Απορία σχετικά με απόκτηση νέου σκύλου

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Σας ευχαριστω ολους για τις αποψεις αυτες χρειαζομαι! Οσο για τα χρηματα αν παρω τον σκυλο τελικα θα τον παρω ετσι δωρο γιατι οταν μιλησα μαζι του για να παρω σκυλο απο αυτον μου ειπε οκ δεν μου ειπε καποια αμιβη απλα εγω ειπα να δωσω ενα συμβολικο ποσο..Οσο για το εκτροφειο δεν το θεωρω τοσο συμαντικο να εχω ενα σκυλο απο εκτροφειο (αποψη μου) τα σκυλια που ειχα κατα καιρους φυσικα δεν ηταν απο εκτροφειο και ολα ηταν υγιεστατα με αποπαρασιτοσεις και κλπ απλα ηταν στειρωμενα! Και αν παρω θηλυκιά θα την στειρωσω..Οπως ειπα παραπανω ναι μεν ειμαι υπερ του ζευγαρωματος γιατι ετσι ειναι η φυση τους αλλα εχω και καποιες αντιθετες αποψεις..Το μονο που με προβληματιζει αυτη την στιγμη ειναι ο χωρος ...
Περιμένω ύστερα από 4 σελίδες τους καλοπροαίρετους ν' απαντήσουν

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
γιατι 5 σελιδες τωρα σου εξηγουν και προσπαθουν να σε αποτρεψουν απο το να παρεις το σκυλι απο το φιλο σου και πας και ρωτας εναν απο αυτους που εχει τσακωθει ποσες φορες με τυπακια που ζευγαρωνουν τα σκυλια τους τη γνωμη του-αρνητική είναι,μην περιμενεις απαντηση.

Θανος785

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2012
46
0
Δηλαδη για να καταλαβω..Το ιδανικοτερο ειναι να παρω εναν σκυλο απο εκτροφειο να ειναι λυτος μεσα στην αυλη και να βγαινει βολτα.. καλα τα λεω? :)

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Δηλαδη για να καταλαβω..Το ιδανικοτερο ειναι να παρω εναν σκυλο απο εκτροφειο να ειναι λυτος μεσα στην αυλη και να βγαινει βολτα.. καλα τα λεω? :)
το ιδανικοτερο ειναι να παρεις ενα σκυλο απο εκτροφειο αφου θες ρατσα,να ειναι λυτος μεσα στο σπιτι σου και να βγαινει βολτες,ουσιαστικα ομως ειδες οτι δεν αντιμετωπιζεις αντιδρασεις για την αυλη,αλλα για το φιλο σου που ζευγαρωσε το σκυλι του

Θανος785

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2012
46
0
Ετσω οτι δεν περνω σκυλο απο το εκτροφειο(κραξιμο :O) και τον εχω λυτο μεσα στην αυλη και βγαινει βολτες κανονικα..Τι προβληματα θα εχω αν δεν το παρω απο το εκτροφειο?

Fanzina

Well-Known Member
6 Νοεμβρίου 2011
607
8
Πρώτον ο σκύλος σου δεν θα είναι καθαρόαιμος και δεύτερον και σημαντικότερο είναι θέμα ηθικής. Γιατί δεν υιοθετείς ένα απο τα χιλιάδες αδέσποτα που το έχουν ανάγκη ;

Θανος785

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2012
46
0
ειχα χρονια τωρα αδεσποτα και εχουμε στην γειτονια τουλαχιστον 3-4 τα οποια ταϊζουμε σαν γειτονια..

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Ετσω οτι δεν περνω σκυλο απο το εκτροφειο(κραξιμο :O) και τον εχω λυτο μεσα στην αυλη και βγαινει βολτες κανονικα..Τι προβληματα θα εχω αν δεν το παρω απο το εκτροφειο?
προφανώς δεν έχεις διαβάσει τα λινκ που σου παρεθεσαν τα παιδια..
1.πιθανότατα να αντιμετωπίσεις προβληματα υγείας(ένα απο τα βασικα και συχνα; δυσπλασια,ξερεις ποσο επωδυνο ειναι για τ σκυλι; και ποσα χρηματα ειναι η εγχειριση; 2 εκτροφικα σκυλια!) ,η μικρη μου που ειναι απο πετ σοπ ειχε προβλημα απο τον τροπο ζωης της πριν την παρω και της εκανα εγχειριση με 80% πιθανοτητες να πεθανει,ασε το αγχος και τη συναισθηματικη πιεση!
2.προβληματα συμπεριφορας,δεν ειναι να παιζεις με αυτα τα σκυλια,ειναι πολλα κιλα,μεγαλη δυναμη και μπορουν να σου κανουν αθελα τους ζημια για την πλακα τους
3.στηριζεις εναν εκτροφεα της πισω αυλης,με ο,τι αυτο συνεπαγεται
μεχρι πριν μερικες μερες ημουν αρκετα ελαστικτερη στους byb,διαβαζοντας και βλεποντας καταστασεις θα καταλαβεις κι εσυ οτι ειναι κακη φαρα ολο αυτο,και οσοι την πατησαμε την πατησαμε,καλα ειναι οι υπολοιποι να μαθαινουν αφου εχουν τη δυνατοτητα και να μη την πατανε οπως πολλοι απο εμας

Fanzina

Well-Known Member
6 Νοεμβρίου 2011
607
8
Ένα αλλο θεμα είναι ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην είναι υγιές το ζώο . Τώρα σε σχεση με το χώρο δεν είναι σωστό να είναι δεμένος στην αυλή . Μπες απλά στη θέση του. Θα σου άρεσε εσένα να σε έχουν δεμένο σε μια αυλή για περισσότερο απο μισή μέρα ;

Φιλικά παντα

Θανος785

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2012
46
0
@vas απο τι τιμες ξεκινανε τα σκυλια απο εκτροφειο..? γιατι δεν εχω ιδεα! Οσο για τα link τα διαβασα!
@halalima γιαυτο και ειπα οτι το σκεφτομαι πολυ αν θα το παρω γιατι και εμενα δεν μου αρεσει να ειναι δεμενος..

Fanzina

Well-Known Member
6 Νοεμβρίου 2011
607
8
Ένας σκύλος απο εκτροφειο μπορεί να κάνει και 1.000 € και 2.000€ και περισσότερο ή και λιγότερο εξαρτάται αν θέλεις φύλακα , πέτ ή σόου