Αποκτήσαμε φοβίες?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
με θλιβει που ζητανε ολοι βοηθεια οταν εχει γινει το κακο.... μεχρι τοτε ολοι ξερουν κι εχουν προσωπικη αποψη... ολοι
!!!!!!

Απο την επόμενη και όλας μέρα (χτες) αγόρασα κοντό λουρί για να τον ελέγχω περισσότερο...
Στο συμβάν με το αμάξι, του είχες flexi;

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
εμενα η δικια μου οχι απλα γρυλλιζει αλλα σκαβει το χωμα και την ασφαλτο οταν βλεπει αλλο σκυλο... ανεξαρτηρου φυλης και μεγεθους,,, οταν τα πλησιασουμε (( αν δεν εχει γινει ο αλλος λαγος μπρος στο θεαμα να σκαβει το χωμα και να πηδαει να μου ξεφυγει γαυγιζοντας )) η θα ηρεμησει και θα αρχισει τα μυρισματα η θα αγριεψει ακομα περισσοτερο,,, χωρις τα αλλα σκυλια να δειξουν δειγματα επιθετικοτητας,, ειδικα τα μεγαλοσωμα.... συνηθως αγριευουν κατι δικιλα τρικιλα σκυλακια... ελευθερη οταν την αφηνω στο χωριο παει και τσαμπουκαλευεται με κατι θηριωδη τσοπανοσκυλα.. αλλα ειναι πολυ αργα και δεν τη φτανουν,,, ==)) στη γειτονια οποιος ξαναπερνα με σκυλο εξω απο την αυλη σπανιως ξανακανει το ιδιο λαθος ==)) οτι και να της λεω εκεινη την ωρα δεν καταλαβαινει δεν ακουει τιποτα,,,

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
εμενα η δικια μου οχι απλα γρυλλιζει αλλα σκαβει το χωμα και την ασφαλτο οταν βλεπει αλλο σκυλο... ανεξαρτηρου φυλης και μεγεθους,,, οταν τα πλησιασουμε (( αν δεν εχει γινει ο αλλος λαγος μπρος στο θεαμα να σκαβει το χωμα και να πηδαει να μου ξεφυγει γαυγιζοντας )) η θα ηρεμησει και θα αρχισει τα μυρισματα η θα αγριεψει ακομα περισσοτερο,,, χωρις τα αλλα σκυλια να δειξουν δειγματα επιθετικοτητας,, ειδικα τα μεγαλοσωμα.... συνηθως αγριευουν κατι δικιλα τρικιλα σκυλακια... ελευθερη οταν την αφηνω στο χωριο παει και τσαμπουκαλευεται με κατι θηριωδη τσοπανοσκυλα.. αλλα ειναι πολυ αργα και δεν τη φτανουν,,, ==)) στη γειτονια οποιος ξαναπερνα με σκυλο εξω απο την αυλη σπανιως ξανακανει το ιδιο λαθος ==)) οτι και να της λεω εκεινη την ωρα δεν καταλαβαινει δεν ακουει τιποτα,,,
Αυτά τα σκηνικά, που επαναλαμβάνεις κάθε τρεις και λίγο, τα λες με καμάρι και θαυμασμό για τον σκύλο σου;

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
... ελευθερη οταν την αφηνω στο χωριο παει και τσαμπουκαλευεται με κατι θηριωδη τσοπανοσκυλα.. αλλα ειναι πολυ αργα και δεν τη φτανουν,,,
Υπάρχουν μερικά τσοπανόσκυλα που δεν είναι τόσο θηριώδη, αλλά έχουν το διπλάσιο "μπαμ" και θα την φτάσουν.......
Μην επαναπαύεσαι....

fandasia

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2012
158
0
Ημουν ειμαι και θα ειμαι παντα αντιθετως για πολλους και διαφορους λογους ΣΚΥΛΟΣ ΧΩΡΙΣ ΛΟΥΡΙ ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΧΩΡΟ.Επρεπε να παθεις για να μαθεις ειπες,οσο καλλα και να ελεγχουμε ενα σκυλο,δεν παυει να ειναι ζωο που εχει εμφητα καποια χαρακτηριστηκα οτι και ρατσα και ηλικια να ειναι.Τωρα ψαχνεις για εκπαιδευτη,γιατι? ναι ειναι μεγαλο λαθος το να αφηνουμε σκυλο ελευθερα χωρις λουρι εκτος και αν ο χωρος ειναι δικος μας και περιφραγμενος,το δικο σου μπορει να αντιδρα καλα και να ειναι υπακουο ενα αλο ομως?Ξερεις ποσες φορες εχω γλυτωσει απο καυγα στο δρομο?Αν συναντουσες ενα πολυ μεγαλυτερο σκυλο οπως ενα τσοπανοσκυλο η ενα ροτι τι θα μπορουσε να συμβει?και πως εμπιστευεσαι ετσι σκυλια αλλον?Εαν φροντιζες αλιως δεν θα ειχες αυτες της ασχημες καταληξεις τωρα.Εισουν τυχερη πολυ,δεν παιζουν με αυτα τ πραγματα.Συγνωμε για το υφος μου,αλλα οπως προαναφερθηκε ο σκυλος ειναι μαζι σου για να περνα καλλα σε ολες της φασεις του.

ermar

Member
21 Φεβρουαρίου 2013
17
0
heraklion
Ημουν ειμαι και θα ειμαι παντα αντιθετως για πολλους και διαφορους λογους ΣΚΥΛΟΣ ΧΩΡΙΣ ΛΟΥΡΙ ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΧΩΡΟ.Επρεπε να παθεις για να μαθεις ειπες,οσο καλλα και να ελεγχουμε ενα σκυλο,δεν παυει να ειναι ζωο που εχει εμφητα καποια χαρακτηριστηκα οτι και ρατσα και ηλικια να ειναι.Τωρα ψαχνεις για εκπαιδευτη,γιατι? ναι ειναι μεγαλο λαθος το να αφηνουμε σκυλο ελευθερα χωρις λουρι εκτος και αν ο χωρος ειναι δικος μας και περιφραγμενος,το δικο σου μπορει να αντιδρα καλα και να ειναι υπακουο ενα αλο ομως?Ξερεις ποσες φορες εχω γλυτωσει απο καυγα στο δρομο?Αν συναντουσες ενα πολυ μεγαλυτερο σκυλο οπως ενα τσοπανοσκυλο η ενα ροτι τι θα μπορουσε να συμβει?και πως εμπιστευεσαι ετσι σκυλια αλλον?Εαν φροντιζες αλιως δεν θα ειχες αυτες της ασχημες καταληξεις τωρα.Εισουν τυχερη πολυ,δεν παιζουν με αυτα τ πραγματα.Συγνωμε για το υφος μου,αλλα οπως προαναφερθηκε ο σκυλος ειναι μαζι σου για να περνα καλλα σε ολες της φασεις του.
Μην ζητας συγνώμη με τον ιδιο ακριβως τρόπο και υφος"μιλάω" στον εαυτό μου...Παρ ολα αυτα να "δικαιολογήσω" λίγο τον εαυτό μου, δεν είμαι εντελώς ανεύθυνη ωστε να τον αφήνω ανεξέλεγκτο...Τον αφήνω ελέυθερο για να εκετενωθεί και όχι για να παίξει με το όποιο σκυλί βρεθεί εκεί. Μόλις έρθει κάποιο σκυλί τον μαζεύω αμέσως και ανάλογα τι σκυλί είναι μένουμε στο λουρί για λίγο εκεί ή φεύγουμε. Δυστηχώς μένω σε διαμέρισμα μακρια από το μέρος όπου κατάγομαι και ζουν οι δικοί μου , οπότε δεν έχω πρόσβαση σε κάποιο κήπο ή αποιοδήποτε άλλο μέρος οπού θα μπορούσε να μείνει έστω για λίγο ελεύθερος. Κατάλαβα φυσικά ότι μάλλον το καλύτερο μέρος για να παίζει με το μπαλάκι του είναι το μπαλκόνι...Είπα και πριν ότι έχει δεχτεί άλλες τρεις επιθέσεις, και οι τρεις ήταν στην βόλτα, όπου ήταν δεμένος με λουρί, και οι δυο απο αυτές αιφνιδιαστικές που σημαίνει ότι μάλλον δεν προκάλεσε ο σκύλος μου.Δεν γνωρίζω από σκυλιά, είναι το πρώτο μου σκυλί και προσπαθώ όσο περισσότερο μπορώ για να είναι ευτυχισμένος αυτός. Λάθη κάνω πολλά..Όμως ψάχνω συνεχώς να μάθω πράγματα που αγνοώ.. δυστυχώς τα σκυλιά δεν έρχονται με οδηγιές χρήσης..Και κανένας δεν σε προετοιμάζει για το πόσο δύσκολο θα είναι όλο αυτό..

vaggelo

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
1.229
1.065
στας ευρώπας
ρε συ, δεν πρέπει να σε προετοιμάσει κάποιος, οφειλεις εσύ να κάνεις αυτή την προετοιμασία

τώρα σουρθε λίγο σκληρά αλλα τουλαχιστον πήρες γνώση, και γράφοντάς το μετέδωσες κιολας

όλα καλά να σας πάνε και ο σκυλόκος σου να ηρεμίσει εύχομαι

fandasia

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2012
158
0
Δεν σε μαλωνει κανεις εδω,ολοι ξεκινησαμε απο και πρπου,οταν μια μανα κανει για πρωτη φορα παιδι,ξερει πρεπει να αποφυγει ωστε να μην παθει κακο το παιδι της,διχως ομως αυτο να σημαινει οτι τελικα δεν σημβαινει το κακο!!Ετσι και εσυ με το σκυλακι σου,το οτι μπορει να εχεις αγνοια για καποια πραγματα,δεν σε κανει και ανευθηνη.Απλος προσεχε και μην εμπιστευεσαι,μια ημερα ειχα με οδηγο στο δεξι μου χερι το ροτ μου και το μπορντω,στο αλλο το θυληκο μου καυκασιο,καθομουν σε ενα παγκακι οπου ενας [ καλος κυριος ] με ενα καναδικο λυκοσκυλο βολτα ελευθεροι,κοντα τα σκυλια μου,πλησιαασε ο σκυλος και επειδη ηρθε κοντα μου,γυρνα το καυκασιο και ισα που προλαβα.Αποτελεσμα? ο καλος κυριος μου ειπε απο τα πολλα πολλα οτι εγω τα εχω δεμενα επειδη μου ειναι αγρια!!! βρηκε ανθρωπο...
Απο εκει και περα τι αλλο να πω,παντα προσεχουμε γιατι ειναι ΖΩΑ και οχι ανθρωποι,δεν ειναι παντα προβλεψημα οσο και να πιστευουμε σε αυτα η να τους εχουμε εμπιστοσυνη,να τη επαθες και φτηνα την γλυτωσες.

ermar

Member
21 Φεβρουαρίου 2013
17
0
heraklion
Στην βραδινή βόλτα μας πάντως ήταν πολύ καλύτερα, γαύγισε στο πρώτο αυτοκίνητο που συναντήσαμε και μετά τέλος. Προετοιμάστηκα για πολλά πράγματα πριν έρθει κοντά μου ο ερμής, αλλά δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι θα έρθει η στιγμή να προσπαθώ να πάρω τα σαγόνια ενός σκυλιού απο την σάρκα του σκυλιού μου..Ούτε πίστευα ότι θα άκουγα απο κάποιον ιδιοκτήτη σκύλου "πάρτον" και να τρέχει ένα σκυλί προς τα πάνω μας ( το τρίτο δάγκωμα). Ρώτησα, διάβασα και έμαθα για το πως να μάθω στο σκυλι μου πέντε πράγματα, τι να τρώει, τι να μην τρώει αλλά τέτοιου είδους πράγματα μάλλον τα αγνόησα..

fandasia

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2012
158
0
Ποτε δεν ειναι αργα για να μαθεις και εσυ και το σκυλακι σου.Να εισαι γενικα επιφυλακτικη και απο οτι βλεπεις και με τους ανθρωπους ακου εκει να λεει καποιος παρτον.

Robin

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2013
217
2
Δυτική Μακεδονία
Ermar το μόνο που θέλω να σου πω είναι υπομονή και προσοχή.

Εννοείται πως δεν μπορούμε να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα. Αλλιώς θα είμαστε επαγελματίες.
Εννοείται πως κάποιος που είναι μέλος εδώ το κάνει για να μάθει και να τον βοηθήσουν. Οπότε πραγματικά δεν ​μπορώ να καταλάβω επικριτική διάθεση

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
ermar προσπάθησε στις βόλτες σας, να μην βγαίνεις προκατειλημμένη και αγχωμένη, ότι κάτι θα συμβεί.
Ψυχραιμία και ηρεμία. Οτιδήποτε νοιώθεις, "μεταδίδεται" απο την μία άκρη του λουριού, στην...άλλη και ο αποδέκτης, να είσαι σίγουρη ότι το εισπράττει. Χαλαρό το λουρί στο χέρι σου. Μην σφίγγεσαι κάθε φορά, που βλέπεις σκύλο ή αυτοκίνητο. Και μην τον επιβραβεύεις συνεχώς στην διαδρομή. Αδιάφορα, σαν να μην τρέχει τίποτα. Που όντως, δεν τρέχει κιόλας δηλαδή :)
Και τον μαλλώνεις και όπου χρειαστεί. Δεν τον λυπάσαι.

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.117
1.391
ermar προσπάθησε στις βόλτες σας, να μην βγαίνεις προκατειλημμένη και αγχωμένη, ότι κάτι θα συμβεί.
Ψυχραιμία και ηρεμία. Οτιδήποτε νοιώθεις, "μεταδίδεται" απο την μία άκρη του λουριού, στην...άλλη και ο αποδέκτης, να είσαι σίγουρη ότι το εισπράττει. Χαλαρό το λουρί στο χέρι σου. Μην σφίγγεσαι κάθε φορά, που βλέπεις σκύλο ή αυτοκίνητο. Και μην τον επιβραβεύεις συνεχώς στην διαδρομή. Αδιάφορα, σαν να μην τρέχει τίποτα. Που όντως, δεν τρέχει κιόλας δηλαδή :)
λεγε λεγε να τα ακούμε κι οι άλλοι!!!

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
Όταν η πλειψηφία "εδώ μέσα" δεν το τηρεί αυτό, φανταστείτε τι γίνεται εκεί "έξω"!
..
σπανια να δω καποιον βολτα με το σκυλο του χωρις λουρι,,, ειδικα στη γειτονια που κοβω βολτες εγω με τη δικια μου κανεναν ==))

ermar

Member
21 Φεβρουαρίου 2013
17
0
heraklion
Στο μυαλό μου είσαι! Βγαίνω έξω και βλέπω παντού φαντάσματα..και φυσικά σκέφτομαι συνεχώς το τι μπορεί να συμβεί την επόμενη στιγμή και πως θα αντιδράσω..Σήμερα μετα που διάβασα κάποια πράγματα στο φορουμ άλλαξα τακτική και μάλλοναυτό μεταδόθηκε και στο σκυλί! Τον έχω λίγο στο πουπουλα αυτές τις δυο μερες αλλά απο αύριο θα επανέλθουμε στην καθημερινότητα μας!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul