Απορία σχετικά με απόκτηση νέου σκύλου

Θανος785

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2012
46
0
@ΜΑNOSF ακομα δεν το εχω διασφαλισει το κουταβι γιαυτο και εχω μια παραπανω ανεση! @miminoula πραγματικα σε ευχαριστω για αυτο το σχολιο! θα σου απαντησω στις ερωτησεις! Τα σκυλια μου τα οποια ειχα κατα καιρους ηταν ενα μικρο διαστημα της ημερας δεμενα δηλαδη 1-2 ωρες το πρωι και 1 ωρα το πολυ μετα το μεσημερακι..διοτι η αυλη εκεινες τις ωρες ανοιγε και εκλινε..αλλα μετα ηταν λυτα..και οταν ελεγα ενα μικρο διαστημα της ημερας εκανα λαθος που ειπα απο το πρωι μεχρι το σουρουπο..ηταν λιγο το πρωι και λιγο το σουρουπο..αλλα και παλι δεν μου αρεσει φυσικα να εχω δεμενο εναν σκυλο..οσο για το εκτροφειο ειναι δυσκολο..υπαρχουν βλεπεις και αλλες υποχρεωσεις που πρεπει να καλυφθουν οικονομικα..@Mareco σε ευχαριστω για την πληροφοριση α το ψαξω κιαλο! @vas εννοητε πως ο σωστος εκτροφεας πρεπει να τηρει αυτες τις προηποθεσεις..οσο για τα κουταβια πραγματικα ειναι πολυ ομορφα αλλα οπως ειπα εχω στην γειτονια τοσα που φροντιζουμε!

Last edited:

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Το καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο να δώσεις ένα μεγάλο ποσό για να αγοράσεις σκύλο από το εκτροφείο. Αν ψάξεις καλά θα δεις όμως ότι δεν τα δίνουν όλοι σε αστρονομικά ποσά. Χαίρομαι που μένεις και συζητάς και βλέπω ότι παίρνεις καλοπροαίρετα αυτά που σου λέμε 9 σελίδες τώρα. Μου αρκεί ότι θα το ψάξεις... θέλω να ελπίζω ότι διαβάζοντας λίγο παραπάνω και συζητώντας λίγο παραπάνω με ανθρώπους που νοιάζονται και αγαπάνε τα ζώα, θα καταλάβεις ότι δεν πάμε να σε αποτρέψουμε γιατί θέλουμε να "σαμποτάρουμε" τον γνωστό σου, ούτε έχουμε κάποιο οικονομικό όφελος. Απλά να προφυλάξουμε εσένα από ένα ρίσκο το όποιο μπορεί να μην σου αποφέρει αυτό που περιμένεις!
Φιλικα,
Ειρήνη!

Θανος785

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2012
46
0
ναι το καταλαβαινω απολυτα..! μια ερωτηση γενικα τα καθαροαιμα ειναι πιο ευαισθητα σε ασθενειες ή αυτο παλι ειναι απο το μη καλο ζευγαρωμα?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Ολοι οι ζωντανοί οργανισμοί, στην διάρκεια της ζωής τους, μπορεί να εμφανίσουν το οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας.
Αυτό που πετυχαίνεις, μέσω της επιλογής ενός καλού εκτροφικού σκύλου, είναι να περιορίσεις σε πολύ σημαντικό βαθμό, οτιδήποτε κληρονομικό που συνήθως είναι και τα πιο σοβαρά. Και βεβαίως, να έχεις -αν θέλεις- πάντα δίπλα σου, έναν άνθρωπο που θα ξέρει τον σκύλο σου καλύτερα απ'όλους και θα μπορεί να σε συμβουλεύσει σε ότι χρειαστείς, επί παντός επιστητού.

Θανος785

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2012
46
0
ναι ομως τα αδεσποτα ειναι λιγοτερο ευαλωτα στην υγεια τους απο οτι τα καθαροαιμα ετσι δεν ειναι ? και αυτο ειναι και φυσικο!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
ναι ομως τα αδεσποτα ειναι λιγοτερο ευαλωτα στην υγεια τους απο οτι τα καθαροαιμα ετσι δεν ειναι ? και αυτο ειναι και φυσικο!
Λογικά αν ο σκύλος είναι καλής εκτροφής δεν πρέπει να ισχύει αυτό. Στην πράξη ισχύει συχνά.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Σε ποιές μελέτες το στηρίζεις αυτό; Σε 5 αδέσποτα που έτυχε να περάσουν από τα χέρια σου; Πίστεψέ με, δεν είναι ικανό στατιστικό δείγμα.

Για να είμαι ειλικρινής, δεν καταλαβαίνω προς τα που, την πας την συζήτηση; :rolleyes::confused:

Θανος785

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2012
46
0
πραγματικα δεν την παω πουθενα..απλα απο την ερωτηση που εκανα ηρθε εδω..και οχι δεν το λεω απο τα 5 αδεσποτα που περασαν απο τα χερια μου..απλα δεν το λεω μονο εγω..αλλα ισως αυτοι που το λενε ισως τα σκυλια τα "καθαροαιμα" που περασαν απο τα χερια τους να μην ηταν απο εκτροφεα..απλη ερωτηση εκανα..

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
αντιθέτως
το φυσικό είναι τα σκυλιά που έχουν εκτραφεί με προσοχή και επιλεκτικά κριτήρια αναφορικά στην υγεία να είναι υγιέστερα απο σκυλιά που αναπαράγονται άτακτα και ατυχώς συχνά (δηλαδή ο γείτονας αυτό το σκυλί είχε -με αυτό ζευγάρωσε και η θηλυκιά του άλλου γείτονα)

βέβαια
όταν λέμε καθαρόαιμο
και εννοούμε το πήραμε απο πέτσοπ
ισχύει το ακριβώς ανάποδο
γιατί εκεί τα κριτήρια της επιλογής στην "εκτροφή" είναι ελαχιστοποίηση του κόστους

Θανος785

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2012
46
0
ναι οσο γιαυτο ξερω! απλα πιστευω πως τα αδεσποτα σκυλια εχουν τα αντισωματα που χρειαζονται πιο ανεπτηγμενα απο αυτα που ειναι απο "σπιτι" που λεμε..anyway το καλο μεσα απο αυτην την συζητηση ειναι οτι με εκανε να το ξανασκεφτω αυτο που θελω να κανω..και να μην με προβληματιζει πρωτα ο χωρος...!

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
δεδομένου ότι οι συνθήκες επιβίωσης για τα αδέσποτα είναι πολύ σκληρότερες και (δυστυχώς) τα ασθενικότερα "Δείγματα" πεθαίνουν σε πολύ νεαρή ηλικία
είναι γεγονός ότι τα ενήλικα αδέσποτα (εφόσον έχουν επιβιώσει μέχρι την ενηλικίωση) είναι ανθεκτικότερα απο κάποιο σκυλί που γεννήθηκε σε γεννήστρα και πήγε σε κτηνίατρο πολύ νωρίς -έτρωγε σωστή τροφή σε σωστή ποσότητα κλπ κλπ κλπ

ανθεκτικότερα όμως
όχι υγειέστερα απο γονιδιακής απόψεως

jimboGS

Well-Known Member
10 Οκτωβρίου 2011
1.629
581
New Peramos City a.k.a Megalo Peuko
Θανο τα περισσοτερα στα ειπαν, απλα σου κανω μια σουμα τιμων γιατι εγω εκανα το ΛΑΘΟΣ και πηρα ΓΠ απο ιδιωτη.
Σκυλος:300
Πρωτα 3 εμβολια :90
Αντισκουλικικο :) :21
Εμβολιο για τραχειοβροχιτιδα:15
Τσιπ:40
Ακτινογραφιες γιατι κουτσενε σε καποια φαση:200 (και τελος του μηνα αλλα 70)

Συνολο:736
Και εγω ειχα δει γονεις και μαλιστα και οι 2 πεντιγκρι(αδηλωτη γεννα).
Μπηκα στο τριπακι γιατι δεν την δηλωσαν?πλαστα χαρτια,μου ειπαν ψεματα?και τα χαρτια που μου δειξαν τοτε δεν ηξερα καν αν ειναι πεντικγρι,και για αυτο εψαξα το θεμα που κουτσουνε, εαν ειχα δωσει 100-200 ευρω παραπανω θα ημουν ησυχος,θα ειχα παρει ενα κουταβι σωστα κοινωνικοποιημενο (στους 2 μηνες+)και θα ειχα εναν ανθρωπο ΓΝΩΣΤΗ της ρατσας οπου θα μου ελεινε τις αποριες μου,ενω τωρα ρωταω :κτηνιατρο,dogforum,εκπαιδευτη και διασταβρωνω.

Η αποψη μου ειναι πως θα πρεπει να παρεις απο εκτροφεα η αδεσποτο.πετσοπ και ιδιωτη αποκλεισετα.

Θανος785

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2012
46
0
@kokoni ισως ειναι ετσι..@jimboGS ειναι σχεδον κοντα στο ποσο που δινουν τα εκτροφεια ενα σκυλο αν δεν κανω λαθος! Οσο για τα αδεσποτα ναι ειναι ενα συμαντικο κομματι που πρεπει να διαλεξει καποιος..! Ο κολλητος μου βρηκε εναν αδεσποτο γερμανικο ποιημενικο γυρω στα 9 μηνων και τον κρατησε! τωρα αρχισαν οι αποπαρασητωσεις κτλ..αλλα πιστευω πως εκανε κατι καλο!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Μα δεν αμφισβητεί κανείς ότι έκανε κάτι καλό.
Υπάρχουν άνθρωποι που κρατούν σκυλιά που δεν φέρνουν καν σε γ.π. ή σε οποιαδήποτε φυλή και κάνουν και αυτοί μεγάλο καλό.
Αυτό που σου λένε όλοι είναι ότι αν θέλεις καθαρόαιμο πάρτο με το σωστό τρόπο, από την άλλη πλευρά υπάρχουν χιλιάδες ημίαιμα σε καταφύγια με υπέροχους χαρακτήρες και πανέμορφα που είναι πολύ πιθανό να σε καλύψουν τόσο όσο και ένα καθαρόαιμο.