Ανησυχία - κλάμα - ουρλιαχτό λύκου όταν είναι μόνη στον κήπο

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
4. Τα σκυλιά, ακόμη και τα πιο μεγαλόσωμα, δεν χρειάζονται πολλά τετραγωνικά, για να ζήσουν καλά. Ενα-δύο, τους είναι υπεραρκετά, με την προυπόθεση βέβαια, ότι έχουν την υποχρεωτική τους εκτόνωση. Τι νομίζεις ότι μπορεί να κάνει, όση ώρα είναι μόνο του; Οπως βλέπεις...κυρίως να κλαίει και να ενοχλεί τους γείτονες. Να κάνει ζημιές και να βάζει σε κίνδυνο την ζωή του, οπότε όσο μεγαλύτερος ο διαθέσιμος χώρος, τόσο χειρότερα τα πράγματα.

και...

5. ...βρε Γιάννη, αν το κουτάβι σου, είναι μόνο του στον "χώρο του", όλη νύχτα που κοιμάστε [πόσες ώρες; 6; 7;], όσες ώρες εσύ δουλεύεις [πόσες; 8; 10;], κι άλλες ας πούμε κανά-δυό που θα θέλεις να ξεκουραστείς, να φας, να κάνεις ένα μπάνιο, να...να...να..., ποιές ώρες ζείτε μαζί; Πως μαθαίνει να ζει μαζί σου; Να μην φοβάται; Να μαθαίνει τα χούγια σου, κι εσύ τα δικά της;

* Btw νομίζω ότι χασκίζει περισσότερο.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Καλώς ήρθες και με το καλό να βρείτε τις ισορροπίες σας!

Άσχετο, αλλά στη δεύτερη φωτό πολύ τουμπανιασμένη δεν είναι η κοιλιά της;

GiannhsG4A

Member
15 Ιουλίου 2016
21
1
31
ναι καταλαβαίνω τι εννοείς, πάντως σήμερα μετά τις 11 το πρωι που την πήγα απ'το μπαλκόνι στον χώρο της είναι αρκετά ήσυχη !!! βγένω ανα 1 ώρα και της δίνω λιχουδιά !!!! επίσης τις άλλες φορές όταν έφευγα απ'την περίφραξη για να μπω στο σπίτι ερχόταν στην πόρτα και κλαψούριζε λιγάκι, ενώ τώρα πριν 10 λεπτά που μπήκα στο σπίτι όταν γύρισα να φύγω απλά γύρισε κι'αυτή και ξάπλωσε :) λέτε να κάνουμε προόδους??? :)

GiannhsG4A

Member
15 Ιουλίου 2016
21
1
31
Καλώς ήρθες και με το καλό να βρείτε τις ισορροπίες σας!

Άσχετο, αλλά στη δεύτερη φωτό πολύ τουμπανιασμένη δεν είναι η κοιλιά της;
ναι μόλις είχε φάει με το που ήρθε στο σπίτι την πρώτη μέρα, τώρα είναι αρκετά πιο ξεφούσκωτη , ίσως και λόγο περιόδου να είναι έτσι

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
... λέτε να κάνουμε προόδους??? :)
Αν ρωτάς εμένα...λέω ότι ίσως έχει αρχίσει να υπομένει την μοναξιά της! Δεν έχει επιλογή άλλωστε. Ούτε μπορεί να κάνει κάτι γι'αυτό. Θα αναγκαστεί, να μάθει, ότι της επιβάλλεις.

Εσύ, το λες "πρόοδο". Εγώ, έχω πολλές άλλες λέξεις, που δεν θα σου αρέσουν.

Ο λόγος, που την έβαλες στην ζωή σου, ποιός είναι;

GiannhsG4A

Member
15 Ιουλίου 2016
21
1
31
δεν νομίζω να υπομένει την μοναξιά της απ'την στιγμή που, είμαι συνεχώς μαζί της (εκτός τις ώρες που δουλεύω προφανώς ), το οτι δεν ζει μεσα στο σπίτι αλλά ζει στο μέρος της δεν αλλάζει σχεδόν καθόλου το πόσες ώρες περνάω μαζί της καθώς όταν είμαι σπίτι είμαι μαζί της, το ίδιο με το αν θα ζούσε μέσα στο σπίτι δηλαδή

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Είσαστε μόλις 3 μέρες μαζί, εν μέσω καλοκαιριού.
Θα πρέπει να κάνεις το ίδιο, για περίπου 4.500 μέρες ακόμη!
Ελπίζω και περισσότερες.

Μην με ρωτήσεις, τι πιστεύω με σιγουριά ότι θα κάνεις, μόλις αρχίσουν τα κρύα, μικρύνουν οι μέρες και μεγαλώσουν οι υποχρεώσεις σου.

GiannhsG4A

Member
15 Ιουλίου 2016
21
1
31
πιστεύω πως θα μπορέσω να αντεπεξέλθω καθώς την αγαπάω πραγματικά την μικρή, ούτως η άλλος όλοι κάποτε είχαν ένα πρώτο σκύλο, εννοώ ότι κανείς δεν γεννήθηκε μεγαλώνοντας σκύλο οπότε νομίζω ότι πρέπει να μπω και στην πράξη.. σ'ευχαριστώ πάντως για τις συμβουλές σου ! :)

genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
52
ναι καταλαβαίνω τι εννοείς, πάντως σήμερα μετά τις 11 το πρωι που την πήγα απ'το μπαλκόνι στον χώρο της είναι αρκετά ήσυχη !!! βγένω ανα 1 ώρα και της δίνω λιχουδιά !!!! επίσης τις άλλες φορές όταν έφευγα απ'την περίφραξη για να μπω στο σπίτι ερχόταν στην πόρτα και κλαψούριζε λιγάκι, ενώ τώρα πριν 10 λεπτά που μπήκα στο σπίτι όταν γύρισα να φύγω απλά γύρισε κι'αυτή και ξάπλωσε :) λέτε να κάνουμε προόδους??? :)
Καταρχήν να σου πω ότι και εγώ έχω σκύλο έξω, οπότε δεν σε κατακρίνω, απλώς δεν είμαι βέβαιη ότι καταλαβαινω το όλο σενάριο. Πόσες ώρες είναι έξω μόνο του το σκυλί το 24ωρο; Μπαίνει καθόλου μέσα; Το θες για παρέα ή φύλαξη; Πόσες βόλτες πάτε, και πόσο χρόνο παίζετε μαζί; Για ποιο λόγο βγαίνεις ανα ώρα να της δώσεις λιχουδιά;

• Like
Reactions: d-friend

GiannhsG4A

Member
15 Ιουλίου 2016
21
1
31
το σκυλί μόνο του είναι περίπου 10-12 ώρες λόγο δουλειάς, όχι δεν μπαίνει αλλά πλέον θα μπαίνει όσο είμαι μέσα να κάθεται μαζί μου, το θέλω για παρέα, 2 βόλτες πάμε, 1 πρωί και 1 βράδυ, μια πριν φύγω για δουλειά και μια λίγο μετά αφου γυρίσω, παίζουμε περίπου ενα δυωράκι στην βόλτα και όταν έχω χρόνο και περισσότερο, βγαίνω μόνο σήμερα να της δώσω λιχουδιά γιατί είναι ήρεμη και νομίζω ότι πρέπει να την επιβραβεύσω, για τις ώρες δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω κάτι περισσότερο γιατί η δουλειά πιέζει, αλλά αρκετός απο τον ελεύθερο μου χρόνο είναι δικός της.

GiannhsG4A

Member
15 Ιουλίου 2016
21
1
31
Αρα κανενα 8ωρο το βράδυ και άλλες 10-12 ώρες τη μέρα;
6-7 ώρες το βράδυ και περίπου 10 την μέρα, και τις υπόλοιπες ήμαστε μαζί, απλά τώρα αυτές τις 2 μέρες θέλω να της μάθω ότι η περίφραξη της δεν είναι κακό πράγμα η κακό μέρος ώστε να μπορεί τις ώρες που δεν είμαι σπίτι να είναι ήρεμη και να μην στρεσάρετε η ίδια και η γειτονιά

genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
52
6-7 ώρες το βράδυ και περίπου 10 την μέρα, και τις υπόλοιπες ήμαστε μαζί, απλά τώρα αυτές τις 2 μέρες θέλω να της μάθω ότι η περίφραξη της δεν είναι κακό πράγμα η κακό μέρος ώστε να μπορεί τις ώρες που δεν είμαι σπίτι να είναι ήρεμη και να μην στρεσάρετε η ίδια και η γειτονιά
Αν το σκυλί είναι την περισσότερη μέρα μόνο, και μάλιστα προερχόμενο από σπίτι όπου ζούσε με άλλο σκυλο, το όλο σενάριο ακούγεται δύσκολο. Δεν έχει νόημα αφού μένει τόσες ώρες μόνη να περνά και έξτρα "εκπαίδευση" στο χώρο όταν είσαι εκεί. Πάρε τη μαζί σου μέσα στο σπίτι, και βεβαιώσου ότι έχει εκτονωθεί πλήρως πριν την αφήσεις μόνη.
Αν ουρλιάζει για ώρες ή σε ώρες κοινης ησυχίας, πρέπει καταρχήν να βρεις άλλη λύση, ή να της βρεις άλλο σπίτι. Δεν μπορείς να έχει ένα σκυλί που κλαίει για ώρες έξω.
Αν το πρόβλημα είναι μόνο κάποιες ώρες, όπως το πρωί που λες, ξύπνα νωρίτερα. δεν μπορεί να ξυπνά όλη η γειτονιά τα χαράματα, οπότε αν κοιμάται τη νύχτα και είναι ανήσυχη το πρωί, βάλε ξυπνητήρι νωρίτερα. Γενικά έχω την εντύπωση (από προσωπική παρατήρηση, ,μπορεί να είναι και τυχαίο στα δικά μου σκυλια) ότι τα σκυλιά έχουν πολλή ενέργεια το πρωί νωρίς και το σούρουπο, και ειδικά το καλοκαίρι. οπότε αν αυτό σημαίνει ξύπνημα στις 6, τη φέρνεις μέσα ή την πας βόλτα πιο νωρίς.
Ο χώρος της πώς είναι; Εχει σκιά, σπίτι, νερό, κάτι για να παίξει;
Αν σε άλλο χώρο είναι πιο ήσυχη, γιατί δεν την αφήνεις εκεί που της αρέσει;

• Like
Reactions: d-friend

GiannhsG4A

Member
15 Ιουλίου 2016
21
1
31
το να βάλω ξυπνητήρι νωρίτερα είναι αρκετά δύσκολο καθώς ήδη κοιμάμαι μόνο 5-6 ώρες, και σε αναλογία με περίπου 10 ώρες δουλειάς είναι αλήθεια δύσκολο να μειώσω κι'αλλο τον ύπνο μου,το μέρος έχει τα πάντα, σπίτι, νερό, σκιά, συνεχώς 24 ώρες το 24ωρο,
τις άλλες μέρες ήταν και το βράδυ και το απόγευμα το ουρλιαχτό, σήμερα ήταν μόνο το πρωι προς το παρών είναι ήσυχη, και την πήγα και βόλτα το πρωι, και έπαιξα μαζι της το μεσημεράκι σύνολο κανένα δύωρο και μετά έχει και την βραδινή βόλτα και προφανώς παιχνίδι!
δεν την βαζω στον άλλο χώρο γιατί δυστυχώς το μπαλκόνι δεν κλείνει με κάποια πόρτα και δεν είναι και αρκετά μεγάλο οπότε θα πρέπει να είναι δεμένη που δεν θέλω να την έχω δεμένη, και μέσα στο σπίτι δεν γίνετε γιατί δεν είναι αρκετά μεγάλο και θα υπάρχει πρόβλημα.. απλά πρέπει να μάθει τον χώρο της και το σίγουρο είναι ότι όταν θα έχω χρόνο φυσικά και θα της τον αφιερώνω, όσο μπορώ και περισσότερο...

GiannhsG4A

Member
15 Ιουλίου 2016
21
1
31
να τονίσω το ότι δουλεύω περίπου 10 ώρες δεν σημαίνει ότι είναι μόνο του το σκυλί αυτές τις ώρες, υπάρχει η αδελφή μου στο σπίτι που όσο λείπω της κάνει παρέα όταν μπορεί και δεν είναι στη δουλειά για κάποια ώρα

theo9

Well-Known Member
18 Μαϊου 2016
515
377
νοτια προαστια
θα την επιβραβεύεις όταν κανει κατι που θες την ωρα που το κανει.το ότι καθεται ησυχη δεν σημαινει ότι κανει κατι επειδή της το ειπες.ασχετα αν είναι αυτό που θες.ειναι κατι που πρεπει να το κανει μονη της το να μην ουρλιαζει .
εσυ τωρα για το μυαλο της δεν την επιβραβεύεις όταν βγαινεις και της δινεις λιχουδιες απλα εισαι ο καλος τυπος που της δινει λιχουδιες.
για μενα κοψτες ώστε να τις χρησιμοποιησεις σαν επιβραβευσει όταν θα κανει κατι πουθα θες όταν το κανει όμως.οχι μετα πο 5 λεπτα και παραπανω.
τελος να πω ότι τωρα ειδα ότι την εχεις μερες.πριν νομιζα ότι εγραφες μηνες.
κανε όλα οσα σου λενε και απλα εχε στο νου σου ότι θες πανω από 2 μηνες για να σε καταλαβει σαν δικο της ανθρωπο και πανω από 6μηνο για να σε ενταξει στην οικογενεια της.
αρα τωρα οσα κανει είναι και για το λογο της αλλαγης.τελος για το μεσα και εγω θα συμφωνουσα να εμενα μεσα ώστε να εισαι πραγματικα αρχηγος αγελης αλλα και ετσι όπως το πας αν την κρατας μεσα μαζι σου καποιες ωρες και για τους λογους που θετεις ότι την θες εξω είναι οκ δεν εχω καμια αντιρρηση απλα θα θες περισσοτερο χρονο και κοπο να σε αποδεχτει σαν αρχηγο .

GiannhsG4A

Member
15 Ιουλίου 2016
21
1
31
θα την επιβραβεύεις όταν κανει κατι.το ότι καθεται ησυχη δεν σημαινει ότι κανει κατι.
εσυ τωρα για το μυαλο της δεν την επιβραβεύεις όταν βγαινεις και της δινεις λιχουδιες απλα εισαι ο καλος τυπος που της δινει λιχουδιες.
για μενα κοψτες ώστε να τις χρησιμοποιησεις σαν επιβραβευσει όταν θα κανει κατι πουθα θες όταν το κανει όμως.οχι μετα πο 5 λεπτα και παραπανω.
έχεις απόλυτο δίκαιο, αυτό θα κάνω φίλε, σ'ευχαριστώ πολύ ! :)

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Πόσο χώρο φαντάζεσαι ότι θέλει ένας σκύλος μέσα στο σπίτι και πόσο μικρό είναι πια αυτό το σπίτι; Μικρότερο των 12 τ.μ. στα οποία μένει τώρα;

Δεν μοιάζεις να μην την θέλεις επειδή ενοχλείσαι από την παρουσία της μέσα. Μήπως η προτίμηση σου για την παραμονή της έξω έχει να κάνει με το ότι νομίζεις πως θα είναι καλύτερα για εκείνη και τελικά δεν είναι;

GiannhsG4A

Member
15 Ιουλίου 2016
21
1
31
ίσως να είμαι λάθος @Xotikouli , και εννοείται πως δεν ειναι οτι ενοχλούμαι με την παρουσία της, ίσα ίσα την λατρεύω και το παραμικρό λεπτό που έχω ελεύθερο της το χαρίζω!!!

genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
52
ίσως να είμαι λάθος @Xotikouli , και εννοείται πως δεν ειναι οτι ενοχλούμαι με την παρουσία της, ίσα ίσα την λατρεύω και το παραμικρό λεπτό που έχω ελεύθερο της το χαρίζω!!!
Γενικά το σενάριο που περιγράφεις είναι κάπως δύσκολο. Αν είσαι σε μικρό διαμέρισμα, πού / πώς είναι αυτός ο χώρος της έξω;