Απορίες περί επιλογής κουταβιού...

mpoumpoulaoriginal

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
429
49
Βυρωνας
Οπότε...τελικά, τι διαφορετικό λες, απ'αυτό που λέμε εμείς εδώ κάθε μέρα;

Προς τι, το άνοιγμα ενός θέματος, με απορίες και διευκρινήσεις, που συζητάμε εδώ και χρόνια, τουλάχιστον μιά φορά τον μήνα; Για να μην ξεχνιόμαστε;

Η μήπως νομίζεις, ότι όσοι εδώ μέσα, "μαχόμαστε" υπέρ κάποιων σωστών τακτικών, δεν γνωρίζουμε τέτοιους καψούρηδες; Κι εγώ προσωπικά γνωρίζω. Αλλά σε νέο μέλος που θα μπει να ρωτήσει, δεν θα τον συστήσω. Οχι, αν δεν έχει επωνυμία εκτροφείου και κουτάβια με pedigree.

Και να επαναλάβω αυτό, που δεν νοείς να καταλάβεις. Αυτούς τους υπεύθυνους καψούρηδες κλπ κλπ κλπ, πόσοι νομίζεις ότι μπορούν να τους ανακαλύψουν; Και ναι, αυτό που λέει ο DJ Soukis...να πάνε by the book, αν είναι όντως τόσο καψούρηδες και θέλουν να προσφέρουν. Αλλιώς, δεν βλέπω γιατί πρέπει να διαφοροποιούνται από τους άλλους. Αυτούς...τους σιχαμερούς...που δημιουργούν ένα κουτάβι καυκάσιο με ότι να 'ναι, που είδα χθες βράδυ στον γιατρό, που το είχαν πάει για ευθανασία, γιατί...δεν είχε γόνατα το φουκαριάρικο. Και σερνόταν...

Edit: Εγώ πάλι ως γνωστόν, δεν καίγομαι αν θα μείνεις ή αν θα φύγεις. Πολύ περισσότερο δε, αν θεωρείς τους συνομιλητές σου, μη αξιοπρεπούς επιπέδου...
Κάναμε μία συζήτηση που μάλλον εσύ δεν εννοείς να καταλάβεις το σκοπό της. Δεν άνοιξα ένα θέμα για τους εκτροφείς (έχουν γραφτεί πολλά), δεν άνοιξα ένα θέμα για τους κουταβοπαραγωγούς (έχουν γραφτεί πολλά), δεν άνοιξα ένα θέμα για τους ιδιώτες που γευγαρώνουν τα σκυλιά τους (έχουν γραφτεί πολλά). Άνοιξα ένα νέο θέμα που αφορά μια συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων ( που υπάρχουν )και ρώτησα την άποψή σας, αν και εφόσον υπάρχουν όλες εκείνες οι προαναφερθείσες προϋποθέσεις γιατί κάποιος να μην πάρει ένα κουτάβι από αυτούς! Τί το παράλογο υπάρχει σε αυτό;;;;

Και φυσικά δε χαρακτήρισα κανέναν κατώτερου επιπέδου! Θα παρακαλούσα να μη γράφονται ανυπόστατα πράγματα. Μίλησα για το επίπεδο της συζήτησης και εξήγησα ακριβώς τί εννοώ! Δε συνηθίζω να προσβάλω τους συνομιλητές μου...

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Ελπίζω τα περί επίθεσης να μην απευθύνονται σε εμένα έτσι;...Δε νομίζω να "επιτέθηκα" σε κάποιον.

Ακόμα και η "εντολή" προς το παχύ έντερο αρχικά ήταν σχήμα λόγου και όχι κυριολεκτική...:)

Τις απόψεις μου είπα στο γιατί δεν θεωρώ σωστό ακόμα και αυτοί οι "γνώστες" και "μερακλήδες" ιδιώτες να ασχολούνται με την εκτροφή αν δεν το κάνουν σωστά και τυπικά...Διότι δίνουν "κακό παράδειγμα" και δεν βοηθούν στο να προαχθεί η σωστή άποψη της εκτροφής, της κυνοφιλίας, κλπ.

Γιατί μπερδεύουμε απλά πράγματα;...Γιατί πάμε να "πιαστούμε" από "παρωνυχίδες" και να δημιουργήσουμε θέματα;...Γιατί δεν κοιτάμε το μεγάλο ποσοστό (the big picture) και να επικεντρωθούμε σε αυτό και την διόρθωση του;

Τι θες, εν τέλει, να πεις;...Ότι υπάρχουν ιδιώτες, που δεν είναι εκτροφείς και κάνουν αξιόλογες γέννες;

Ναι, υπάρχουν και ΚΑΚΩΣ κάνουν για τους λόγους που σου έγραψα παραπάνω.

Θες την άποψη μου για τις γέννες εκτροφέων και τι κάνουν ή τι πρέπει να κάνουν με τα κουτάβια τους;

Ε, είναι πολύ γενική ερώτηση για να έχει γενική απάντηση...αλλά να προσπαθήσω. Να ξέρεις λοιπόν πως αν μιλάμε για καλούς εκτροφείς και ποιοτικές γέννες δεν πρέπει να στειρώνεται κανένα σκυλί. Το ότι κάποια σκυλιά δεν θα γίνουν "πρωταθλητές" δε σημαίνει ότι δεν μπορούν να είναι καλοί γεννήτορες και το αντίθετο.

Η εκτροφή δεν είναι απλή πρόσθεση...Βάζω "καλό" με "καλό" και παίρνω "καλό"...Η εκτροφή είναι γενετική, είναι βιολογία, είναι μελέτη, είναι γραμμές, είναι χαρακτηριστικά και πολλά άλλα. Φυσικά όταν μιλάμε για σωστή εκτροφή γιατί για την "κακή" εκτροφή τι να σου σχολιάσω;...Είναι "κακή"...:)

Θες να δούμε πως εμπλέκονται και διασταυρώνονται η κυνολογία, η κυνοτεχνία, η εκτροφή, η κυνοφιλία, κλπ;

Ευχαρίστως...αλλά θα χρειαστούμε πολύ καιρό...ήδη είμαστε στο έβδομο έτος εδώ...:)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Και φυσικά δε χαρακτήρισα κανέναν κατώτερου επιπέδου! Θα παρακαλούσα να μη γράφονται ανυπόστατα πράγματα.
Καλημέρα.

Σε ευχαριστώ αλλά το να μη μπορώ να συζητήσω σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο...
Oτι πεις. Δεν χαλάω χατήρια. Ολα θέμα ερμηνειών, είναι έτσι κι αλλιώς, σ'αυτή τη ζωή.

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Bρε μπουμπουλα , μολις διαβασα την παρουσιαση σου για την λαριτσα , και να σου πω αληθεια τι εντυπωση μου εδωσε οτι μαλλον το κουταβακι δεν ειναι απο εκτροφεα , αν και λες μετα απο πολλη σκεψη και ψαξιμο . Ουτε ονομα εκτροφειου εδωσες ουτε στοιχεια για το πεντιγκρι ουτε τιποτα. Επειδη σε ενα φορουμ γινονται παρεξηγησεις επειδη λειπει το face to face , καλο ειναι εκ μερους μας να δινουν οσο γινεται καλυτερες πληροφοριες , οχι σε προσωπικα θεματα βεβαια αλλα κυνολογικα , οπως απο που πηρες το σκυλακι σου κτλπ γιατι αν εχεισμπαρατηρησει τωρα τελευταια εχουμε λιγο πηξει με ηλιθιους τρολλαδες και αλλους που δεν θελουν να καταλαβουν πεντε πραματα . Οπως σου ειπα και νωριτερα με τα κριτηρια που εθεσες καλη μορφολογια εξετασεις δυσπλασιας, καλο χαραχτηρα κτλπ απο ιδιωτη εκτροφεα δεν χρειαζοταν καν να ανοιγαμε αυτην την κουβεντα , και το devils advocate διαβασα στην αρχη , απλα εγω ακομα δεν εχω καταλαβεο γιατι πρεπει να μαλωνουμε για τα αυτονοητα . Θα μου πεις αυτονοητα δεν ειναι για ολους , οπως και αυτοι οι ιδιωτες εκτροφεις οπως τους περιγραφες ειναι ελαχιστοι και επειδη τα λαμογια στον εξω κοσμο ειναι πολλα και οι ηλιθιοι αγοραστες ακομα περισσοτεροι , πρεπει να ειμαστε λιγο προσεκτικοι πως γραφουμε καποια πραματα και πως εκφραζομαστε για να μην παρεξηγηθουμε .
Τωρα αν ο σωστος εκτροφεας πρεπει να υποχρεωνει να στηρωνονται τα σκυλια του ειναι απο μονο της μια συζητηση , που εχειμγινει και τωρα τελευταια . Εγω το βρισκω ανουσια αυτη την προυποθεση αν ο αγοραστης ειναι συνειδητοποιημενος , και μεσα στις υποχρεωσεις του εκτροφεα ειναι να βρει και τους καταλληλους ιδιωκτητες στα κουταβια του . Εμενα προσωπικα δεν μου αρεσει να με υποχρεωνουν σε κατι πχ οπως να στειρωσω το σκυλι μου , οχι πως θα το ζευγαρωσω ποτε απλα αυτος ο εξαναγκασμος με κανει λιγο να κλωτσαω . Τωρα αμα πρεπει ναμγινει η στειρωση για λογους υγιειας ειναι αλλο θεμα βεβαια
Τωρα στο θεμα υγιειας αν ειναι εκτροφικο ή απο τον δρομο μπορουμε να γραφουμε ωρες ολοκληρες , το μονο που μπορω να σου πω , εγω προσωπικα προτιμαω να ξερω απο ερχεται ο σκυλος και πως θα μου βγει πανω κατω οταν μεγαλωσει , απο εκει και περα ειτε εκτροφικο ειτε αδεσποτακι παντα υπαρχει η πιθανοτητα να σου αρρωστησει και να χαλασεις και την διαθεση σου και να πληρωσεις τα μαλλιοκεφαλα σου σε φαρμακα και γιατρους , αν και θελω να ελπιζω οτι οταν πηγαινεις σε εκτροφεα οι πιθανοτητες ειναι λιγοτερες , οχι τιποτα αλλο γιατι περιμενω το κουταβι απο εξωτερικο και η μονη μου εγνοια ειναι να μου βγει πρωτα απο ολα υγιες

Last edited:

mpoumpoulaoriginal

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
429
49
Βυρωνας
Ελπίζω τα περί επίθεσης να μην απευθύνονται σε εμένα έτσι;...Δε νομίζω να "επιτέθηκα" σε κάποιον.

Ακόμα και η "εντολή" προς το παχύ έντερο αρχικά ήταν σχήμα λόγου και όχι κυριολεκτική...:)

Τις απόψεις μου είπα στο γιατί δεν θεωρώ σωστό ακόμα και αυτοί οι "γνώστες" και "μερακλήδες" ιδιώτες να ασχολούνται με την εκτροφή αν δεν το κάνουν σωστά και τυπικά...Διότι δίνουν "κακό παράδειγμα" και δεν βοηθούν στο να προαχθεί η σωστή άποψη της εκτροφής, της κυνοφιλίας, κλπ.

Γιατί μπερδεύουμε απλά πράγματα;...Γιατί πάμε να "πιαστούμε" από "παρωνυχίδες" και να δημιουργήσουμε θέματα;...Γιατί δεν κοιτάμε το μεγάλο ποσοστό (the big picture) και να επικεντρωθούμε σε αυτό και την διόρθωση του;

Τι θες, εν τέλει, να πεις;...Ότι υπάρχουν ιδιώτες, που δεν είναι εκτροφείς και κάνουν αξιόλογες γέννες;

Ναι, υπάρχουν και ΚΑΚΩΣ κάνουν για τους λόγους που σου έγραψα παραπάνω.

Θες την άποψη μου για τις γέννες εκτροφέων και τι κάνουν ή τι πρέπει να κάνουν με τα κουτάβια τους;

Ε, είναι πολύ γενική ερώτηση για να έχει γενική απάντηση...αλλά να προσπαθήσω. Να ξέρεις λοιπόν πως αν μιλάμε για καλούς εκτροφείς και ποιοτικές γέννες δεν πρέπει να στειρώνεται κανένα σκυλί. Το ότι κάποια σκυλιά δεν θα γίνουν "πρωταθλητές" δε σημαίνει ότι δεν μπορούν να είναι καλοί γεννήτορες και το αντίθετο.

Η εκτροφή δεν είναι απλή πρόσθεση...Βάζω "καλό" με "καλό" και παίρνω "καλό"...Η εκτροφή είναι γενετική, είναι βιολογία, είναι μελέτη, είναι γραμμές, είναι χαρακτηριστικά και πολλά άλλα. Φυσικά όταν μιλάμε για σωστή εκτροφή γιατί για την "κακή" εκτροφή τι να σου σχολιάσω;...Είναι "κακή"...:)

Θες να δούμε πως εμπλέκονται και διασταυρώνονται η κυνολογία, η κυνοτεχνία, η εκτροφή, η κυνοφιλία, κλπ;

Ευχαρίστως...αλλά θα χρειαστούμε πολύ καιρό...ήδη είμαστε στο έβδομο έτος εδώ...:)
Δεν απευθύνομαι σε κανέναν προσωπικά!

Ούτε θέλω να πω κάτι! Κάνουμε συζήτηση... Παραθέτουμε απόψεις και επιχειρήματα για να τις στηρίξουμε...

Και για να καταλάβω.... Τί εννοείς με τα παρακάτω;;;

Οι ερωτήσεις μου ήταν συγκεκριμένες και καθόλου γενικές! Δε μίλησα για σκυλιά που δε θα γίνουν πρωταθλητές αλλά για σκυλιά με παρεκκλίσεις από το πρότυπο της φυλής. Δηλαδή, αυτός ο υπεύθυνος εκτροφέας που κόπτεται να προσθέσει +1 καλύτερο δείγμα φυλής καλά κάνει και επιτρέπει την αναπαραγωγή τέτοιων σκύλων; Αυτό είναι η υπεύθυνη κυνοφιλία;;; Η αγάπη σε μια φυλή;;; Δηλαδή όλα τα σκυλιά των επώνυμων εκτροφέων καλά κάνουν και δίνονται χωρίς υποχρέωση για στείρωση και ας κάνουν οι ιδιοκτήτες τους ο,τι θέλουν όταν τα σκυλια του φτάνουν σε οίστρο... Και έτσι έχουμε έναν ωραιότατο φαύλο κύκλο!!!

Oτι πεις. Δεν χαλάω χατήρια. Ολα θέμα ερμηνειών, είναι έτσι κι αλλιώς, σ'αυτή τη ζωή.
Χρήσιμο θα ήταν να παρέθετες όλο το κειμενάκι... αυτό που ακολουθεί τα αποσιωπητικά... καθώς και όσα έγραψα παραπάνω....

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Sirkos, να σου πω την αλήθεια, δεν πιστεύω οτι χρειάζεται να μας αναφέρει χαρτί και καλάμάρι από που πήρε το κουτάβι, ούτε και να μας κοτσάρει το pedigree... Δεν είναι το pedigree που θα δώσει βαρυτητα στα λόγια.. Γιατί αν είναι έτσι, όσοι εχουμε ημίαιμα να πάμε στη γωνιά μας... Άσε που εμένα το pedigree δε θα μου πει απολύτως τίποτα μιας και δεν ξερω να το διαβαζω... Και πλαστό να μου βάλεις, μια χαρά θα το χάψω...

Η αλήθεια είναι ότι εχουν αδικηθεί μέλη του φόρουμ, κι έχουν δεχτει επίθεση ότι πήραν από ανεύθυνη γέννα ενώ ήταν από ψαγμένη γέννα ιδιώτη... Αλλά είναι λογικό να συμβεί κι αυτό, όταν, στατιστικά και μόνο, το "από γέννα ιδιώτη" σημαίνει από τα κουταβια του Κίτσου που ζευγάρωσε τη σκύλα του με το σκύλο της Τασούλας... Ψυχραιμία χρειάζεται από όλες τις πλευρές///

mpoumpoulaoriginal

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
429
49
Βυρωνας
Bρε μπουμπουλα , μολις διαβασα την παρουσιαση σου για την λαριτσα , και να σου πω αληθεια τι εντυπωση μου εδωσε οτι μαλλον το κουταβακι δεν ειναι απο εκτροφεα , αν και λες μετα απο πολλη σκεψη και ψαξιμο . Ουτε ονομα εκτροφειου εδωσες ουτε στοιχεια για το πεντιγκρι ουτε τιποτα. Επειδη σε ενα φορουμ γινονται παρεξηγησεις επειδη λειπει το face to face , καλο ειναι εκ μερους μας να δινουν οσο γινεται καλυτερες πληροφοριες , οχι σε προσωπικα θεματα βεβαια αλλα κυνολογικα , οπως απο που πηρες το σκυλακι σου κτλπ γιατι αν εχεισμπαρατηρησει τωρα τελευταια εχουμε λιγο πηξει με ηλιθιους τρολλαδες και αλλους που δεν θελουν να καταλαβουν πεντε πραματα . Οπως σου ειπα και νωριτερα με τα κριτηρια που εθεσες καλη μορφολογια εξετασεις δυσπλασιας, καλο χαραχτηρα κτλπ απο ιδιωτη εκτροφεα δεν χρειαζοταν καν να ανοιγαμε αυτην την κουβεντα , και το devils advocate διαβασα στην αρχη , απλα εγω ακομα δεν εχω καταλαβεο γιατι πρεπει να μαλωνουμε για τα αυτονοητα . Θα μου πεις αυτονοητα δεν ειναι για ολους , οπως και αυτοι οι ιδιωτες εκτροφεις οπως τους περιγραφες ειναι ελαχιστοι και επειδη τα λαμογια στον εξω κοσμο ειναι πολλα και οι ηλιθιοι αγοραστες ακομα περισσοτεροι , πρεπει να ειμαστε λιγο προσεκτικοι πως γραφουμε καποια πραματα και πως εκφραζομαστε για να μην παρεξηγηθουμε .
Τωρα αν ο σωστος εκτροφεας πρεπει να υποχρεωνει να στηρωνονται τα σκυλια του ειναι απο μονο της μια συζητηση , που εχειμγινει και τωρα τελευταια . Εγω το βρισκω ανουσια αυτη την προυποθεση ειδικα αν ο αγοραστης ειναι συνειδητοποιημενος , και μεσα στις υποχρεωσεις του εκτροφεα ειναι να βρει και τους καταλληλους ιδιωκτητες στα κουταβια του . Εμενα προσωπικα δεν μου αρεσει να με υποχρεωνουν σε κατι πχ οπως να στειρωσω το σκυλι μου , οχι πως θα το ζευγαρωσω ποτε απλα αυτος ο εξαναγκασμος με κανει λιγο να κλωτσαω . Τωρα αμα πρεπει ναμγινει η στειρωση για λογους υγιειας ειναι αλλο θεμα βεβαια
Τωρα στο θεμα υγιειας αν ειναι εκτροφικο ή απο τον δρομο μπορουμε να γραφουμε ωρες ολοκληρες , το μονο που μπορω να σου πω , εγω προσωπικα προτιμαω να ξερω απο ερχεται ο σκυλος και πως θα μου βγει πανω κατω οταν μεγαλωσει , απο εκει και περα ειτε εκτροφικο ειτε αδεσποτακι παντα υπαρχει η πιθανοτητα να σου αρρωστησει και να χαλασεις και την διαθεση σου και να πληρωσεις τα μαλλιοκεφαλα σου σε φαρμακα και γιατρους , αν και θελω να ελπιζω οτι οταν πηγαινεις σε εκτροφεα οι πιθανοτητες ειναι λιγοτερες .
Το ότι δεν έδωσα περισσότερες λεπτομέρειες για το σκυλί μου ισχύει αλλά έγινε εσκεμμένα. Δεν ήθελα να δώσω. Για τους δικούς μου λόγους. ίσως να είμαι και λίγο προληπτική...Είχα σκοπό αργότερα κάποια στιγμή να ανεβάσω το pedigree της. Νομίζω όμως ότι λίγη σημασία έχει αυτό...

Last edited:

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Αν δεν απευθύνεσαι σε κάποιον ενώ κατηγορείς για επίθεση τότε πως δικαιολογείς την επίθεση;

Αν γίνεται απλά συζήτηση προς τι οι κατηγορίες για επίθεση;

Αν δεν υπάρχει "επίθεση" γιατί δημιουργείς τέτοιες εντυπώσεις;...Βοηθούν και "ανεβάζουν" το επίπεδο της συζήτησης;

Η "παρεκκλίσεις" από το πρότυπο έχουν και αυτές διαβάθμιση και διαφορετική αξιολόγηση. Άρα, ανάλογα με την "παρέκκλιση" μπορείς από το να μη δώσεις ιδιαίτερη σημασία μέχρι και το να στειρώσεις και να βγάλεις από το εκτροφικό σου πρόγραμμα "x" σκύλους.

Να επαναλάβω...Οι "κακοί" εκτροφείς είναι "κακοί" και δε νομίζω να χρειάζεται παραπάνω σχόλια. Οι "σωστοί" εκτροφείς κάνουν πράγματα που δεν κατανοείς;...Να τα δούμε...και μη μπερδεύεις την "επωνυμία" με την "ορθότητα"...:)

@ kritikopoula

Κανένα μέλος δεν έχει "αδικηθεί"!...Αυτοί οι "ψαγμένοι" ιδιώτες αδικούν τους εαυτούς τους και δεν αφιερώνουν 10 λεπτά και 100 ευρώ για ένα τυπικό χαρτί...Αν αυτό είναι το μόνο που τους χωρίζει από τον σωστό εκτροφέα.

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Sirkos, να σου πω την αλήθεια, δεν πιστεύω οτι χρειάζεται να μας αναφέρει χαρτί και καλάμάρι από που πήρε το κουτάβι, ούτε και να μας κοτσάρει το pedigree... Δεν είναι το pedigree που θα δώσει βαρυτητα στα λόγια.. Γιατί αν είναι έτσι, όσοι εχουμε ημίαιμα να πάμε στη γωνιά μας... Άσε που εμένα το pedigree δε θα μου πει απολύτως τίποτα μιας και δεν ξερω να το διαβαζω... Και πλαστό να μου βάλεις, μια χαρά θα το χάψω...
Sorry αλλά διαφωνώ. Τι θα πει να "κοτσάρει το pedigree"; Για κουτσομπολίστικους λόγους; Οχι βέβαια. Αρα...ασφαλώς και χρειάζεται να αναφέρει εκτροφέα και ίσως και pedigree κι ας μην ξέρουν οι περισσότεροι να το ερμηνεύουν. Εμένα μου δίνει βαρύτητα η κίνηση αυτή, στα λεγόμενα κάποιου, που διαριγνύει τα ιμάτιά του, υπέρ της "σωστής" εκτροφής.

Η αλήθεια είναι ότι εχουν αδικηθεί μέλη του φόρουμ, κι έχουν δεχτει επίθεση ότι πήραν από ανεύθυνη γέννα ενώ ήταν από ψαγμένη γέννα ιδιώτη...
πχ;

Το ότι δεν έδωσα περισσότερες λεπτομέρειες για το σκυλί μου ισχύει αλλά έγινε εσκεμμένα. Δεν ήθελα να δώσω. Για τους δικούς μου λόγους. ίσως να είμαι και λίγο προληπτική...Είχα σκοπό αργότερα κάποια στιγμή να ανεβάσω το pedigree της. Νομίζω όμως ότι λίγη σημασία έχει αυτό...
Εγώ θα ξανατονίσω ότι έχει μεγάλη σημασία. Για τους δικούς μου λόγους, που...καμμία σχέση με πρόληψη.

mpoumpoulaoriginal

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
429
49
Βυρωνας
Sorry αλλά διαφωνώ. Τι θα πει να "κοτσάρει το pedigree"; Για κουτσομπολίστικους λόγους; Οχι βέβαια. Αρα...ασφαλώς και χρειάζεται να αναφέρει εκτροφέα και ίσως και pedigree κι ας μην ξέρουν οι περισσότεροι να το ερμηνεύουν. Εμένα μου δίνει βαρύτητα η κίνηση αυτή, στα λεγόμενα κάποιου, που διαριγνύει τα ιμάτιά του, υπέρ της "σωστής" εκτροφής.

Εγώ θα ξανατονίσω ότι έχει μεγάλη σημασία. Για τους δικούς μου λόγους, που...καμμία σχέση με πρόληψη.
Δηλαδή για να καταλάβω, θα είχε διαφορά αν είχα ένα ημίαιμο;; Θα αντιμετωπιζόμουν με άλλο τρόπο;;; Θα είχαν άλλη βαρύτητα τα λεγομενά μου;;;; Θα σήμαινε ότι έχω καποιο δόλο;; Θα σήμαινε ότι δε μπορώ να έχω άποψη;;;; Δεν καταλαβαίνω παραγματικά...

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Ρε παιδια δεν νομιζω , οτι εχει λιγη σημασια να πειτε απο που πηρατε το σκυλι σας ...... Ειτε αδεσποτακι ειτε καθαροαιμο ειναι μια πληροφορια και βασικη θα ελεγα για να συστηθει ενα μελος και να αρχισουμε να καταλαβαινουμε ενα δυο πραματα για αυτον τουλαχιστον στην αρχη , και να αρχισουμε ενα διαλογο

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.449
12.876
Aθήνα
Είμαι κατά του κάθε κουταβοπαραγωγού είτε αυτός είναι ιδιοκτήτης puppy-mill είτε δηλωμένος εκτροφέας! Τέτοιοι είναι πολλοί!

Είμαι κατά του κάθε ιδιώτη που ευγαρώνει το σκυλί του για διάφορους χαζούς λόγους, ή δεν προφυλάσσει το σκυλί του από τυχαία ζευγαρώματα! Τέτοιοι είναι πολλοί!

Είμαι υπέρ των υπεύθυνων επώνυμων εκτροφέων που χάνουν χρόνο, χρήμα και κοπιάζουν πραγματικά για να έχουν μία άντε δύο το πολύ σωστές γέννες (από διαφορετικούς γεννήτορες) το χρόνο! Και τηρούν όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που χρειάζεται ένα σωστό εκτροφείο για να λειτουργήσει. Αυτοί είναι ελάχιστοι στην Ελλάδα!

Είμαι υπέρ των υπεύθυνων, καψούρηδων με μια φυλή ιδιωτών, που ψάχνουν μήνες ή και χρόνια για να βρουν το κατάλληλο ζευγάρι, που χάνουν χρόνο, χρήμα και κοπιάζουν πραγματικά για να έχουν μία άντε δύο το πολύ σωστές γέννες και μετά στειρώνουν τα σκυλιά τους. Και τα κουτάβια τους γεννιούνται μέσα στο σπίτι τους και παίζουν με τα παιδιά τους , όχι σε βρώμικα κλουβιά! Κι όλο αυτό από αγάπη και επειδή γουστάρουν και τίποτα περισσότερο. Υπάρχουν και αυτοί αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο να τους βρεις!
Και ποιός δεν είναι μαζί σου με τα 1000 σε όλα αυτά που λες;
Απλά με τον όρο "ιδιώτης" αναφέρεσαι προφανώς στον χομπίστα - λάτρη μιας φυλής, ανεξάρτητα αν έχει νόμιμο εκτροφείο ή όχι;
Αυτή είναι η ουσία;
Οι τύποι;
Τα χαρτιά και η έναρξη επαγγέλματος;

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Εχοντας διαβάσει ένα παλιόοοό θέμα,που άνοιξε πριν καν κάνω εγγραφη στο φόρουμ, ειχα απορήσει γιατί να κάνει κανείς γέννα χωρίς επωνυμία εκτροφείου. Δεν απορώ πιά. Θεωρώ ότι αυτοί που το κάνουν έχουν τους λόγους τους... Το ότι δεν μπορώ να τους κατανοήσω δεν σημαίνει ότι οι λόγοι αυτοί είναι και λάθος..

Δε νομίζω ότι χρειάζεται να αναφέρω παράδειγμα για το ποιός έχει αδικηθεί κι αν έχει όντως αδικηθεί. Καταλαβαίνω το λόγο που δεν στηρίζονται οι ιδιωτικές γέννες. Γιατί άντε μετά να ξεχωρήσεις την ήρα από το στάρι...

Αλλά τελικά, αν έστω εγώ, θέλω να βάλωω μια και μοναδική γέννα, για όλους τους σωστους λόγους και μετά ποτέ ξανά, θα πρέπει να βγαλω επωνυμία? Δε φτάνει που θα δηλώσω τη γέννα? Αλλιως ας μην εδινε ο ΚΟΕ κι η FCI αυτό το δικαίωμα....

mpoumpoulaoriginal

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
429
49
Βυρωνας
Djsoukis, μίλησα για το γενικότερα κλίμα (επιθετικό). Και συζητάω, το ξαναλέω, σημαίνει ανταλλάσσω απόψεις και επιχειρήματα... Από έναν υγιή διάλογο μόνο καλά μπορούν να προκύψουν.

Τελοσπάντων, από εμένα μένει εδώ.... Και πάλι ευχαριστω για τη φιλοξενία... :)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Δηλαδή για να καταλάβω, θα είχε διαφορά αν είχα ένα ημίαιμο;;
Αν έχεις ημίαιμο και το δηλώνεις και είσαι ευτυχής γι'αυτό, όχι. Δεν έχει καμμία διαφορά.
Αν έχεις ημίαιμο και το ανακοινώνεις ως καθαρόαιμο, σωστής και ηθικής εκτροφής, ναι. Εχει διαφορά.

Θα αντιμετωπιζόμουν με άλλο τρόπο;;; Θα είχαν άλλη βαρύτητα τα λεγομενά μου;;;;
Η βαρύτητα των λεγομένων σου, έτσι κι αλλιώς, από την αρχή του θέματος που άνοιξες, αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα και επιχειρήματα. Απλώς εσύ, το ονομάζεις "επίθεση".

Θα σήμαινε ότι έχω καποιο δόλο;;
Αν έχεις δόλο [που δεν το έχει υπονοήσει κανείς μέχρι στιγμής], πίστεψέ με...θα αποκαλυφθεί. Στο λέω με σιγουριά.

Θα σήμαινε ότι δε μπορώ να έχω άποψη;;;;
Οσο, δεν μπορώ να έχω κι εγώ.

Δεν καταλαβαίνω παραγματικά...
Σ'αυτό, δεν μπορώ να σε βοηθήσω.

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Μπουμπουλα να σε ρωτησω κατι , επειδη και φιλοζωος μου φαινεσαι και το κουταβι το πηρες με τον σωστο τροπο γιατι καθομαστε και μαλωνουμε για τα αυτονοητα? αν ειχα αδεσποτο αν ειχα ημιαιμο αν ειχα κεραιες και ειμουν κιτρινοσμθα ειμουν τρολευ κτλπ !!!:D
Εσυ πως θα αντιμετωπιζες τον εαυτο σου με οσα εχεις γραψει αν ηξερες
α οτι πηρες το κουταβι απο πετ σοπ
β οτι πηρες το κουταβι απο byb
Γ απο εκτροφεα
δ απο τον δρομο/ φιλοζωικη

mpoumpoulaoriginal

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
429
49
Βυρωνας
Αν έχεις ημίαιμο και το δηλώνεις και είσαι ευτυχής γι'αυτό, όχι. Δεν έχει καμμία διαφορά.
Αν έχεις ημίαιμο και το ανακοινώνεις ως καθαρόαιμο, σωστής και ηθικής εκτροφής, ναι. Εχει διαφορά.

Η βαρύτητα των λεγομένων σου, έτσι κι αλλιώς, από την αρχή του θέματος που άνοιξες, αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα και επιχειρήματα. Απλώς εσύ, το ονομάζεις "επίθεση".

Αν έχεις δόλο [που δεν το έχει υπονοήσει κανείς μέχρι στιγμής], πίστεψέ με...θα αποκαλυφθεί. Στο λέω με σιγουριά.

Οσο, δεν μπορώ να έχω κι εγώ.

Σ'αυτό, δεν μπορώ να σε βοηθήσω.
Πηγαίνεις συνεχώς τη συζήτηση εκεί που σε βολεύει, παρερμηνεύοντας τα γραφόμενά μου... Αυτό που ρώτησα είναι ποια η διαφορά αν είχα ένα ημίαιμο σκύλο (και να το έλεγα όχι να το παρουσίαζα καθαρόαιμο) ή τελοσπαντων αν δεν είχα καν σκύλο;;;; Δε θα μπορούσα να ανοίξω το ίδιο θέμα;; Θα με αντιμετωπίζατε ως αναξιόπιστη;; Διότι όπως γράφεις παραπανω, για σένα εχει μεγάλη σημασία να αναφέρω την προέλευση του σκύλου μου για τους δικούς σου λόγους...

Last edited:

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Ναι, αλλά mpoumpoulaoriginal εγώ σου απαντώ με επιχειρήματα κι εσύ σχολιάζεις με γενικεύσεις και χωρίς ίχνος επιχειρήματος. Ταυτόχρονα "πετάς" και γενικές κατηγορίες για επίθεση, που μετά γίνεται "επιθετικό κλίμα" και που πουθενά δεν στηρίζεται.

Τέλος πάντων, το συμπέρασμα είναι πως ο κάθε ένας είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει αλλά δεν είναι ελεύθερος να "βαφτίζει" ότι θέλει...όπως θέλει.

Οι "ψαγμένοι" και οι "σε όλα τέλειοι" ιδιώτες να πάρουν και επωνυμία εκτροφείου για να είναι "super τέλειοι" και "φωτεινά παραδείγματα"...Ναι, έστω και για μια γέννα. Μια γέννα δεν είναι "λίγο"...και δεν χρειάζεται ούτε "έναρξη επαγγέλματος", ούτε "άνοιγμα" βιβλίων 3ης κατηγορίας...Μόνο μια αίτηση και 100 ευρώ στον ΚΟΕ.

Όλα τα άλλα είναι απλά για κουβέντα "καφενείου", χωρίς ιδιαίτερη αξία και μπορεί να κάνει περισσότερο "κακό" από όσο φανταζόμαστε.

mpoumpoulaoriginal

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
429
49
Βυρωνας
Μπουμπουλα να σε ρωτησω κατι , επειδη και φιλοζωος μου φαινεσαι και το κουταβι το πηρες με τον σωστο τροπο γιατι καθομαστε και μαλωνουμε για τα αυτονοητα? αν ειχα αδεσποτο αν ειχα ημιαιμο αν ειχα κεραιες και ειμουν κιτρινοσμθα ειμουν τρολευ κτλπ !!!:D
Εσυ πως θα αντιμετωπιζες τον εαυτο σου με οσα εχεις γραψει αν ηξερες
α οτι πηρες το κουταβι απο πετ σοπ
β οτι πηρες το κουταβι απο byb
Γ απο εκτροφεα
δ απο τον δρομο/ φιλοζωικη
Δε θα έπαιρνα ποτέ κουτάβι από το α ή το β.