Από τα καλύτερα... (Bullmastiff)

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
όταν διαβάζω ότι από τέτοια σκυλιά κινδυνεύουμε να χάσουμε τον τύπο......δείχνει παντελή άγνοια green dragon aragon at rockverne
Φίλε kos,
όταν ζητάς να σου πει κάποιος την γνώμη του και ο άλλος μπαίνει στον κόπο να στην αναπτύξει, τότε αποτελεί τουλάχιστον αγένεια να γράφεις στην συνέχεια πως η γνώμη του "δείχνει παντελή άγνοια".

Σημαντικό με τις γνώμες και τις απόψεις μας, φίλε
kos, είναι να μπορούμε να τις τεκμηριώνουμε οι ίδιοι και να μην στηριζόμαστε μόνο στις κρίσεις κάποιων κριτών. Να μην τις χρησιμοποιούμε σαν γυαλιά πρεσβυωπίας! Η εκτροφή προϋποθέτει ξεκάθαρες απόψεις. Επιβάλλει κατασταλαγμένη και παγιωμένη θέση ως προς το "τι τύπος" και ως προς το "γιατι". Σε διαφορετική περίπτωση είμαστε καταδικασμένοι στην μετριότητα!

Φιλικά πάντα.

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
www.giokobullmastiffs.com
Φίλε kos,
όταν ζητάς να σου πει κάποιος την γνώμη του και ο άλλος μπαίνει στον κόπο να στην αναπτύξει, τότε αποτελεί τουλάχιστον αγένεια να γράφεις στην συνέχεια πως η γνώμη του "δείχνει παντελή άγνοια".

Σημαντικό με τις γνώμες και τις απόψεις μας, φίλε kos, είναι να μπορούμε να τις τεκμηριώνουμε οι ίδιοι και να μην στηριζόμαστε μόνο στις κρίσεις κάποιων κριτών. Να μην τις χρησιμοποιούμε σαν γυαλιά πρεσβυωπίας! Η εκτροφή προϋποθέτει ξεκάθαρες απόψεις. Επιβάλλει κατασταλαγμένη και παγιωμένη θέση ως προς το "τι τύπος" και ως προς το "γιατι". Σε διαφορετική περίπτωση είμαστε καταδικασμένοι στην μετριότητα!

Φιλικά πάντα.
Συμφωνώ αρκεί να μη νομίζουμε ότι η γνώμη μας αποτελεί ό,τι καλύτερο. Το να μην αρέσει κάποιος παγκοσμίως αναγνωρισμένος σκύλος για μένα απολύτως δεκτό αλλά το να αναφέρεται ότι είναι εκτός προτύπου και μοιάζει με άλλη φυλή για μένα ναι αποτελεί παντελή άγνοια της φυλης για την οποία είχα την τύχη να ενημερωθώ από ανθρώπους σταθμούς σε αυτή. όπως βλέπεις δεν έχω κάνει κριτική σε οποιαδήποτε άλλη φυλή επειδή απλά δεν γνωρίζω και κοιτάω απλά να μάθω.

Συμφωνώ αρκεί να μη νομίζουμε ότι η γνώμη μας αποτελεί ό,τι καλύτερο. Το να μην αρέσει κάποιος παγκοσμίως αναγνωρισμένος σκύλος για μένα απολύτως δεκτό αλλά το να αναφέρεται ότι είναι εκτός προτύπου και μοιάζει με άλλη φυλή για μένα ναι αποτελεί παντελή άγνοια της φυλης για την οποία είχα την τύχη να ενημερωθώ από ανθρώπους σταθμούς σε αυτή. όπως βλέπεις δεν έχω κάνει κριτική σε οποιαδήποτε άλλη φυλή επειδή απλά δεν γνωρίζω και κοιτάω απλά να μάθω.
Για μένα είναι ακριβώς αυτό που επιδίωξα να γράψει ο καθένας τη γνώμη για τα μπουλμαστιφ. Αλλά δεν μπορώ να αφήσω αυτούς που θέλουν πραγματικά να γνωρίσουν τη φυλή να μπερδεύονται από διάφορα σχόλια.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Για μένα είναι ακριβώς αυτό που επιδίωξα να γράψει ο καθένας τη γνώμη για τα μπουλμαστιφ. Αλλά δεν μπορώ να αφήσω αυτούς που θέλουν πραγματικά να γνωρίσουν τη φυλή να μπερδεύονται από διάφορα σχόλια.
Πως όμως μπορείς να κρίνεις ποια σχόλια θέλουν να διαβάσουν οι λοιποί και ποιά όχι;
Με ποιο κριτήριο κρίνεις τις απαντήσεις του καθενός κι αν μπερδεύουν ή όχι τους λοιπούς αναγνώστες;:confused:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Παραθέτοντας "σκύλους θρύλους" με συνεχόμενες και ασχολίαστες φωτογραφίες ή σχόλια τύπου "συγκλόνισε" δεν ενημερώνεται κανένας μή γνώστης ... ουσιαστικά δεν γίνεται κάτι παραπάνω από αυτό που θα γινόταν με ένα απλό googlάρισμα ;)

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
Πως όμως μπορείς να κρίνεις ποια σχόλια θέλουν να διαβάσουν οι λοιποί και ποιά όχι;
Με ποιο κριτήριο κρίνεις τις απαντήσεις του καθενός κι αν μπερδεύουν ή όχι τους λοιπούς αναγνώστες;:confused:
Σκοπός μου είναι να παραθέσω κάποια δείγματα της φυλής αναγνωρισμένα για να τα γνωρίσει ο κόσμος. Σχόλια του τύπου μοιάζει με dogue de bordeaux δε βοηθούν. Αν πραγματικά θέλετε να διαβάζετε αυτά τα σχόλια τότε σταματάω να γράφω τωρα.

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
Παραθέτοντας "σκύλους θρύλους" με συνεχόμενες και ασχολίαστες φωτογραφίες ή σχόλια τύπου "συγκλόνισε" δεν ενημερώνεται κανένας μή γνώστης ... ουσιαστικά δεν γίνεται κάτι παραπάνω από αυτό που θα γινόταν με ένα απλό googlάρισμα ;)
Για αρχή είναι ότι πρέπει η οπτική επαφή και σίγουρα δεν είναι ένα απλό googlarisma. Tέλος πάντων δεν μπορώ να συνεχίσω να γράφω έτσι σκοπός μου ήταν άλλος. Ευχαριστώ πάντως όλους για τα σχόλιά τους.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Εγώ θέλω να διαβάζω όλα τα σχόλια!

Αν διαφωνείς με κάποιο πες, ας πούμεδεν μοιάζει με dogue de Bordeaux, γι αυτό και γι αυτό το λόγο!
Όποιος έχει γνώσεις είναι παραπάνω απο καλοδεχούμενος απο εμένα!

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Θα σε παρακαλέσω να διαβάζεις πιο προσεκτικά τα γραφόμενα τα οποία σχολιάζεις.

Άλλο το "μοιάζει" (δική σου απόδοση) κι άλλο το "θυμίζει" (αυτό που έγραψα)... και βεβαίως άλλο το "εκτός προτύπου" που έγραψες εσύ και αποτελεί δική σου ερμηνεία.

Άλλο το "παγκοσμίως αναγνωρισμένος" (που έγραψες εσύ) και είναι όλοι οι σκύλοι που δεν είναι "ανεπαρκείς" κι άλλο το "διακεκριμένος" που είναι ο σκύλος.

Ευχαρίστως να μιλήσουμε και να με διδάξεις... κι ευχαρίστως να μου αλλάξεις άποψη, αλλά θα προτιμούσα να αρχίζαμε από τα βασικά γιατί αφενός τα παίρνω αργά, αφετέρου έχω πάντα πολλές ερωτήσεις.

Και για το τέλος άφησα ένα σχόλιο που έγραψες
Συμφωνώ αρκεί να μη νομίζουμε ότι η γνώμη μας αποτελεί ό,τι καλύτερο.
και το τεκμηριώνεις με τον καλύτερο τρόπο.
Αν πραγματικά θέλετε να διαβάζετε αυτά τα σχόλια τότε σταματάω να γράφω τωρα.

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
Θα σε παρακαλέσω να διαβάζεις πιο προσεκτικά τα γραφόμενα τα οποία σχολιάζεις.

Άλλο το "μοιάζει" (δική σου απόδοση) κι άλλο το "θυμίζει" (αυτό που έγραψα)... και βεβαίως άλλο το "εκτός προτύπου" που έγραψες εσύ και αποτελεί δική σου ερμηνεία.

Άλλο το "παγκοσμίως αναγνωρισμένος" (που έγραψες εσύ) και είναι όλοι οι σκύλοι που δεν είναι "ανεπαρκείς" κι άλλο το "διακεκριμένος" που είναι ο σκύλος.

Ευχαρίστως να μιλήσουμε και να με διδάξεις... κι ευχαρίστως να μου αλλάξεις άποψη, αλλά θα προτιμούσα να αρχίζαμε από τα βασικά γιατί αφενός τα παίρνω αργά, αφετέρου έχω πάντα πολλές ερωτήσεις.

Και για το τέλος άφησα ένα σχόλιο που έγραψες

και το τεκμηριώνεις με τον καλύτερο τρόπο.
Η ειρωνεία αποτελεί όπλο των αδύναμων και μπορεί να οδηγήσει μόνο σε συνεχή σύγκρουση. Και γω ειρωνεύτηκα παραπάνω και δε μου΄άρεσε καθόλου για το λόγο αυτό αποχωρώ από το forum

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
...για το λόγο αυτό αποχωρώ από το forum
Πραγματικά κρίμα, γιατί θα είχες την ευκαιρία
- να δεις Fila που θυμίζουν Bloodhound και δεν είναι ούτε εκτός προτύπου, ούτε οι φίλοι της φυλής θα αντιδρούσαν άσχημα σε ένα τέτοιο σχόλιο.
- να δεις Dogo που θυμίζουν Γερμανικούς Μολοσσούς και δεν είναι ούτε εκτός προτύπου, ούτε οι φίλοι της φυλής θα αντιδρούσαν άσχημα σε ένα τέτοιο σχόλιο.
- να δεις Μastino που θυμίζουν Corso και Corso που θυμίζουν Μastino και να μην ανοίγει μύτη.
- να δεις Μπισόν Φριζέ και Μπισόν Μπολογκνέζε και να προσπαθείς να καταλάβεις την διαφορά, αλλά να μην σε θεωρούν ηλίθιο που δεν την καταλαβαίνεις...

solco

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2008
807
0
Syros Greece
www.caneguardiano.com
:(...Χρειαζεται υπομονη για να υπερασπιστεις τη γνωμη σου τεκμηριωνοντας την και εξηγωντας στους υπολοιπους, που δεν γνωριζουν τη φυλη μεν, αλλα μπορουν να διαβαζουν ενα προτυπο, να βλεπουν, να σχηματιζουν αποψη και να εκφραζουν γνωμη ελευθερα.

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Είναι δύσκολο να υπερασπιστείς την γνώμη των κριτών όταν δεν συμπίπτει με την δική σου.

Ακόμα πιο δύσκολο είναι να την υπερασπιστείς όταν δεν έχεις δική σου!

Αν ήμουν σκληρός με τον φίλο, τότε λυπάμαι, όμως επ' ουδενί ειρωνεύτηκα... αλλά αφού αποχώρησε δεν θα ήθελα να συνεχίζουμε επί του θέματος αν απουσία του!

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
Είναι δύσκολο να υπερασπιστείς την γνώμη των κριτών όταν δεν συμπίπτει με την δική σου.

Ακόμα πιο δύσκολο είναι να την υπερασπιστείς όταν δεν έχεις δική σου!

Αν ήμουν σκληρός με τον φίλο, τότε λυπάμαι, όμως επ' ουδενί ειρωνεύτηκα... αλλά αφού αποχώρησε δεν θα ήθελα να συνεχίζουμε επί του θέματος αν απουσία του!
πρώτον οι απόψεις και οι γνώμες είναι σαν τις κωλοτρυπίδες όλοι έχουν από μία επιθεωρητής κάλαχαν και επανάληψη από ανεβλαβή σε εκπομπή του τριανταφυλλόπουλου. Δεύτερον λέγοντας να σε διδάξω και δήθεν μαθαίνεις αργά είναι άκρως ειρωνικό. Τώρα τελειώσαμε.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Από το bullmastiff καταλήξαμε σε …πρωκτοσυζήτηση. Θλιβερό.

Αφού λοιπόν, αγαπητέ, οι γνώμες είναι σαν τις κωλοτρυπιδες, μεθερμηνευόμενο όλοι έχουν και από μια, γιατί πιστεύεις ότι η δική σου είναι σημαντικότερη από των άλλων (στην γνώμη σου αναφέρομαι και όχι στη …κωλοτρυπίδα σου)?

Λυπάμαι πραγματικά που φεύγεις από το φόρουμ, διότι πιστεύω ότι η συμμετοχή σου όντως θα συνέβαλλε σε εποικοδομητικές συζητήσεις, αλλά αποχώρηση σε …δόσεις πρώτη φορά βλέπω.
Αντιο.

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Λυπαμαι που πηρε τετοια τροπη η συζητηση. Το συγκεκριμενο θεμα μου αρεσει πολυ μιας και ειμαι θαυμαστης της φυλης. Για αυτο και θελω να συνεχιστει ωστε να μαθω οσο το δυνατον περισσοτερα.

Φιλε Κωστα δεν χρειαζετε να αρπαζεσαι με οτι δεν συμφωνεις. Συνεχισε να κανεις αυτο που ξεκινησες να κανεις οταν ανοιξες αυτο θεμα. Συνεχισε να μας δειχνεις ενδιαφεροντα και σημαντικα σκυλια της ρατσας.Οταν σε κατι δεν συμφωνεις, αγνοησε το ή επιχειρηματολογησε για το αντιθετο. Ο καθενας απο εμας διαβαζει τα σχολια και τα φιλτραρει αναλογως.
Ο Προμηθεας δεν νομιζω οτι ειχε την προθεση να μειωσει τα σκυλια που ανεβασες. Ισα ισα απο οσο εχω συμπερανει πρεπει να ειναι συμπαθης με την ρατσα του μπουλμαστιφ!

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Δεύτερον λέγοντας να σε διδάξω και δήθεν μαθαίνεις αργά είναι άκρως ειρωνικό. Τώρα τελειώσαμε.
Φίλε kos,

δεν ήταν καθόλου ειρωνική η αναφορά μου στο "ευχαρίστως να μιλήσουμε και να με διδάξεις... κι ευχαρίστως να μου αλλάξεις γνώμη" (αυτούσιο όπως το έγραψα). Αν θεωρείς πως σε ειρωνεύτηκα, τότε αυτό προφανώς συμβαίνει επειδή συμπεραίνεις (εσύ κι όχι εγώ) πως γνωρίζω, άρα και μια τέτοια αναφορά θα ήταν (δικαιολογημένα ενδεχομένως) ειρωνική, του τύπου "έλα παππού μου να σου δείξω που το 'χει η γιαγιά μου".

Τα περί απόψεων και άλλων βρωμερών τα έχουμε αναλύσει σε άλλο θέμα, αλλά κι εκεί ακολουθεί την ρήση που παρέθεσες η φράση "...και όλοι νομίζουν πως μόνο αυτή του άλλου βρωμάει!"

Φιλικά πάντα

Last edited:

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
Φίλε kos,

δεν ήταν καθόλου ειρωνική η αναφορά μου στο "ευχαρίστως να μιλήσουμε και να με διδάξεις... κι ευχαρίστως να μου αλλάξεις γνώμη" (αυτούσιο όπως το έγραψα). Αν θεωρείς πως σε ειρωνεύτηκα, τότε αυτό προφανώς συμβαίνει επειδή συμπεραίνεις (εσύ κι όχι εγώ) πως γνωρίζω, άρα και μια τέτοια αναφορά θα ήταν (δικαιολογημένα ενδεχομένως) ειρωνική, του τύπου "έλα παππού μου να σου δείξω που το 'χει η γιαγιά μου".

Τα περί απόψεων και άλλων βρωμερών τα έχουμε αναλύσει σε άλλο θέμα, αλλά κι εκεί ακολουθεί την ρήση που παρέθεσες η φράση "...και όλοι νομίζουν πως μόνο αυτή του άλλου βρωμάει!"

Φιλικά πάντα
φίλε προμηθέα έχω διαβάσει πολλά που έχεις γράψει και είναι εμφανές ότι γνωρίζεις για αυτό και τοεξέλαβα ως ειρωνεία όσο για το παραπάνω για τις γνώμες το θεωρώ έξτρα χιουμοριστικο και γι αυτό το παρέθεσα περισσότερο. anyway μάλλον εγώ παρεκτράπηκα