Ανησυχία - κλάμα - ουρλιαχτό λύκου όταν είναι μόνη στον κήπο

GiannhsG4A

Member
15 Ιουλίου 2016
21
1
31
Καλησπέρα παιδιά, πρίν 3 μέρες πήρα από έναν άνθρωπο ένα Μάλαμουτ Αλάσκας θηλυκό 6 μηνών, με το βιβλιάριο της κανονικότατα, σαν σημείωση την ημέρα που την πήρα άρχισε η περιοδος της, λοιπόν, έφτιαξα στον κήπο μία περίφραξη για να είναι το δικό της μέρος, είναι αρκετά μεγάλη, περίπου 3,5 μέτρα επι 3,5,
όταν λοιπόν μένει μόνη της χωρίς να είναι κάποιος τριγύρω αυτή κλαψουρίζει, κάνει το ουρλιαχτό του λύκου, το παράξενο είναι πως το κάνει μόνο στην περίφραξη της, ενώ δοκίμασα να την βάλω στο κάτω μπαλκόνι η στο δωμάτιο μου χωρίς να είμαι εγώ στο σπίτι και είναι ήσυχη, το θέμα όμως είναι ότι πρέπει να μάθει την περίφραξη της σαν μέρος της και να μην κλαίει τις λίγες ώρες που μένει μόνη της γιατί καταλαβαίνεται, λόγο δουλειάς πρέπει να λείπω και απο το σπίτι...

τι μου προτείνεται να κάνω ? πως να αντιδράσω ώστε να μην ενοχλούμε την γειτονιά και να έχουμε μια καλύτερη συμβίωση?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
52
Αν μείνει μόνο του, θα μάθει. Αλλα δοκιμάζεις λίγο λίγο και σε ώρες που δεν ενοχλούν τους γείτονες. Παίζετε εκεί, ταϊζεις εκεί, αφήνεις παιχνίδια εκεί.

• Like
Reactions: d-friend

GiannhsG4A

Member
15 Ιουλίου 2016
21
1
31
Αν μείνει μόνο του, θα μάθει. Αλλα δοκιμάζεις λίγο λίγο και σε ώρες που δεν ενοχλούν τους γείτονες. Παίζετε εκεί, ταϊζεις εκεί, αφήνεις παιχνίδια εκεί.
θα ακούσω την συμβουλή σου και θα το κάνω!!! την λατρεύω πάρα πολύ και πραγματικά είμαι ψυχολογικά χάλια που την βλέπω έτσι και δεν ξέρω τι να κάνω για να την βοηθήσω !!! θα κάνω αυτό που μου είπες

genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
52
θα ακούσω την συμβουλή σου και θα το κάνω!!! την λατρεύω πάρα πολύ και πραγματικά είμαι ψυχολογικά χάλια που την βλέπω έτσι και δεν ξέρω τι να κάνω για να την βοηθήσω !!! θα κάνω αυτό που μου είπες
Σε καμία περιπτωση δεν τη βγάζεις από εκεί την ώρα που κλαίει (γι αυτό πρσέχεις και να μην αρχίσεις με ώρες που ενοχλεί). Αλλιώς θα συνεχίσει να κλαίει όποτε θέλει να βγει.

GiannhsG4A

Member
15 Ιουλίου 2016
21
1
31
Σε καμία περιπτωση δεν τη βγάζεις από εκεί την ώρα που κλαίει (γι αυτό πρσέχεις και να μην αρχίσεις με ώρες που ενοχλεί). Αλλιώς θα συνεχίσει να κλαίει όποτε θέλει να βγει.
αυτήν την στιγμή κλαίει, οπότε περιμένω μέχρι να σταματήσει και πηγαίνω σ'αυτήν για να την ταΐσω και να παίξω μαζι της, σωστά?

GiannhsG4A

Member
15 Ιουλίου 2016
21
1
31
και συνεχίζει να ουρλιάζει σαν λύκος, δεν έχει σταματήσει πολύ ώρα τώρα!!!

GiannhsG4A

Member
15 Ιουλίου 2016
21
1
31
Σήμερα στις 6:30 το πρωι ξύπνησε τους πάντες με το ουρλιαχτό της, έχω καθορίσει την ώρα βόλτας της στις 8 το πρωι, κι'έτσι λοιπόν την πήγα βόλτα απ'τις 8 μέχρι τις 8:30, γυρίσαμε σπίτι, την έβαλα στην περίφραξη της στην αυλή και ξεκίνησε πάλι το ουρλιαχτό...
αν υπάρχει κάποιος με γνώση στην ράτσα του Μάλαμουτ και έχει κάποια συμβουλή, παρακαλώ δεκτή. καλημέρα σας

genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
52
Πόσες ώρες μένει έξω; Αφού δεν έχει συνηθίσει, δεν μπορείς ακόμη να την αφήνεις έξω ώρες που ενοχλεί!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.765
7.925
Από πίσω από το σπίτι μας έχουν ένα χάσκυ. Όταν είναι στον κήπο κλαίει ασταμάτητα. Χρόνια τώρα. Μόνο με τους ανθρώπους του όταν είναι δεν κλαιει. Δοκίμασε να την έχεις οπου είσαι κι εσύ όσο είσαι σπίτι. ΑΛλιώς εκεί που διαπίστωσες ότι δεν κλαίει.

SHIRO

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2016
65
19
35
ειχα σχεδον το ιδιο προβλημα με τον δικο μου.βεβαια εμεις σε διαμερισμα κι αυτος την ωρα που θα φευγαμε σε crate,box.ενω ειχαμε ξεκινησει πολυ καλα,δεν εκλαιγε και δεν γκρινιαζε οταν τον βαζαμε μεσα και φευγαμε,για μηνες αυτη η δουλεια,ξαφνικα οταν ο αντρας μου λογω δουλειας εφυγε για 1 βδομαδα ο σκυλος επαθε κοκομπλοκο!!εγω δε δουλευω οποτε μπορεις να φανταστεις οτι οι ωρες που λειπω ειναι ελαχιστες.απο τοτε δε μπορουσαμε να τον αφησουμε μονο του ουτε λεπτο.τεραστιο προβλημα!!με τον εκπαιδευτη μας βεβαια σιγα σιγα και με υπομονη το δουλεψαμε και καταφεραμε να το ξεπερασουμε.επρεπε να του δειξουμε πως το μερος αυτο δεν ειναι φυλακη,να το δει ως κατι καλο.του διναμε εντολη να μπει μεσα με ανοιχτη την πορτα,να κατσει κατω,κι οταν ηρεμουσε,μετα απο 1-2-3 λεπτα,οση ωρα του επαιρνε,του εδινα το οκ να βγει εξω(με χαρα και ενθουσιασμο) και τον επιβραβευα με παιχνιδι πολυ και λιχουδιες.αυτο καναμε για μερες πολλες...και λιγο λιγο αυξαναμε την ωρα που καθοταν μεσα.κλεισαμε και την πορτα και αρχισαμε να φευγουμε απο το σπιτι.λιγο λιγο καθε φορα.καθομασταν πχ στην πυλωτη ισα ισα για 5-10 λεπτα και ξανανεβαιναμε.μπαιναμε στο σπιτι,εκεινη την ωρα οτι κι αν κανει δεν του μιλας,δεν τον κοιτας καν στα ματια,σα να μην υπαρχει.το ιδιο κανεις κι οταν φευγεις απο το σπιτι.κι οταν περνουσαν αλλα 5 λεπτακια ανοιγα την πορτα του χωρις χαρες χωρις τιποτα,οτι δεν τρεχει και κατι που ηταν εκει.περνουσαν οι μερες κι εμεις αυξανοναμε ολο και περισσοτερο την ωρα που φευγαμε μακρια του.και εννοειται συνεχιζαμε το παιχνιδι στο box.αυτο θελει...να το δει το μερος αυτο σαν κατι καλο,που εκει θα εχει παιχνιδι και φαγητο κλπ.

theo9

Well-Known Member
18 Μαϊου 2016
515
377
νοτια προαστια
αρχικα κανε τις δοκιμες σου οταν δεν θα ενοχλεις τους γυρω για να μην εχεις και αλλα θεματα μετα...
κατα δευτερον οσο εισαι εκει ασε τη πορτα ανοιχτη και μπες και εσυ μεσα (απο πανω ειναι ανοιχτο να υποθεσω ) και ασε το σκυλι να μπει μεσα να ερθει σε σενα....
δοκιμασε να παιξετε και λιγο εκει.
ουσιαστικα πρεπει μεσα στο χωρο της να την κανεις για καποιο διαστημα να ξεχνιεται απο αυτο γιατι εχει στρεσαριστει ( ειναι αλλαγη ολο αυτο ) και δε νιωθει καλα εκει μονη..
αρα την κανεις να ασχοληθει με κατι αλλο μεσα στο χωρο...
σιγα σιγα και με υπομονη και αρκετη διαθεση θα γινει.οχι μονο να μενει εκει αλλα να μενει και μονη της .
απλα μη περιμενεις να γινει μεσα σε μια εβδομαδα και βεβαιως αν πας οταν κλαιει και τη βγαλεις ή μπεις εσυ μεσα ή εμφανιστεις εστω για να της πεις να σταματησει να ξερεις οτι εχεις κανει 10 βηματα πισω στο σκοπο σου.

GiannhsG4A

Member
15 Ιουλίου 2016
21
1
31
αρχικα κανε τις δοκιμες σου οταν δεν θα ενοχλεις τους γυρω για να μην εχεις και αλλα θεματα μετα...
κατα δευτερον οσο εισαι εκει ασε τη πορτα ανοιχτη και μπες και εσυ μεσα (απο πανω ειναι ανοιχτο να υποθεσω ) και ασε το σκυλι να μπει μεσα να ερθει σε σενα....
δοκιμασε να παιξετε και λιγο εκει.
ουσιαστικα πρεπει μεσα στο χωρο της να την κανεις για καποιο διαστημα να ξεχνιεται απο αυτο γιατι εχει στρεσαριστει ( ειναι αλλαγη ολο αυτο ) και δε νιωθει καλα εκει μονη..
αρα την κανεις να ασχοληθει με κατι αλλο μεσα στο χωρο...
σιγα σιγα και με υπομονη και αρκετη διαθεση θα γινει.οχι μονο να μενει εκει αλλα να μενει και μονη της .
απλα μη περιμενεις να γινει μεσα σε μια εβδομαδα και βεβαιως αν πας οταν κλαιει και τη βγαλεις ή μπεις εσυ μεσα ή εμφανιστεις εστω για να της πεις να σταματησει να ξερεις οτι εχεις κανει 10 βηματα πισω στο σκοπο σου.
σήμερα αφού άρχισε να ουρλιάζει απο τις 6:30, περίμενα μέχρι να σταματήσει, όταν βγηκα 07:50 επειδή είχα ακούσει οτι σταμάτησε κοιμόταν, και την ξύπνησα για την πρωινή της βόλτα, πήγαμε την βόλτα μας και όταν κατα τις 8:30 γυρίσαμε και ουρίαζε πάλι, την έβαλα στο μπαλκόνι που της αρέσει και κοιμήθηκε αμέσως χωρίς να ακουστεί ούτε ελάχιστα !!! κατα τις 11 η ώρα την έβαλα πίσω στην περίφραξη και μέχρι τώρα κοιμόταν, πήγα την ξύπνησα να της δώσω μια λιχουδιά επειδή ήταν ήσυχη αυτή την μια ώρα και έφυγα, και προς το παρών εδώ και ένα 20λεπτό είναι ήσυχη, ελπίζω οτι πηγαίνει καλά !!!

• Like
Reactions: d-friend

theo9

Well-Known Member
18 Μαϊου 2016
515
377
νοτια προαστια
σήμερα αφού άρχισε να ουρλιάζει απο τις 6:30, περίμενα μέχρι να σταματήσει, όταν βγηκα 07:50 επειδή είχα ακούσει οτι σταμάτησε κοιμόταν, και την ξύπνησα για την πρωινή της βόλτα, πήγαμε την βόλτα μας και όταν κατα τις 8:30 γυρίσαμε και ουρίαζε πάλι, την έβαλα στο μπαλκόνι που της αρέσει και κοιμήθηκε αμέσως χωρίς να ακουστεί ούτε ελάχιστα !!! κατα τις 11 η ώρα την έβαλα πίσω στην περίφραξη και μέχρι τώρα κοιμόταν, πήγα την ξύπνησα να της δώσω μια λιχουδιά επειδή ήταν ήσυχη αυτή την μια ώρα και έφυγα, και προς το παρών εδώ και ένα 20λεπτό είναι ήσυχη, ελπίζω οτι πηγαίνει καλά !!!

θελει υπομονη και να κανεις τα ιδια καλα πραγματα μεχρι να το κανει το χωρο δικο της.
και βεβαιως θελει προσοχη να μη κανεις λαθη.ο σκυλος αυτα τα λαθη δεν τα περναει στο ντουκου.οταν κοιμαται εκει αστην μη την ξυπνας.

theo9

Well-Known Member
18 Μαϊου 2016
515
377
νοτια προαστια
ερωτηση:ολο το βραδυ κοιμαται στο χωρο που της εχεις φτιαξει και στις 6:30 που ξυπναει ξεκιναει τα τραγουδια ??
οπως και το μεσημερι πχ κοιμαται και οταν ξυπνησει ξεκιναει το σολο??

GiannhsG4A

Member
15 Ιουλίου 2016
21
1
31
Ακριβώς, το βράδυ είναι στο μέρος της και ξεκινάει τα τραγουδάκια, ίσως πει 1-2 το βράδυ όταν θα την βάλω αλλά θα είναι το πολύ για 5-10 λεπτά και σταματάει, και το πρωι νταν 6:30 ξεκινάει, γενικότερα τον περισσότερο χρόνο στην περίφραξη της η θα κοιμάται και θα είναι ήσυχη προφανώς η θα λέει τραγουδάκια όπως λες κι'εσύ

theo9

Well-Known Member
18 Μαϊου 2016
515
377
νοτια προαστια
ξεκινα να την κουραζεις περισσοτερο αν μπορεις.
δηλαδη παιξτε περισσοτερη ωρα οταν ειστε στη βολτα , καντε τη βολτα πιο μεγαλη , πριν τη βαλεις για υπνο εκει πηγαινε την μια βολτουλα .εκτονωσε την περισσοτερο στη διαρκεια της μερας και οχι σε μια συγκεκριμενη στιγμη
μπορει να ειναι και ενας τροπος να σου πει και οτι θελει παραπανω εκτονωση συν των αλλαγων κτλ που εχουμε πει πιο πανω .
απλα δοκιμασε γιατι μπορει να ειναι και αυτο και τελικα να βρεις λυση πιο γρηγορα απο οσο περιμενες.
και κατι τελευταιο επειδη ειναι εξω εχε το νου σου αν δεις αρσενικα να σκανε μυτη βαλτην μεσα στο σπιτι.......σε περιοδο τα αρσενικα θα κανουν τα παντα για να μπουν στο χωρο ,και μπορει να κανει το ιδιο και το θυληκο..επειδη ειναι ηδη 6 μηνων στο λεω να εχεις το νου σου.

• Like
Reactions: SHIRO

GiannhsG4A

Member
15 Ιουλίου 2016
21
1
31
έγινε θα ξεκινήσω την λίγο μεγαλύτερη και πιο κουραστική βόλτα! είναι απο τις 11 έξω και δεν έχει ακουστεί ακόμα, σ'όλη αυτήν την ώρα κοιμόταν όταν έβγαινα να δω τι κάνει, την ξύπνησα 2 φορές με λιχουδιά για να δω αν μετά θα ξεκινήσει και απλά αράζει στο χορτάρι η κοιμάται και δεν κάνει φασαρία, νομίζω πως πηγαίνει καλα ! (η έστω ελπίζω )

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Καλώς ήρθες στο φόρουμ!

Να σου ζήσει το κουτάβι σου, και εύχομαι να έχετε την καλύτερη συμβίωση, αλλά έχω μερικές ερωτήσεις :)

1. Τι ήταν αυτός ο άνθρωπος από τον οποίο, πήρες την σκυλίτσα σου;
2. Την πλήρωσες, ή χαριζόταν;
3. "Με το βιβλιάριό της κανονικότατα" τι σημαίνει για σένα, και το αναφέρεις ιδιαιτέρως;
4. Για ποιό λόγο θεωρείς, ότι πρέπει να έχει δικό της μερός, εκτός σπιτιού;
6. Γιατί όταν λείπεις από το σπίτι, το σκυλί σου, πρέπει να είναι έξω από αυτό;
7. Είχες ξανά σκύλο πριν από...το ονοματάκι της; Καμιά φωτό της;

GiannhsG4A

Member
15 Ιουλίου 2016
21
1
31
Καλώς ήρθες στο φόρουμ!

Να σου ζήσει το κουτάβι σου, και εύχομαι να έχετε την καλύτερη συμβίωση, αλλά έχω μερικές ερωτήσεις :)

1. Τι ήταν αυτός ο άνθρωπος από τον οποίο, πήρες την σκυλίτσα σου;
2. Την πλήρωσες, ή χαριζόταν;
3. "Με το βιβλιάριό της κανονικότατα" τι σημαίνει για σένα, και το αναφέρεις ιδιαιτέρως;
4. Για ποιό λόγο θεωρείς, ότι πρέπει να έχει δικό της μερός, εκτός σπιτιού;
6. Γιατί όταν λείπεις από το σπίτι, το σκυλί σου, πρέπει να είναι έξω από αυτό;
7. Είχες ξανά σκύλο πριν από...το ονοματάκι της; Καμιά φωτό της;
Καλησπέρα και σ'ευχαριστώ !

1. αυτός ο άνθρωπος είχε 2 μάλαμουτ αλάσκας θηλυκά και επειδή μάλωναν αναγκάστηκε να δώσει την μια
2. μου την χάρισαν
3. το ανέφερα ως προς το ότι έχει δει κτηνίατρος τα εμβόλια και γνωρίζουμε τα στοιχεία του σκύλου για θέμα υγείας αυτό εννοώ
4. το θεωρώ γιατί εντός σπιτιού δεν είναι εύκολο να μείνει λόγο χώρου, δεν είναι αρκετά μεγάλος.
5. δεν είναι το οτι πρέπει να είναι απαραίτητα έξω απ'αυτό απλά λόγο δουλειάς κτλπ θεωρώ πως θα έπρεπε να είναι στον δικό της χώρο
6.όχι δικό μου σκύλο δεν είχα, ότι γνωρίζω το γνωρίζω απο τριγύρω άτομα μου που είχαν, το όνομα της είναι Σίμπα, φωτογραφίες έχω μόνο αυτήν που έχω σαν προφιλ και μια που την έχει πάρει ο ύπνος στο δωμάτιο μου.

Καλησπέρα και σ'ευχαριστώ κι'εγώ :)

Attachments