Ευθανασια?εγω να προτεινω κατι τετοιο?οχι με τιποτα...μα για αυτο και θα καλυψω τα εξοδα του σκυλου εφ ορου ζωης,και μαλιστα προσπαθω να βρω εγω απο μονος μου ανθρωπο ο οποιος θα παρει το σκυλακιΑπλα εγω δεν μορω να εχω ενα τετοιο σκυλακι σπιτι μου.Εαν π.χ ημουν μονος μου δεν θα ειχα κανενα προβλημα.το τι θέματα μπορείς να ανοίγεις το λέει στους κανονισμούς του φόρουμ
βέβαια
μπορούσες να πείς τι συνέβαινε-εγώ το περίμενα ότι κάτι τέτοιο θα είναι
και τώρα
θα βάλω κι εγώ το κεφάλι μου στον τορβά....τι να κάνουμε -σε κάποια θέματα οι απόψεις διίστανται
γιατί δεν του κάνεις μία αξιοπρεπή ευθανασία?
τι νόημα έχει να βασανίζεται με καθημερινές κρίσεις?
αλλά υποθέτω ότι αυτό είναι και επιλογή του εκτροφέα του....
και πάλι κρίμα
λυπάμαι πολύ και για εσάς και για το σκυλάκι
Εχω αρκετο χρονο να απαντησω σε ολους σαςakiouss δεν ξέρω ακριβώς τι είναι για σένα το δέντρο και τι είναι το δάσος, αλλά απ' όσα διαβάζω στο φόρουμ, η επιληψία είναι μεν ένα "άσχημο" θέαμα, αλλά είναι κάτι που ρυθμίζεται και κρατείται σε ικανοποιητικά επίπεδα. Δεν είναι και το τέλος του κόσμου. Ακούω για επιληπτικά σκυλιά που παθαίνουν το πολύ 2-3 κρίσεις τον χρόνο. Και που "κακό" κάνουν μόνο στον εαυτό τους. Οχι στην οικογένειά τους. Πάνω απ' όλα όμως, θα ήθελα να σου πω, ότι και οι αρρώστιες ανθρώπων και των σκύλων τους, είναι μέσα στο παιχνίδι "ζωή". Γιατί να τρομάζει η γυναίκα σου ή τα παιδιά σου; Αν είχατε ο μη γένοιτο έναν δικό σας άρρωστο άνθρωπο, δεν θα τον φροντίζατε; Θα τον αναθέτατε αλλού, για να μην τρομάζετε; Και απολύτως συνειδητά, δεν σου κάνω καμμία συσχέτιση ανθρώπου με σκύλο, γιατί ειλικρινά με ενόχλησε αυτή σας η οικογενειακή αντίδραση.
Και κατά την δική μου γνώμη, ακόμη και τα παιδιά, μόνο καλά μαθήματα για την ζωή, θα μπορούσαν να πάρουν από μια τέτοια κατάσταση.
Εύχομαι το επόμενο σκυλάκι σας, να μην εκδηλώσει ποτέ στην ζωή του κάποια ασθένεια, γιατί το βλέπω κι αυτό, να επιστρέφεται.
Εαν ζεις σε τελειο κοσμο εγω δεν ζω....αυτο δεν σημαινει οτι δεν πρεπει να προσπαθω για το καλυτερο της οικογειας μου!!!Περίεργα μαθήματα διαλέγουμε να δίνουμε στα παιδιά μας, ότι είναι όλα τέλεια και οτιδήποτε ξεφεύγει του τέλειου το ξεφορτωνόμαστε;
Δεν είμαι αυτής της λογικής, και για το μόνο που λυπάμαι στη συγκεκριμένη ιστορία είναι για το σκυλάκι..
Eγω ζω στον κόσμο που και οι επιληπτικοί, άνθρωποι και ζώα , έχουν θέση...εσύ ζεις στον κόσμο που ένας καιάδας είναι απαραίτητος...Είναι θέμα επιλογής.Εαν ζεις σε τελειο κοσμο εγω δεν ζω....αυτο δεν σημαινει οτι δεν πρεπει να προσπαθω για το καλυτερο της οικογειας μου!!!
αυτο που προσπαθω και ειμαι πολυ μα παρα πολυ κοντα...να του βρω μια οικογενεια με μεγαλα παιδια που δεν θα φοβηθουν και θα κατανοησουν τι προβλημα υπαρχει!!!Εγω απλα αναρωτιεμαι,αν δεν ηταν το σκυλακι απο εκτροφειο τι θα το εκανες?
Εννοειται αλλα εγω δεν ειμαι μονος μου...πρεπει να στο ξανα εξηγησω η τωρα θα το καταλαβεις?Eγω ζω στον κόσμο που και οι επιληπτικοί, άνθρωποι και ζώα , έχουν θέση...εσύ ζεις στον κόσμο που ένας καιάδας είναι απαραίτητος...Είναι θέμα επιλογής.
Το σκυλι μπορει να ζησει μεχρι τα βαθια γεραματα κανεις δεν ξερει,βεβαια υπαρχουν παρα πολλες πιθανοτητες οπως μου ειπαν οι γιατροι να καταστραφει το συκωτι του σκυλιου λογο οτι θα περνει απο πολυ μικρο φαρμακευτικη αγωγη (χωρις να ειναι και αυτο 100% σιγουρο).Εσενα δηλαδη το ποστ μου σου φαινεται οτι αντιμετοπιζω ολο το θεμα σαν μηχανη??????????????????????????????????????ημαρτον διαβασε ξανα σε παρακαλωΚατ' αρχας δεν ειμαι σιγουρη αλλα σιγουρος. Παμε λοιπον. Οταν παιρνεις ενα σκυλο αναλαμβανεις καποιες ευθυνες ειτε το θελεις ειτε οχι ειναι ζωντανο με αισθηματα και οχι ηλεκτρικη συσκευη. Οταν λες κατι πρεπει να εισαι ετοιμος να δεχτεις και κριτικη των λεγομενων σου. Υπευθυνη σταση θα ηταν μια αξιοπρεπης ευθανασια οπως αναφερηκε πιο πανω. Τελος λυπαμαι πολυ για το σκυλακι σου και ειμαι βεβαιος οτι θα εισαι σε κακη ψυχολογικη κατασταση. Δεν ειχα σκοπο να κρινω αλλα να προτεινω μια διφορετικη σταση που θα μπορουσες να κρατησεις, λυπαμαι αν το πηρες στραβα. Σου ευχομαι το καλυτερο για ολους σας.
mareco διαβαζεις τι γραφουμε?ξεγραψα το σκυλι?που το ειδες αυτο....μην λες ετσι για να λες σε παρακαλω........ειπα οτι το σκυλι ΔΕΝ ΤΟ ΑΦΗΝΩ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ....ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΕΧΩΚανένας δεν κρίνει εύκολα ή δύσκολα. Εκθέτεις μία κατάσταση και λέμε την γνώμη μας. Εμένα ναι, αυτή ήταν η δική μου. Μπράβο σου για το άλλο σκυλάκι. Θα σου έλεγα διπλά μπράβο σου, αν έπραττες το ίδιο και για το μικρούλη. Τώρα λυπάμαι, αλλά δεν νοιώθω κάτι προς συμπαράστασή σου. Είναι μια ασθένεια, την εξέλιξη της οποίας δεν μπορεί κανείς να πει με σιγουριά. Αποφασίσατε όμως όλοι, ιδιοκτήτης/εκτροφέας/κτηνίατρος, ότι το σκυλάκι είναι ξεγραμμένο. Δεν μπορώ να το κατανοήσω λυπάμαι.
Θεραπεια δεν υπαρχει,καταστολη γινεται στο σκυλι....χωρις αποτελεσματα μεχρι στιγμης.Κανενας δεν μπορει να πει τι θα γινει οπως μου ειπαν οι γιατροι.Μπορει το προβλημα να μεγαλωσει σε 1-2-3-4 κρισεις καθε μερα,μπορει να γινουν 1-2-3 το μηνα η 1-2-3-4 το χρονο.Μπορουσα να ρισκαρω με υποθεσεις?Ξεκινησε καποια θεραπεια και δεν ανταποκριθηκε?
Δεν δινεις και λιγο χρονο πριν παρεις αποφασεις?
Διαβάζω πολύ καλά τι γράφεις.ΔΕΝ ΤΟ ΑΦΗΝΩ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ....ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΕΧΩ