό!
Με μια διαφορά σε σχέση με το σενάριο που περιέγραψες, σούπερ ενεργητικό σκυλί στην οικογένειά μου έχει πάρα πολλά χρόνια να υπάρξει....

Αν ειχα ενα βολικο-ησυχο σκυλακι που θα του αρκουσε να καθεται να μου κανει παρεα κ δεν θα ηθελε 10φορες την μερα να βγει εξω, κλαιγοντας στην πορτα, δεν εχω θεμα, θα το αφηνα κ μεσα.......
Το μεσα-εξω οχι δεν το παλευω κ αν βρω λιγες ωρες προτιμω να ασχοληθω με κατι αλλο παρα να γινω φιλιπινεζα του σταβλου.......

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.033
Νεότερο μέλος
Stepsn