Απλά βρείτε τη και πράξτε τα δέοντα

Spiros_Sersey

Well-Known Member
18 Ιουνίου 2017
184
618
56
Ζωγράφου
Οκ εννοειται οτι πρεπει να βρεθει αν οντως τον παρατησε. Ισως και μην ειναι αυτο που νομιζεις ομως...Θυμαμαι καποια φορα που ειχα παει για δουλεια στις ελιες, εμφανιστηκε ενα κυνηγοσκυλο σε μαυρα χαλια, πρεπει να ειχε να φαει καμια δεκαρια μερες. Μιλαω για αρκετα χλμ εξω απο την πολη. Στην περιοχη υπαρχουν αποδεδειγμενα λυκοι. Του εδωσα το φαγητο που ειχα παρει μαζι μου για την μερα. Με περιμενε σαν απο ενστικτο διπλα στα πραγματα μου μεχρι να τελειωσω. Οταν ηρθε η ωρα τον ανεβασα στο αυτοκινητο. Το μονο που μπορουσα να κανω για αυτο το σκυλι ηταν να τον ταϊσω και να τον αφησω στο κεντρο της πολης οπου εχει τις πιο πολλες πιθανοτητες να βρει τροφη, νερο και να μη γινει μεζεδακι. Αν με εβλεπες την ωρα που τον κατεβαζα απο το αμαξι για να τον αφησω τι θα σκεφτοσουν; Θεωρεις οτι αυτο που εκανα ηταν λαθος;
Αν με εβλεπες την ωρα που τον κατεβαζα απο το αμαξι για να τον αφησω τι θα σκεφτοσουν; Θεωρεις οτι αυτο που εκανα ηταν λαθος;
Πάω λοιπόν στοίχημα ότι την ώρα που τον κατέβαζες, ήσουν δίπλα του, το χάιδεψες, του μίλησες, οπότε δεν θα είχα καμία αμφιβολία. Θα σκεφτόμουν ότι έκανες ότι μπορούσες. Απάντησε λοιπόν στο πως το κατέβασες.

Αν βέβαια σε έβλεπα να το κατεβάζεις έτσι όπως είδα στο βίντεο, θα σου έλεγα καλά ξεμπερδέματα. Το ότι το φρόντισες, δε σημαίνει ότι το κατεβάζεις στον αυτόματο και ότι πιάσει στο τζόκερ.;)

Spiros_Sersey

Well-Known Member
18 Ιουνίου 2017
184
618
56
Ζωγράφου
Συγνώμη για να καταλάβω :
κατηγορείται δημόσια μια γυναίκα, χωρίς να ξέρουμε λεπτομέρειες για το συμβάν;
Ξέρετε πολλούς που περιμένουν 1 λεπτό όταν εγκαταλείπουν έναν σκύλο;

Και αν η γυναίκα με το κορσα, πήρε τον αδέσποτο σκύλο, τον πήγε στο γιατρό και τον αφησε πίσω στα λημέρια του, θα βγει κάνεις ποτέ δημόσια να παραδεχτεί το λάθος του και να βγάλει την ρετσινιά από έναν άνθρωπο που άδικα στοχοποιηθηκε;;;

Το "πράξτε τα δέοντα" τι σημαίνει;
Να πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας;
Να φωνάξουμε την αστυνομία;;
Πως το φαντάζεστε;
Δεν είναι ρετσινιά να "σουτάρει" το σκύλο από το αυτοκίνητο.
Σημαίνει: βρείτε τη και πρόστιμο αφού αφήνει χωρίς λουρί σκυλί στο δρόμο, ή προστιμο γιατί αν το επανεντάσει δεν κατεβαίνει μαζί του, ώστε να εξασφαλίσει να μην συμβεί ατύχημα.
Θέλω να πιστεύω ότι η αστυνομία ήδη ψάχνει να την βρει για να δώσει εξηγήσεις
Δεν φαντάζομαι. Έχω άποψη και τη διατυπώνω.

Επίσης το βρήκα και εδώ, στις καταγγελίες, όπου παίζει από χθες και από κει προφανώς το πήραν.
https://www.zoosos.gr/thessaloniki-...grapse-kamera-asfaleias-vinteo/#axzz4zc9jNuNa

Last edited:

ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.021
SALONIKI
Και εγω για επανατοποθέτηση το βλεπω.

Ειναι απίθανο να άφησε τον σκυλο μέρα μεσημέρι με τόση κίνηση
και να έτρωγε σταματημένη επι δυό λεπτά μελομακάρονα.

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Παμπολλες φορες εχω εδω μεσα επισημανει και μαλιστα μετ επιτασεως, αντιμετωπιζοντας πολλες αντιδρασεις, το "μηδενι δικην δικασεις πριν αμφοιν μυθον ακουσεις"
Και με ανησυχουν τα μονοπλευρα διαδικτυακα δικαστηρια που ειναι πλεον η ταση της εποχης!
Πρεπει να τυχει να μας θιξει ενα τετοιο γεγονος απ ευθειας στο πετσι μας, για να συνειδητοποιησουμε το κακο που γινεται ως πρακτικη και ως συνηθεια αυτη της νεας εποχης του διαδικτυου ωστε οχι μονο να μην συμμετεχουμε στις " δικες και τις καταδικαστικες αποφασεις ισως και την εκτελεση των ποινων", αλλα και να αντιδρουμε για να παψει αυτο το φαινομενο;

Last edited:

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.361
8.175
Δεν είναι ρετσινιά να "σουτάρει" το σκύλο από το αυτοκίνητο.
Σημαίνει: βρείτε τη και πρόστιμο αφού αφήνει χωρίς λουρί σκυλί στο δρόμο, ή προστιμο γιατί αν το επανεντάσει δεν κατεβαίνει μαζί του, ώστε να εξασφαλίσει να μην συμβεί ατύχημα.
Θέλω να πιστεύω ότι η αστυνομία ήδη ψάχνει να την βρει για να δώσει εξηγήσεις
Δεν φαντάζομαι. Έχω άποψη και τη διατυπώνω.
Το ζητημα ειναι οτι για πολλους το πραξτε τα δεοντα ωθει σε αυτο.....

Το "πράξτε τα δέοντα" τι σημαίνει;
Να πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας;
Να φωνάξουμε την αστυνομία;;
Πως το φαντάζεστε;
Και εχουν γίνει πολλά παρεμφερή σκηνικα μεσω Fb τελευταια που εν τελει σε πολλες περιπτωσεις ουδεμια σχεση ειχαν με πραγματικα γεγονοτα και προσωπα που κατηγορηθηκαν και συχνά κινδύνευσαν.

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.894
Aθήνα
Πιάνει η καμερα καταστήματος έναν άντρα να δίνει κάτι σε έναν σκύλο.
1 ώρα μετά ο σκύλος πεθαίνει.

Αναρτάται το βίντεο στο ίντερνετ με τίτλο :
Κρεμάστε τον αλήτη που φολιασε τον σκύλο.

Ο άνθρωπος βρέθηκε, έφαγε ξύλο, έγινε ρεζίλι γιατί έκανε το εξής έγκλημα : έδωσε στον σκύλο να φάει.

Κάνεις όμως δεν διερωτήθηκε από τι πέθανε ο σκύλος....

Εσωτερική αιμορραγία, από ατύχημα που είχε με αυτοκίνητο 30 λεπτά μετά.

Κανένας και πότε ως τώρα δεν αποκάλυψε την αλήθεια.

Ο πρωταγωνιστής έμεινε με την ρετσινιά του δολοφόνου σκύλων. Πότε δεν κατάφερε να ακουστεί η δικιά του εκδοχή, που ήταν και η αληθινή.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.747
7.268
Ολα πιθανά είναι, πράγματι!
Οταν γίνεται όμως επανατοποθέτηση, συνήθως είναι στην περιοχή, απ'όπου μαζεύτηκε εξ'αρχής. Αρα, υποθέτοντας πως είναι έτσι, φαντάζομαι θα τον αναγνώριζαν στην περιοχή. Είναι και κοτζαμάν σκύλαρος. Δεν περνάει απαρατήρητος.
Πάντως, όπως και να'χει, δεν τον αφήνεις ρε παιδί μου, μέσα στην μέση του δρόμου, με τόση κίνηση, γνωρίζοντας μάλιστα, πως ο σκύλος είναι εντελώς γιούπης.
Υπάρχει οργανισμός στη Θεσ/νίκη που μετά από στειρώσεις "επανατοποθετεί" επί τούτου τα σκυλιά σε περιοχές που πιο μακριά δε γίνεται από την περιοχή τους, ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητες επιβίωσής τους. Δεν ξέρει κανείς γιατί, ίσως αποτροπή απ'το να γίνουν αγέλες; Αποτελεί πάγια τακτική που έχει προκαλέσει πολλάκις κατακραυγή εθελοντών, με πρόσθετες μαρτυρίες για κακό χρονισμό στην επανατοποθέτησει (π.χ. αρσενικά με σημάδια ότι δεν έχει καλοπεράσει η νάρκωση).

Δεν έτυχε να έχω προσωπική εμπειρία για να την κατονομάσω, αλλά απ'τις πηγές απ'τις οποίες είδα καταγγελίες, πολλές ήταν σοβαρές, που δεν συνηθίζουν να καταφεύγουν σε αφορισμούς, όπως επίσης το βλέπω συνεχώς να αναφέρεται εδώ και χρόνια. Οπότε το κατατάσσω στα θέματα που έχουν σοβαρές πιθανότητες να είναι αληθή.

Στο θέμα μας, ο λόγος που δεν κοινοποίησα την είδηση όταν την πρωτοείδα, ήταν αυτός που λέτε. Παρόλα αυτά, έγινε τόσος ντόρος, που αν είναι εθελόντρια λίαν συντόμως θα το πάρει πρέφα κ θα βγει να κράξει τους δικαστές δεόντως. Αν όχι, τότε κάτι είναι σάπιο στο βασίλειο της Δανιμαρκίας. Μέχρι τότε αναζητάται το σκυλί για να ελεγχθεί για τσιπ.

(Κάποιος που εγκαταλείπει με τύψεις μπορεί κ να κάτσει λίγο να (νομίσει ότι) το σκυλί είναι ψιλο-οκ.)

• Like
Reactions: medusa and mareco

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Υπάρχει οργανισμός στη Θεσ/νίκη που μετά από στειρώσεις "επανατοποθετεί" επί τούτου τα σκυλιά σε περιοχές που πιο μακριά δε γίνεται από την περιοχή τους, ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητες επιβίωσής τους. Δεν ξέρει κανείς γιατί, ίσως αποτροπή απ'το να γίνουν αγέλες; Αποτελεί πάγια τακτική που έχει προκαλέσει πολλάκις κατακραυγή εθελοντών, με πρόσθετες μαρτυρίες για κακό χρονισμό στην επανατοποθέτησει (π.χ. αρσενικά με σημάδια ότι δεν έχει καλοπεράσει η νάρκωση).
Μου 'χει τύχει, να σκεφτούν να το κάνουν αυτό που λες, για σκύλο επιθετικό που είχαμε στην γειτονιά μας. Τον πήγαν σε άλλη γειτονιά, ακριβώς μπας και ξεκολλήσει, από το να θεωρεί την γειτονιά χώρο του και να πράττει δυστυχώς αναλόγως.

• Like
Reactions: Estranged

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.747
7.268
Μου 'χει τύχει, να σκεφτούν να το κάνουν αυτό που λες, για σκύλο επιθετικό που είχαμε στην γειτονιά μας. Τον πήγαν σε άλλη γειτονιά, ακριβώς μπας και ξεκολλήσει, από το να θεωρεί την γειτονιά χώρο του και να πράττει δυστυχώς αναλόγως.
Ναι, το χω ξανακούσει για "επιθετικά" σκυλιά (σε εισαγωγικά γιατί κάποια δεν είναι ούτε καν, φόβος και άγνοια αυτών που τα χαρακτήρισαν έτσι), αλλά συγκεκριμένη περίπτωση το κάνει με ΟΛΑ. Φοβικά σκυλιά που επιβίωσαν ως σκιές ενός άλλου σκύλου ας πούμε, να μαζεύονται μαζί, να στειρώνονται, και να αφήνονται σε εντελώς διαφορετικές γωνιές της πόλης, από Καλαμαριά σε Περαία κ Θέρμη ας πούμε, χωριστά μεταξύ τους. Καταλαβαίνουμε όλοι γιατί η κατακραυγή. Έχω δει να ψάχνουν τα αδέσποτα της γειτονιάς τους, κόσμος που τα φρόντιζε καιρό, και να αναφέρει ότι μάρτυρες τους είπαν ότι πέρασε το τάδε για στείρωση και να μην τα ξαναβρίσκουν ποτέ.

• Like
Reactions: Hammer and mareco

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.747
7.268
Παντως και του Αμαρουσιου που ειχα ρωτησει μια φορα, εχουν τακτικη να τα αφηνουν σε αλλες γειτονιες.
Είναι ομως πολύ κακή τακτική - εκτός ειδικών περιπτώσεων (πραγματικά επιθετικών αγελων). Τα αδέσποτα επιβιώνουν γιατί βρίσκουν την περιοχή τους (καταφύγιο από τον καιρό, ανθρώπους & ζώα, όχι απαραιτήτως της αγέλης τους αλλά ίσως ανεκτικά/δεκτικά [ισχύει αντίστοιχα και για τους ανθρώπους]). Και θέλει και αρκετή τύχη κ δουλειά να τα πετύχουν αυτά.

Αν τα πάρεις από κει χωρίς λόγο, σε άγνωστο μέρος... δύσκολα. Υπάρχουν περιπτώσεις που ακόμα και τις καταδικάζεις εμμέσως...

• Like
Reactions: ISKENDER

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Είναι ομως πολύ κακή τακτική - εκτός ειδικών περιπτώσεων (πραγματικά επιθετικών αγελων). Τα αδέσποτα επιβιώνουν γιατί βρίσκουν την περιοχή τους (καταφύγιο από τον καιρό, ανθρώπους & ζώα, όχι απαραιτήτως της αγέλης τους αλλά ίσως ανεκτικά/δεκτικά [ισχύει αντίστοιχα και για τους ανθρώπους]). Και θέλει και αρκετή τύχη κ δουλειά να τα πετύχουν αυτά.

Αν τα πάρεις από κει χωρίς λόγο, σε άγνωστο μέρος... δύσκολα. Υπάρχουν περιπτώσεις που ακόμα και τις καταδικάζεις εμμέσως...
Ειναι μεγαλη η κουβεντα αυτη. Τετοιες οργανωσεις δυστυχως εχουν ενα γενικο μπουσουλα και δεν κρινουν καθε περιπτωση χωριστα. Δεν εχουν την πολυτελεια. Και ισως τελικα να ναι το σωστο.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.747
7.268
Ειναι μεγαλη η κουβεντα αυτη. Τετοιες οργανωσεις δυστυχως εχουν ενα γενικο μπουσουλα και δεν κρινουν καθε περιπτωση χωριστα. Δεν εχουν την πολυτελεια. Και ισως τελικα να ναι το σωστο.
Εννοείται έχουν ένα γενικό μπούσουλα. Αλλά για άλλες ο μπούσουλας είναι επανατοποθέτηση εκεί που το βρήκαν (και σταματάν για να κρίνουν αν τυχόν το περιβάλλον είναι αρνητικό, με απλά κριτήρια, π.χ. το βρήκα στην ερημιά/ήρθε με καταγγελλιες οπότε δεν επιστρέφω στο ιδιο μέρος ή εκανα επιχείρηση στειρώσεων σε μα περιοχή και στην ευρύτερη περιοχή θα επανατοποθετήσω - και θα βρουν τις ειδικές γειτονιές τους), και άλλες by default επανατοποθετούν χιλιόμετρα μακριά. Σκυλιά που μπορεί και να "έχουν γειτονιά", εννοώ γειτονιά που να τα δέχεται θετικά, όχι που την έκαναν αυτά δικια τους.

Άρα ο μπούσουλας δεν είναι ένας. Και ο κάθε μπούσουλας τότε είναι μια προσωπική/ομαδική επιλογή, up for judgement.

Και γενικά αν ήταν όλες οι αποφάσεις να περνάνε άκριτες "επειδή αυτοί ξέρουν", ε, τα αποτελέσματα τα ξαναπαμε κι αλλού.

Last edited:

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Estranged
Υπάρχει οργανισμός στη Θεσ/νίκη που μετά από στειρώσεις "επανατοποθετεί" επί τούτου τα σκυλιά σε περιοχές που πιο μακριά δε γίνεται από την περιοχή τους, ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητες επιβίωσής τους. Δεν ξέρει κανείς γιατί
Γιατι δεν τους νοιαζει τι θα απογινουν μηπως; Ποιος χρηματοδοτει αυτες τις οργανωσεις;

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.747
7.268
Estranged Γιατι δεν τους νοιαζει τι θα απογινουν μηπως; Ποιος χρηματοδοτει αυτες τις οργανωσεις;
Ισχύει, αλλά αν μπω σε λεπτομερειες θα φωτογραφισω και είναι μαλακία.

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι πληρωνονται απλα για να στειρωνουν, δεν ξερω αν ισχυει οντως...

giotaki2003

Well-Known Member
19 Νοεμβρίου 2017
118
29
31
Μου κάνει εντύπωση που περιμένει τόσο πολύ ενω τον αφήνει. Επίσης το κάνει σε κεντρικό δρόμο που θα ήταν εύκολο κάποιος να τους δει, να πάρει αριθμό πινακίδας κλπ. Μήπως δεν εινια όπως φαίνεται;

Spiros_Sersey

Well-Known Member
18 Ιουνίου 2017
184
618
56
Ζωγράφου
Εν πάσει περιπτώσει εξήγησα πιστεύω επαρκώς το σκεπτικό μου, το οποίο και στηρίζω μέχρι τελείας.
Επειδή όμως καταλαβαίνω ότι ο τίτλος ενοχλεί κάποιους ανθρώπους που μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη για τα ζώα και ειδικά τους σκύλους, αν η διαχείριση κρίνει ότι πρέπει να αλλάξει, ας αλλάξει.
Πάντως ακόμα και αν δεχτώ ότι ο σκύλος εντάσσεται, ο τρόπος που είδα να γίνεται, με εξοργίζει.

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.255
3.093
Και εγώ ψηφίζω πως για επανατοποθέτηση φαίνεται ...Αν αυτό ισχύει τότε η γυναίκα πρόσφερε κάτι* σε εναν σκύλο που δεν είχε τίποτα- οπότε μπαίνει ηθικά στο απυροβόλητο.

*(από απομάκρυνση του σκυλιου από χειρότερη περιοχή, μέχρι και ιατρικά έξοδα πληρωμένα από το πορτοφόλι της, μικρή ή μεγάλη βοήθεια , είναι σημαντική για τον σκύλο)

Κάτι πήγε σίγουρα στραβά την στιγμή της επανατοποθέτησης(καταλαβαίνω από που αρπάζεται ο Spiros).Ισως το σκυλί δάγκωνε πράγματα στο αυτοκίνητο και αυτή τα έχασε , ίσως απλώς δεν τα προγραμμάτησε η ίδια σωστά , ποιος ξέρει. Αλλά μάλλον ξεκίνησε με καλές προθέσεις...

Νομικά τώρα...απ' όσο ξέρω ...μάζεμα-επανατοποθέτηση δικαιούνται μόνο οι φιλοζωικές ...οπότε σαν να την πάτησε.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν