Αποκτήσαμε φοβίες?

ermar

Member
21 Φεβρουαρίου 2013
17
0
heraklion
Καλησπέρα!! Έχω ένα λαμπραντορ 19 μηνών, το οποίο μέχρι και πριν λίγους μήνες είχε πάρα πολυ καλή συμπεριφορά. Κοινωνικός με ανθρώπους παιδιά και σκυλιά. Δεν μου είχε βγάλει πότε επιθετικότητα και γενικά ήταν πάντα υπάκουος και ύσηχος! Μέσα σε 40 μέρες δέχτηκε επιθέσεις από τέσσερα σκυλιά με τις δυο απο αυτές αρκετά σοβαρές καθώς καταλήξαμε σε ράματα...Το αποκορύφωμα ήταν την κυριακή που πάμε σε ένα πάρκο χωρίς πρόσβαση σε αμάξια όπου τον αφήνω ελεύθερο για να παίξουμε. Πάντα φυσικά ελέγχω τι σκυλιά υπάρχουν και ανάλογα τον αφήνω διαφορετικά συνεχίζουμε την βόλτα μας. Την συγκεκριμένη μέρα ήταν μόνο δυο πίνσερ φίλων μου και ένα κουτάβι πιτμπουλ με τα οποία ο Ερμής δεν ασχολείται εκτός από να τα μυρίσει! Οπότε τον άφησα για να παίξουμε με το μπαλάκι το οποίο λατρεύει! Μετά από αρκετή ώρα έρχεται κάποιος με ένα πιτμπουλ αρσενικό και μόλις τον βλέπουν οι φίλοι μου μου λένε να τον πιάσω γιατί είναι αρσενικό. Τον πιάνω εννοείται αμέσως από το περιλαίμιο και πάμε να πάρουμε το λουρί του για να φύγουμε. Το αφεντικό του μου φωνάζει να τον αφήσω και ότι ο δικός του δεν τσακώνεται και τον αφήνει ελεύθερο. του λέω ότι εχουμε ιστορία με δαγκώματα καθώς ο Ερμής έχει αρχίσει να βγάζει μια επιθετικότητα με άλλα ενήλικα αρσενικά (σηκώνει τρίχα και γρυλίζει τίποτε παραπάνω) και να τον κρατήσει λίγο μέχρι να φύγουμε! δεν προλαβαίνω να ολοκληρώσω την φράση μου και ακούω τον σκύλο να έρχετε πίσω μου. Γυρνάω αστραπιαία και τον βλέπω να έχει καβαλήσει τον Ερμή. Ο Ερμής του γρύλισε και το πιτμπουλ τον άρπαξε. Για δέκα λεπτά τσακώνοταν άγρια.. Εγώ κρατούσα τον ερμή αρνούμενη να τον αφήσω παρόλο που μου φώναζαν να φύγω και προσπαθούσα να απομακρύνω το κεφάλι του άλλου..κάποια στιγμη μου φεύγει από τα χέρια και τον γυρνάει ανασκελα πιάνοντας από τον λαιμό..Τα είδα όλα...Εβλεπα να μου κατασπαράζουν το σκυλι το οποίο με κοιτούσε μέσα στα ματιά ζητώντας βοήθεια και εγώ να μην μπορώ να αντιδράσω..Το αφεντικό του άλλου προσπαθούσε όπως μπορούσε να σταματήσει το σκυλί (το χτυπούσε το κεφάλι, τον κλοτσούσε στα @ρχ...) χωρίς αποτέλεσμα, το σκυλί τρελαινόταν περισσότερο...Ευτυχώς ένας φίλος που έχει μια κάποια παραπάνω εμπειρία με σκυλιά έπιασε τον ερμή από τα πίσω πόδια και την στιγμή που το πιτμπουλ χαλα΄ρωσε λίγο τα σαγόνια του (για να γραπώσει καλύτερα από ότι μου είπαν) τους τράβηξαν ταυτόχρονα και τον απελευθερώσαμε...Εγώ φυσικά ήμουν σε κατάσταση πανικού και υστερίας και τρέλας και όλα μαζί, αλλά μου αρκούσε που έβλεπα το παιδί μου ζωντανό.. Ο ανθρωπος μου ζητούσε συγνώμη συνέχεια και μου έλεγε ότι δεν το έχει κάνει ποτέ ξανά αυτό. Δεν είχα λόγο να μην τον πιστέψω φαινοταν άλλωστε ότι είχε τραλαθει και ο ίδιος..Ήταν ότι χειρότερο μου έχει συμβεί εως τώρα..Καμία σχέση με τους μέχρι τότε "σκυλοκαυγάδες".. Φυσικά η μέρα μας δεν θα μπορούσε να τελειώσει έτσι καθώς στην βραδινή του βόλτα (για κατούρημα μόνο δεν είχε διαθεση για κάτι άλλο) τον είχα στο λουρί και ηταν δίπλα μου για να περάσουμε το δρόμο όπου δεν ξέρω τι τον έπιασε πετάχτηκε μπροστά με αποτέλεσμα να του πατήσει ένα αμάξι το πόδι του ( ευτυχώς όχι σοβαρά μόνο γδαρσίματα έχει).. Εννοείται απο την ημέρα αυτή προμηθεύτικα κοντο λουρί να περπατάει συνεχώς δίπλα μου και κόπηκαν οι σκυλοπαρέες και τα "χωρίς λουρί".. Έπρεπε να πάθω για να μάθω...Το πρόβλημα μου όμως είναι ότι από τοτε έχω ένα διαφορετικό σκυλι..Γαυγίζει στους περαστικούς, γαυγίζει στα αμάξια..κάνει σαν τρελός.. Όταν συναντήσουμε άλλο σκυλί μόλις το δει με τραβάει να πάμε από την απέναντι μεριά, αυτός που απαιτούσε να μυρίσει ότι τετράπεδο βρισκόταν στο οποτικό του πεδίο..Όταν πάει κάποιος να τον χαιδέψει τινάζεται και γρυλίζει, χωρίς να κάνει κίνηση βέβαια να δαγκώσει..Ακόμα και άνθρωποι που τους ξέρει πολύ καιρό και έσπευσαν να τον επισκευτούν μόλς πληροφορήθηκαν το συμβάν, μετά απο αρκετή ώρα τους άφησε να τον χαιδέψουν. Τι πρέπει να κάνω για να το ξεπεράσουμε αυτό? Σε επαφή με σκύλους να τον φέρω ξανά σύντομα? με σκύλους φίλων εννοώ που έχουν μεγαλώσει μαζί και πάντα μεσα στο σπιτί κομμένα τα παρκα. Θα του κάνει καλό ή μπορεί να έχει άσχημη αντίδραση..Παρακαλώ βοηθήστε με..Δεν μπορώ να τον βλε΄πω στην κατάσταση αυτή, γνωρίζοντας ότι έχω εγώ το μεγαλύτερο μέρος ευθύνης..Συγνώμη για το μεγάλο κείμενο, αλλά είπα να σας τα γράψω λίγο αναλυτικά μήπως βοηθήσει σε κάτι..

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Εκνευρίστηκα και στεναχωρήθηκα διαβάζοντας το θέμα...
Δεν έχεις το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης.... το έχεις όλο

Μαζί με τα ποστ, κοίτα να βρεις ένα καλό εκπαιδευτή μπας και σώσεις τίποτα.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Αυτό που ετοιμαζόμουν να γράψω σε μεγάλη "έκδοση", το έγραψε συνοπτικά ο takisft...

- 4 επιθέσεις σε 40 μέρες δεν είναι για να το πάρεις αψήφιστα!
- το να "απαιτεί" να μυρίσει οτιδήποτε τετράποδο, επίσης δεν είναι κάτι αποδεκτό...

Ο καλός εκπαιδευτής είναι μονόδρομος!

Υ.Γ. Το σκυλάκι σίγουρα έχει αποκτήσει φοβία, μην το ρωτάς κάν...

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
http://www.dogforum.gr/v3/εκπαίδευση.συμπεριφορά-18/συμπεριφορά.σκύλου.μετά.από.καυγά.δάγκωμα-10868/

Pιξε μια ματια... (αν και πολυ οφ τοπικ εχει μερικα πραγματακια)
Να ξερεις οτι η δικη σου συμπεριφορα θα τον επηρεασει απο δω και περα περισσοτερο απο οτι το ιδιο το συμβαν... οποτε προσπαθησε να το βγαλεις απο το μυαλο σου και συμπεριφερσου του σα να μη συνεβει ποτε. Και οχι παιχνιδια ετσι χωρις ορια, ειδικα με σκυλια που δε γνωριζετε. Δε χρειαζεται να μυριζεται με οτιδηποτε συναντατε στο δρομο. Ειναι απανωτα τα συμβαντα... καταρχην φροντισε να μη συμβει κανενα αλλο.

ermar

Member
21 Φεβρουαρίου 2013
17
0
heraklion
Όταν λές όλο το μερίδιο ευθύνης φαντάζομαι εννοείς το περιστατικό με το αμάξι γιατί στο άλλο εκτός ότι τον είχα ελεύθερο δεν βρίσκω που αλλού έσφαλα..Τον έπιασα αμέσως για να φύγουμε το ίδιο θα είχε συμβεί αν απλά περνούσαμε απο εκεί.. Εννοείται ότι δεν ψάχνω ελαφρυντικά μόνο τα λάθη μου ψάχνω για να μην τα επαναλάβω.Όσο για τον εκπαιδευτή το έχω στο μυαλό μου απλά ήθελα να ξέρω αν μπορώ να κανω κάτι και εγώ από μόνη μου..Θεωρείς απαραίτητο τον εκπαιδευτή?

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
πονεμένη ιστορία που την έχω ακούσει δυστυχώς πολλές φορές.
Τα αρσενικά γενικά δεν τα πάνε καλά με άλλα αρσενικά, άρα αποφεύγουμε τον "συνωστισμό",
Τα λάμπραντορ ειδικά είναι πολύ περίεργα και θέλουν να κάνουν γνωριμία με όλους και επειδή συνήθως δεν δίνουν σήματα "υποταγής" μπλέκουν σε μπελάδες.
Προσπάθησε να έρχεται σε επαφή μόνο με φιλικά σκυλιά, θα χρειαστεί απευαισθητοποίηση.

Υπάρχουν εκπαιδευτές που κάνουν ομαδικά γκρουπ, αυτό νομίζω οτι θα βοηθήσει.

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Όταν λές όλο το μερίδιο ευθύνης φαντάζομαι εννοείς το περιστατικό με το αμάξι γιατί στο άλλο εκτός ότι τον είχα ελεύθερο δεν βρίσκω που αλλού έσφαλα..Τον έπιασα αμέσως για να φύγουμε το ίδιο θα είχε συμβεί αν απλά περνούσαμε απο εκεί.. Εννοείται ότι δεν ψάχνω ελαφρυντικά μόνο τα λάθη μου ψάχνω για να μην τα επαναλάβω.Όσο για τον εκπαιδευτή το έχω στο μυαλό μου απλά ήθελα να ξέρω αν μπορώ να κανω κάτι και εγώ από μόνη μου..Θεωρείς απαραίτητο τον εκπαιδευτή?
Μας περιέγραψες την μια επίθεση από τις τέσσερις και τα λάθη είναι μεγάλα. Δεν θα έπρεπε να ήσουν εκεί καθόλου μετά από τα 3 προηγούμενα περιστατικά.
Ο σκύλος πρέπει να περνάει καλά μαζί σου και όχι να μυρίζεται με άγνωστα σκυλιά. Η περίοδος κοινωνικοποίησης έχει περάσει, εξάλλου labrador είναι, έχει γεννηθεί σχεδόν κοινωνικοποιημένο

Ο εκπαιδευτής (και μάλιστα καλός) έπρεπε να είναι ήδη δίπλα σας

ermar

Member
21 Φεβρουαρίου 2013
17
0
heraklion
Το ψάχνω για εκπαιδευτή..Είναι απαραίτητος από ότι κατάλαβα...Το απαιτεί να μυρίσει άλλα σκυλιά σχήμα λόγου για να σας περιγράψω το χαραστήρα του σκύλου μου..Δεν με τραβολογάει εννοείται και εγώ τον ακολουθώ :) Όσο περνάει από το χέρι μου δεν θα επιτρέψω να γίνει το παραμικρό.. Αν και δεν επέτρψα ποτέ κάτι..Και οι τρεις προηγούμενες ήταν επιθέσεις από άλλα σκυλιά, ένα εξ αυτόν έσπασε την αλυσίδα που ήταν δεμένο πήδηξε τον φράχτη του σπιτιού και απλά τον άρπαξε ενώ περνούσαμε λίγο πιο κάτω από το σπίτι.. Δεν μπορούσα να το προβλέψω ούτε να το αποτρέψω..

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Τα λάμπραντορ ειδικά είναι πολύ περίεργα και θέλουν να κάνουν γνωριμία με όλους και επειδή συνήθως δεν δίνουν σήματα "υποταγής" μπλέκουν σε μπελάδες...
:cool:;)θέλοντας να πω ότι συμφωνώ απόλυτα!!!

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Τα λάμπραντορ ειδικά είναι πολύ περίεργα και θέλουν να κάνουν γνωριμία με όλους και επειδή συνήθως δεν δίνουν σήματα "υποταγής" μπλέκουν σε μπελάδες.
Πολύ σωστό, αλλά δυστυχώς δεν το έχουμε κατανοήσει όλοι εμείς οι ιδιοκτήτες με labrador. Ένας λόγος παραπάνω να προσέχουμε περισσότερο.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Πολύ σωστό, αλλά δυστυχώς δεν το έχουμε κατανοήσει όλοι εμείς οι ιδιοκτήτες με labrador. Ένας λόγος παραπάνω να προσέχουμε περισσότερο.
Το έχουμε κατανοήσει (εμπεδώσει, θα έλεγα!) εμείς οι "άλλοι" ιδιοκτήτες...:cool:

ermar

Member
21 Φεβρουαρίου 2013
17
0
heraklion
Μας περιέγραψες την μια επίθεση από τις τέσσερις και τα λάθη είναι μεγάλα. Δεν θα έπρεπε να ήσουν εκεί καθόλου μετά από τα 3 προηγούμενα περιστατικά.
Ο σκύλος πρέπει να περνάει καλά μαζί σου και όχι να μυρίζεται με άγνωστα σκυλιά. Η περίοδος κοινωνικοποίησης έχει περάσει, εξάλλου labrador είναι, έχει γεννηθεί σχεδόν κοινωνικοποιημένο

Ο εκπαιδευτής (και μάλιστα καλός) έπρεπε να είναι ήδη δίπλα σας
Δεν τον αφήνω με άγνωστα σκυλιά μόνο με σκυλιά που γνώριζε και λόγο του μεγέθους τους δεν ασχολειώταν μαζί τους! Ήμουν εκεί γιατί μπορώ και τον ελέγχω, Ο εκπαιδευτής δεν ήταν δίπλα μας γιατι ποτέ μέχρι και σήμερα δεν μας χρειάστηκε...Προφανώς ήρθε η ώρα τώρα...

ermar

Member
21 Φεβρουαρίου 2013
17
0
heraklion
πονεμένη ιστορία που την έχω ακούσει δυστυχώς πολλές φορές.
Τα αρσενικά γενικά δεν τα πάνε καλά με άλλα αρσενικά, άρα αποφεύγουμε τον "συνωστισμό",
Προσπάθησε να έρχεται σε επαφή μόνο με φιλικά σκυλιά, θα χρειαστεί απευαισθητοποίηση.

Υπάρχουν εκπαιδευτές που κάνουν ομαδικά γκρουπ, αυτό νομίζω οτι θα βοηθήσει.
Ελπίζω να βρω τον κατάλληλο.. Την γνωρίζω γενικά την πτυχή αυτή του χαρακτήρα τους και ήταν αυτή που με ζόρισε περισσότερο όσο ήταν μικρότερος..

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Δεν τον αφήνω με άγνωστα σκυλιά μόνο με σκυλιά που γνώριζε και λόγο του μεγέθους τους δεν ασχολειώταν μαζί τους! Ήμουν εκεί γιατί μπορώ και τον ελέγχω, Ο εκπαιδευτής δεν ήταν δίπλα μας γιατι ποτέ μέχρι και σήμερα δεν μας χρειάστηκε...Προφανώς ήρθε η ώρα τώρα...
Πριν από 2 εβδομάδες, λίγο παραπάνω από το σπίτι μου, σκύλος (δεν θα αναφέρω φυλή για ευνόητους λόγους) σκότωσε κανισάκι που ήταν φιλαράκια καιρό τώρα

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
off-topic και ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη...

Κάποια είναι τυχερά και πέφτουν πάνω σε κυρίους... νευρικούς μεν αλλά με καλή ψυχή δε:cool::):)
Αφού "εμείς" το αγαπάμε το κορίτσι!!! εντάξει, με λίγο brutal τρόπο, το παραδέχομαι...:D

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
πρωτα και κυρια ασχολησου στο να βρεις ενα καλο εκπαιδευτη...
θα σου χρειαστει οχι μονο για να βοηθησει στην συγκεκριμμενη κατασταση αλλα και γενικοτερα να σου δωσει κατευθυνσεις για καθε σου δραστηριοτητα με τον σκυλο...
τα λαθη που εχεις κανει ειναι αρκετα αλλα το σοβαροτερο ειναι η επαναληπτικοτητα τους....
θα εστιασω μονο στο τι πρεπει να προσεχεις απο τωρα.... ( χτες ) μεχρι να βρεις εκπαιδευτη...
μετα απο καυγα ειναι δυο οι θεωριες η μια λεει να συνεχισεις να εχεις επαφη με σκυλια... ωστε να το ξεπερασει γρηγορα ο σκυλος σου,,,
η αλλη λεει να δωσεις ψχρονο στο σκυλο σου να ηρεμησει απο ολα αυτα που συνεβησαν ... να αποκτησει ξανα αυτοπεποιθηση και να τον απευαισθητοποιησεις ξανα σταδιακα...
απο την εμπειρια μου η πρωτη μεθοδος... εμφανιζει καποια σχετικα αποτελεσματα... θετικα με ορισμενα σκυλια ( συνηθως οσα ηξερε και ηταν υποτακτικα )... αλλα μεγενθυνεται με τα αγνωστα του σκυλια το προβλημα.
προτεινω μεχρι αν βρεις εκπαιδευτη... να ειστε οι δυο σας να αποφευγεις πολυσυχναστα μερη στις βολτες και ελευθερο παιχνιδι σε οποιοδηποτε χωρο
δωσε χρονο περισσοτερο σε εσενα τον σκυλο σου και την μεταξυ σας σχεση....
μολις ηρεμησει κι αυτο θα το καταλαβεις απο τον χαρακτηρα του να γυρναει σιγα και σταδιακα στα φυσιολογικα επιπεδα... τοτε αρχιζεις ξανα και σταδιακα γνωριμια απο την αρχη με τα παλια καλα φιλαρακια του αρχικα και σταδιακα με τα νεα σκυλια... παντα υπο ελεγχο και αποσταση γι αρχη και με την καθοδηγηση του εκπαιδευτη σου μεχρι τοτε ευχομαι να βρεις οσο το δυνατον γρηγοροτερα....
(απο προσωπικη εμπειρια η δευτερη μεθοδος εχει περισσοτερο θετικα αποτελεσματα απο την πρωτη)

δεν θελω να σε στεναχωρησω αλλο ... καταλαβαινω ποσο στεναχωρημενη εισαι ηδη ... φανηκε και απο το ποστ σου ...
αλλα θα το πω για οσους μας διαβαζουν....

με θλιβει που ζητανε ολοι βοηθεια οταν εχει γινει το κακο.... μεχρι τοτε ολοι ξερουν κι εχουν προσωπικη αποψη... ολοι

ermar

Member
21 Φεβρουαρίου 2013
17
0
heraklion
πρωτα και κυρια ασχολησου στο να βρεις ενα καλο εκπαιδευτη...
θα σου χρειαστει οχι μονο για να βοηθησει στην συγκεκριμμενη κατασταση αλλα και γενικοτερα να σου δωσει κατευθυνσεις για καθε σου δραστηριοτητα με τον σκυλο...
τα λαθη που εχεις κανει ειναι αρκετα αλλα το σοβαροτερο ειναι η επαναληπτικοτητα τους....
θα εστιασω μονο στο τι πρεπει να προσεχεις απο τωρα.... ( χτες ) μεχρι να βρεις εκπαιδευτη...
μετα απο καυγα ειναι δυο οι θεωριες η μια λεει να συνεχισεις να εχεις επαφη με σκυλια... ωστε να το ξεπερασει γρηγορα ο σκυλος σου,,,
η αλλη λεει να δωσεις ψχρονο στο σκυλο σου να ηρεμησει απο ολα αυτα που συνεβησαν ... να αποκτησει ξανα αυτοπεποιθηση και να τον απευαισθητοποιησεις ξανα σταδιακα...
απο την εμπειρια μου η πρωτη μεθοδος... εμφανιζει καποια σχετικα αποτελεσματα... θετικα με ορισμενα σκυλια ( συνηθως οσα ηξερε και ηταν υποτακτικα )... αλλα μεγενθυνεται με τα αγνωστα του σκυλια το προβλημα.
προτεινω μεχρι αν βρεις εκπαιδευτη... να ειστε οι δυο σας να αποφευγεις πολυσυχναστα μερη στις βολτες και ελευθερο παιχνιδι σε οποιοδηποτε χωρο
δωσε χρονο περισσοτερο σε εσενα τον σκυλο σου και την μεταξυ σας σχεση....
μολις ηρεμησει κι αυτο θα το καταλαβεις απο τον χαρακτηρα του να γυρναει σιγα και σταδιακα στα φυσιολογικα επιπεδα... τοτε αρχιζεις ξανα και σταδιακα γνωριμια απο την αρχη με τα παλια καλα φιλαρακια του αρχικα και σταδιακα με τα νεα σκυλια... παντα υπο ελεγχο και αποσταση γι αρχη και με την καθοδηγηση του εκπαιδευτη σου μεχρι τοτε ευχομαι να βρεις οσο το δυνατον γρηγοροτερα....
(απο προσωπικη εμπειρια η δευτερη μεθοδος εχει περισσοτερο θετικα αποτελεσματα απο την πρωτη)

δεν θελω να σε στεναχωρησω αλλο ... καταλαβαινω ποσο στεναχωρημενη εισαι ηδη ... φανηκε και απο το ποστ σου ...
αλλα θα το πω για οσους μας διαβαζουν....

με θλιβει που ζητανε ολοι βοηθεια οταν εχει γινει το κακο.... μεχρι τοτε ολοι ξερουν κι εχουν προσωπικη αποψη... ολοι
Απο την επόμενη και όλας μέρα (χτες) αγόρασα κοντό λουρί για να τον ελέγχω περισσότερο και τον πάω βόλτα σε δρόμους που ξέρω πως δεν υπάρχουν πάρκα και κατ επέκταση ελεύθερα σκυλιά και θα το συνεχίσω έτσι απο εδώ και πέρα..Τα λάθη μου πολλά..Την άγνοια μου την πλήρωσε ο σκύλος μου και αυτό με θλίβει. Θα προσπαθήσω όσο το δυνατόν γρηγορότερα να μιλήσω με εκπαιδευτή..

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul