Δεν σε κάνει έμπειρο ένα δίπλωμα.. και αν δεν το αντιληφθείς νωρίς αυτό δεν θα φταίει το αμάξι...
Κάτια,
Για να σου πω την αλήθεια, πριν από αρκετή ώρα, όταν έγραφα το post με παράδειγμα τις καραμπίνες (και όλα τα υπόλοιπα γλαφυρά και γραφικά)... ταυτόχρονα, σκεφτόμουν ακριβώς αυτό το παράδειγμα, που δίνεις...
Υπολόγισα πρόχειρα, ότι έχω οδηγήσει πάνω από 500.000km, σε αρκετές χώρες και σε διάφορους δρόμους... σε "στεγνό" και σε "χιόνι" (πάρα πολλά χιλιόμετρα)... και, υποτυπωδώς, σε πολύ λίγο "χώμα"... με αρκετά αυτοκίνητα... μόνος μου και με επιβάτες...
Δεν οδήγησα, όμως, ποτέ, σπορ αυτοκίνητα σε "αγωνιστικές" συνθήκες, μιάς και δεν θεώρησα ποτέ ότι έχω "χέρια"...
Και θυμήθηκα ότι "φοβάμαι" (ή, μήπως, σέβομαι?) το χιόνι και, κυρίως, τον πάγο... και την "φρέσκια" βροχή...
Και συλλογίστηκα ότι "φοβάμαι" (ή, μήπως, τώρα πλέον, σέβομαι?) τις πολλές ώρες οδήγησης και την κούραση...
Κατά συνέπεια, αν πέσει στα χέρια μου μιά Ferrari (το προσφιλές παράδειγμα), δεν θα μπορέσω να την οδηγήσω όπως θα έπρεπε...
Ομως, μπορώ να διαβεβαιώσω ότι θα την οδηγήσω, για να πάω από το σημείο εκκίνησης προς τον προορισμό μου, χωρίς κανένα πρόβλημα... γιατί ξέρω τα όριά μου (που υπερκαλύπτονται από τα δικά της!), τις δυνατότητές μου... προβλέπω την ενδεχόμενη "κακιά στιγμή" και έχω παίξει διάφορα σενάρια στο μυαλό μου, όπως και τον τρόπο αντιμετώπισής τους...
Συμπερασματικά, η
συγκεκριμένη Ferrari
δεν θα ήταν σε οποιαδήποτε περίπτωση
επικίνδυνο αυτοκίνητο... σαν εκείνη που "στουκάρισε" (με τον ιδιοκτήτη της - μέρα μεσημέρι) προ εβδομάδων, στην Βουλιαγμένη...
Ο νοών νοείτω...