Απορίες για εκτροφεία Λαμπραντόρ

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Μήπως να παραμείνουμε στο θέμα;

Ο κύριος Χρήστος γιατί δεν μπαίνει να γράψει κάτι; Τι συμβαίνει με την Coco Chanel? Γιατί ζευγάρωσε σκύλο ενώ γνώριζε πως έχει καρκίνο και αν έχει την τύχη θα ζήσει μέχρι να γίνει 4ων ετών;

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Mareco ετσι ειναι. Ολοι πρεπει να προσεχουμε πως μιλαμε αλλα τα μελη της διαχειρισης ενα παραπανω. Λαθος κανω;

Ας πουμε λοιπον οτι η ερωτηση μου "ξεχαστηκε", να τη ξαναθεσω

Berna ειχες τοσες αποριες σχετικα με την ιστοσελιδα του εκτροφειου. Γιατι δεν εχουν αποτελεσματα εξετασεων δυσπλασιας, γιατι υπαρχουν μονο απο εκθεσεις κλπ. Τα αλλα sites τι εχουν; Καποια απορια γι αυτα;;
Αφου το θεμα ειναι "αποριες για εκτροφειΑ Λαμπ"

Ελπιζω τωρα να το δεις

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Τέλος, θα ήθελα να ακούσω από τους συμμετέχοντες, "νέους" και "παλαιούς" τις δικές τους απόψεις και τα κριτήρια για έναν "καλό" εκτροφέα, καθώς και την όποια κριτική τους στις δικές μου φυσικά...αν θέλετε βέβαια.
Φίλε DjSoukis,

Πάλι τη άποψή μου;

Την έχω εκφράσει αρκετές φορές "εδώ μέσα"...
Ξεθώριασε... πάλιωσε, πριν κάν "φορεθεί"...

Στη γενική της μορφή, άρεσε πολύ και κύλησε νερό στο μύλο των εκτροφέων...

Σε κάθε ειδική της μορφή, προσέβαλε (σχεδόν) όλους τους εκτροφείς και, εν πολλοίς, λοιδωρήθηκε "εν χωρώ"...
Φιλικά "χτυπήματα στην πλάτη" από τους "έμπειρους" στο χώρο (που δεν τα ερμήνευσα αρχικά και μου έδιναν κουράγιο - αφελής - κακό δικό μου) κατ' ιδίαν και "σιγή ασυρμάτου" δημοσίως...

Δεν νομίζω ότι θα ήθελες να την ξανακούσεις την άποψή μου...

Αντί για την άποψή μου, λοιπόν, σου αφιερώνω, με σεβασμό, μερικούς (διαχρονικούς) στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου:

Αυτού του μάταιου η αράχνη, που πάει ρε φίλε και μας ψάχνει...
Να βρει την πιο παλία γωνία, μες στου μυαλού την αγωνία...
Να μας τυλίξει, να μας πιάσει...
Να πει "σας έχουνε ξεχάσει, τα παραμύθια σας κι οι ξένοι"...
Κι εκείνη, δώστου να επιμένει...
Να κατεβεί στο πρόσωπό σου και στο συνείδητο το υπό σου...
Μ' αυτό το ανάποδο το δίχτυ, δώσε ψυχή μου μιά και ρίχτη...

Κράτα τα μάτια σου ανοιχτά, γιατί του κόσμου τα μικτά τα βλέπουμε όλα στη ζωή μας ίδια...
Και τα καλά και τα φριχτά, του κόσμου ετούτου είναι μικτά...

Στον ήλιο γίνεται ο καρπός, στο χώμα η ρίζα...

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Mareco ετσι ειναι. Ολοι πρεπει να προσεχουμε πως μιλαμε αλλα τα μελη της διαχειρισης ενα παραπανω. Λαθος κανω;

Ας πουμε λοιπον οτι η ερωτηση μου "ξεχαστηκε", να τη ξαναθεσω

Berna ειχες τοσες αποριες σχετικα με την ιστοσελιδα του εκτροφειου. Γιατι δεν εχουν αποτελεσματα εξετασεων δυσπλασιας, γιατι υπαρχουν μονο απο εκθεσεις κλπ. Τα αλλα sites τι εχουν; Καποια απορια γι αυτα;;
Αφου το θεμα ειναι "αποριες για εκτροφειΑ Λαμπ"

Ελπιζω τωρα να το δεις
Οταν ζευγαρώνεις σκύλο με καρκίνο, όλα τα άλλα μοιάζουν μικροπροβλήματα.

theogoniakennel

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2010
1.134
2
ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΑΘΗΝΑ
Απλά υπάρχει μια διαφορά, αν καταλαβαινεις σε ποιον απευθύνεσαι, υπάρχει μια διαφορά να απαντας στη κωστάκη απο στον χωρίς όνομα, καλό θα είναι να το καταλάβεις, ως επίσης γιατί καποιοι γράφουν επώνυμα μέ όλες τίς επιπτώσεις, και κάπιοι γράφουν ως ... οτι θέλουν

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Οταν εκανες τα ποστ δεν ανεφερες τιποτα για καρκινο. Για δυσπλασιες και εκθεσεις ελεγες. Μπαινω εγω στα αλλα sites και ουτε αποτελεσματα απο εξετασεις για δυσπλασια βλεπω, αλλα ουτε και συμμετοχη ολων των γεννητορων σε εκθεσεις.

Πως γινεται αυτο να μη σε πειραζει;;

Τελικα η συμμετοχη σε εκθεσεις παιζει ρολο;;
Τα αποτελεσματα εξετασεων;

Αυτα τα οποια εσυ τονιζες σε προηγουμενα σου ποστ, τωρα τα λες "μικροπροβληματα";

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
www.giokobullmastiffs.com
Απλά υπάρχει μια διαφορά, αν καταλαβαινεις σε ποιον απευθύνεσαι, υπάρχει μια διαφορά να απαντας στη κωστάκη απο στον χωρίς όνομα, καλό θα είναι να το καταλάβεις, ως επίσης γιατί καποιοι γράφουν επώνυμα μέ όλες τίς επιπτώσεις, και κάπιοι γράφουν ως ... οτι θέλουν
Ενταξει την αλλη φορα θα φορεσουμε τα καλα μας και θα φιλησουμε τα χερια ολων των εμπειρων κυνοφιλων προτου γραψουμε, ενω σε αυτους που ειναι νεοτεροι θα τους απαξιωσουμε. οι κανονισμοι του φορουμ δεν επιβαλλουν επ ουδενι να γραφει καποιος επωνυμα ουτε δινει καμια ισχυ σε οποιονδηποτε οταν το κανει ειτε γραφει ορθολογικα ειτε οχι. Το αν γραφουν καποιοι ο,τι θελουν κρινεται απο τους υπολοιπους αναγνωστες καθως και απο την ιστορια και οχι απο το ονοματεπωνυμο τους. Και συνεχιζω να γραφω οτι εγω αν και 30 χρονων σχετικα νεος θα ελεγα, εχω μαθει να απευθυνομαι με σεβασμο στον οποιονδηποτε ανεξαρτητα την οποιαδηποτε ιστορια του γιατι πανω απ'ολα ειναι ανθρωπος, τα υπολοιπα ειναι ιστοριες για μικρα παιδια.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Ολα παίζουν ρόλο, απλά μερικά πράγματα έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα.
Αλλο να έχεις ένα δυσπλασικό σκυλί που θα δώσεις μια περιουσία για χειρουργικές επεμβάσεις (αλλά θα ζήσει τη ζωή του, όπως-όπως)
και άλλο να έχεις σκυλί που θα φύγει στα 4 χρόνια του από καρκίνο.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
αν και εκτός θέματος....αυτό με τα επώνυμα και τα ανώνυμα δεν είναι δεοντολογικό για τον χώρο των φόρουμς και του ίντερνετ

κι εγώ μπορεί να δηλώνω "KostasSimitis" ή οτιδήποτε
μπορεί να είμαι ή και να μην είμαι
όλη η λογική των φόρουμ είναι ότι δεν υπάρχουν Επώνυμοι αλλά μόνο πληροφορία και τροφή για σκέψη
- άσε που δεν είναι δυνατόν κάποιος που γεννήθηκε ή ζει σε ξένη χώρα και απλά μιλάει Ελληνικά και του αρέσουν τα σκυλιά (που είναι οι βασικές συνιστώσες για να είσαι μέλος στο παρών φόρουμ) να ξέρει ποιός είναι ποιός και τι και γιατί

Και αλληλοσεβασμός βέβαια-αλλά αυτό υπάρχει παντού και πάντα έτσι κι αλλιώς.................................................(τα σέβη μου στα γραφόμενα του μέλους Kws)

παρεπιμπτόντως οι moderators είναι μέλη με περισσότερα κουμπιά απο ότι τα υπόλοιπα μέλη
δεν είμαστε ούτε παραδείγματα ούτε γνωστες ούτε τίποτα παραπέρα απο εθελοντές "καθαρίστριες"-αγγαρεία σκούπα φαράσι ή ότι άλλο χαριτωμένο μπορεί να μας προσάψετε σχετικό με καθαρισμό και τακτοποίηση

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Εγώ ειλικρινά λυπάμαι, αλλά η κυρία Κωστάκη, ο σύζυγός της Νίκος και ο ξάδελφός της Αλέξανδρος, δεν μου λένε τίποτα. Δεν τους γνωρίζω τους ανθρώπους αλλά δεν αμφισβητώ ότι μπορεί να χαίρουν κάποιας ιδιαίτερης εκτίμησης στον κυνοφιλικό χώρο. Θα ήθελε κάποιος να με διαφωτίσει ως προς το βαρύγδουπο του ονόματός τους; Να πω βέβαια, ότι στον χώρο του φόρουμ μας, χαίρουν της ίδιας ακριβώς εκτίμησης, με όλους τους άλλους. Ακόμη και μ' αυτούς που γράφουν ως...ότι θέλουν. Οσον αφορά εμένα τουλάχιστον.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Eγώ, με όλο τον σεβασμό διαφωνώ!
Κι αυτή ακριβώς η επιπλέον βαρύτητα που μπορεί να αποκτήσουν στα μάτια κάποιου τα κείμενα, ανεξαρτήτως περιεχομένου, ή ακόμα και κρίνοντας τα ηπιότερα λόγω του ονόματος, είναι που με κάνει να προτιμώ, μακράν, την χρήση μόνο nicknames!
Εδώ μέσα σημασία έχει, ή τουλάχιστον θα έπρεπε να έχει, μόνο το περιεχόμενο της κάθε δημοσίευσης!

Βέβαια, ανεξαρτήτως αυτού, όλα τα μέλη χρίζουν σεβασμού!

Για το θέμα, προσωπικά δεν έχω ασχοληθεί με τα λαμπ, και, ας με συγχωρήσουν οι λάτρεις τους, ούτε καν μου αρέσουν, αλλά αν ισχύουν αυτές οι αναφορές για χρήση σε αναπαραγωγικό πρόγραμμα σκύλου που υποφέρει από καρκίνο, ακόμη κι αν είναι ο τελειότερος μορφολογικά σκύλος, θεωρώ ότι είναι κρίμα κι άδικο για τον σκύλο....

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Φυσικα καποια πραγματα εχουν αλλη βαρυτητα δε διαφωνω

Οποτε να υποεσω οτι εσυ που προτεινες το Amalthea ειχες δει τις εξετασεις των γονιων και ηξερες τις διακρισεις ολων των σκυλων σε εκθεσεις;
Γιατι το site που θα βλεπε ο υποψηφιος ιδιοκτητης θα αφηνε ερωτηματικα. Εσυ θα του καλυπτες τις αποριες ή οχι;

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Φυσικα καποια πραγματα εχουν αλλη βαρυτητα δε διαφωνω

Οποτε να υποεσω οτι εσυ που προτεινες το Amalthea ειχες δει τις εξετασεις των γονιων και ηξερες τις διακρισεις ολων των σκυλων σε εκθεσεις;
Γιατι το site που θα βλεπε ο υποψηφιος ιδιοκτητης θα αφηνε ερωτηματικα. Εσυ θα του καλυπτες τις αποριες ή οχι;
Δεν γνωρίζω αλλά τουλάχιστον δεν ζευγάρωσε σκύλα με καρκίνο!

theogoniakennel

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2010
1.134
2
ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΑΘΗΝΑ
Ενταξει την αλλη φορα θα φορεσουμε τα καλα μας και θα φιλησουμε τα χερια ολων των εμπειρων κυνοφιλων προτου γραψουμε, ενω σε αυτους που ειναι νεοτεροι θα τους απαξιωσουμε. οι κανονισμοι του φορουμ δεν επιβαλλουν επ ουδενι να γραφει καποιος επωνυμα ουτε δινει καμια ισχυ σε οποιονδηποτε οταν το κανει ειτε γραφει ορθολογικα ειτε οχι. Το αν γραφουν καποιοι ο,τι θελουν κρινεται απο τους υπολοιπους αναγνωστες καθως και απο την ιστορια και οχι απο το ονοματεπωνυμο τους. Και συνεχιζω να γραφω οτι εγω αν και 30 χρονων σχετικα νεος θα ελεγα, εχω μαθει να απευθυνομαι με σεβασμο στον οποιονδηποτε ανεξαρτητα την οποιαδηποτε ιστορια του γιατι πανω απ'ολα ειναι ανθρωπος, τα υπολοιπα ειναι ιστοριες για μικρα παιδια.
Ευχομαι να απαξιώσετε τα παντα και να γίνετε καλύτεροι, είναι το καλύτερο που μπορεί να δούν οι παλαιότεροι, αλλά άλλο να δίνει μιά απάντηση ο ανωνυμος και άλλο μια απάντηση με όνομα, εκτός και κάκπιοι δεν καταλαβαίνουν τι είναι όνομα, και τι σημαίνει αυτό, και σαφώς και είναι δικαίωμα τους

lina kostaki

Member
15 Ιουλίου 2010
10
13
Kifissia
Γεια σου Νίκο ,σε ευχαριστω για τα καλα σου λόγια , ειναι μερος της ιδεολογίας μου να γραφω πάντα επωνυμα ωστε να αναλαμβάνω και την ευθύνη των γραπτών μου .
Για την σκύλα θα σας πω αυτα που γνωρίζω προρωπικά , οχι αυτα που άκουσα,ξέρω λοιπόν οτι η σκύλα ΠΡΙΝ μπει στην εκτροφη εξεταστηκε απο το μεγαλύτερο ιατρικό κεντρο τη Ευρώπης 2 φορες και το αίμα στάλθηκε στην Αμερική , αφού τα αποτελέσματα βγήκαν και επέτρεπαν στην σκύλα να κυοφορήσει΄μόνο τότε ζευγάρωσε. Γνωρίζω επίσης οτι υπάρχουν αποδείξεις για όλα αυτά και είμαι σίγουρη οτι ο εκτροφέας θα της δημοσιοποιήσει!
Θα με συγχωρέσετε αν σας αφήσω ξαφνικά αλλα το μωρό νυστάζει :)

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Οκ οποτε! Δε πειραζει αν καποιος εκτροφεας δεν κατεβαζει τους γεννητορες σε εκθεση ή δε τους εξεταζει για τις κληρονομικες παθησεις της φυλης, αρκει να μην εχουν καρκινο.

Ε πες το απ την αρχη, τι ρωτας για δυσπλασιες και τετοια;

Και σταματα πια να λες για τον καρκινο, ειπαμε οτι το σκυλι ειμαι καλα εσυ εκει να λες οτι ειναι χαλια. Φτου φτου πια θα νομιζω οτι αλλο πλασμα ειδα πριν λιγες μερες!

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Ευχομαι να απαξιώσετε τα παντα και να γίνετε καλύτεροι, είναι το καλύτερο που μπορεί να δούν οι παλαιότεροι, αλλά άλλο να δίνει μιά απάντηση ο ανωνυμος και άλλο μια απάντηση με όνομα, εκτός και κάκπιοι δεν καταλαβαίνουν τι είναι όνομα, και τι σημαίνει αυτό, και σαφώς και είναι δικαίωμα τους
Τα έργα και τα λόγια χτίζουν ή καταστρέφουν τα ονόματα...
Τα ονόματα και η επίκλησή τους δεν αρκούν για να καθοσιόσουν τα λόγια...

theogoniakennel

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2010
1.134
2
ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΑΘΗΝΑ
Εγώ ειλικρινά λυπάμαι, αλλά η κυρία Κωστάκη, ο σύζυγός της Νίκος και ο ξάδελφός της Αλέξανδρος, δεν μου λένε τίποτα. Δεν τους γνωρίζω τους ανθρώπους αλλά δεν αμφισβητώ ότι μπορεί να χαίρουν κάποιας ιδιαίτερης εκτίμησης στον κυνοφιλικό χώρο. Θα ήθελε κάποιος να με διαφωτίσει ως προς το βαρύγδουπο του ονόματός τους; Να πω βέβαια, ότι στον χώρο του φόρουμ μας, χαίρουν της ίδιας ακριβώς εκτίμησης, με όλους τους άλλους. Ακόμη και μ' αυτούς που γράφουν ως...ότι θέλουν. Οσον αφορά εμένα τουλάχιστον.
Το οτι το όνομα Ιωαννίδης δεν λέει τίποτα στο χώρο, είναι θέμα του χώρου και όχι των μελών της οικογένειας

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Οκ οποτε! Δε πειραζει αν καποιος εκτροφεας δεν κατεβαζει τους γεννητορες σε εκθεση ή δε τους εξεταζει για τις κληρονομικες παθησεις της φυλης, αρκει να μην εχουν καρκινο.

Ε πες το απ την αρχη, τι ρωτας για δυσπλασιες και τετοια;
Από πού κι ως πού δεν κατεβάζει τα σκυλιά του σε εκθέσεις; Λέμε ό,τι να 'ναι αλλά οκ.

Δηλαδή είναι εντάξει να ζευγαρώνεις σκύλο με καρκίνο; Μάλιστα...

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Απαξίωση όχι - το αντίθετο ακριβως

και το βασικότερο
μιλάμε για το διαδύκτιο και τα φόρουμ
όχι για την κατα πρόσωπον επαφή
άλλα ήθη
- καλό κακό δεν ξέρω
αλλά εδω δεν υπάρχει ισχύς όνόματος
-άλλωστε σας εξήγησα,υπάρχει λειτουργικό πρόβλημα να γνωρίζει ο καθένας τον κάθε επώνυμο του κάθε χώρου
ΑΛΛΑ και αν όντως είναι αυτος που δηλώνει ότι είναι στο nickname του αφού κανείς δεν μπορεί να το επιβεβαιώσει