Αποριες για κουταβι

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.106
Και το γάλα απαγορεύεται.
Και επειδή σε βλέπω και απαντάς επιλλεκτικά, με τον κτηνίατρο και τον ιδιοκτήτη, που έμπλεξε το κουτάβι...καλή του τύχη!!!

• Like
Reactions: Aslan and Lavernne

Lavernne

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2011
1.976
4.034
Περιστέρι
www.facebook.com
Άλλαξε κτηνίατρο!!! 50 ημερών μωρό και δε το πολύ έλεγξε;;;; Έλεος!
Επίσης, διάβασε τι μπορείς και τι δε μπορείς να δίνεις σε ένα σκύλο, πόσο μάλλον όταν είναι μωρό.
Το γάλα απαγορεύεται, όπως επίσης και οι λιχουδιές τύπου κοκαλάκια καλό είναι να μη δίνονται.

Τέλος, το μωρό θα έπρεπε να έχει μείνει με τη μαμά του άλλες 10 μέρες μίνιμουμ. (Τουλάχιστον δε τα έδωσε ο φίλος σου 35 ημέρων, αλλά 50).
Λογικό είναι να κλαίει. Κάνε υπομονή.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
maxima cotecnica ,αλλα δεν τρωει...σημερα του εδωσα γαλοπουλα και γαλα και εφαγε αμεσως.τροφη ουτε καν...
Δε δινουμε γαλα στα κουταβια, μπορει να δημιουργησει διαρροια. Οτι γαλα ηπιε απο τη μανα, ηπιε. Αν ξεκινας με γαλοπουλες κ τα σχετικα, δεν προκειται να ακουμπησει ξηρα τροφη! Θα δινεις ΜΟΝΟ ξηρα, αφου αυτο επελεξες ως διατροφη του κ τιποτα αλλο. Θα πεινασει κ θα φαει. Οταν ο δικος μου ηταν κουταβι, ετρωγε ελαχιστα κ η εκτροφεας μου ειπε οτι παιρνει μεχρι κ 2 εβδομαδες να προσαρμοστει το κουταβι. Ξενο περιβαλλον, χωρις μανα κ αδερφια. Λογικο να κλαιει οταν φευγεις. Ειναι μωρο! Διαβασε για "αγχος αποχωρισμου" κ κανε υπομονη! Ειναι μωρο λεμε!

Μεγαλος μπιπ, αυτος που ξεφορτωθηκε το κουταβι. Χαρη του εκανες!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.765
7.925
Παιδια εχω ενα αλλο προβλημα τωρα.Αν δεν ειμαι διπλα του συνεχως κλαει.Ασταματητα..Οπου και να παω με ακολουθει(σπιτι γιατι εξω απαγορευεται λογω του οτι δεν εχει βαλει το 2ο εμβολιο).Στο crate κλαει παλι και εγω δεν μπορω να κουνηθω πλεον...Μολις φυγω και δεν με βλεπει κλαει συνεχως..Καμια βοηθεια?
Τα άλλα προβλήματα λύθηκαν; Σταμάτησε να τρέμει; Τρώει;
Πώς είναι μετά τα εμβόλια; Πρώτα λύνουμε τα θέματα υγείας. Κι εμένα ο σκύλος μου με ακολουθεί παντού. Είναι μωρό και κλαίει όταν δεν σε βλέπει γιατί δεν έχει κανέναν άλλο να νοιαστεί για αυτόν. Εγώ συμβουλές δεν θέλω να σου δώσω πάνω σε αυτό γιατί είμαι της άποψης ότι και τα μωρά αλλά και τα κουτάβια δεν πρέπει να τα αφήνουμε να πλαντάζουν στο κλάμα. Οπότε εγώ απλώς δεν άφηνα μόνο του τον κούταβο μου όταν έκλαιγε. Δεν απέκτησε κανένα τρομερό άγχος αποχωρισμού.

• Like
Reactions: Angelici

KATERINA_LAMBRADOR

New Member
2 Αυγούστου 2015
3
0
49
Καλησπέρα σας, δεν ξέρω πως ανοίγεις καινούριο θέμα και επειδή οι απορίες μου είναι για κουτάβι είπανα γράψω εδώ. Πήρα λοιπόν ένα κουταβι λαμπραντόρ (οχι τελειως καθαρό) πριν 3 μέρες. Το κουτάβι ήταν 35 ημερών αλλά ρώτησα πρώτα κτηνίατρο αν μπορώ ν το πάρω τόσο μικρό ή αόχι και μου είπε να το πάρω. Το πηγα και το είδε μόλις το πήρα και θα το πάω την Τρίτη γι το εμβόλιο του. Ζω μόνη και η αλήθεια είναι ότι έχω αγχωθεί αρκετά αυτές τις 3 μέρες. Ξέρω ότι θέλει υπομονή απλά φοβάμαι μηπως κάνω κατι λαθος. Αυριο θα πάω στη δουλειά και θα το αφήσω μόνο του για 7,5 ώρες. Ηθελα να ρωτήσω καποια πραγματα. Την νυχτα ξυπνάει και κλαίει γιατί θέλει να παιξει τι να κάνω να το αφήνω να κλαιει; Παρατηρησα οτι κάποιες φορές τρώει τα κακά του τι να κάνω σε αυτές τις περιπτώσεις; Του δίνω κρακεράκια αλλά ένας γνωστός μου είπε για ωμή τροφή, τι είναι καλύτερο; Και επίσης θελει σαν παιχνιδι να με δαγκάνει τα χέρια να το αφήνω ή όχι γιατί θα μάθει να το κάνει και μεγάλο; Αυτά για αρχή συγνώμη για το σεντόνι απλά η αισθηση της ευθυνης είναι μεγάλη και το άγχος επίσης.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Ξαναγύρισε το κουτάβι με την μητέρα του... και αν γίνεται ακύρωσε την απόκτηση του.
Κουτάβι πριν γινει τουλάχιστον 60 ημερών είναι παράνομο να το χωρίσεις από τη μητέρα και τα αδερφια του. Οπότε όπως καταλαβαίνεις, πρέπει να αλλάξεις και τον κτηνιατρο που σε ώθησε στην παρανομία αυτή αλλά και τον ιδιοκτήτη που στο έδωσε.
Αν θες καθαρόαιμο κουτάβι, τότε πρέπει να απευθυνθείς σε σωστό εκτροφεα, που θα τον απασχολεί να δώσει κουτάβι σε σωστές οικογένειες και όχι να πάρεις από άνθρωπο που τον απασχολεί μόνο να ξεφορτωθεί το μικρό. Ελπίζω να μην έχεις πληρώσει κιολας.

(αν πάλι δεν σε απασχολεί η ρατσα αλλά μια τετράποδη συντροφιά μπορείς να απευθυνθεις σε φιλοζωική. Έχουν άπειρα κουταβάκια που βρίσκονται παρατημένα και αναζητούν τον άνθρωπο τους. Οπότε παίρνοντας από εκει, δίνεις την ευκαιρία ώστε η φιλοζωική να μπορέσει να περιθάλψει ένα ακόμα αδέσποτο/παρατημένο ζώο και κάνεις διπλό καλό)

• Like
Reactions: Lavernne

KATERINA_LAMBRADOR

New Member
2 Αυγούστου 2015
3
0
49
δεν εχω πληρώσει δεν θα πλήρωνα για να αγοράσω ζώο και επειδή δεν με ενδιαφέρει ράτσα θα έπαιρνα από φιλοζωική. Το πηρα απο γειτονικό σπίι στο χωριο μας και να φανταστείτε ότι από τα 9-10 κουταβιά όταν το πήρα εγώ είχαν ήδη δώσει τα 5. Τι να κάνω τώρα να το πάω πίσω σίγουρα ή να περιμένω έχω τρελάθει από το άγχος μου τώρα

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Να το πας πίσω. Στην ηλικία που είναι μόνο η μάνα του μπορεί να το φροντίσει και να το "διαπαιδαγωγήσει" με όρια και συμπεριφορές. Αλλά μην το πάρεις ξανά. Μην βοηθάς να ξεφορτωθούν τα κουτάβια, γιατί στο μέλλον αυτό τους δινει το θρασος να ξαναταλαιπωρουν το σκυλι με γέννα κλπ.

εδιτ: και αφού όπως λες αγχώνεσαι που λείπεις στη δουλεια κλπ και ειναι το πρώτο σου σκυλι, σκέψου και την υιοθεσία κάποιου ενήλικου σκυλιου, που ήδη ξέρει να μένει μόνο του χωρις πρόβλημα.

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Μισο λεπτο ρε παιδια, μισο λεπτο! Πως δινετε τοσο αβιαστα συμβουλη απλα να το επιστρεψει, ποιος ξερει που θα καταληξει μετα αυτο? Χωριο ακουω, ανιδεους ιδιοκτητες ακουω, ποιος μας λεει οτι δε θα καταληξει σε κανα σακι? Αφου το πηρε κ τουλαχιστον αποσα λεει φαινεται να ψαχνεται κ να ενδιαφερεται γιατι δλδ να παμε κατευθειαν στο "επεστρεψε το" τοσο απλα?
Λοιπον 35 ημερων ειναι ΠΟΛΥ μικρο, επι της ουσιας χανει μαθηματα "κοινωνικό ποίησης" απτην μανα του κ ταδελφια του-εφοσον εχει απομεινει κανενα, εξου κ οτι σε δαγκωνει, γιατι περαν οτι το πονανε τα δοντάκια του επιπλέον ετσι ανακαλυπτει κ τον κοσμο, εκει λοιπον που θα δαγκωνε το αδελφακι του κ εκεινο θα το συνετιζε τωρα δαγκωνει εσενα κ εσυ μενεις καγκελο, οπου ή θα βγάλεις κραυγουλα πονου να καταλαβει οτι σε πονεσε η που θα το γραψεις επιτοπου κ θα φυγεις για να καταλαβει οτι αμα σε δαγκωνει τερμα τα παιχνιδια-(εαν υποθεσουμε οτι εχει απογαλακτιστει κιολας!)
Επενδυσε σε ενα καλο crate να το μαθεις ναναι εκει η φωλιτσα του ωστε να αραζει κ να μην κλαιει-δεν θα του δινεις σημασια οταν το κανει αυτο- αλλα κ να μην φοβασαι ειτε οτι θα κανει καμια λαλακια ειτε οτι θα χτυπησει οταν θα λειπεις στην δουλεια αλλα επισης το crate θα σε βοηθησει κ με το potty training του!
Τα κακα μπορει να τα τρωει για διάφορους λόγους, αναμεσα τους κ να του λειπει κατι απτην διατροφή του, δινε του μια ποιοτική puppy τροφη εχε το στον νου σου κ οποτε παει να το κανει να το διορθωνεις!
Κ αρχισε να ψαχνεις για εναν ΚΑΛΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΊΑ κτηνιατρο!

• Like
Reactions: Angelici and AGRIAN

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Ρε παιδια εχω μια μεγαλη απορια διαβαζοντας τοσα χρονια αυτο το φορουμ.Γιατι αν ειναι να παρεις ενα κουταβι δεν μπαινεις ενα μηνα πριν στο σιτε να διαβασεις κανα-δυο πραγματα,αλλα παντα μπαινεις μια(1 ! ) μερα ΑΦΟΥ πηρες το σκυλι.Καταλαβαινω οτι οντως οποιος μπει στην διαδικασια να γραψει σε αυτο το σιτε,ενδιαφερεται για το σκυλι του.Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι πως γινεται και γεννιουνται 1000 αποριες ΑΦΟΥ το σκυλι ηρθε στο σπιτι σας !Διαβαστε το σιτε 10 μερες πριν παρετε κουταβι και θα γλυτωσετε πολλα μελλοντικα προβληματα...

KATERINA_LAMBRADOR

New Member
2 Αυγούστου 2015
3
0
49
Ρε παιδια εχω μια μεγαλη απορια διαβαζοντας τοσα χρονια αυτο το φορουμ.Γιατι αν ειναι να παρεις ενα κουταβι δεν μπαινεις ενα μηνα πριν στο σιτε να διαβασεις κανα-δυο πραγματα,αλλα παντα μπαινεις μια(1 ! ) μερα ΑΦΟΥ πηρες το σκυλι.Καταλαβαινω οτι οντως οποιος μπει στην διαδικασια να γραψει σε αυτο το σιτε,ενδιαφερεται για το σκυλι του.Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι πως γινεται και γεννιουνται 1000 αποριες ΑΦΟΥ το σκυλι ηρθε στο σπιτι σας !Διαβαστε το σιτε 10 μερες πριν παρετε κουταβι και θα γλυτωσετε πολλα μελλοντικα προβληματα...
Εχεις όλα τα δίκια του κόσμου είχα διαβάσει κάποια πράγματα πριν το πάρω εμπιστεύτηκα και τον κτηνιατρο μου απλά νομίζω ότι σε αυτή την ηλικία και μέχρι 6-7 μηνών χρειάζονται 2 άτομα στο σπίτι και αυτός είναι ο λόγος που σκέφτομαι να το πάω πίσω γιατί ξέρω ότι δεν θα καταλήξει σε σακί αλλά θα το δώσουν σε μια άλλη οικογενεια. Αυτή είναι και η λέξη κλειδί νομίζω οικογένεια. Αγαπαω πολύ τα ζώα αλλά νομίζω οτι αυτό δεν φτάνει.

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
@KATERINA_LAMBRADOR δεν χρειαζονται δυο ατομα, γιατι ο χειριστης είθισται ναναι ενας, απλα αυτος ο ενας πρεπει να διαθετει την υπομονη την επιμονη τον αμεταβλητο χρονο κ την απεριοριστη αγαπη προκειμενου να ασχοληθει με τον νεο του συντροφο!
Εμεις ημαστε στην Αθηνα 4-5 κ παραπανω κ εδω 2, με την Ηρα ομως παντα ασχολούμουν ασχολουμαι κ θα ασχολούμαι εγω κ μονο εγω!
Απο κει κ περα εαν εχεις αγχωθει τοσο κ εισαι βεβαία οτι δεν μπορεις να αντεπεξέλθεις αλλα κ οτι θα δοθεί υστερα σε καποιον ο οποιος θα μπορει να step up στις παριστασεις τοτε ναι, δωστο πισω!

@epial κινητο γαρ :rolleyes:

• Like
Reactions: mareco

AGRIAN

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2015
590
1.968
Αθήνα
Μισο λεπτο ρε παιδια, μισο λεπτο! Πως δινετε τοσο αβιαστα συμβουλη απλα να το επιστρεψει, ποιος ξερει που θα καταληξει μετα αυτο? Χωριο ακουω, ανιδεους ιδιοκτητες ακουω, ποιος μας λεει οτι δε θα καταληξει σε κανα σακι? Αφου το πηρε κ τουλαχιστον αποσα λεει φαινεται να ψαχνεται κ να ενδιαφερεται γιατι δλδ να παμε κατευθειαν στο "επεστρεψε το" τοσο απλα?
Λοιπον 35 ημερων ειναι ΠΟΛΥ μικρο, επι της ουσιας χανει μαθηματα "κοινωνικό ποίησης" απτην μανα του κ ταδελφια του-εφοσον εχει απομεινει κανενα, εξου κ οτι σε δαγκωνει, γιατι περαν οτι το πονανε τα δοντάκια του επιπλέον ετσι ανακαλυπτει κ τον κοσμο, εκει λοιπον που θα δαγκωνε το αδελφακι του κ εκεινο θα το συνετιζε τωρα δαγκωνει εσενα κ εσυ μενεις καγκελο, οπου ή θα βγάλεις κραυγουλα πονου να καταλαβει οτι σε πονεσε η που θα το γραψεις επιτοπου κ θα φυγεις για να καταλαβει οτι αμα σε δαγκωνει τερμα τα παιχνιδια-(εαν υποθεσουμε οτι εχει απογαλακτιστει κιολας!)
Επενδυσε σε ενα καλο crate να το μαθεις ναναι εκει η φωλιτσα του ωστε να αραζει κ να μην κλαιει-δεν θα του δινεις σημασια οταν το κανει αυτο- αλλα κ να μην φοβασαι ειτε οτι θα κανει καμια λαλακια ειτε οτι θα χτυπησει οταν θα λειπεις στην δουλεια αλλα επισης το crate θα σε βοηθησει κ με το potty training του!
Τα κακα μπορει να τα τρωει για διάφορους λόγους, αναμεσα τους κ να του λειπει κατι απτην διατροφή του, δινε του μια ποιοτική puppy τροφη εχε το στον νου σου κ οποτε παει να το κανει να το διορθωνεις!
Κ αρχισε να ψαχνεις για εναν ΚΑΛΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΊΑ κτηνιατρο!
+1

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Και επειδή βλέπω αντίδραση στο "επιστρεψε το κουτάβι"... τι διαφορά εχει το ότι απεκτησε το κουτάβι έστω και για μια ημέρα από το "το πήρα για να το σώσω από τη βιτρίνα γιατι θα το σκοτωναν αν εμενε"? Δλδ μας ενοχλεί το ότι είπα να επιστρέψει το κουτάβι και να μην στηρίξει τη γεννα, αλλά αντιδρούμε στο σύνδρομο ενοχών που δημιουργείται σε πολλούς που βλέπουν σκυλια στις βιτρίνες ή που αποκτουν bybαδικο κουταβάκι "γιατι το αφεντικό θα τα αμολούσε στο δρόμο αν δεν το επαιρνα"....

good to know!

• Like
Reactions: GRDANE

AGRIAN

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2015
590
1.968
Αθήνα
Γιατί είμαστε δυστυχώς της καταστολής και όχι της πρόληψης. Αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα όταν μας χτυπήσει την πόρτα και μπει μέσα στο σπίτι μας και όχι πριν, για να μην πλησιάσει καν την αυλή μας.
Πάλι καλά όμως που μπαίνουν εδώ και ρωτάνε, όσοι το κάνουν. Δείχνει μια υπευθυνότητα και μια θέληση για μάθηση και διόρθωση. Σκέψου πόσοι άλλοι μπλοκάρουν με την πρώτη δυσκολία και τα παρατάνε ..... Πως νομίζεις και από ποιούς οτι "δημιουργούνται" τα αδέσποτα ;
Γι' αυτό νομίζω οτι πρέπει να βοηθάμε με υπομονή και αγάπη τον κάθε νέο και άπειρο ιδιοκτήτη που μπαίνει εδώ μέσα και ρωτάει, ό,τι κι αν ξεστομίσει ο στόμας του και γράψει η χέρα του - όποιος κι όσο αντέχει να το κάνει.

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Και επειδή βλέπω αντίδραση στο "επιστρεψε το κουτάβι"... τι διαφορά εχει το ότι απεκτησε το κουτάβι έστω και για μια ημέρα από το "το πήρα για να το σώσω από τη βιτρίνα γιατι θα το σκοτωναν αν εμενε"? Δλδ μας ενοχλεί το ότι είπα να επιστρέψει το κουτάβι και να μην στηρίξει τη γεννα, αλλά αντιδρούμε στο σύνδρομο ενοχών που δημιουργείται σε πολλούς που βλέπουν σκυλια στις βιτρίνες ή που αποκτουν bybαδικο κουταβάκι "γιατι το αφεντικό θα τα αμολούσε στο δρόμο αν δεν το επαιρνα"....

good to know!

Χωράει μεγάλη συζήτηση βρε ghelly...
Δεν ειναι ακριβως το ίδιο η βιτρινα, με καποιον που ανεύθυνα άφησε το σκυλί του να κυοφορήσει.
Το πετ σοπ αν δεν τα παιρνει ό κοσμος, αναγκαστικά δεν θα ξαναφέρει.
Ο ανεύθυνος δεν προκειται να συνετιστεί έτσι! Όταν συμβεί, αν δεν βρει να τα δώσει, θα τα βάλει σε μια κούτα και θα τα αφήσει κάπου.