Αντίο Τρουφίτσα... (τύφος)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Εφόσον λοιπόν δεν διαψεύδεις το σενάριο με τις ημερομηνίες, έχουμε δύο πράγματα, να κρατήσουμε απ' όλο αυτό:
α) Εναν γιατρό, που αποφάνθηκε ότι ένα κουτάβι χαίρει άκρας υγείας, διά της όψεως... και
β) Εναν γιατρό, που έκανε εμβόλιο σε κουτάβι αδέσποτο, μόλις 2 μέρες μετά την περισυλλογή του. Κάτι που απαγορεύεται ρητά.
Θυμάσαι εκείνο το όριο των 15 τουλάχιστον ημερών; Εγώ το ξέρω και δεν είμαι γιατρός.
Το αν λοιπόν, έκανε ότι καλύτερο μπορούσε, σε αφήνω να το κρίνεις εσύ και όποιος άλλος είναι της ίδια αντίληψης.
Δεν στο παίζω έξυπνη, γιατί κι εγώ με τον άσχημο τρόπο τα έμαθα όλα αυτά. Εχασα κι εγώ έτσι ένα κουτάβι, από αποκλειστικά δική μου άγνοια και άρα ευθύνη. Τώρα έμαθα. Χάθηκε δυστυχώς μια ζωούλα κάποτε. Τώρα έχασες κι εσύ μία, με συνυπεύθυνο όμως έναν γιατρό. Μην αμύνεσαι επ' αυτού.
Κράτα την γνώση από την εμπειρία σου αυτή και μην πίνεις νερό στο όνομα κανενός. Γιατρού και μη...

Lacta

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
95
0
Thessaloniki
το θεμα ειναι οτι ο γιατρος εκανε οτι καλυτερο μπορουσε!μπραβο σου που εκανες το ιδιο!εστω και στο τελος,βρηκε αγαπη και σιγουρα εφυγε ευτυχισμενη να εισαι σιγουρη!ησυχασε......
Σ ευχαριστω πολυ για τα λογια σου!Κι εγω ετσι πιστευω!Καποιες φορες ισως ειναι καλο να ξεφευγουμε απο τα τυπικα και να κοιταμε την ουσια και τον ανθρωπο.Ισως ετσι καποια στιγμη να εχουμε λιγοτερα αδεσποτα και περισσοτερους ανθρωπους με ευτυχισμενα σκυλακια!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.765
7.925
Θυμάσαι εκείνο το όριο των 15 τουλάχιστον ημερών; Εγώ το ξέρω και δεν είμαι γιατρός.
Δεν είμαι σίγουρη για το όριο των 15 ημερών, σήμερα μίλησα με τον κτηνίατρο για κάποια θέματα αλλεργίας της Λούσης και του είπα και για το κουτάβι που θα έχουμε σε μία βδομάδα και πότε να το φέρω για εμβόλια, και μου απάντησε μετά από 5 ημέρες να το πάω. Βέβαια δεν ξέρουμε ακριβώς πότε θα έχει κάνει τα πρώτα θα το δούμε στο βιβλιάριο όταν θα έρθει η ώρα αλλά είσαι σίγουρη για το όριο των 15 ημερών. Ή μήπως ισχύει το όριο αυτό μόνο για αδέσποτα κουταβάκια;

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.862
5.113
patra
grdane.blogspot.com
ο αμασλιδης στην θεσσαλονικη θεωρειται απο τους κορυφαιους γιατρους.... συμετεχει ακομα σε προγραμματα περιθαλψης αγριων ζωων... απο οτι γτνωριζω,,,???

Lacta

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
95
0
Thessaloniki
ο αμασλιδης στην θεσσαλονικη θεωρειται απο τους κορυφαιους γιατρους.... συμετεχει ακομα σε προγραμματα περιθαλψης αγριων ζωων... απο οτι γτνωριζω,,,???
Εσυ μιλας μαλλον για τον Αναστασιο Αμασλιδη που απο οτι μας ειπε ο γιατρος μας ειναι ο θειος του.Και οντως ειναι πολυ αξιολογος απο οτι γνωριζω και συμμετεχει σε προγραμματα περιθαλψης αγριων ζωων.Εμεις θελησαμε να επισκεφτουμε τον Αμασλιδη το νεοτερο (χιχι) και να δουμε τη δουλεια του γιατι ακουσαμε πολυ καλα πραγματα και για το θειο του.Γι αυτο το λογο αναφερθηκα στο ονομα του, γιατι τελικα, για να μην επαναλαμβανομαι, ειναι εξισου αξιολογος ανθρωπος με το θειο του.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Ή μήπως ισχύει το όριο αυτό μόνο για αδέσποτα κουταβάκια;
Μην μπερδεύεστε. Η συζήτηση αφορά αδέσποτα κουτάβια και τους άγραφους κανόνες που διέπουν την επιβίωσή τους.

Lacta

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
95
0
Thessaloniki
Λυπάμαι πολύ για το κουτάβι. Διάβασα για διάρροιες και εμέτους. Από τύφο έφυγε;
Ναι, δυστυχως εκτος απο το παρασιτο που τα εντοπισαμε (και ειχαμε την ελπιδα να ειναι μονο αυτο) μαλλον περασε ασχημα εκει εξω.Πηγε μια βδομαδα με προσπαθειες μας αλλα το καημενο δεν αντεξε.Εμεις του καναμε θεραπεια και για τα 2 αλλα δεν τα καταφερε.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.765
7.925
Μην μπερδεύεστε. Η συζήτηση αφορά αδέσποτα κουτάβια και τους άγραφους κανόνες που διέπουν την επιβίωσή τους.
Αδέσποτα κουτάβια έχω μαζέψει κι εγώ και συγκεκριμένα το τελευταίο που θυμάμαι παρόλο που έχουν περάσει 13 χρόνια από τότε δεν της είχαμε κάνει εξετάσεις πριν τα εμβόλια, ίσως όμως είχε δώσει ο γιατρός μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο . Όπως και να εχει οι άνθρωποι κάνανε το καλύτερο mareco όπως και εσύ όταν την είχες πατήσει με το δικό σου κουτάβι, δεν είναι δυνατόν πάντοτε να προλάβουμε όλες τις καταστάσεις.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Όπως και να εχει οι άνθρωποι κάνανε το καλύτερο mareco όπως και εσύ όταν την είχες πατήσει με το δικό σου κουτάβι, δεν είναι δυνατόν πάντοτε να προλάβουμε όλες τις καταστάσεις.
Πάντοτε όχι. Είναι όντως πολύ δύσκολο. Και ακόμη περισσότερο όταν έχεις άγνοια. Οταν όμως σου χτυπάνε καμπανάκια κινδύνου, πριν ακόμη εκδηλωθεί το κακό...:
Να σου ζήσουν τα γλυκάκια σου, αλλά όπως ξαναέγραψα σε παρόμοιο θέμα σήμερα, δεν υπάρχει πιο επικίνδυνος συνδιασμός, από την συμβίωση ανεμβολίαστων κουταβιών. Να προσέχεις πάρα πολύ, να είσαι συνεχώς σε επιφυλακή και να τρέξεις αμέσως, χωρίς καμμία καθυστέρηση, αν παρατηρήσεις πυρετό, διάρροιες ή εμετούς.
Η συζήτηση δεν γίνεται για να αποδοθούν ευθύνες. Σίγουρα όχι, στους ανθρώπους που μάζεψαν το κουτάβι και θέλησαν να το βάλουν στην ζωή τους. Γίνεται, για να γνωρίσουν και όσοι δεν ξέρουν, πόσο επικίνδυνα είναι κάποια πράγματα και τι είδους προσοχή χρειάζονται κάποια άλλα, που ούτε καν φαντάζονται. Εγώ έμαθα όντως με τον άσχημο τρόπο. Και γι' αυτό καίγομαι να ενημερώσω και άλλους, πριν να είναι αργά. Δυστυχώς δεν εισακούσθηκα. Μάλλον, θα ήταν πιο δυνατή η φωνή μου, αν έλεγα μόνο, πόσο χαριτωμένα είναι μαζί...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.765
7.925
Η συζήτηση δεν γίνεται για να αποδοθούν ευθύνες. Σίγουρα όχι, στους ανθρώπους που μάζεψαν το κουτάβι και θέλησαν να το βάλουν στην ζωή τους. Γίνεται, για να γνωρίσουν και όσοι δεν ξέρουν, πόσο επικίνδυνα είναι κάποια πράγματα και τι είδους προσοχή χρειάζονται κάποια άλλα, που ούτε καν φαντάζονται. Εγώ έμαθα όντως με τον άσχημο τρόπο. Και γι' αυτό καίγομαι να ενημερώσω και άλλους, πριν να είναι αργά. Δυστυχώς δεν εισακούσθηκα. Μάλλον, θα ήταν πιο δυνατή η φωνή μου, αν έλεγα μόνο, πόσο χαριτωμένα είναι μαζί...
Καταλαβαίνω πολύ καλά με τι πνεύμα γράφεις, και ότι θέλεις να προλάβεις άλλες περιπτώσεις και όχι να αποδώσεις ευθύνες, απλώς επειδή οι άνθρωποι αυτή τη στιγμή είναι σοκαρισμένοι και θλιμμένοι δεν είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για την απόδοση ευθυνών στον γιατρό και μάλιστα χωρίς να είμαστε σίγουροι για όλα τα στοιχεία.
Όσο για την τελευταία πρότασή σου πάντα είναι πιο ευχάριστοι αυτοί που λένε γλυκόλογα, δεν έχει όμως σημασία αυτό, το ότι είχες γράψει τότε αυτό βοήθησε σίγουρα να χωρίσουν τα σκυλάκια και να γλυτώσει το άλλο κουταβάκι.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Εφόσον λοιπόν δεν διαψεύδεις το σενάριο με τις ημερομηνίες, έχουμε δύο πράγματα, να κρατήσουμε απ' όλο αυτό:
α) Εναν γιατρό, που αποφάνθηκε ότι ένα κουτάβι χαίρει άκρας υγείας, διά της όψεως... και
β) Εναν γιατρό, που έκανε εμβόλιο σε κουτάβι αδέσποτο, μόλις 2 μέρες μετά την περισυλλογή του. Κάτι που απαγορεύεται ρητά.
Ούτε εγώ είμαι γιατρός και δεν ξέρω αν τα παραπάνω ισχύουν για τα κουτάβια μόνον, αλλά κοίταξα μόλις τα αρχεία μου με το ιατρικό ιστορικό του Μουφ που τα έχω όλα μαζεμένα και δίνουν πληροφορίες για το τι έχουν κάνει κτηνίατροι από τότε που βρέθηκε το Μουφ. Πάμε λοιπόν:

1) 24 Απριλίου 2008 βρέθηκε ένα Μουφ στο δρόμο, άνευ κολλάρου από τον μπόγια που το περιμάζεψε. Διαπιστώθηκε ότι ήταν ήδη στειρωμένο.
2) 25 Απριλίου 2008 παραδόθηκε το Μουφ στο καταφύγιο της κομητείας. Το είδε κτηνίατρος που το υπολόγισε να είναι περίπου δυο χρονών και διαπίστωσε ότι α) χαίρει άκρας υγείας δια της όψεως, β) δεν είχε διροφιλαρίωση, πράγμα που διαπιστωσε με αιματολογικές εξετάσεις που δείχνουν ΜΟΝΟΝ αυτό και ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ, γ) δεν είχε μικροτσίπ, δ) του έβαλε μικροτσίπ, ε) του έδωσε ένα Interceptor για την πρόληψη της διροφιλαρίψσης, στ) του έβαλε αμπούλα Frontline Plus για να μην πιάσει τσιμπούρια και ζ) του έκανε όλα τα εμβόλια που προβλέπει ο νόμος πλην της λύσσας που είναι βαρύ κι ασήκωτο.
3) 26 Απριλίου 2008 ο κτηνίατρος της κομητείας έκανε το εμβόλιο της λύσσας στο Μουφ που φαντάζομαι θα πήρε μετά το δυστυχισμένο του ύφος και θα ξέρασε καλαπόδια.
4) 27 Απριλίου 2008 το Μουφ πλύθηκε από τους εθελοντές του καταφυγίου για να μην πιάσει μάκα.
5) 1 Μαΐου 2008 έγιναν ενέργειες να βάλουν το Μουφ στο πρόγραμμα του σωστικού ομίλου Αυστραλέζων Ποιμενικών.

Κλπ. κλπ. Το μόνο ιατρικό ντράβαλο που παρουσίασε το Μουφ ήταν η ελαφρά δυσπλασία του ισχύου που την ανθίστηκα πρώτη εγώ όταν τον είδα να τρέχει και του έκανα ακτινογραφίες. Οι μόνες αιματολογικές που του κάνω είναι μια φορά το χρόνο για διροφιλαρίωση και αν αρρωστήσει και χρειαστούν. Το ίδιο συμβαίνει και με τις γενικές ούρων που έβαλα την κτηνίατρο να του κάνει από μόνη μου διότι σα να τον παραείδα στην αρχή να κατουράει. Τελικά όμως εγώ έκανα λάθος διότι δεν ήξερα απολύτως τίποτα περί σκύλων και μαρκαρίσματος και έπαθα πλάκα ότι το Μουφ είχε πάθει λοίμωξη.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι

Εφόσον η μικρή είχε τύφο όπως είπες θα πρέπει να απολυμάνεις με κάθε δυνατό τρόπο το χώρο γιατί, μην ξεχνάς πως έχεις και άλλο σκυλάκι και δεν πρέπει να το εκθέσεις σε κίνδυνο. Ο τύφος έχει διάρκεια ζωής για μήνες και μπορεί να βρίσκεται στο χώρο γιατι οι σκύλοι που είναι μολυσμένοι, αποβάλλουν τον ιό με τα κόπρανα τους από την πρώτη ημέρα της μόλυνσης μέχρι και μετά από 2 εβδομάδες με συνέπεια να καταπίνονται από τους υγιείς σκύλους. Επίσης η μετάδοση μπορεί να γίνει από τους ανθρώπους από τα ρούχα και τα χέρια τους. Μην χάνεις στιγμή και αν δεν έχεις απολυμάνει το χώρο να το κάνεις.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Συγχώρεσέ με, αλλά εμένα δεν μου φτάνει αυτό. Οχι, όταν θα μπορούσε να ζει και το άλλο μικράκι, από την στιγμή που η τύχη του χαμογέλασε και μπόρεσε να μπει σε ένα καλό σπίτι. Ανέλπιστη τύχη για αδεσποτάκι. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου μα καθόλου να αποδώσω ευθύνες. Δεν ξέρω κανέναν προσωπικά. Παραθέτω τα γεγονότα, όσο μπορώ να τα εκτιμήσω βάσει των στοιχείων που έχω, απαντάω στα θέματα που θέτονται, με τις λίγες γνώσεις που έχω και εκφράζω την άποψή μου. Συμπεράσματα ας βγάλει ο καθένας μόνος του. Εγώ, έχω βγάλει τα δικά μου.

Lacta

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
95
0
Thessaloniki
Πραγματικά δεν ήταν ο σκοπός μου να προστατεψω κανέναν γιατρό! Απλά βλέποντας ότι αυτός ο ανθρωπος έκανε υπεράνθρωπες προσπάθειες επικοινωνουσε συνέχεια μαζί μας και νοιαζόταν και στενοχωρεθηκε σαν να ήταν δικό του το σκυλάκι ανέφερα το όνομα του γιατί πιστεύω ότι είναι λίγοι αυτοί που δεν νοιάζονται για τα λεφτά αλλα για τον πελάτη! Ότι έγινε όμως τώρα δεν μπορεί να αλλάξει να ευχηθούμε μόνο καλο ταξίδι στην τρουφιτσα μας και να σας ευχαριστήσω όλους σας εδώ μέσα για το ενδιαφέρον σας και για την συμπαράσταση!

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Πραγματικά δεν ήταν ο σκοπός μου να προστατεψω κανέναν γιατρό! Απλά βλέποντας ότι αυτός ο ανθρωπος έκανε υπεράνθρωπες προσπάθειες επικοινωνουσε συνέχεια μαζί μας και νοιαζόταν και στενοχωρεθηκε σαν να ήταν δικό του το σκυλάκι ανέφερα το όνομα του γιατί πιστεύω ότι είναι λίγοι αυτοί που δεν νοιάζονται για τα λεφτά αλλα για τον πελάτη! Ότι έγινε όμως τώρα δεν μπορεί να αλλάξει να ευχηθούμε μόνο καλο ταξίδι στην τρουφιτσα μας και να σας ευχαριστήσω όλους σας εδώ μέσα για το ενδιαφέρον σας και για την συμπαράσταση!
Ο γιατρός αυτος πιθανότατα ειναι εξαιρετικός ανθρωπος... αυτο δε φτάνει ομως... οφειλε να σας εχει ενημερώσει. Ετσι πιστευω εγω τουλαχιστον.
Συμφωνώ απολυτα με τη marecco.
Δεν εμβολιάζεται αδεσποτο κουταβι αν δεν εχει περάσει ενα χρονικο περιθώριο ώστε να διαπιστωθεί εαν υπάρχει καποια ασθενεια... σε ολο αυτο τον καιρό δεν πρεπει να ερχεται σε επαφη με σκυλιά που δεν εχουν ολοκλήρωσει τον κύκλο εμβολίων τους. Ακομα και με τα εμβολιασμένα θέλει πολύ προσοχη. Εαν γίνει το εμβόλιο και το κουτάβι εχει τυφο ή μορβα... η εμπειρία εχει δείξει οτι δε θα ζησει .

choco-paido

Well-Known Member
25 Δεκεμβρίου 2010
151
0
Λαμία
εγω παλι δεν μπορω να ''ακυρωσω''την δουλεια ενος κτηνιατρου τοσο ευκολα οσο γινετε αυτο εδω απο καποιους....στην θεωρια τα πραγματα ειναι παντα πιο ευκολα απο οτι στην πραξη!

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Ο γιατρός ηθελε να κάνει εξετάσεις και η speire δεν τον άφησε, αν καταλαβα καλα. Κατι παιχτηκε και με μια αλλη γιατρο που εκανε εμβόλιο επειδη δεν εβρισκε τον τακτικό της. Νομιζω έπρεπε να γινει τηλεφώνημα μια μερα πριν ή τέλος πάντων καλύτερος υπολογισμος.
Η mareco έκανε μια σωστη προειδοποίηση και πέρασε στα ψιλά γραμματα.
Τωρα το σκυλάκι ηταν ατυχο, αλλα βλέπω δύο γιατρους που δεν ψάχτηκαν και δεν ενημερωσαν και μια κοπέλα που αν ειχε διαβάσει καλύτερα και δεν ειχε ενθουσιαστει τόσο, δε θα έγραφε τωρα αυτο το θέμα.

Εγω θα πηγαινα στους γιατρους και θα τους έλεγα τι έγινε ακριβως, ώστε να προσέχουν περισσότερο στα επόμενα σκυλάκια, γιατι πέρα απο την καλη πρόθεση, πρέπει να έχουμε και σωστη γνώση.

Bellos

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2011
124
0
Thessaloniki
Να πω και γω με την σειρά μου πόσο λυπάμαι για την μικρή Τρούφα..πιστεύω μετά απ'ολα όσα διάβασα ότι κάνατε ό,τι περνούσε απ'το χέρι σας..λίγοι θα κάνανε αυτό που κάνατε..συγχαρητήρια!! Όσο για τον κύριο Αμασλίδη επειδή τυγχάνει να είμαι απο Θεσσαλονίκη και έψαξα πάρα πολύ για το θέμα "κτηνίατρος" άκουσα τα καλύτερα και για τον θείο και για τον ανηψιό(δηλαδή τον Αλέξανδρο) όντως είναι πολύ ηθικός άνθρωπος και πραγματικός φιλόζωος..πιστεύω οτι πραγματικά δεν θα άφηνε κανένα κουτάβι στην τύχη του..προφανώς η κατάσταση της Τρούφας ήταν μη αναστρέψιμη..Σημασία δεν έχει να ρίχνουμε τώρα ευθύνες σε κανέναν..ο καθένας πήρε κάποιο μήνυμα μέσω αυτού του θέματος.Το μήνυμα που πήρα εγώ είναι πως επειδή κάποιοι ανεύθυνοι δεν στηρώνουν τα σκυλιά τους την δική τους ανευθυνότητα την πληρώνουν τα κουτάβια και μερικές φορές δυστυχώς με θάνατο..αυτές οι ψυχούλες έρχονται και φεύγουν άδικα..κρίμα :( συγνώμη για το μεγάλο κείμενο!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.242
Μέλη
20.017
Νεότερο μέλος
MayoThebraveYorkie