Απαξίωση για κάποιες φυλές... γιατί;

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Οχι , δεν πηγαινε σε σενα ...μπορει να πηγαινε πχ στα boerboel ή σε ενα Ελληνικο ποιμενικο αναγκασμενο να φυλαει ενα σπιτι πανω στη Λεωφ. Αλεξανδρας...
Φίλε Tricky,
πρόσεξε γιατί τώρα μου στεναχωρείς τον φίλο μου τον ptf:cool:, ο οποίος, έχοντας ένα Ελληνικό Ποιμενικό πάνω στη Λ. Αλεξάνδρας, το έχει δουλέψει τόσο κοινωνικά, όσο και σωματικά (και, σε βεβαιώνω, όχι μονο μέσα στο διαμέρισμα, ώστε να μην αισθάνεται "άχρηστο"...:)

Το συγκεκριμένο, για παράδειγμα, είναι ένα σκυλί κοινωνικότατο, που λατρεύει και "φυλάει", πρώτα απόλα, την αγέλη - οικογένειά του (πηγαίος σωματοφύλακας!) και, δευτερευόντως, το ...διαμέρισμα, καθώς και το εξοχικό, όταν βρίσκεται εκεί μαζί με την αγέλη του. Απλώς, έτυχε να μην υπάρχει κοπάδι με πρόβατα, σε οποιαδήποτε από τις δύο κατοικίες... Που βρίσκεται το μεμπτό?:)

Last edited:

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
γιατί την προσωπική αποτυχία να την χρεώνουμε σε μια φυλή!!!:confused::confused::confused::confused:
To Harlequin Pinschers εξαφανίστηκε γιατί το έτσι το θέλει σαν οι γερμανοί!
Ποιά αποτυχία; Όλο με μπερδεύεις εσύ βρε Μιχάλη... δεν σε καταλαβαίνω πραγματικά.

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
preview απαξίωσης εχω πάρει ουτως ή άλλως για το γεγονός οτι είναι ημίαιμος. :) Σε κάθε περίπτωση νόμιζα οτι το θέμα αναφέρεται σε φυλές (και την οποια απαξίωση παρατηρείται προς αυτές).
Φυσικα και αναφερομαστε σε φυλες (γιαυτο σου λεω πως δεν αναφερομουν σε εσενα πριν - το ''preview'' το ενιωσες ισως λογω μυγας :) ) .
Η ''απαξιωση'' του σκυλου του διπλανου σου σε ενα φορουμ (γιατι συνολικα και ''αγοραια'' , οπως ειπα παραπανω , μπορει να μην ισχυει καν - η πληροφορια ειναι αμεσα διαθεσιμη το 2010) ειναι ευκολη αλλα και ματαια υποθεση ...δε βελτιωνει τιποτε , ουτε προστατευει κανεναν.Φυσικα , δικαιωμα ειναι του καθενος , εντος κανονισμων, να γραφει οτι πιστευει (ειδικα εφοσον ειναι ετοιμος να ακουσει κατι αντιστοιχο για τη δικη του καμπουρα)

Φίλε Tricky,
πρόσεξε γιατί τώρα μου στεναχωρείς τον φίλο μου τον ptf:cool:, ο οποίος, έχοντας ένα Ελληνικό Ποιμενικό πάνω στη Λ. Αλεξάνδρας, το έχει δουλέψει τόσο κοινωνικά, όσο και σωματικά (και, σε βεβαιώνω, όχι μονο μέσα στο διαμέρισμα, ώστε να μην αισθάνεται "άχρηστο"...:)

Το συγκεκριμένο, για παράδειγμα, είναι ένα σκυλί κοινωνικότατο, που λατρεύει και "φυλάει", πρώτα απόλα, την αγέλη - οικογένειά του (πηγαίος σωματοφύλακας!) και, δευτερευόντως, το ...διαμέρισμα, καθώς και το εξοχικό, όταν βρίσκεται εκεί μαζί με την αγέλη του. Απλώς, έτυχε να μην υπάρχει κοπάδι με πρόβατα, σε οποιαδήποτε από τις δύο κατοικίες... Που βρίσκεται το μεμπτό?:)
Τιποτε μεμπτο φυσικα ...ειχε την ορεξη,το χρονο και την επιθυμια να δουλεψει με το σκυλο του ...εγω αν δεν τα εχω αυτα , πρεπει να παρω Ε.Π ? Ή επειδη δεν τα εχω , πρεπει να κοροιδεψω το ptf που τα εχει ? Ή θα πρεπει να κανω διακυρηξεις περι βαρβαροτητας , επειδη καποιος εχει ενα τετοιο σκυλο κλεισμενο σε διαμερισμα ?

Ολες αυτες τις κουβεντες εγω θελω να τις αντιμετωπιζω πρακτικα και σε real life συνθηκες ...αλλιως , οσο αφυσικο ειναι να γεννα ενα pug με καισαρικη , αλλο τοσο αφυσικο ειναι να στειρωνεις ενα ζωο για να ηρεμησει και να ζησει με τους δικους σου ορους.

Last edited:

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Ολες αυτες τις κουβεντες εγω θελω να τις αντιμετωπιζω πρακτικα και σε real life συνθηκες ...αλλιως , οσο αφυσικο ειναι να γεννα ενα pug με καισαρικη , αλλο τοσο αφυσικο ειναι να στειρωνεις ενα ζωο για να ηρεμησει και να ζησει με τους δικους σου ορους.
Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Όταν εκτρέφεις, επιρεάζεις και πολλούς άλλους ανθρώπους και ζώα. Γεννιές ολόκληρες.

Το αν ένας ιδιοκτήτης αναγκάζεται να στειρώσει τον σκύλο του (γιατί ο σκύλος έχει πρόβλημα ή ο ιδιοκτήτης βαριέται να ασχοληθεί) δεν επηρεάζει κανέναν άλλον. Ούτε σκύλο, ούτε και άνθρωπο.

Το παράδειγμά σου (καισαρική = στείρωση) θα ήταν πιο ταιριαστό, μόνο αν μιλούσες για εκτροφέα που βγάζει πάντα κουτάβια που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στην ζωή στο σπίτι αν δεν στειρωθούν.

Ο εκτροφέας έχει ΠΟΛΛΕΣ παραπάνω ευθύνες (προς την φύση και την κυνοφιλία) από τον απλό ιδιοκτήτη που στείρωσε ή δεν στείρωσε τον σκύλο του.

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
...αλλιως , οσο αφυσικο ειναι να γεννα ενα pug με καισαρικη , αλλο τοσο αφυσικο ειναι να στειρωνεις ενα ζωο για να ηρεμησει και να ζησει με τους δικους σου ορους.
Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Όταν εκτρέφεις, επιρεάζεις και πολλούς άλλους ανθρώπους και ζώα. Γεννιές ολόκληρες.

Το αν ένας ιδιοκτήτης αναγκάζεται να στειρώσει τον σκύλο του (γιατί ο σκύλος έχει πρόβλημα ή ο ιδιοκτήτης βαριέται να ασχοληθεί) δεν επηρεάζει κανέναν άλλον. Ούτε σκύλο, ούτε και άνθρωπο.

Το παράδειγμά σου (καισαρική = στείρωση) θα ήταν πιο ταιριαστό, μόνο αν μιλούσες για εκτροφέα που βγάζει πάντα κουτάβια που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στην ζωή στο σπίτι αν δεν στειρωθούν.

Ο εκτροφέας έχει ΠΟΛΛΕΣ παραπάνω ευθύνες (προς την φύση και την κυνοφιλία) από τον απλό ιδιοκτήτη που στείρωσε ή δεν στείρωσε τον σκύλο του.
Καταρχην , να διαβαζεις οσα γραφω προσεκτικα :)

Και αν η στειρωση (μια επεμβαση που δεχομαστε ωστε να ζουμε καλυτερα με το σκυλο μας) ειναι ισως μεμονωμενη περιπτωση , σιγουρα υπαρχουν γενικοτερες οδηγιες χρησεως για καθε φυλη ...

Απο κει και περα , εδω συνηθως γραφουμε για τους σκυλους που εχουμε ή κακως ''θαβουμε'' τους σκυλους που φανταζομαστε οτι εχει ο διπλανος μας. Σε παλιοτερη κουβεντα μας για τις καισαρικες στα σκυλια , σου παρεθεσα καποια στατιστικα στοιχεια αλλα δεν πηρα ποτε την απαντηση σου :cool:

Αν δουμε το θεμα υπο την ευρεια εννοια της ζωοφιλιας , το οποιο δραμα φανταζομαστε οτι περναει ενα pug, δεν συγκρινεται καν με το αποδεδειγμενο δραμα της ζωης ενος γουρουνιου μεχρι να το φαμε εμεις με χαρα και ορεξη (κατα πολλους , τα γουρουνια ειναι ιδιαιτερως εξυπνα ζωα:D) .

choco-paido

Well-Known Member
25 Δεκεμβρίου 2010
151
0
Λαμία
Το θέμα με τα αδέσποτα κάποιος το έβαλε στο προσκήνιο και έχει 1000% δίκιο. Είχε τύχει να έχω μαζέψει 2 σκυλάκια ποιο παλιά απο το δρόμο. αλλά πρόπερσι το καλοκαίρι μου έπεσε στα χέρια ένα κουτάβι με τρομέρα χαρίσματα για εργασία. Αδεσποτάκι μιξ όσο δεν πάει. Δεν το κράτησα γιατί δεν υπάρχει λόγος να δουλέψεις ένα τέτοιο σκύλο. Αλλα αυτό δεν έγινε χωρίς τύψεις
ενημερωτικά μιλώντας έχω ακούσει ότι τα ημίαιμα σκυλιά είναι πιο έξυπνα!το συγκεκριμένο φορουμ έχει να κάνει μόνο με ιδιοκτήτες καθαρόαιμων σκυλιών?κανένας δεν κάνει νύξη για τα αδέσποτα!και όταν γίνεται,''σφυρίζετε'' αδιάφορα!τι πάει να πει ''δουλεύω με το σκύλο μου''?αγάπη χρειάζονται και για αυτό το λόγο τα έχουμε,όχι για να τα κάνουμε σούπερ ήρωες!

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
chocopaido
Πολλοί εδώ έχουμε ημίαιμα αλλά εδώ το θέμα είναι για συγκεκριμένες φυλές όχι για ημίαιμα,
πιθανώς γι αυτό δεν έλαβες απάντηση.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
1) ενημερωτικά μιλώντας έχω ακούσει ότι τα ημίαιμα σκυλιά είναι πιο έξυπνα!

2) το συγκεκριμένο φορουμ έχει να κάνει μόνο με ιδιοκτήτες καθαρόαιμων σκυλιών? κανένας δεν κάνει νύξη για τα αδέσποτα! και όταν γίνεται,''σφυρίζετε'' αδιάφορα!

3) τι πάει να πει ''δουλεύω με το σκύλο μου''? αγάπη χρειάζονται και για αυτό το λόγο τα έχουμε, όχι για να τα κάνουμε σούπερ ήρωες!
Καλησπέρα, choco-paido,

1) Και εγώ το έχω ακούσει. Και όλοι μας έχουμε ακούσει διάφορα πράγματα στη ζωή μας. Είτε πραγματικότητες, είτε "αλήθειες" (αλήθεια = η πραγματικότητα, όπως την αντιλαμβάνεται ο καθένας μας), είτε αστικούς μύθους...
Τα ημίαιμα σκυλιά είναι, όντως, έξυπνα. Πολλά από αυτά έχουν κληρονομήσει τα προτερήματα των φυλών που αναμίχθηκαν...
Επιπλέον, τα αδέσποτα σκυλιά (είτε ημίαιμα, είτε καθαρόαιμα) είναι, ίσως, τα πιο "έξυπνα" σκυλιά, μιάς που έχουν καταφέρει να επιζήσουν μέχρι τη συγκεκριμένη τους ηλικία. Και, εάν η ηλικία αυτή είναι μεγάλη, βεβαιωνόμαστε ότι, όχι μόνο είναι τα πιό έξυπνα, αλλά και τα πιο υγιή, δυνατά κλπ., όπως προνόησε η μητέρα φύση για τα ζώα που αποδεικνύονται "survivors"... Αρκεί να σκεφτείς το ποσοστό των σκυλιών αυτής της τελευταίας κατηγορίας...

2) Οχι, το forum αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τα καθαρόαιμα σκυλιά. Υπάρχουν "εδώ μέσα" πολλοί ιδιοκτήτες ημίαιμων σκύλων, πολλοί ιδιοκτήτες καθαρόαιμων και ημίαιμων σκύλων και πολλοί ιδιοκτήτες μόνο καθαρόαιμων σκύλων.
Υπάρχουν "εδώ μέσα" ιδιοκτήτες που είχαν ημίαιμο, έχουν καθαρόαιμο και θα έχουν, πάλι, ημίαμο...
Τέλος, υπάρχουν "εδώ μέσα" πολλά μέλη που βοηθούν τα αδέσποτα, στην πράξη
Αυτό που αποτελεί κοινό χαρακτηριστικό "εδώ μέσα" είναι ότι τα περισσότερα μέλη (πρόσεξε, δεν μπορώ να πω όλα) αγαπούν πολύ το "σκύλο". Για παράδειγμα, αυτές τις μέρες έχει χαθεί η σκυλίτσα ενός μέλους μας. Βάζω στοίχημα ότι, όπως κι εγώ, όλοι κρατάμε την ανάσα μας και έχουμε τη σκέψη μας συγκεντρωμένη εκεί...

Πολλά τμήματα της θεματολογίας του dogforum είναι γενικά και απευθύνονται σε όλα τα σκυλιά. Για παράδειγμα, θέματα υγείας, διατροφής, housebraking κλπ.
Παρόλα αυτά, υπάρχουν και τμήματα που που είναι προσανατολισμένα στην κάθε φυλή καθαρόαιμων σκυλιών, τόσο σε σχέση με συγκεκριμένα πλεονεκτήματα (που τα αποζητά κάποιος - γι' αυτό αποκτά το συγκεκριμένο καθαρόαιμο - ώστε να υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να συναντήσει αυτά τα πλεονεκτήματα), όσο και σε σχέση με (δυστυχώς) μειονεκτήματα - προβλήματα (υγείας κλπ.) της κάθε φυλής. Ετσι, τα σχετικά μέλη εστιάζονται στα breed specifics της φυλής "τους", δίνοντας την εντύπωση ότι δεν τους ενδιαφέρει ο σκύλος στη γενικότητά του...

3) Μία σειρά από τα πλεονεκτήματα της κάθε φυλής, σύμφωνα με τα προηγούμενα, αποτελεί και επιθυμητά χαρακτηριστικά για τη επιλογή σκύλου. Για παράδειγμα, η όσφρηση και τα κυνηγετικά ένστικτα είναι επιθυμητά από τους κυνηγούς. Η επιφυλακτικότητα με τους ξένους και η αίσθηση ιδιοκτησίας της περιοχής είναι επιθυμητά από τους τσοπάνηδες, είτε από τους ιδιοκτήτες μεγάλων εκτάσεων. Η φυσική ικανότητα μάθησης - συνεργασίας - υπακοής κλπ., που διαθέτουν κάποιοι άλλοι σκύλοι είναι επιθυμητά στοιχεία για την αστυνομία, το στρατό και εκείνους που ασχολούνται με κυναθλήματα. Ολοι αυτοί είναι άνθρωποι που "δουλεύουν" με το σκύλο τους. Ελπίζω να είμαι διαφωτιστικός...

Ολα αυτά έχουν οδηγήσει τον άνθρωπο (δεν εξετάζω εδώ, για τις σωστές ή λανθασμένες κινήσεις του ανθρώπου, στην ιστορική διαδρομή του...) στην επιλεκτική εκτροφή, ώστε να τονίζονται τα διάφορα, κατά περίπτωση, επιθυμητά χαρακτηριστικά...

Και, σίγουρα (θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου) δεν χρειαζόμαστε τα σκυλιά για να τα κάνουμε σούπερ ήρωες και, οπωσδήποτε, χρειάζονται (και το χρειαζόμαστε κι εμείς, ακόμα περισσότερο) αγάπη. Και, για να είμαι ακριβής, όπως έχω ξαναγράψει, τα σκυλιά χρειάζονται άσκηση --> πειθαρχία --> αγάπη, με αυτή ακριβώς τη σειρά...

Τώρα, για τον καθένα από μας, η ευτυχία έρχεται όταν το σκυλί του, κάποιες στιγμές στη ζωή μας, αποδειχθεί σ' εκείνον σούπερ ήρωας:
Την πρώτη φορά που πήγε να κάνει την ανάγκη του έξω...
την πρώτη φορά που εκτέλεσε άψογα την εντολή "κάτσε"...
την πρώτη φορά που έμεινε στο crate του για 15 συνεχόμενα λεπτά...
την πρώτη φορά που ήρθε τρέχοντας κοντά μας, εκτελώντας την εντολή "έλα" (ενώ, στην ουσία, του είχαμε πει: "ελα γρήγορα εδώ, επιτέλους!")...
την πρώτη φορά που δάγκωσε σωστά - βαθιά το "μανίκι"...
την πρώτη φορά που εκτέλεσε άψογα τη ...μακρυνή...
την πρώτη φορά που μας έφερε, με περηφάνεια, μισό ψόφιο ποντίκι και το ακούμπησε στα πόδια μας...
τη φορά εκείνη, που έσωσε το μικρό μας κοριτσάκι από σεισμό, τραβώντας το έξω λίγα δευτερόλεπτα πριν...
κάθε φορά που ξυπνάμε και βλέπουμε ότι και χτες το βράδυ, αυτό πρόσεχε τον ήσυχο ύπνο μας...

Και μπορούμε να θυμόμαστε για ώρες, όλες τις στιγμές που ο σκύλος μας υπήρξε σούπερ ήρωας...:)

choco-paido

Well-Known Member
25 Δεκεμβρίου 2010
151
0
Λαμία
Καλησπέρα, choco-paido,

1) Και εγώ το έχω ακούσει. Και όλοι μας έχουμε ακούσει διάφορα πράγματα στη ζωή μας. Είτε πραγματικότητες, είτε "αλήθειες" (αλήθεια = η πραγματικότητα, όπως την αντιλαμβάνεται ο καθένας μας), είτε αστικούς μύθους...
Τα ημίαιμα σκυλιά είναι, όντως, έξυπνα. Πολλά από αυτά έχουν κληρονομήσει τα προτερήματα των φυλών που αναμίχθηκαν...
Επιπλέον, τα αδέσποτα σκυλιά (είτε ημίαιμα, είτε καθαρόαιμα) είναι, ίσως, τα πιο "έξυπνα" σκυλιά, μιάς που έχουν καταφέρει να επιζήσουν μέχρι τη συγκεκριμένη τους ηλικία. Και, εάν η ηλικία αυτή είναι μεγάλη, βεβαιωνόμαστε ότι, όχι μόνο είναι τα πιό έξυπνα, αλλά και τα πιο υγιή, δυνατά κλπ., όπως προνόησε η μητέρα φύση για τα ζώα που αποδεικνύονται "survivors"... Αρκεί να σκεφτείς το ποσοστό των σκυλιών αυτής της τελευταίας κατηγορίας...

2) Οχι, το forum αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τα καθαρόαιμα σκυλιά. Υπάρχουν "εδώ μέσα" πολλοί ιδιοκτήτες ημίαιμων σκύλων, πολλοί ιδιοκτήτες καθαρόαιμων και ημίαιμων σκύλων και πολλοί ιδιοκτήτες μόνο καθαρόαιμων σκύλων.
Υπάρχουν "εδώ μέσα" ιδιοκτήτες που είχαν ημίαιμο, έχουν καθαρόαιμο και θα έχουν, πάλι, ημίαμο...
Τέλος, υπάρχουν "εδώ μέσα" πολλά μέλη που βοηθούν τα αδέσποτα, στην πράξη
Αυτό που αποτελεί κοινό χαρακτηριστικό "εδώ μέσα" είναι ότι τα περισσότερα μέλη (πρόσεξε, δεν μπορώ να πω όλα) αγαπούν πολύ το "σκύλο". Για παράδειγμα, αυτές τις μέρες έχει χαθεί η σκυλίτσα ενός μέλους μας. Βάζω στοίχημα ότι, όπως κι εγώ, όλοι κρατάμε την ανάσα μας και έχουμε τη σκέψη μας συγκεντρωμένη εκεί...

Πολλά τμήματα της θεματολογίας του dogforum είναι γενικά και απευθύνονται σε όλα τα σκυλιά. Για παράδειγμα, θέματα υγείας, διατροφής, housebraking κλπ.
Παρόλα αυτά, υπάρχουν και τμήματα που που είναι προσανατολισμένα στην κάθε φυλή καθαρόαιμων σκυλιών, τόσο σε σχέση με συγκεκριμένα πλεονεκτήματα (που τα αποζητά κάποιος - γι' αυτό αποκτά το συγκεκριμένο καθαρόαιμο - ώστε να υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να συναντήσει αυτά τα πλεονεκτήματα), όσο και σε σχέση με (δυστυχώς) μειονεκτήματα - προβλήματα (υγείας κλπ.) της κάθε φυλής. Ετσι, τα σχετικά μέλη εστιάζονται στα breed specifics της φυλής "τους", δίνοντας την εντύπωση ότι δεν τους ενδιαφέρει ο σκύλος στη γενικότητά του...

3) Μία σειρά από τα πλεονεκτήματα της κάθε φυλής, σύμφωνα με τα προηγούμενα, αποτελεί και επιθυμητά χαρακτηριστικά για τη επιλογή σκύλου. Για παράδειγμα, η όσφρηση και τα κυνηγετικά ένστικτα είναι επιθυμητά από τους κυνηγούς. Η επιφυλακτικότητα με τους ξένους και η αίσθηση ιδιοκτησίας της περιοχής είναι επιθυμητά από τους τσοπάνηδες, είτε από τους ιδιοκτήτες μεγάλων εκτάσεων. Η φυσική ικανότητα μάθησης - συνεργασίας - υπακοής κλπ., που διαθέτουν κάποιοι άλλοι σκύλοι είναι επιθυμητά στοιχεία για την αστυνομία, το στρατό και εκείνους που ασχολούνται με κυναθλήματα. Ολοι αυτοί είναι άνθρωποι που "δουλεύουν" με το σκύλο τους. Ελπίζω να είμαι διαφωτιστικός...

Ολα αυτά έχουν οδηγήσει τον άνθρωπο (δεν εξετάζω εδώ, για τις σωστές ή λανθασμένες κινήσεις του ανθρώπου, στην ιστορική διαδρομή του...) στην επιλεκτική εκτροφή, ώστε να τονίζονται τα διάφορα, κατά περίπτωση, επιθυμητά χαρακτηριστικά...

Και, σίγουρα (θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου) δεν χρειαζόμαστε τα σκυλιά για να τα κάνουμε σούπερ ήρωες και, οπωσδήποτε, χρειάζονται (και το χρειαζόμαστε κι εμείς, ακόμα περισσότερο) αγάπη. Και, για να είμαι ακριβής, όπως έχω ξαναγράψει, τα σκυλιά χρειάζονται άσκηση --> πειθαρχία --> αγάπη, με αυτή ακριβώς τη σειρά...

Τώρα, για τον καθένα από μας, η ευτυχία έρχεται όταν το σκυλί του, κάποιες στιγμές στη ζωή μας, αποδειχθεί σ' εκείνον σούπερ ήρωας:
Την πρώτη φορά που πήγε να κάνει την ανάγκη του έξω...
την πρώτη φορά που εκτέλεσε άψογα την εντολή "κάτσε"...
την πρώτη φορά που έμεινε στο crate του για 15 συνεχόμενα λεπτά...
την πρώτη φορά που ήρθε τρέχοντας κοντά μας, εκτελώντας την εντολή "έλα" (ενώ, στην ουσία, του είχαμε πει: "ελα γρήγορα εδώ, επιτέλους!")...
την πρώτη φορά που δάγκωσε σωστά - βαθιά το "μανίκι"...
την πρώτη φορά που εκτέλεσε άψογα τη ...μακρυνή...
την πρώτη φορά που μας έφερε, με περηφάνεια, μισό ψόφιο ποντίκι και το ακούμπησε στα πόδια μας...
τη φορά εκείνη, που έσωσε το μικρό μας κοριτσάκι από σεισμό, τραβώντας το έξω λίγα δευτερόλεπτα πριν...
κάθε φορά που ξυπνάμε και βλέπουμε ότι και χτες το βράδυ, αυτό πρόσεχε τον ήσυχο ύπνο μας...

Και μπορούμε να θυμόμαστε για ώρες, όλες τις στιγμές που ο σκύλος μας υπήρξε σούπερ ήρωας...:)
σε ευχαριστώ που μου έδωσες μια διαφωτιστική απάντηση για το τι ακριβώς γίνεται εδώ!αυτό ζητούσα να μάθω γιατί είμαι νέα στο φόρουμ και όλα αυτά που βλέπω εδώ μου φαίνονται περίεργα....και εννοώ τις κάποιες απαντήσεις που δίνονται οι οποίες είναι τοοοοοόσο εξειδικευμένες!? και τις βλέπω έτσι γιατί ποτέ δεν μπήκα στην διαδικασία να ψάξω τόσο πολύ για τι σκύλο θα πάρω!ξεκίνησα με ημίαιμο λυκοσκυλάκι,ενός τσοπάνι που δεν το ήθελε και μου αποδείχτηκε επιληπτικό και το παλέψαμε όσο δεν πάει άλλο,συνέχισα με καθαρόαιμο λυκοσκυλάκι του γείτονα απέναντι και τώρα έχω πινσεράκι που το είδα μόνο του σε ένα πετσοπ δυο-τρεις μέρες να κάθεται και το πήρα χωρίς χαρτιά,χωρίς τίποτα!ούτε που μπήκα στην διαδικασία να ψάξω τι φυλή είναι τα πινσερ.τι θα αποδειχθεί??????θα το μάθω στην πορεία!λειτουργώ με την καρδιά με τα ζώα και όχι με την λογική!!!!!ευχαριστώ και πάλι!

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
και γενικά καλά είναι σε ένα νήμα να μην τίθονται ερωτήσεις άσχετες με το θέμα -και καλά έκανε και ο ερωτηθείς και δεν την απάντησε...;)

αν γινόταν κατα κόρον κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ δύσκολο να βγεί άκρη......

να υπενθυμίσω σε όλους ότι τα σκυλιά μας αδιαφορούν τελείως
είτε για τον θαυμασμό μας είτε για την ειρωνία μας.....

το θέμα της καισαρικής δεν είναι μειονέκτημα μιάς φυλής αλλά ίσως μειονέκτημα της εκτροφής την παρούσα χρονική στιγμή....δεν νομίζω ότι οποιοσδήποτε Εκτροφέας δεν επιδιώκει το σταμάτημα της επιτακτικότητας μιάς καισαρικής επέμβασης....
αλλά όταν όλοι κυνηγάνε τα κουτάβια με το τεράστιο κεφάλι και ο εκτροφέας με τα νορμάλ κεφάλια δεν έχει ποτέ ζήτηση για κουταβάκι....τι μπορεί να κάνει? να επιδιώκει την βελτίωση της φυλής κρατώντας αυτός όλα τα βελτιωμένα του κουτάβια? κι όταν κανείς άλλος εκτροφέας δεν θέλει να ζευγαρώσει με τα όχι τόσο υπερτυπικά σκυλιά του.....τι θα έχει πετύχει τελικά? τίποτα στην ουσία....

μήπως τελικά φταίνε πιο πολύ οι κριτές?

σε αυτό το δίπολο "κριτής μορφολογίας-μελλοντικός ιδιοκτήτης Χ φυλής" ποιός είναι τελικά ο κύριος ένοχος του υπερτυπισμού?

(εκτός κι αν κάνω τελείως λάθος και η επιτακτικότητα της καισαρικής δεν οφείλεται στα δυσανάλογα μεγάλα κεφάλια σε σχέση με τις λεκάνες των θηλυκών....)

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Τι εννοούμε με την έννοια του υπερτυπισμού? αν καταλαβαίνω σωστά ότι στο να βγάλουμε μορφολογικά τον σκύλο κάπως αυτό γίνεται σε βάρος της υγείας του???

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
άντε ρε κοπρίτη......ούστ βρωμόαιμο....:D:D:D
-απαξιώ μωρή.
απάντηση:
-απαξιώ είσαι και φαίνεσαι
:lol:

εγώ νομίζω ότι φταίει το άτιμο το σύστημα.....οι άνθρωποι γουστάρουμε τα μεγάλα...την επίδειξη.....την υπερβολή.....

οι κριτές έπρεπε να μην το επιτρέπουν
οκ?
καθόλου....
γυρνάνε και οι εκτροφείς και ανοίγουν άλλη ομοσπονδία με άλλους κριτές και κάνουν το κομμάτι τους.....αλλάζουν το πρότυπο σε τελευταία ανάλυση και το υπερτυπικό είναι τυπικό....
και μένει το 5% των εκτροφέων που πιστεύουν στο αρχικό πρότυπο μόνοι κι έρημοι....

το μόνο σημείο που μένει σταθερό στην συζήτηση είναι ότι εμείς φταίμε....οι φυλές την πληρώνουν....

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ουστ ρε που θα μας πεις και βρωμόαιμους..... δε βλέπεις την κοντοστούπα τη δικιά σου που είναι 0,20 με την πατούσα στην ανάταση!:D:D:D

Του καναπέ! Ε, του καναπέ!

εγώ νομίζω ότι φταίει το άτιμο το σύστημα.....οι άνθρωποι γουστάρουμε τα μεγάλα...την επίδειξη.....την υπερβολή.....
Ετσι είναι. Και για να μην παρεξηγηθούμε, εγώ θεωρω οτι αυτό συμβαίνει και μεταξύ αυτών που επιλέγουν ημίαιμα (το άσπρο, το φουντωτό, το όμορφο, το γαλανομάτικο θα είναι πάντα το πρώτο που θα επιλεξουμε....). Δεν έχει να κάνει μόνο με κατόχους φυλών.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Σκεφτομαι να μυγιαστω,αλλα δεν προλαβαινω τωρα.:p
Προσωπικα,μου αρεσουν τα μεγαλα σκυλια γιατι νιωθω οτι δε χρειαζεται να τα προσεχω συνεχως...Μην τα πατησει κανεις,μη τα χτυπησει κανεις,μη δαγκωθει αγρια απο καποιο,να μπορει να με ακολουθει παντου και να μη χρειαζεται να το παρω αγκαλια,αν χρειαστει να απωθησει καποιον και το πιο βασικο....γεμιιιιιιιζει η αγκαλια μου.Ενα μικροσωμο θα το θεωρουσα παντα μωρο και θα φερομουν σα χαζομαμα.Μπορει και αλλοι ιδιοκτητες να σκεφτονται ετσι.Δεν ειναι ολοι ψωναρες.;)

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Τι εννοούμε με την έννοια του υπερτυπισμού? αν καταλαβαίνω σωστά ότι στο να βγάλουμε μορφολογικά τον σκύλο κάπως αυτό γίνεται σε βάρος της υγείας του???
Εγώ που δεν το έχω πίασει ακόμα θα μου πει κάποιος τι παίζει??? Οι εκτροφείς δηλαδή παίζουν με τη υγεία του σκύλου για τις εκθέσεις??? Έχω καταλάβει κάτι λάθος?

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Και κάπου εδώ μπαίνει το ερώτημα..
''Ναι στην εξέλιξη των φυλών?''
Eξέλιξη δε σημαίνει απαραίτητα προβλήματα:)
Επίσης, εχω την αίσθηση οτι εάν το νημα κατευθυνθεί προς τον υπερτυπισμο χάνεται η ουσία.. της "απαξιώσης" ετσι όπως κατάλαβα εγώ τουλάχιστον οτι ξεκίνησε η συζήτηση.
Για "κάποιους" εργασιακούς το πεκινουά ειναι μια χνουδόμπαλα, για "καποιους" fan των μαλτεζ το μαλινουά είναι ενα νευρικό αγριο σκυλι που δαγώνει, για "κάποιους" μπουλντογκαγκιδες το πόιντερ είναι δυστυχισμένο που ζεί σε 4 τοιχους και δεν εχει 10 στρεμματα να τρεχει.. πολλοι πιστευουν ότι ο Diego μου ειναι καταπιεσμένος ζώντας πανω στον καναπε κοκ
Ετσι είναι οι ανθρωποι όμως ... απαξιώνουν οτι δε γνωρίζουν. Δε χρειάζεται να υπάρχει συγκεκριμένος λογος...

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Επίσης, εχω την αίσθηση οτι εάν το νημα κατευθυνθεί προς τον υπερτυπισμο χάνεται η ουσία.. της "απαξιώσης" ετσι όπως κατάλαβα εγώ τουλάχιστον οτι ξεκίνησε η συζήτηση.
Σωστα
Για "κάποιους" εργασιακούς το πεκινουά ειναι μια χνουδόμπαλα, για "καποιους" fan των μαλτεζ το μαλινουά είναι ενα νευρικό αγριο σκυλι που δαγώνει, για "κάποιους" μπουλντογκαγκιδες το πόιντερ είναι δυστυχισμένο που ζεί σε 4 τοιχους και δεν εχει 10 στρεμματα να τρεχει.. πολλοι πιστευουν ότι ο Diego μου ειναι καταπιεσμένος ζώντας πανω στον καναπε κοκ
Ετσι είναι οι ανθρωποι όμως ... απαξιώνουν οτι δε γνωρίζουν. Δε χρειάζεται να υπάρχει συγκεκριμένος λογος...
Επισης σωστα ...