Τα λόγια σου είναι σαν δικά μου. Σαν να βγαίνουν από το δικό μου κεφάλι. Μέχρι την τελευταία τελεία.Λίλα μου θα σου ξαναπώ ότι από τη στιγμή που μάθεις να ζεις με ένα σκυλί, δύσκολα κάνεις χωρίς... Εσύ το έχεις στον κήπο και, όπως σωστά είπες, δεν είναι το ίδιο με το αγόρι σου που τον είχε δίπλα του συνέχεια.
Και όντως, κάθε άνθρωπος αντιδρά διαφορετικά στο πένθος. Στο μεγαλύτερο ποσοστό τους όμως οι άνθρωποι που δένονται πολύ με τα σκυλιά τους ξεπερνάνε τον πόνο παίρνοντας καινούργιο σκυλί. Έχουν μάθει να κοιτάνε πίσω τους, να ακούν βηματάκια να τους ακολουθούν, να απλώνουν το χέρι και να χαιδεύουν, να χώνουν το κεφάλι στο τρίχωμα του ζώου και να ξεφορτώνουν το άγχος ή τη στεναχώρια τους.... Το κενό είναι τεράστιο - τολμάω να πω ότι είναι σα να χάνεις άνθρωπο, να μη σου πω και πιο μεγάλο....
Ο σκύλος σε βοηθάει να αποκτάς υπευθυνότητα, περισσότερο κι από το παιδί το οποίο μπορείς να φορτώσεις σε μια γιαγιά και να κάνεις το κέφι σου. Οπότε, σου είναι αδύνατο να αφήσεις το κουτάβι νηστικό Κάνεις την καρδιά σου πέτρα και σηκώνεσαι να το φροντίσεις.
Και είναι το πρώτο βήμα να γλυκάνει την απώλεια....
Πέρσι το καλοκαίρι αναγκάστηκα να τα διώξω για δύο μέρες και τριγύρναγα μέσα στο σπίτι ψάχνοντάς τα συνεχώς. Και τις δύο μέρες...
Ξέρω ότι θα πάθω μεγάλη ζημιά, όταν έρθει η δύσκολη ώρα, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ το σπίτι μου, την ζωή μου και τον εαυτό μου, χωρίς σκυλί. Χωρίς δύο σκυλιά για την ακρίβεια. Δεν μου φτάνει πια ένα