Αποδεκτο χρωμα Newfoundland

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Δεν ξέρω, αλλά μου φαίνεται ότι δεν μπορούμε να συγκρίνουμε πως φαίνεται το κάθε χρώμα στην κάθε φυλή!
Ειδικά ανάμεσα σε δύο φυλές με τόσο διαφορετικό μανδύα!:rolleyes:

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
Λοιπον

αυτος ειναι ο Γκρι και διπλα ειναι η Νεδα (μαυρο) οκ?:D:D
με γκριζοπα ματια

και αυτος ειναι ο καφε με τα μελι ματια

Τωρα? :(

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Σοφία μου,
καταλαβαίνω! Αλλά δοκιμάστε κάποια στιγμή να τον παίξετε σαν καστανό!
Τι έχετε να χάσετε?
Ισα - ίσα... θα μας λυθούν και οι απορίες!:D

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
Εχω απαντηση απο τον ΚΟΕ

Η αρχικη μου ερωτηση ήταν
''Πως μπορω να δηλωσω γέννα με Αμερικανο επιβητορα?''
και
πηρα απαντησεις για την διαδικασια.

Φτασαμε μετα στη φλεγομενη ερωτηση για το χρωμα
Ο ΚΟΕ αποδεχεται ΜΟΝΟ μαυρο,καστανο,ασπρομαυρο, σε περιπτωση λοιπον που γεννηθει γκρι κουταβι δεν μπορει να αναγνωρiστει,δηλ δεν μπορουν να του εκδοσουν pedigree

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Και αν θέλεις να το πουλήσεις στην Αμερική;;;
Πως θα το κάνεις αν δεν έχει χαρτιά το κουταβάκι;

Είσαι σίγουρη πως δεν παίρνουν καν χαρτιά τα γκρί κουτάβια;
Μα αφού έτσι κι αλλιώς δεν μπορούν να πάνε σε έκθεση του FCI, τι τους νοιάζει;
Δεν είναι ακριβώς όπως το οποιδήποτε άλλο "ελλάτωμα";
Πχ ένα Νέας Γης με κοντή τρίχα δεν θα χάσει τα χαρτιά του ποτέ, γιατί να τα χάσει σκύλος με χρώμα, που απλά είναι "λάθος" σε ΚΑΠΟΙΕΣ χώρες;;;

Δεν βγάζει νόημα. Το κάνουν προφανώς για να εγγυηθούν πως το κουτάβι δεν θα ζευγαρώσει ποτέ στο μέλλον. Με ποιό δικαίωμα όμως σου στερούν το ελεύθερο να πουλάς το σπέρμα του στο εξωτερικό, όπου επιτρέπεται το γκρι!!!!;;;;;;;

Πάρε τους πάλι τηλ. και πες τους από μένα πως σε ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ με τον τρόπο τους να διλώσεις το γκρί κουτάβι ως μαύρο, ή καφέ (και μετά αν σε "πιάσουν", ανασηκώνοντας τους ώμους σου, να πεις πως το χρώμα άλλαξε σιγά, σιγά σε γκρι).

ΗΛΙΘΙΟΙ!
Μήπως κάνεις λάθος, βρε 'συ;

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
Οχι παιδι μου

δεν κανω λαθος.... και δεν ειναι παραλογο

εφοσον η γεννα δηλωνεται στον ΚΟΕ-FCI που δεν αναγνωριζει το χρωμα, ειναι πχ ΑΝ τα λευκα μποξερ ειναι αναγνωρισμενα στην Αμερικη να μπορουν να εχουν pedigree και εδω ;)

και στα παραπανω που γραφεις,ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΖΟΥΜΕ :D ποιος εμποδιζει ποιον να κανει γεννα χωρις χαρτια ?

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Χωρίς χαρτιά, κάνει γέννα, ΟΠΟΙΟΣ γουστάρει ανενόχλητα ΠΑΝΤΟΥ στον κόσμο!

Το θέμα είναι πως εδώ σε εμποδίζουν να κάνεις ΜΕ χαρτιά...
... σου τα ΑΦΑΙΡΟΥΝ κι όλας, χωρίς λόγο!

Άρα, αναγκαστικά, θα πρέπει να δηλωθεί ΟΛΗ η γέννα στην Αμερική.
Η θηλυκιά μπορεί να είναι Ελληνίδα, αλλά θα είναι συνιδιοκτησία με κάποιον στην Αμερική, ο οποίος θα δηλώσει την γέννα της σκύλας "του" εκεί.

Το κουτάβι το γκρί θα πουλάει το σπέρμα του όπου θέλει (και ας ζει στην Ελλάδα) γιατί θα είναι "Αμερικάνος" στα χαρτιά (με pedigree AKC).

Βλακείες.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Πάντως ρώτησα και έμαθα πως το FCI δεν επεμβαίνει στο ποιά pedigree θα δεχτεί ο όμιλος της κάθε χώρας μέλους (υπό όρους βέβαια, το FCI δεν δέχεται πλαστά χαρτιά).
Αφήνει τον όμιλο να κάνει ότι θέλει. Το θέμα δηλαδή των χαρτιών των γκρίζων Νούφι, είναι καθαρά επιλογή του ΚΟΕ.

Στα Μαύρα Ρώσσικα πχ, όπου μερικές φορές γεννιούνται με τα πιο παλαβά χρώματα που μπορείς να φανταστείς, και ενώ ΠΑΝΤΟΥ μόνο το μαύρο είναι αποθεκτό, οι περισσότερες χώρες (μέλη του FCI) δίνουν pedigree κανονικά στα "χρωματιστά" κουτάβια. Σε κάποιες χώρες γράφει πάνω "colour fault" (λάθος χρώμα) και σε μερικές "register pedigree" (συμειώνοντας πως ο σκύλος έχει γονείς δηλωμένους και δηλώθηκε ο ίδιος αλλά έχει ελλάτωμα αποκλεισμού).

Έδωσα πολύ ακραίο παράδειγμα για να αποδείξω πόσο αυστηρός είναι ο Ελληνικός Κυνολογικός Όμιλος με τα Νέας Γης. Ή μάλλον πόσο ΑΔΙΚΟΣ σε πολλούς κανονισμούς του.

Έχει και έναν ΓΕΛΟΙΟ κανονισμό ανώτερης ηλικίας που επιτρέπεται να ζευγαρώσει αρσενικός σκύλος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Αυτό κι αν είναι πρωτάκουστο.

Για τους σοβαρούς εκτροφείς, η μακροβιότητα με σωστή υγεία είναι συμαντικός παράγοντας/στόχος, και έχει αποδειχτεί πως έχει σχέση με την κληρονομικότητα.

Οι αρσενικοί σκύλοι που μπορούν να ζευγαρώσουν σε μεγάλη ηλικία (και είναι ακόμη γόνημοι, πράγμα σπάνιο) πρέπει να ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΟΝΤΑΙ όχι να αποτρέπονται.

Μπορεί κανείς να μου εξηγήσει ΓΙΑΤΙ να υπάρχει αυτός ο κανόνας;
Είναι εκτός θέματος το ξέρω, αλλά αν μαζευτούν πολλά παράπονα για την γενική αυστηρότητα του ομίλου μας, ίσως να υπάρξουν και θετικές αλλάγες στο μέλλον...

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
εγω γιατι εχω την αισθηση οτι ανωτερα ορια ηλικίας στα αρσενικα υπάρχουν παντου :confused::confused::confused::confused::confused::confused:

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Στις περισσότερες χώρες δεν υπάρχει ούτε ανώτερο αλλά ούτε κατώτερο όριο για τους αρσενικούς (ενώ εδώ έχουμε και τα ΔΥΟ!). Τα θηλυκά προστατεύουν (και καλά κάνουν γιατί έτσι προστατεύονται ΚΑΙ τα κουτάβια).

Στις περισσότερες χώρες "ζευγαρώνουν" και οι ΝΕΚΡΟΙ αρσενικοί.

Εδώ όχι; Ξέρει κανείς;

Δεν θα είναι πολύ αστείο να σου επιτρέπει ο ΚΟΕ να κάνεις γέννα με σπέρμα σκύλου που πέθανε πριν 10 χρόνια, αλλά όχι με τον 10χρονο επιβήτορά σου που είναι ΑΣΤΕΡΙ και παράδειγμα προς μήμηση;

Last edited:

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
Πάντως ρώτησα και έμαθα πως το FCI δεν επεμβαίνει στο ποιά pedigree θα δεχτεί ο όμιλος της κάθε χώρας μέλους (υπό όρους βέβαια, το FCI δεν δέχεται πλαστά χαρτιά).
Αφήνει τον όμιλο να κάνει ότι θέλει. Το θέμα δηλαδή των χαρτιών των γκρίζων Νούφι, είναι καθαρά επιλογή του ΚΟΕ.
Οπως και να εχει,δεν τα δεχεται :rolleyes:
Θα μιλησω ξανα μαζι της (στην εκθεση).

Δεν θελω να ζοριζω την κατασταση,δεν ειχα αποφασισει να κανω ζευγαρωμα με αυτον τον επιβητορα,ηταν περισσοτερο περιεργεια;)
(εξαλλου,το χρωμα μόνο δεν αρκει)

Ψαχνομαι για το καλυτερο αποτελεσμα και εχω αρκετη δουλεια ακομα :)

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
δεν ειχα αποφασισει να κανω ζευγαρωμα με αυτον τον επιβητορα,ηταν περισσοτερο περιεργεια;)
(εξαλλου,το χρωμα μόνο δεν αρκει)
Το ξέρω μωρέ, κουβέντα να γίνεται...
ο σκύλος δεν μου αρέσει καθόλου προσωπικά, απλά έχω παραξενευτεί (για ΑΚΟΜΗ μια φορά) με την αυστηρότητα του ΚΟΕ...

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Στις περισσότερες χώρες δεν υπάρχει ούτε ανώτερο αλλά ούτε κατώτερο όριο για τους αρσενικούς (ενώ εδώ έχουμε και τα ΔΥΟ!). Τα θηλυκά προστατεύουν (και καλά κάνουν γιατί έτσι προστατεύονται ΚΑΙ τα κουτάβια).

Στις περισσότερες χώρες "ζευγαρώνουν" και οι ΝΕΚΡΟΙ αρσενικοί.

Εδώ όχι; Ξέρει κανείς;

Δεν θα είναι πολύ αστείο να σου επιτρέπει ο ΚΟΕ να κάνεις γέννα με σπέρμα σκύλου που πέθανε πριν 10 χρόνια, αλλά όχι με τον 10χρονο επιβήτορά σου που είναι ΑΣΤΕΡΙ και παράδειγμα προς μήμηση;
Το westie club της Ολλανδίας έχει μόνο κατώτερο όριο για τ αρσενικά