Αντίο Τρουφίτσα... (τύφος)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.800
20.119
Μία ακόμη άχρηστη πληροφορία: ο τύφος δεν είναι πάντα μη αναστρέψιμος. Εχουν επιβιώσει πολλά σκυλάκια που είχαν την τύχη να βρεθούν σε χέρια ανθρώπων που γνώριζαν τι να κάνουν.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Ο τύφος όντως δεν είναι μη αναστρέψιμος. Πριν 8-9 χρόνια όπως έχω αναφέρει και σε άλλο τόπικ θεραπεύσαμε ένα κουταβάκι Σαρ πέι μιας φίλης με ορούς στην κλινική και ενέσεις στο σπίτι που του έκανα καθημερινά. Η επιβίωση είναι συνδυασμός αρκετών πραγμάτων όπως η κράση του κουταβιού, να πάμε στον γιατρό από τα πρώτα συμπτώματα καθώς και ο παράγοντας τύχη.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.769
4.045
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
speire λυπάμαι πολύ :(

Μία ακόμη άχρηστη πληροφορία: ο τύφος δεν είναι πάντα μη αναστρέψιμος. Εχουν επιβιώσει πολλά σκυλάκια που είχαν την τύχη να βρεθούν σε χέρια ανθρώπων που γνώριζαν τι να κάνουν.
Να ρωτήσω κάτι, ο τύφος είναι Parvo ή είναι άλλη αρρώστια;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.800
20.119
Ιογενής παρβοεντερίτιδα

* Κι άλλη άχρηστη πληροφορία: Μια γενική εξέταση αίματος, έχει ιδιαίτερη αξία, επειδή στο 50% περίπου των σκύλων με παρβοεντερίτιδα, διαπιστώνεται έντονη λευκοπενία. Η ένταση της λευκοπενίας, αντανακλά και το βαθμό έντασης της νόσου.

* Berna μια πληροφορία για σένα που διάβασα, είναι ότι τα Labrador μάλλον προστίθενται στις φυλές, που έχει παρατηρηθεί ότι είναι ευπαθής στην νόσο περισσότερο από τα άλλα σκυλιά. Οι σίγουρα πιο ευπαθής φυλές, είναι τα rottweiler, τα doberman, τα american pit bull terrier και τα german shepherd, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει εξηγηθεί αυτή η αυξημένη ευαισθησία τους.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.769
4.045
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Ευχαριστώ, για την parvo είχε γράψει κάπου ένας κτηνίατρος πως αν χτυπήσει το στομάχι υπάρχουν πιθανότητες να σωθεί το σκυλί, αλλά αν χτυπήσει την καρδιά δεν υπάρχει περίπτωση να το ξεπεράσει..

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.800
20.119
speire συγχρόνως μετο να πλέκεις το εγκώμιο του γιατρού, φρόντισε να απολυμάνεις το σπίτι σου με χλωρίνη απ' άκρη σ' άκρη.
Εχε τον νου σου στο άλλο κουτάβι, γιατί να ξαναπώ αν δεν κατάλαβες, ότι ο ιός μεταδίδεται με τον αέρα και μην φέρεις άλλο αδέσποτο κουτάβι στο σπίτι σου, για κανά χρόνο. Αυτά, για να μην έχουμε και άλλα "αντίο"...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.800
20.119
Ευχαριστώ, για την parvo είχε γράψει κάπου ένας κτηνίατρος πως αν χτυπήσει το στομάχι υπάρχουν πιθανότητες να σωθεί το σκυλί, αλλά αν χτυπήσει την καρδιά δεν υπάρχει περίπτωση να το ξεπεράσει..
Οξεία μυοκαρδίτιδα, μπορεί να πάθουν τα κουτάβια, που μολύνονται κατά την ενδομήτρια ζωή ή αμέσως μετά τον τοκετό και δεν προστατεύονται από τα μητρικά αντισώματα, που περιέχονται σε αφθονία στο πρωτόγαλα. Είναι σπάνια μορφή, ακριβώς γιατί τα κουτάβια προστατεύονται από το μητρικό γάλα. Οι συνηθέστερες κλινικές εκδηλώσεις της ιογενούς αυτής μυοκαρδίτιδας, είναι η δύσπνοια και ο αιφνίδιος θάνατος, που οφείλονται στην οξεία καρδιακή ανεπάρκεια και τις αρρυθμίες, καθώς και τα συμπτώματα της χρόνιας συμφορητικής καρδιακής ανεπάρκειας.

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Μήπως πρέπει να κάνει μία γενική εξέταση αίματος στην Λάκτα για κάθε ενδεχόμενο ;

Bellos

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2011
124
0
Thessaloniki
Χρειάζεται ολόκληρη γενική εξέταση αίματος?ρωτάω γιατί απ'οσο ξέρω υπάρχει ένα parvotest που είναι σαν τεστ εγκυμοσύνης εμφανισιακά και με ένα δείγμα από τα περιττώματα του κουταβιού μαθαίνεις σε 5-10 λεπτά το αποτέλεσμα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.800
20.119
Πιο εξειδικευμένα είναι τα snap-parvo test. Με την έννοια ότι χρειάζονται τα κόπρανα για να γίνει διάγνωση.
Το απλό και σύνηθες όταν βρίσκουμε ένα αδέσποτο κουτάβι, είναι μια γενική αίματος, ερλίχια και καλαζάρ.
Εδώ (δεν εννοώ στην συγκεκριμένη περίπτωση) με το ζόρι γίνονται κι αυτά. Πόσο μάλλον μια εξέταση κοπράνων.

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Καλύτερα να γινει πλήρης εξεταση της Λάκτα, και πολύ καλή απολύμανση του σπιτιου και των αντικειμένων που ηρθαν σε επαφη με το κουταβι.
Τα μπωλάκια και τα κρεβατακια εγω θα τα επλενα με χλωρινη και θα τα πέταγα, αν δεν μπορουσα να τα κάψω.
Η χλωρινη δεν παει παντου όμως, γι΄αυτο ρωτα τον γιατρο τι αλλο απολυμαινει τον χώρο, πχ τους καναπεδες κλπ. Πρόσεξε η Λάκτα να μην έρθει σε επαφη με τη χλωρίνη και εχεις αλλα θεματα μετα.
Θα στεγνωσει ο χώρος και μετα θα μπει το σκυλάκι μέσα, και να ανοίγεις το σπίτι να μη σκασει η μικρη απο τη μυρωδια.

Εδω τα παιδιά λένε για το Hibitane, αλλα δεν ξέρω ποσο καταλληλο ειναι.

Last edited:

Lacta

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
95
0
Thessaloniki
Ευχαριστούμε παρα πολυ όλους για το ενδιαφέρον. Το θέμα του πόστ ήταν να πούμε αντίο στην Τρουφα , εκτιμούμε την βοήθεια και την συμπαράσταση των μελών. Στη Λάκτα έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και είναι υγειεστατη. Το σπίτι έχει απολυμανθει απο ειδικό συνεργιο καθαρισμού. Το μόνο που θελουμε να κρατήσουμε είναι μια ευχάριστη ανάμνηση της τρουφιτσας. Καλο σου ταξίδι.....

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Χαίρομαι ιδιαιτέρως που η Λάκτα είναι καλά ! Καλό ταξίδι στην Τρουφίτσα και εύχομαι από εδώ και μπρός μόνο χαρές. Να είστε καλά να την θυμάστε ...

choco-paido

Well-Known Member
25 Δεκεμβρίου 2010
151
0
Λαμία
εγω παλι δεν μπορω να ''ακυρωσω''την δουλεια ενος κτηνιατρου τοσο ευκολα οσο γινετε αυτο εδω απο καποιους....στην θεωρια τα πραγματα ειναι παντα πιο ευκολα απο οτι στην πραξη!
δεν ξερω αν το εχει κανει καποιος,δηλαδη να σχολιασει κατι που εχει πριν καιρο,εγω ομως θα το κανω γιατι αναθεωρησα καποια πραγματα μετα την τελευταια μου εμπειρια με κτηνιατρο!αυτο που θελω να πω ειναι οτι να παιρνετε και μια αλλη αποψη απο αλλο γιατρο!εμενα βεβαια η υποθεση μου ηταν ρουτινας αλλα το μικρο μου ταλαιπωρουνταν τοσο καιρο επειδη ο κτηνιατρος μου δεν θεωρησε σκοπιμο να του βγαλει το υγρο απο τον ποπο του!οταν εβλεπα οτι δεν ηρεμουσε το σκυλι μου,πηγα και ρωτησα εναν αλλο και οταν τον εξετασε και πιεσε τον ποπο του,δεν εχετε ιδεα τι υγρο εβγαλε!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα