Να ρωτήσω κάτι, ο τύφος είναι Parvo ή είναι άλλη αρρώστια;Μία ακόμη άχρηστη πληροφορία: ο τύφος δεν είναι πάντα μη αναστρέψιμος. Εχουν επιβιώσει πολλά σκυλάκια που είχαν την τύχη να βρεθούν σε χέρια ανθρώπων που γνώριζαν τι να κάνουν.
Οξεία μυοκαρδίτιδα, μπορεί να πάθουν τα κουτάβια, που μολύνονται κατά την ενδομήτρια ζωή ή αμέσως μετά τον τοκετό και δεν προστατεύονται από τα μητρικά αντισώματα, που περιέχονται σε αφθονία στο πρωτόγαλα. Είναι σπάνια μορφή, ακριβώς γιατί τα κουτάβια προστατεύονται από το μητρικό γάλα. Οι συνηθέστερες κλινικές εκδηλώσεις της ιογενούς αυτής μυοκαρδίτιδας, είναι η δύσπνοια και ο αιφνίδιος θάνατος, που οφείλονται στην οξεία καρδιακή ανεπάρκεια και τις αρρυθμίες, καθώς και τα συμπτώματα της χρόνιας συμφορητικής καρδιακής ανεπάρκειας.Ευχαριστώ, για την parvo είχε γράψει κάπου ένας κτηνίατρος πως αν χτυπήσει το στομάχι υπάρχουν πιθανότητες να σωθεί το σκυλί, αλλά αν χτυπήσει την καρδιά δεν υπάρχει περίπτωση να το ξεπεράσει..
δεν ξερω αν το εχει κανει καποιος,δηλαδη να σχολιασει κατι που εχει πριν καιρο,εγω ομως θα το κανω γιατι αναθεωρησα καποια πραγματα μετα την τελευταια μου εμπειρια με κτηνιατρο!αυτο που θελω να πω ειναι οτι να παιρνετε και μια αλλη αποψη απο αλλο γιατρο!εμενα βεβαια η υποθεση μου ηταν ρουτινας αλλα το μικρο μου ταλαιπωρουνταν τοσο καιρο επειδη ο κτηνιατρος μου δεν θεωρησε σκοπιμο να του βγαλει το υγρο απο τον ποπο του!οταν εβλεπα οτι δεν ηρεμουσε το σκυλι μου,πηγα και ρωτησα εναν αλλο και οταν τον εξετασε και πιεσε τον ποπο του,δεν εχετε ιδεα τι υγρο εβγαλε!εγω παλι δεν μπορω να ''ακυρωσω''την δουλεια ενος κτηνιατρου τοσο ευκολα οσο γινετε αυτο εδω απο καποιους....στην θεωρια τα πραγματα ειναι παντα πιο ευκολα απο οτι στην πραξη!