Και που ακριβώς είναι αυτός ο παράδεισος;..
σπανια να δω καποιον βολτα με το σκυλο του χωρις λουρι,,, ειδικα στη γειτονια που κοβω βολτες εγω με τη δικια μου κανεναν ==))
Ευτυχώς ναι, το πάθημα μας ηταν μικρό! Όσο για το μάλωμα μάλλον το χρειάζομαι!Δεν σε μαλωνει κανεις εδω,ολοι ξεκινησαμε απο και πρπου,οταν μια μανα κανει για πρωτη φορα παιδι,ξερει πρεπει να αποφυγει ωστε να μην παθει κακο το παιδι της,διχως ομως αυτο να σημαινει οτι τελικα δεν σημβαινει το κακο!!Ετσι και εσυ με το σκυλακι σου,το οτι μπορει να εχεις αγνοια για καποια πραγματα,δεν σε κανει και ανευθηνη.Απλος προσεχε και μην εμπιστευεσαι,μια ημερα ειχα με οδηγο στο δεξι μου χερι το ροτ μου και το μπορντω,στο αλλο το θυληκο μου καυκασιο,καθομουν σε ενα παγκακι οπου ενας [ καλος κυριος ] με ενα καναδικο λυκοσκυλο βολτα ελευθεροι,κοντα τα σκυλια μου,πλησιαασε ο σκυλος και επειδη ηρθε κοντα μου,γυρνα το καυκασιο και ισα που προλαβα.Αποτελεσμα? ο καλος κυριος μου ειπε απο τα πολλα πολλα οτι εγω τα εχω δεμενα επειδη μου ειναι αγρια!!! βρηκε ανθρωπο...
Απο εκει και περα τι αλλο να πω,παντα προσεχουμε γιατι ειναι ΖΩΑ και οχι ανθρωποι,δεν ειναι παντα προβλεψημα οσο και να πιστευουμε σε αυτα η να τους εχουμε εμπιστοσυνη,να τη επαθες και φτηνα την γλυτωσες.
Μπράβο σου που τα καταφέρνεις τόσο καλά και πραγματικά θα σε ήθελα δίπλα μου σε τέτοια περιστατικά! Ομως όταν ο σκύλος έρχεται πίσω σου και οταν γυρνας το κεφάλι σου τον έχει αρπάξει τότε τι κάνεις? Προσπαθούσα με τα χέρια μου να ανοίξω το στόμα του πιτμπουλ με αποτέλεσμα να αποκτήσω και εγώ τραύματα στα χερια..Αν δεν μπορεί το αφεντικό του σκύλου να τον ελενξει και να τον σταματήσει απο αυτο που κάνει θα το κάνω εγώ? που δεν τον εχω ξανασυνατήσει καν? αν έχω την πυγμη η όχι δεν τον ξέρω...Ξέρω όμως ότι ήμουν δίπλα στο σκύλο μου μέχρι την τελευταία στιγμή κάνοντας ότι μπορούσα να κανω..Αλήθεια εσυ τι διαφορετικό θα έκανες για να τον υπερασπιστείς? Εγω το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι να τον πάρω αγκαλια και να αρχίσω να τρέχω την ώρα που εμφανίστικε ο σκύλος πριν αρχίσει ο καυγάς πράγμα αδύνατο καθ ότι είναι 33 κιλα..Το ότι δεν είμαι αρχηγός της αγέλης το συμπέρανες από το οτι δεν μπρόρεσα να τον χωρίσω στον καυγα??? Δεν ξέρω αν ο σκύλος μου με βλέπει έτσι, αλλα πραγματικά μέχρι και πριν λίγες μέρες δεν είχα κανενα απολύτως πρόβλημα! Ισα ισα!! Δεν αμφισβητώ ότι λες (στην περίπτωση που φανει έτσι). Έχω ανοιχτά αυτιά για οποιαδήποτε (σωστή) συμβουλή..πιστευεις οτι εμαθες εστω και το οτιδηποτε απο αυτα που εγιναν στον σκυλο σου?
εγω αν ημουν σκυλος δεν θα εμενα μαζι σου εδειξες καθαρα οτι δεν εχεις την πυγμη να προστατεψεις τον σκυλο σου σαν αρχηγος αγελης.
αν δεν γινεις ο αρχηγος αγελης ο σκυλος στην δυσκολη φαση οση εκπαιδευση και να κανεις θα παρει το πανω χερι γιατι δεν θα το κανεις εσυ.
αν αναλογιστεις τι ειναι για τον σκυλο η περιγραφη που εκανες
.Εβλεπα να μου κατασπαράζουν το σκυλι το οποίο με κοιτούσε μέσα στα ματιά ζητώντας βοήθεια και εγώ να μην μπορώ να αντιδράσω..
αυτο δεν ξερω κατα ποσον και πως θα το φτιαξετε με εκπαιδευτη...αλλα σιγουρα αν αγαπας τον σκυλο σου κοιτα να γινεις αυτο που δεν ησουν.
δεν εχει υπαρξει μεχρι τωρα καυγας κυριαρχιας που να μην εχω συμετασχει και να μην εχω λυσει την παρεξηγηση ενδιαμεσα στους σκυλους χωρις να πεσει τριχα....και απο τις 2 πλευρες.
δεν θα το επιτρεψω ποτε να γινει αυτο
εχουν υπαρξει περιπτωσεις που εχουν γινει παρεξηγησεις με σκυλους αλλα και μονο η παρουσια και αμεση επεμβαση μου εχουν αποτρεψει τα χειροτερα ακομα και με πρεσσα καναριο προσφατα που εκει που καθομουν με την σκυλα μου στο λουρι μου εκανε επισκεψη απο το πουθενα την ωρα που ανοιξε την πορτα του αυτοκινητου το αφεντικο του και ο σκυλος πεταχτηκε εξω .... η σκυλα μου εδειξε εγω δεν τον ειδα γιατι ημουν πλατη και ενω ερχοταν με τριχα και τρεχοντας απλα τον επιασα απο τον πνιχτη του και τον σηκωσα μεχρι που συνετιστηκε....
δεν θελω να στο παιξω μαγκας μπορει να ειμαι κοπανος και να ειχα χασει ενα χερι αυτη την στιγμη που μιλαμε αλλα δεν θα του επετρεπα να ακουμπησει καν στην φαση που ηταν την σκυλα μου
στο λεω για να σου δειξω σαν παραδειγμα τι επρεπε να κανεις
μην αφηνεις τον σκυλο σου να γινεται ερμαιο εσυ κανεις κουμαντο στην αγελη σου και οφειλεις να τον προστατεψεις.
μακρια απο εσας περαστικα του και βρες γατο εκπαιδευτη
Ακριβως!ο σκυλος θελει εκπαιδευση και εσυ να κανεις μια συζητηση με τον chuck norris