O Χάτσι έμπαινε και μες στο σπιτι και ειχε και δικό του μικρο σπιτάκι!Αφού ο χατσι ζουσε σε αυλή.. Εμπιστεύομαι τον Ρίτσαρντ χαχα
Powered by Nexus 4
O Χάτσι έμπαινε και μες στο σπιτι και ειχε και δικό του μικρο σπιτάκι!Αφού ο χατσι ζουσε σε αυλή.. Εμπιστεύομαι τον Ρίτσαρντ χαχα
Powered by Nexus 4
Και εγώ μια απο τα ίδια στο χωριό! Όταν είχα υιοθετήσει ενα ημίαιμο απο εκει ήθελε συνέχεια να είναι στο πάνω σπίτι μαζί μου. Μέσα. Όταν καθόμουν στην αυλή και έπαιζα χαρτιά με την ξαδέλφη μου καθόταν δίπλα μου όλη την ώρα,η πορτα της αυλής ανοιχτή για να βγαίνει έξω στο στενάκι αν θέλει. Μόνο για κακά και τσίσα πήγαινε έξω.εγώ την αφήνω να μπαινεί και να βγαίνει μέσα έξω αλλά όταν είμαι σπίτι προτιμάει να κάθεται μαζί μου,στον κήπο την αφήνω όταν λείπω και αν θέλω να κάνω κάποια δουλειά.
έχω περάσει και απο σπίτια που έχουν τα σκυλιά τους στην αυλή και δεν κάνουν τίποτα το δημιουργικό απο το να κάθονται για αυτό δικαιολογίες πώς περνάνε καλύτερα έξω είναι για να μην έχουμε ευθύνες.
ο σκύλος θέλει την αγέλη του και παράλληλα τις βόλτες του που ο κάθε σωστός θα της προσφέρει,αν τώρα έχεις κήπο φυσικά θα παίζεται έξω και θα τον αφήνεις να κάθεται στον ήλιο μέχρι να να ζητήσει να μπεί.
Μερικοί εδώ είπαμε τι είδαμε ότι γουστάρουν τα σκυλιά μας να κάνουνε όταν έχουν επιλογή. Τώρα εσύ μας λες τι γουστάρεις εσύ να κάνεις. Αυτό εμένα μου κάνει αρκετή διαφορά.Παιδιά δεν αρέσει σε όλους να έχουμε τα σκυλιά μέσα στο σπίτι και προτιμώ ο σκύλος να μένει έξω απο το σπίτι,δεν γουστάρω να γεμίζω τρίχες,δεν γουστάρω να γεμίζω με τα σάλια του,δεν γουστάρω να κάθετε δίπλα στον καναπέ μαζί μου οταν πριν κοιλιόταν μέσα στα χώματα,δεν γουστάρω να του δίνω φιλιά στο στόμα ενω πριν απο λίγο μπορεί να είχε γλύψει κοπρανα απο κάτω και αλλα πολλα δεν γουστάρω.Τώρα αν εσείς τα γουστάρετε όλα αυτά δεν θα πώ εγώ οτι είναι λάθος και καλα κάνετε και έχετε τα σκυλιά μέσα στο σπίτι.Εγώ έχω την δυνατότητα να έχω αυλή και να μένει εκει,θέλω να βλέπει ουρανό το σκυλί και οχι να μουντρουμιάζει μέσα στο σπίτι.Αν δεν είχα αυλή προσωπικά δεν θα είχα και σκύλο αλλα μην υποστιρίζετε οτι επειδή εσεις γουστάρετε ολα αυτα πρέπει να έιναι και σωστό ο σκύλος να μένει μεσα στο σπίτι!
Οταν το έχεις μέσα τα γουστάρεις αυτα που ανέφεραΜερικοί εδώ είπαμε τι είδαμε ότι γουστάρουν τα σκυλιά μας να κάνουνε όταν έχουν επιλογή. Τώρα εσύ μας λες τι γουστάρεις εσύ να κάνεις. Αυτό εμένα μου κάνει αρκετή διαφορά.
Εμένα με βλέπει παρα πολλές ώρες την ημέρα,δεν σημαίνει ότι αν είναι εξω το σκυλί δεν σε βλέπειΑν αφηνες τον σκυλο σου να επιλεξει αυτος τι γουσταρει τι πιστευεις οτι θα επελεγε???Να ειναι εξω να κοιταει τον ουρανο?(για τον οποιο σχεδον καμια συγκινηση δεν θα εχει...)η να βλεπει εσενα?
Οπως δεν ειναι υποχρεωτικό να υποστώ ολλα τα παραπάνω αν τον εχω μέσα@peris
Δεν είναι υποχρεωτικό να έχεις σκύλο...
Παιδιά δεν αρέσει σε όλους να έχουμε τα σκυλιά μέσα στο σπίτι και προτιμώ ο σκύλος να μένει έξω απο το σπίτι,δεν γουστάρω να γεμίζω τρίχες,δεν γουστάρω να γεμίζω με τα σάλια του,δεν γουστάρω να κάθετε δίπλα στον καναπέ μαζί μου οταν πριν κοιλιόταν μέσα στα χώματα,δεν γουστάρω να του δίνω φιλιά στο στόμα ενω πριν απο λίγο μπορεί να είχε γλύψει κοπρανα απο κάτω και αλλα πολλα δεν γουστάρω.Τώρα αν εσείς τα γουστάρετε όλα αυτά δεν θα πώ εγώ οτι είναι λάθος και καλα κάνετε και έχετε τα σκυλιά μέσα στο σπίτι.Εγώ έχω την δυνατότητα να έχω αυλή και να μένει εκει,θέλω να βλέπει ουρανό το σκυλί και οχι να μουντρουμιάζει μέσα στο σπίτι.Αν δεν είχα αυλή προσωπικά δεν θα είχα και σκύλο αλλα μην υποστιρίζετε οτι επειδή εσεις γουστάρετε ολα αυτα πρέπει να έιναι και σωστό ο σκύλος να μένει μεσα στο σπίτι!
Φίλε μου δεν σημαίνει οτι επειδη δεν τρώω τις τρίχες του και τα σάλια του οτι δεν τον γουσταρω,ο καθένας οπως την βρίσκει,τώρα αν εσυ θες να τρως τις τρίχες του και τα σάλια του και σε κάνει να πιστευεέις οτι ετσι τον γουσταρεις παραπανω είναι δικο σου θέμαΑν γούσταρες τον σκύλο σου τότε δεν θα είχες πρόβλημα με τις τριχες και τα σάλια του και θα γούσταρες τρελά να καθόταν δίπλα σου στον καναπέ.
Το να λέει κάποιος ότι έχει σκύλο δεν τον κάνει αυτόματα και κυνόφιλο.Μιλάς λες και σε υποχρέωσε κάποιος να τον φορτωθείς .
εγω παντως ουτε τις τριχες του τρωω ουτε τα σαλια του!!Φίλε μου δεν σημαίνει οτι επειδη δεν τρώω τις τρίχες του και τα σάλια του οτι δεν τον γουσταρω,ο καθένας οπως την βρίσκει,τώρα αν εσυ θες να τρως τις τρίχες του και τα σάλια του και σε κάνει να πιστευεέις οτι ετσι τον γουσταρεις παραπανω είναι δικο σου θέμα
Δε πιστεύω οτι είμαστε τόσο ανώμαλοι που να τρώμε τρίχες και σάλια του σκύλου! Ούτε να τον φιλάμε αφου έχει γλύψει κόπρανα... Πως τα έχεις συνδυάσει όλα αυτά στο μυαλό σου πραγματικά δεν ξέρω! Σκύλος δεν ισούται με βρωμιά, εφόσον εμείς είμαστε υπεύθυνοι να καθαρίζουμε το χώρο μας και τον χώρο του!Φίλε μου δεν σημαίνει οτι επειδη δεν τρώω τις τρίχες του και τα σάλια του οτι δεν τον γουσταρω,ο καθένας οπως την βρίσκει,τώρα αν εσυ θες να τρως τις τρίχες του και τα σάλια του και σε κάνει να πιστευεέις οτι ετσι τον γουσταρεις παραπανω είναι δικο σου θέμα
θα προτιμίσω τις τρίχες του να τις σκουπίσω και τα σάλια του να τα καθαρίσω και όχι να τα φάω φίλτατε.Φίλε μου δεν σημαίνει οτι επειδη δεν τρώω τις τρίχες του και τα σάλια του οτι δεν τον γουσταρω,ο καθένας οπως την βρίσκει,τώρα αν εσυ θες να τρως τις τρίχες του και τα σάλια του και σε κάνει να πιστευεέις οτι ετσι τον γουσταρεις παραπανω είναι δικο σου θέμα
Θα επαναλάβω την ερώτηση που πολλάκις έχει τεθεί ,για να μου απαντήσεις.Εμενα με πειραζουνε οι γενικευσεις κ τα αμεσα συμπερασματα.
Απο την μικρη μου παρουσια στο φορουμ, εχω αντιληφθει οτι η λεξη "κηπος" προκαλει γενικα αρνητικα σχολια, σχετιζεται με την μη ευτυχια του σκυλου, με την παραμεληση του κ διαφορα αλλα.....
Αυτο μπορει να ισχυει αλλα μπορει κ να μην ισχυει.
Εξαρταται απο τον εκαστοτε ιδιοκτητη κ οχι απο την υπαρξη η οχι του σκυλου στον κηπου!
Δεν σημαινει οτι εγω επειδη τα εχω στον κηπο τα παραμελω, η ασχολουμαι περισσοτερο η λιγοτερο δημιουργικα-ξαναλεω, μαζι τους απ οτι καποιος που τα εχει κλεισει σε ενα διαμερισμα κ τους επιβαλλει την αναγκαστικη συνυπαρξη....
Ειναι πολυ ποιο λογικο ποσο μαλλον οταν δεν μπορω να ασχοληθω μαζι τους η λειπω αυτα να ειναι στον κηπο.
Τωρα ειμαι απο τους ανθρωπους που πιστευουν οτι "μονος ουτε στον Παραδεισο" κ νομιζω το εχω ξαναγραψει. Γι αυτο ποτε δεν ειχα μονο ενα σκυλο. Κυριως για να εχει ο ενας την παρεα του αλλου 24/7 γιατι την δικια μου τοσο πολυ αποκλειεται να την εχει.....
Το αν μπορω να ειμαι "ο αρχηγος της αγελης" με την συνολικη εννοια του ορου, το ξερω εγω καλυτερα απο σας κ αφηστε με να επιμενω οτι σε μια υγειη σχεση δεν εχει σημασια το που μενει ο αρχηγος κ που τα μελη αλλα τι σχεσεις εχουνε αναπτυξει ολοι μεταξυ τους!
Καλο ειναι λοιπον να επικεντωνομαστε στην σχεση που εχει ο εκαστοτε ιδιοκτητης με το σκυλο του κ οι συμβολουλες να ειναι προς την καλυτερευση της σχεσης αυτης κ οχι να ειναι η μοναδικη συμβουλη "βαλε το σκυλο μεσα στο σπιτι" κ αν τον εχεις στον κηπο σε στηνουμε στην γωνια.
Οσο ευκολα εσεις λετε οτι για μας το σκυλι μας ειναι "ντεκορ στον κηπο" αλλο τοσο κι εμεις λεμε οτι μπορει για σας να ειναι "ντεκορ στο σαλονι"
Αυτα απο μενα κι ας κανει ο καθενας οτι καταλαβαινει....
Εαν τα βαλω μεσα κ δεν ασχολουμαι μαζι τους, απαιτουν να βγουν εξω.Θα επαναλάβω την ερώτηση που πολλάκις έχει τεθεί ,για να μου απαντήσεις.
Αν δώσεις στο σκύλο σου την δυνατότητα της επιλογής, τι θα κάνει όταν εσύ είσαι στο σπίτι? Θα μείνει έξω ή θα έρθει δίπλα σου?