Ανησυχία - κλάμα - ουρλιαχτό λύκου όταν είναι μόνη στον κήπο

GiannhsG4A

Member
15 Ιουλίου 2016
21
1
31
Γενικά το σενάριο που περιγράφεις είναι κάπως δύσκολο. Αν είσαι σε μικρό διαμέρισμα, πού / πώς είναι αυτός ο χώρος της έξω;
είναι μικρή μονοκατοικία, ο χώρος της είναι 3,5 χ 3,5 περίπου, με σκιά - δροσιά και συνέχεια φρέσκο νερό, το έδαφος είναι χώμα και χόρτο, (κοντοκομμένο χόρτο)

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Βαλτη μεσα μαζι σου...εκει να δεις λατρεία που θα εχετε....να σε μαθει να τη μάθεις...να ειναι ασφαλης...κ να νιωθει ασφαλης να ειναι πιο ηρεμη με το καιρο...μια γωνίτσα της αρκει...

• Like
Reactions: kasi

genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
52
είναι μικρή μονοκατοικία, ο χώρος της είναι 3,5 χ 3,5 περίπου, με σκιά - δροσιά και συνέχεια φρέσκο νερό, το έδαφος είναι χώμα και χόρτο, (κοντοκομμένο χόρτο)
Μπορεί να μπαινοβγαίνει μέσα; Ίσως αν καταρχήν την άφηνες ελεύθερη στον κήπο, με κάποια πόρτα ανοιχτη να μπαινοβγαίνει όταν είστε εκεί, να τη βοηθούσε να συνηθίσει και να μην νιώθει ότι είναι μόνη.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.765
7.925
Είναι δυνατόν να του προτείνουμε κάτι που δεν ξέρει στο ίδιο του το σπίτι; Πού δεν έχει σκεφτεί; Σε τι ακριβώς αποσκοπεί η συνέχιση του θέματος; Ο σκύλος είναι αγελαίο ζώο και θέλει να ζει με την αγέλη του. Αυτό τα λέει όλα. Όταν μένει μόνος του θέλει να ζει εκεί που είναι με την αγέλη του όταν όλοι είναι εκεί. Αν τον αποκλείσεις σε έναν άλλο χώρο γίνεται δυστυχισμένςο και αγχωμένος. Τώρα πια πόρτα θα ανοίξει και ποιά θα ανοιγοκλείσει λίγη σημασία έχει.

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Καλησπερα φιλε, θα προτεινα για το καλο του σκυλου αλλα και δικο σου ( γαιτι για παρεα καταλαβα οτι τον ηθελες το σκυλο) τις ωρες που εισαι σπιτι και το βραδυ ο σκυλος να ειναι διπλα σου,μαζι σου. Να κοιμαστε στον ιδιο χωρο. Ας βγαινει οταν λειπεις (βεβαια τον εκθετεις σε κινδυνο φολες , καποιος να τον κλεψει..) .
Λειπεις πολλες ωρες και μενει μονο το ζωντανο + το βραδυ εξω παλι μονο.. Μια τετοια ζωη δεν θα την ηθελε κανενας.
Βαλε το σκυλο μεσα και δε θα χασεις :)
Καλη συνεχεια..

genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
52
Είναι δυνατόν να του προτείνουμε κάτι που δεν ξέρει στο ίδιο του το σπίτι; Πού δεν έχει σκεφτεί;.
Αν δεν είχε σκύλο ποτέ, πιθανότατα ναι. Ειδικά αν είναι η πρώτη του εμπειρία με σκύλο, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να μην σκέφτεται κάποιος.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.748
7.268
Αν δεν είχε σκύλο ποτέ, πιθανότατα ναι. Ειδικά αν είναι η πρώτη του εμπειρία με σκύλο, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να μην σκέφτεται κάποιος.
Εσένα που προτείνεις αυτές τις λύσεις είναι η πρώτη σου εμπειρία με το σκυλάκι σου ή όχι;
Ειλικρινά δε θυμάμαι, πάντως αν είναι, σκέψου αντίστοιχα πόσα πράγματα δεν έχεις σκεφτεί διαμορφώνοντας τις προτάσεις σου.

genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
52
Εσένα που προτείνεις αυτές τις λύσεις είναι η πρώτη σου εμπειρία με το σκυλάκι σου ή όχι;
Ειλικρινά δε θυμάμαι, πάντως αν είναι, σκέψου αντίστοιχα πόσα πράγματα δεν έχεις σκεφτεί διαμορφώνοντας τις προτάσεις σου.
Oχι, εχω ζήσει με σκυλιά όλη μου τη ζωή
Ξέρω ότι η άποψη σε αυτό το forum είναι ότι ο σκύλος πρέπει να ζει μέσα.
Μπορεί λοιπόν να δώσει κανείς την απάντηση αυτή από την αρχή "δεν δίνουμε πληροφορίες και δεν συζητούμε με όποιον δεν έχει το σκύλο του μέσα". Αλλιώς ο άνθρωπος δικαιούται να πάρει κάποια βοήθεια και κάποιες ιδέες ακριβώς όπως και όλοι οι υπόλοιποι σκυλοϊδιοκτήτες. Ούτε μπορεί να δουλεύει λιγότερο ούτε θα ρώταγε αν δεν ήθελε να βρει μια καλύτερη λύση

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.765
7.925
Ούτε μπορεί να δουλεύει λιγότερο ούτε θα ρώταγε αν δεν ήθελε να βρει μια καλύτερη λύση
Κανείς δεν είπε να δουλεύει λιγότερο. Δεν είμαστε εισοδηματίες, όλοι δουλεύουμε. Αυτό όμως που εγώ σίγουρα θα έλεγα για πολλές περιπτώσεις είναι ότι πολλοί θα μπορούσαν να μην έχουν σκύλο καθόλου. Δεν είναι και απαραίτητο άλλωστε.
Εγώ προσωπικά δεν είμαι κατά του κήπου. Είμαι σίγουρη ότι αν είχα έναν μεγάλο οι σκύλοι μου θα με παντρευόντουσαν κιόλας! Αλλά είμαι κατά του αποκλεισμού.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.748
7.268
Oχι, εχω ζήσει με σκυλιά όλη μου τη ζωή
Ξέρω ότι η άποψη σε αυτό το forum είναι ότι ο σκύλος πρέπει να ζει μέσα.
Μπορεί λοιπόν να δώσει κανείς την απάντηση αυτή από την αρχή "δεν δίνουμε πληροφορίες και δεν συζητούμε με όποιον δεν έχει το σκύλο του μέσα". Αλλιώς ο άνθρωπος δικαιούται να πάρει κάποια βοήθεια και κάποιες ιδέες ακριβώς όπως και όλοι οι υπόλοιποι σκυλοϊδιοκτήτες. Ούτε μπορεί να δουλεύει λιγότερο ούτε θα ρώταγε αν δεν ήθελε να βρει μια καλύτερη λύση
Με συγχωρείς τότε παρανόησα. Έψαξα κιόλας τα θρεντ που άνοιξες μετά που σου απάντησα και μου ενίσχυσαν την αρχική μου εντύπωση. Γράψε λάθος.

Παρόλα αυτά το τι άποψη έχει "το φόρουμ" και το τι εγώ προσωπικά δεν είναι απαραίτητο να ταυτίζονται, δε μίλησα εξ ονόματος ενός "φόρουμ". Ούτε είπα ότι απαξιώ τις ανάγκες του για βοήθεια, ότι βοήθεια μπορεί να πάρει, μέσα σε ένα φόρουμ. Από εκεί και πέρα, το αν συμφωνώ με τις δικές σου προσωπικές απόψεις ή όχι, όχι απαραίτητα με όλες, αλλουνού παππά ευαγγέλιο.

• Like
Reactions: SHIRO and elpinor

genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
52
Με συγχωρείς τότε παρανόησα. Έψαξα κιόλας τα θρεντ που άνοιξες μετά που σου απάντησα και μου ενίσχυσαν την αρχική μου εντύπωση. Γράψε λάθος.

Παρόλα αυτά το τι άποψη έχει "το φόρουμ" και το τι εγώ προσωπικά δεν είναι απαραίτητο να ταυτίζονται, δε μίλησα εξ ονόματος ενός "φόρουμ". Ούτε είπα ότι απαξιώ τις ανάγκες του για βοήθεια, ότι βοήθεια μπορεί να πάρει, μέσα σε ένα φόρουμ. Από εκεί και πέρα, το αν συμφωνώ με τις δικές σου προσωπικές απόψεις ή όχι, όχι απαραίτητα με όλες, αλλουνού παππά ευαγγέλιο.
Ας σκεφτούμε το εξής σενάριο: έρχεται ο ίδιος άνθρωπος και λέει ότι έχει το σκυλάκι του μέσα τη νύχτα, αλλά όχι στο δωμάτιο του (αλλά π.χ. στο διάδρομο ή την κουζίνα) και όταν φεύγει, επειδή φοβάται για ζημιές, κλεισμένο στο μπάνιο ή σε ένα crate. Αν και οι συνθήκες ζωής του σκύλου θα ήταν οι ίδιες και χειρότερες, πιστεύω ότι θα έπαιρνε συμβουλές σε εντελώς άλλο τόνο.
Με το που αναφέρεται το "έξω" μοιραία παίρνει την απάντηση "γιατί πήρες σκύλο;" και "δεν μπορούν να έχουν όλοι σκύλο". Είναι λίγο άδικο να κρίνεται έτσι ένας άνθρωπος από την τρίτη μέρα που πήρε σκύλο επειδή αναρωτιέται πώς να κάνει τη συμβίωση ευκολότερη.

Captain hook

Well-Known Member
11 Απριλίου 2016
405
785
Ας σκεφτούμε το εξής σενάριο: έρχεται ο ίδιος άνθρωπος και λέει ότι έχει το σκυλάκι του μέσα τη νύχτα, αλλά όχι στο δωμάτιο του (αλλά π.χ. στο διάδρομο ή την κουζίνα) και όταν φεύγει, επειδή φοβάται για ζημιές, κλεισμένο στο μπάνιο ή σε ένα crate. Αν και οι συνθήκες ζωής του σκύλου θα ήταν οι ίδιες και χειρότερες, πιστεύω ότι θα έπαιρνε συμβουλές σε εντελώς άλλο τόνο.
Με το που αναφέρεται το "έξω" μοιραία παίρνει την απάντηση "γιατί πήρες σκύλο;" και "δεν μπορούν να έχουν όλοι σκύλο". Είναι λίγο άδικο να κρίνεται έτσι ένας άνθρωπος από την τρίτη μέρα που πήρε σκύλο επειδή αναρωτιέται πώς να κάνει τη συμβίωση ευκολότερη.
Το προβλημα με το εξω ομως εχει να κανει και με αλλους παραγοντες. Πχ, νταξει τωρς ειναι καλοκαιρι και οι ωρες που περναει καποιος στην αυλη/κηπο του να ειναι παραπαμω απο οτι περναει στο επιτι του αλλα τον χειμωνα? Οκ ο σκυλος (ο συγκεκριμενος λογο ρατσας) δεν θα εχει προβλημα αλλα μην μου πεις οτι και το αφεντικο θα αφηνει την ζεστασις του σπιτιου του για να παει να κανει παρεα στο σκυλο.