Αποδεκτο χρωμα Newfoundland

rottaki

Well-Known Member
4 Αυγούστου 2008
603
1
Κέρκυρα
Να σας πω την μαυρη αληθεια μου, μονο τα μαυρα μου αρεσουν (Νεδα) και καποια ασπρομαυρα!!!

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
@Sophiaouda

Εκτίμησή μου είναι πως τo γκρι που δείχνεις στις φωτογραφίες θα έπαιζε σε οποιαδήποτε έκθεση σαν "καστανό" χωρίς κανένα πρόβλημα.

Απόσπασμα από το πρότυπο:
"Καστανό: Το εύρος του καστανού χρώματος εκτείνεται από σοκολατί εώς το χάλκινο. Επιτρέπονται λευκά σημάδια στο στήθος, τα δάκτυλα και στην άκρη της ουράς. Τα ασπρόμαυρα και καστανά σκυλιά παρουσιάζονται στην ίδια κατηγορία με τα μαύρα σκυλιά."

Rottaki τα καφε εχουν μελι ματια και τα γκρι γκριζα
Απόσπασμα από το πρότυπο:
"Μάτια: Σχετικά μικρά, μετρίου βάθους, βρίσκονται σε απόσταση μεταξύ τους και δίνουν την εντύπωση σκύλου που δεν διστάζει. Σκούρου καστανού χρώματος σε μαύρα και ασπρόμαυρα σκυλιά, ενώ πιο ανοιχτόχρωμα μάτια επιτρέπονται στους καστανούς σκύλους."

Ενώ στα σφάλματα (όχι σφάλματα αποκλεισμού) αναφέρονται μόνο τα κίτρινα μάτια.

Στην 2η φωτογραφία φυσικά τα μάτια του σκύλου φαίνονται (μπορεί να οφείλεται στην φωτογραφία) περισσότερο σαν κίτρινα. Αν είναι πράγματι γκρίζα, τότε μάλλον υπάρχει μια θερμή παραμόρφωση των χρωμάτων της φωτογραφίας, η οποία μπορεί να εμφανίζει τον σκύλο σαν καστανό και να μην είναι, πράγμα μάλλον δύσκολο, γιατί θα εμφανίζονταν και τα χρώματα του περιβάλλοντα χώρου πιο θερμά.

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
foibow αυτο ηθελα να πω κ εγω οτι μοιαζει με καστανο...μια απορια ομως,πως θα παιξει σαν καστανο απο την στιγμη που ειναι δηλωμενο γκρι στο πετιγκρι του?

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
Promithea
Δεν νομιζω να μπορει να παιξει σαν καφε,το σκυλι ειναι καθαρα γκρι (το γραφει και το pedigree,οπως λεει και η Δεσπινα) (silver γραφει)

Τωρα καποιες κοκκινιλες (δηλ που καφετιζει σε καποια σημεια) ειναι λογο ήλιου (και τα δικα μου το εχουν αυτο) το καλοκαιρι περισσοτερο ;)

Τα συγκεκριμενα σκυλια,ζουνε 98% εκτος σπιτιου

Το χρωμα των ματιων τους ειναι σωστο, ο ήλιος επεφτε κατα πανω τους την ωρα της φωτο και γιαυτο του καφε τα ματια φενονται κιτρινα,αλλα αντιθετος εχει ενα παααααρα πολυ ωραιο μελι χρωμα ( επαθα πλακα)

Last edited:

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Η σημασία της γνώμης μου είναι μικρότερη κι από ανύπαρκτη αλλά για μένα το γκρι είναι τέλειο!!!Δεν το είχα ξαναδεί, να μην πω ότι μου αρέσει περισσότερο από τα άλλα!Κρίμα που ο FCI τα θεωρεί εκτός προτύπου!!!:rolleyes:

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Το γκρι είναι πολύ δύσκολο να φανεί καθαρό σε φωτό. Πόσο μάλλον με ψηφιακή μηχανή. Πρέπει να δει κανείς ζωντανά έναν γκρι σκύλο (τον οποινδήποτε γκρι σκύλο) για να "καταλάβει" καλά το χρώμα του...
Πόσα Βαϊμάρης έχω δει (απίθανους ασημένιους σκύλους) που σε φωτό στο νετ έμοιαζαν καφέ (ή και μπέζ!) δεν λέγεται.

Και μένα μ' αρέσει το γκρι Νούφι πολύ (αλλά δεν λέει κάτι αυτό.. ΟΛΑ τα Νιούφς μ'αρέσουν).

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
:D:D:D

Τι βλεπετε δηλαδη?

Το γκρι σαν καφε? ..... για αυτο εβαλα την φωτο και με τα 4 μαζι,να δειτε την διαφορα.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
:D:D:D

Τι βλεπετε δηλαδη?

Το γκρι σαν καφε? ..... για αυτο εβαλα την φωτο και με τα 4 μαζι,να δειτε την διαφορα.
Εγώ σαν ξεπλυμένο καφέ το βλέπω πάντως (και δεν έχω αχρωματοψία :D)!
Εξακολουθώ να ψηφίζω άσπρο-μαύρο! *agapoylas*

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Ειχα γραψει στο Ροττακι ποιο πανω κατι,εκει ειδα γκρι,αλλα γκρι,γιατι αν αυτα ειναι γκρι τοτε και η σοκολατα που εχω μπροστα μου ειναι γκρι.

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
Τα κοριτσακια τα μουτσουρωσα για ευνοητους λογους ( αν και ειναι κουκλιτσες *agapoylas*)

Πες τε μου τωρα οτι δεν ειναι γκρι !!!!!!

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
ειναι κοκκινογκρι....τι πιθανοτητες υπαρχουν να βγαλουν γκρι κουταβια.η σκυλα σου εχει προγωνους γκρι?ο αρσενικος ποσους γκρι εχει απο πισω?
εγω ζευγαρωσα μαυρο αρσενικο με μαυρο-χρυσο θυληκο κ ουτε ενα κουταβι μαυρο! απο πισω δεν ειχε κανενας γεννητορας μαυρο μονο bi-color k sable.

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
Οι κοκκινιλες ειναι απο τον ηλιο (+ νεκρη τριχα), στα ποδια τα περισσοτερα Newf ειναι κοκκινοπα

Η δικια μου εχει μαυροαπρους και μαυρους προγονους ΜΟΝΟ ( τους εχω δει ''ολους'' στη βαση δεδομενων των Newfs
Για τον γκρι ξερω (απο τη σελιδα του εκτροφειου) μονο τον μπαμπα (μαυρος) (δεν θυμαμαι το επισημο ονομα του,για να ψαξω)

Θα παρω τον ΚΟΕ απο Δευτερα μπας και βγαλω ακρη,αν δεχονται δηλαδη να βγαλουν pedigree σε γκρι newf (πληροφοριακα)

caucasian

Well-Known Member
24 Οκτωβρίου 2008
77
0
kilkis
Sophiaouda καλως ηρθες, ριξε μια ματια στο φορουμ "γιατι δεν ζευγαρωνουμε τα σκυλια"
μην ακουσεται ζευγαρωμα να φατε τον κοσμο αχ......... α και κατι αλλο η σοφια ειναι απο πολυ παλια μεσα και απο το λιγο που την ξερω εχει τρομερες γνωσεις.

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
μην ακουσεται ζευγαρωμα να φατε τον κοσμο αχ......... α και κατι αλλο η σοφια ειναι απο πολυ παλια μεσα και απο το λιγο που την ξερω εχει τρομερες γνωσεις.
Γιαννη,πλακα εκανε το rottaki :)

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Τα κοριτσακια τα μουτσουρωσα για ευνοητους λογους ( αν και ειναι κουκλιτσες *agapoylas*)

Δεν είναι γκρι!!:p:p:p:p
Καλά είναι τέλειος!!!!Έχω φάει τρελή φρίκη μαζί του!!!!ΤΕΛΕΙΟΣ!!!:D:D:D

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Promithea
Το χρωμα των ματιων τους ειναι σωστο, ο ήλιος επεφτε κατα πανω τους την ωρα της φωτο και γιαυτο του καφε τα ματια φενονται κιτρινα,αλλα αντιθετος εχει ενα παααααρα πολυ ωραιο μελι χρωμα ( επαθα πλακα)
Τώρα με μπέρδεψες!

Δηλαδή και το μπλουζάκι από το κοριτσάκι αριστερά γκρι είναι?
Και το παντελόνι του?
Και το παντελόνι απ' το κοριτσάκι δεξιά... γκρι κι αυτό?

Συγχωρέστε με, αλλά γκρι είναι αυτό:

και ειναι Weimaraner!

Είχα την αίσθηση πως το γκρι στα Νέας Γης προέκυπτε σαν υποτελές γονίδιο του μαύρου (αποχρωματισμός), κάτι σαν τα υποτελή μπλε ή τα υπόξανθα (isabella) Ντόμπερμαν και πως είχε σχεδόν εκλείψει!